Jocurile online

De ce sunt joculețele online atât de apreciate? Care sunt preferatele internauților?

jocuri online
Jocurile online sunt o realitate virtuală ce câștigă din ce în ce mai mulți fani. Există foarte multe jocuri online, gândite pentru absolut toată lumea și indiferent că vorbim despre jocurile de strategie, despre jocurile de tip shooter, cele de cazino, cele cunoscute mai ales de pe Facebook - Candy Crush, Farm Heroes Saga sau sporturile virtuale, ele reprezintă afaceri incredibile care generează an de an zeci sau chiar sute de milioane de dolari. Evoluția jocurilor a ținut pasul cu evoluția dispozitivelor mobile. Astfel, cele mai populare jocuri din prezent pot fi jucate fără niciun fel de probleme direct de pe telefon.

Care sunt cele mai accesate jocuri ?

Dacă ne gândim la jocuri de îndemânare, Candy Crush este, fără doar și poate cel mai popular și cel mai jucat. Este urmat de o mulțime de joculețe asemănătoare ce pot fi descărcate gratuit pe telefon și jucate apoi ori de câte ori ai timp liber.

Foarte populare sunt, însă, și jocurile de strategie, acțiune și shooting. Minecraft, Megapolis sau Clash Royale sunt jocuri care introduc jucătorul într-o realitate virtuală extrem de bine conturată. World of Warcraft, jocul care se presupune că ar fi cel mai popular din toate timpurile a adunat până acum mai mult de 60 de miliarde de ore jucate.

Nu toți oamenii sunt prinși de jocurile cu acțiune complexă. Unii caută adrenalina și distracția în categoria jocurilor simple de cazino - poker, table, ruletă, blackjack, bingo și, nu în ultimul rând, celebrele sloturi, din ce în ce mai atrăgătoare datorită progresului tehnologic. Și când spunem asta, nu ne referim neapărat la jocuri cu mize reale. Totuși, o parte din amatorii de jocuri de cazino preferă cazinourile reale, iar acest lucru este posibil în România atât offline cât și online. Țara noastră beneficiază de o piață de gambling matură, sigură, dinamică cu multe cazinouri licențiate încă din anul 2015 (anul reglementării pieței jocurilor de noroc din punct de vedere legislativ), dar și altele mai noi, precum Winbet sau Vlad Cazino, ambele licențiate de către ONJN în prima parte a anului 2018.

  De ce sunt jocurile atât de apreciate și ce trebuie să ai în vedere atunci când te joci?

Popularitatea jocurilor vine din nevoia oamenilor de a imagina lucruri și de a crea realități virtuale. De fapt, întreaga noastră societate se bazează pe crearea unor realități virtuale, absolut toate statele, toate instituțiile și toată tehnologia ce ne înconjoară fiind rod al imaginației. Jocurile nu fac altceva decât să hrănească imaginația și să ofere un mediu de detașare de realitate. Deși uneori ne pot reține mai mult decât ar fi cazul, mai toate jocurile online ne induc o stare de relaxare, deconectându-ne de la stresul vieții de zi cu zi, lucru destul de benefic pentru starea de spirit. Greșeala apare însă atunci când renunțăm, în favoarea jocurilor online, la alte modalități de petrecere a timpului liber, cum ar fi plimbările în aer liber sau practicarea unui sport, fapt ce, pe termen lung, ne poate afecta starea de sănătate fizică dar și psihică.