Stiri Oradea

Cautare:
Selectati ziarul: Bihoreanul, OradeaPress, Ghimpele de Bihor, Informatia de Vest, Bihon.ro, Primaria Oradea, eBihoreanul, Crisana, BihorStiri.ro,
50 rezultate pentru Primaria Oradea.
 • Se reia furnizarea agentului termic pentru incalzire


  [2016-04-30]
  Termoficare Oradea a transmis un comunicat cu privire la reluarea incalzirii, pe care il redam mai jos.

  Având in vedere prognoza de scadere a temperaturilor exterioare pentru urmatoarele zile, in special in timpul noptii, informam utilizatorii nostri ca incepând de mâine 30 aprilie a.c., orele 07.00, se va relua treptat furnizarea agentului termic pentru incalzire de la aproape toate punctele termice din Municipiul Oradea. Punctele termice la care acest lucru nu va avea loc din cauza demararii unor lucrari de investitii si reparatii sunt: PT 110, PT111, PT112, PT113, PT114, PT115, PT116, PT117, PT120, PT123-partial, PT825-partial, PT841-partial si PT883-partial. Utilizatorii care nu doresc sa beneficieze de acest serviciu sunt rugati sa-si inchida intrarea agentului termic in instalatiile interioare de la robinetele bransamentelor lor, situate dupa contoarele de decontare. Totodata, toti utilizatorii sunt rugati sa-si verifice starea instalatiilor lor in vederea evitarii inundarii unor spatii si pierderii inutile de agent termic. Mentionam ca pâna la aceasta data societatea Termoficare Oradea nu a autorizat decât in câteva cazuri golirea instalatiilor interioare.

  Pentru informatii suplimentare, clientii nostri  pot suna la dispeceratul de urgenta TelVerde 0 800 070 800 (numar apelabil gratuit din toate retelele fixe si mobile).

   

    [...]Citeste mai departe
  Se reia furnizarea agentului termic pentru incalzire
  Sursa: Primaria Oradea
 • Program OTL pentru perioada 30 aprilie - 2 mai 2016


  [2016-04-29]
  Duminica, 1 Mai, mijloacele de transport vor circula conform graficelor de duminica si sarbatori legale, cu exceptia autobuzelor de pe liniile 19, 22 si 23, care nu vor circula, iar pe liniile 20, 21R, 21 N autobuzele vor circula pâna la ora 13.00.

  Luni, 2 mai, toate mijloacele de transport vor circula conform graficelor de duminica si sarbatori legale.

  Pe traseul transfrontalier Oradea - Biharkeresztes se va circula in 30 aprilie, 1 si 2 mai conform graficelor de zile lucratoare, respectiv 3 curse/zi.

  Punctele de vânzare a titlurilor de calatorie vor fi deschise in 30 aprilie si 2 mai conform orarului de duminica, iar in 1 Mai vor fi inchise.

  Incepând din 1 Mai, pe liniile 511,512,513,514 si 531 se va circula conform programului estival. Graficele de circulatie modificate sunt afisate in statii.

  Pentru detalii va rugam sa accesati site-ul www.otl.ro.

   

    [...]Citeste mai departe
  Program OTL pentru perioada 30 aprilie - 2 mai 2016
  Sursa: Primaria Oradea
 • PASTELE INSEAMNA DARUIRE SI IERTARE


  [2016-04-29]
  Joi, 28 aprilie, copiii Centrului de Ingrijire de Zi Oradea din cadrul ASCO, s-au pregatit cum se cuvine sa intâmpine Sarbatorile Pascale. Alaturi de educatoarele lor si de directorul ASCO, d-na Arina Mos, s-au pus pe treaba si au confectionat, in atelierul de creatie al Centrului, iepurasi si oua incondeiate. Si pentru ca aceste zile de sarbatoare sunt incarcate de gânduri frumoase, copiii au dorit sa transmita aceasta stare si celorlalti. Astfel, au pornit la drum, alaturi de educatoarele lor si au daruit, cu mult drag, trecatorilor, ouale incondeiate si iepurasii, aducând zâmbete si aprecieri din partea acestora.

  Sub deviza "Dupa munca si rasplata", copiii au fost placut surprinsi, când la intoarcerea la centru, au gasit oua si dulciuri, lasate special pentru ei de catre iepuras, care pe lânga bunatati, le-a adus si multa bucurie in suflet.

  Mai mult ca oricând, Pastele reprezinta momentul in care trebuie sa ne gândim la cei din jurul nostru, este un moment de liniste sufleteasca si de apropiere fata de cei in nevoie.

  Multa lumina si pace in suflete sa va aduca Sfintele Sarbatori de Paste! [...]Citeste mai departe
  PASTELE INSEAMNA DARUIRE SI IERTARE
  Sursa: Primaria Oradea
 • UN GEST DE PRETUIRE ADUS VETERANILOR DE RAZBOI


  [2016-04-29]
  Azi, 29 aprilie 2016, cu ocazia Zilei Veteranilor de Razboi, Administratia Sociala Comunitara Oradea, alaturi de presedintele Asociatiei Nationale a Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere "Gen.Traian Mosoiu" Bihor - general de brigada in rezerva dr. Vasile Cret, a daruit celor 46 de veterani de razboi felicitari de recunoastere a meritelor pentru apararea independentei, suveranitatii si integritatii teritoriale, precum si pachete cu cozonaci, dulciuri si suc. Este un mic gest de apreciere si respect fata de ostasii români care, prin curajul lor, au contribuit la independenta, suveranitatea si integritatea teritoriala a României.

  Ziua Veteranilor de Razboi a fost stabilita pe 29 aprilie, prin Legea nr.303/2007, alegerea acestei zile fiind legata de un moment semnificativ: la 29 aprilie 1902, când se implinea un sfert de veac de la decretarea mobilizarii pentru razboiul care avea sa duca la cucerirea independentei de stat a României, regele Carol I a instituit, prin decret, titlul de veteran de razboi.

  Datoram profund respect fata de soldatii români, pentru care datoria fata de tara a reprezentat crezul suprem si care au luptat cu toata fiinta si puterea lor, calauziti de patriotism si sentimentul datoriei, si nu in ultimul rând, datoram recunostinta fata de memoria martirilor cazuti pe câmpurile de onoare pentru apararea tarii, fiind extrem de important ca generatia tânara sa creasca cu valori patriotice inalte.

  In prag de sarbatori, nu ii uitam nici pe cei greu incercati de viata, astfel ca 112 beneficiari de cantina de ajutor social, prin grija Administratiei Sociale Comunitare Oradea, au primit un pachet constând in alimente de baza, pentru ca masa de Paste sa fie mai imbelsugata, sa uite, macar pentru moment, de grijile de zi cu zi.

   

    [...]Citeste mai departe
  UN GEST DE PRETUIRE ADUS VETERANILOR DE RAZBOI
  Sursa: Primaria Oradea
 • Viceprimarul Mircea Malan a premiat familiile care au implinit 50 de ani de casatorie


  [2016-04-28]
  Miercuri, 27 aprilie 2016, in sala festiva ,,Traian Mosoiu", Primaria municipiului Oradea, prin Compartimentul de Stare Civila, in baza HCL nr.68/2008, a organizat a doua festivitate de premiere din anul 2016 a familiilor care au implinit 50 de ani de casatorie neintrerupta si care au domiciliul in municipiul Oradea.

  Cu aceasta ocazie au fost invitate 40 familii, care si-au sarbatorit „Nunta de Aur". Viceprimarul Mircea Malan i-a felicitat pe toti cei prezenti prin acordarea unei diplome de fidelitate, insotita de un premiu in bani in cuantum de 500 lei.

  „Atunci când se intâmpla sa oficiez casatorii, le spun tinerilor ca imi doresc sa ii vad ca vor veni la Primarie si peste 50 de ani pentru a sarbatori Nunta de Aur. Pentru mine aceste momente sunt de fiecare data emotionante si ma bucur sa pot participa la ele. Va transmit toata consideratia noastra si multumirile pentru exemplul pe care ni-l oferiti. Pentru ca se apropie Sarbatorile Pascale, va doresc in numele meu, al primarului Ilie Bolojan si al Primariei Oradea: Sarbatori fericite, insotite de multa sanatate si sa ne bucuram impreuna multi ani de aici inainte de frumusetea acestui oras", a spus viceprimarul Mircea Malan.

  Reamintim cetatenilor municipiului Oradea ca, in conformitate cu HCL nr.867/2005, se acorda un premiu in bani in valoare de 1.000 lei persoanelor care au implinit venerabila vârsta de 100 de ani si au domiciliul in municipiul Oradea.

  Compartimenul de Stare Civila primeste in continuare cereri, la camera 14 parter, in cladirea primariei. Informatii suplimentare se pot obtine la numarul de  telefon 0259/408825.

   

    [...]Citeste mai departe
  Viceprimarul Mircea Malan a premiat familiile care au implinit 50 de ani de casatorie
  Sursa: Primaria Oradea
 • Programul Turnului Primariei Oradea si a Casei Darvas - La Roche in perioada Pastelui


  [2016-04-28]
  Fundatia de Protejare a Monumentelor Istorice Bihor, ca entitate care administreaza obiectivele turistice Turnul Primariei Oradea si Casa Darvas - La Roche anunta programul de vizitare pentru cele doua obiective, in perioada sarbatorilor pascale, dupa cum urmeaza:

  TURNUL PRIMARIEI ORADEA

  Vineri - 29 aprilie, 12:30 - 19:30

  Sâmbata - 30 aprilie, INCHIS

  Duminica - 1 mai, INCHIS

  Luni - 2 mai, INCHIS

   

  CASA DARVAS - LA ROCHE

  Vineri - 29 aprilie, 12:00 - 19:00

  Sâmbata - 30 aprilie, INCHIS

  Duminica - 1 mai, INCHIS

  Luni - 2 mai, INCHIS In apropierea Sfintelor Sarbatori a Invierii Domnului, este un prilej deosebit de a adresa crestineasca urare - Paste Fericit! si Hristos a Inviat!

   

   

    [...]Citeste mai departe
  Programul Turnului Primariei Oradea si a Casei Darvas - La Roche in perioada Pastelui
  Sursa: Primaria Oradea
 • Incepe montarea pavajului in pasajul Vulturul Negru


  [2016-04-28]
  Saptamâna viitoare incep lucrarile de montare a pavajului in pasajul Vulturul Negru, care va inlocui mozaicul cu motive florale, realizat necorespunzator de catre firma Marconst in 2013 si nereceptionat de Primaria Oradea din cauza viciilor de executie. Acesta a fost scos integral, urmând sa fie inlocuit cu un pavaj din marmura si granit.

  In paralel, continua lucrarile de reabilitare a paramentului exterior si invelitorilor aferente Palatului Vulturul Negru, lucrari executate de Constructorul Salard, care a restaurat deja o suprafata de cca 200 mp din pictura originala a cupolei pasajului si a peretilor aferenti, pe tronsonul dinspre Piata Unirii al pasajului. In prezent, se demonteaza o parte a schelelor din pasaj, pentru a permite inceperea lucrarilor la pavaj, pornindu-se dinspre strada V. Alecsandri, timp in care vor continua lucrarile de restaurare a picturilor pe tronsonul dinspre strada Independentei. Dupa montarea pavajului, se vor instala schelele sub cupola din mijlocul pasajului si pe culoarul dinspre Vasile Alecsandri, pentru a se termina partea superioara a pasajului si in aceasta zona.

  Lucrarile de montare a pavajului sunt realizate de asocierea de firme Drumuri Orasenesti si Porfido ed Arte Consorzio Stabile del Trentino, la pretul de 1.667.453,93 lei. Suprafata pasajului acoperit de 1024 mp va fi repartizata astfel: 725 mp placi de granit, 252 mp placi de marmura, 24 mp - capace demontabile, 9 mp - suprafata gratare pentru ventilarea subsolului, 10 mp - stergatoare de picioare, 4 mp - capace canal.

  Potrivit contractului, lucrarile trebuie terminate pâna la data de 15 iunie 2016.

   

    [...]Citeste mai departe
  Incepe montarea pavajului in pasajul Vulturul Negru
  Sursa: Primaria Oradea
 • Recomandari pentru prevenirea unor accidente in Noaptea de Inviere


  [2016-04-28]
   

  Având in vedere ca suntem in preajma Sarbatorilor Pascale si multi dintre oradeni isi vor petrece Noaptea de Inviere in cadrul lacasurilor de cult, Compartimentul Pentru Situatii de Urgenta din cadrul Primariei Oradea face urmatoarele recomandari catre populatie si reprezentantii bisericilor: Pe timpul desfasurarii slujbelor religioase cu public numeros, usile de acces/evacuare, se vor mentine deschise; Se va evita accesul persoanelor in interiorul bisericilor peste limita capacitatii acestora pentru a nu se produce aglomerari care pot duce la accidente; Se vor utiliza locurile special amenajate pentru depunerea lumânarilor aprinse, locuri ce trebuie situate la distante de siguranta fata de elementele combustibile din interiorul bisericilor; Se interzice lasarea lumânarilor sau candelelor aprinse in lacasuri de cult, fara a fi supravegheate; Dupa ce ati inconjurat biserica, nu intrati cu lumânari aprinse in biserica; Inaintea inceperii slujbelor se va opri functionarea mijloacelor de incalzire locala; In cazul producerii unei situatii de urgenta, apelati numarul de unic de urgenta 112. 

   

    [...]Citeste mai departe
  Recomandari pentru prevenirea unor accidente in Noaptea de Inviere
  Sursa: Primaria Oradea
 • ASCO a venit in intampinarea parintilor cu o noua intalnire in cadrul programului "Scoala Parintilor


  [2016-04-28]
  Ieri, 27 aprilie 2016, la sediul Administratiei Sociale Comunitare Oradea  a avut loc o noua intâlnire din cadrul programului „Scoala Parintilor", intâlnire sustinuta de dna. Anca Fratila - doctor specialist in psihiatrie pediatrica.

  Chiar daca beneficiarii serviciilor de cresa sunt copiii, ASCO se ingrijeste ca lunar, parintii acestora sa inteleaga mai bine nevoile copiilor si sa dezvolte o relatie de atasament cu ei.

  Astfel, la aceste intâlniri organizate de ASCO, oradenii care au copii la cresa pot sa afle in mod gratuit, o serie de informatii utile privind relatia lor cu cei mici, informatii primite de la un specialist al domeniului.

  Parintii sunt anuntati lunar de coordonatorii de cresa despre aceste intâlniri gratuite in cadrul programului "Scoala Parintilor", ei având posibilitatea de a se inscrie in functie de interesul pentru tema de discutie abordata.

  Tema intâlnirii de ieri a fost "Dezvoltarea psiho - motrica a copilului cu vârste cuprinse intre 1 si 3 ani". Aceasta perioada intre 1 si 3 ani este perioada in care se dezvolta abilitatile motrice si de comunicare, e perioada in care copilul se desprinde din diada mama-sugar, iar comportamental se desprinde de ceilalti, prin opozitie.

  Parintii au aflat cum se structureaza si se dezvolta atasamentul, cum copiii cu atasament securizat se dovedesc a fi cooperanti, sociabili si toleranti la frustrare, pe când cei cu atasament nesigur au risc crescut de a dezvolta reactii inadecvate si depresie.

  De asemenea  au aflat ca in jurul vârstei de 2 ani, copiii, din punct de vedere cognitiv, initiaza actiuni carora le pot anticipa desfasurarea, atentia parcurge drumul de la involuntar la voluntar,  se dezvolta memoria semantica si apare jocul simbolic.

  Ca si competente afective si sociale, in jurul aceleasi vârste, de 2 ani, copilul devine opozitionist si negativist, devenind capabil sa imite anumite stari si sa manipuleze starile celor din jur, in aceasta etapa dezvoltându-se competentele sociale, punându-se bazele si regulile comportamentului social.

   

   

   

   

    [...]Citeste mai departe
  ASCO a venit in intampinarea parintilor cu o noua intalnire in cadrul programului
  Sursa: Primaria Oradea
 • Trei machete tematice amplasate gratuit de o firma de decoratiuni pot fi admirate de oradeni


  [2016-04-28]
  Cu ocazia sarbatorilor pascale, firma Justin's Design&Decoratiuni cu sediul in Oradea pe Calea Clujului a realizat trei machete tematice pe care le-a instalat fara nici un cost in trei locatii frecventate de oradeni si de copiii acestora: Oraselul Copiilor, Cetatea Oradea si Parcul 1 Decembrie.

  Machetele cu iepurasi si oua de paste realizate ca o scena de desen animat au o dimensiune de aproximativ 20-30 mp.

  Justin's Design & Decoratiuni este un lider in Europa in producerea si decorarea tematica a spatiilor comerciale si publice.

  Machetele vor fi pastrate pe intreaga durata a sarbatorilor pascale.

  Asa cum se stie deja, in orasele din vestul Europei acest tip de decor se practica de mai multi ani, acesta fiind platit de administratiile de acolo. In cazul municipiului Oradea, firma Justin' s Design&Decoratiuni a amplasat aceste scenete in mod gratuit. Din pacate macheta din Parcul 1 Decembrie a fost deja distrusa de vandali.

    [...]Citeste mai departe
  Trei machete tematice amplasate gratuit de o firma de decoratiuni pot fi admirate de oradeni
  Sursa: Primaria Oradea
 • Programul de lucru cu publicul in perioada sarbatorilor pascale


  [2016-04-27]
  Biroul de Evidenta a Persoanelor Oradea aduce la cunostinta cetatenilor faptul ca, in perioada sarbatorilor pascale, programul de lucru cu publicul se va desfasura dupa cum urmeaza:

  Joi - 28 aprilie 2016; 8:00-18:00 (program normal)                  

  Vineri - 29 aprilie 2016; 8:00-16:00  (program normal)                                   

  Luni- 02 mai 2016 - INCHIS

  Marti - 03 mai 2016; 8:00-18:00 (program normal)                 

  Miercuri - 04 mai 2016; 8:00-18:00 (program normal)                 

  Joi - 05 mai 2016; 8:00-18:00 (program normal)                 

  Vineri - 06 mai 2016; 8:00-16:00  (program normal)      

   

  Programul de lucru al Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor al municipiului Oradea - Compartimentul de Stare Civila, pentru  perioada  30 aprilie  - 2 mai  2016 va fi:

  Sâmbata  30.04 - INREGISTRARE DECESE - ORELE 08:30 - 12:30

                               -OFICIERE CASATORII - ORELE 14:00 - 17:00

  Duminica  01.05 - INCHIS

  Luni  02.05 -     INREGISTRARE DECESE - ORELE 09:00 - 13:00

                            INREGISTRARE CASATORII - 09:00 - 13:00

                            INREGISTRARE NASTERI - INCHIS

  Toate activitatile de stare civila vor fi reluate marti 3 mai 2016, cu program normal de lucru incepând cu ora 08:30.

  In timpul programului de lucru mai sus mentionat, se pot obtine relatii la urmatoarele numere de telefon:

  - pentru decese - 0259/409410

  - pentru casatorii - 0259/408824

   

    [...]Citeste mai departe
  Programul de lucru cu publicul in perioada sarbatorilor pascale
  Sursa: Primaria Oradea
 • Incepand de ieri, s-a deschis piata de miei din Iosia


  [2016-04-27]
  SC Administratia Domeniului Public SA Oradea, impreuna cu Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Bihor, anunta deschiderea Pietei Iosia pentru comercializarea mieilor, cu ocazia sarbatoririi Pastelui ortodox. Astfel, piata de miei va fi deschisa dupa urmatorul program:

  Marti, 26.04.2016 - intre orele 9.00 -17.00

  Miercuri, 27.04.2016 - intre orele 9.00- 17.00

  Joi, 28.04.2016 - intre orele 9.00 - 17.00

  Vineri, 29.04.2016 - intre orele 9.00  - 17.00

  Sâmbata, 30.04.2016 - intre orele 9.00 - 13.00

  Comerciantii de miei trebuie sa plateasca catre ADP SA o taxa de sacrificare si vânzare in valoare de 10 lei/buc/zi, iar tariful incasat de ADP de la macelari, pentru serviciile de sacrificare miei, este de 63 de lei/zi/macelar. De asemenea, tariful incasat de la agentii economici care comercializeaza piei este de 265 lei/zi/agent economic.

  Macelarii trebuie echipati obligatoriu cu echipament minim de protectie sanitara (salopeta completa, boneta, halat/ sort plastic de protectie, incaltaminte adecvata - cizme, doua rânduri de cutite), sa detina instrumentarul necesar desfasurarii activitatii, respectiv sa aiba o stare de sanatate corespunzatoare - atestata cu fisa de aptitudini vizata de un medic specialist in medicina muncii. Producatorii trebuie sa aiba asupra lor atestatele de producatori, iar agentii economici copia dupa CUI.

  Crescatorii de ovine si caprine care doresc sa comercializeze animale in acest centru trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte minime:

  - in vederea afluirii mieilor la centrele amenajate pentru sacrificare, acestia trebuie sa fie  identificati prin crotaliere si inregistrati in baza de date. Animalele vor fi crotaliate cu crotalie dubla.

  - inainte de transportul mieilor din exploatatia de origine, acestia vor fi examinati obligatoriu de catre medicul veterinar imputernicit de la CSVA  de pe raza localitatii unde este inregistrata exploatatia de animale.

  - in urma examinarii, medicul veterinar elibereaza Certificatul sanitar veterinar, Documentul privind informatiile referitoare la lantul alimentar si formularul de miscare, acte sanitare veterinare care trebuie sa insoteasca animalele afluite la locurile amenajate pentru sacrificate. Pe lânga aceste documente, comerciantii de animale trebuie sa aiba asupra lor documentele de dovedire a proprietatii.

  - mijloacele de transport animale trebuie sa detina autorizatie sanitara veterinara, respectiv mijloacele de transport trebuie sa asigure conditii minime de bunastare a animalelor in timpul transportului.

  ATENTIE: pentru a fi admisi in Centrele de sacrificare, numarul de animale din mijlocul de transport, respectiv numarul si seria crotaliilor acestor animale trebuie sa corespunda in intregime cu datele inscrise in documentele care insotesc transportul.

  Informatii suplimentare la tel 0733/110035 sau 0771/236367.

   

    [...]Citeste mai departe
  Incepand de ieri, s-a deschis piata de miei din Iosia
  Sursa: Primaria Oradea
 • Strada Vasile Alecsandri va deveni zona pietonala, cu toate fatadele cladirilor reabilitate


  [2016-04-27]
  Primaria Oradea intentioneaza sa reabiliteze strada Vasile Alecsandri, aceasta urmând sa fie transformata in zona pietonala pâna in vara anului 2017.

  Conform unui proiect de hotarâre a Consiliului Local, privind „Programul de transformare a strazii Vasile Alecsandri in zona pietonala prin refunctionalizarea si reamenajarea spatiului public", lucrarile sunt programate in doua etape. In prima etapa se vor reabilita toate fatadele cladirilor, iar in etapa a doua se vor efectua lucrarile de transformare a strazii in zona pietonala, inclusiv lucrarile de amplasare a modulelor termice si altele conexe acestora.

  In vederea reabilitarii fatadelor, Institutia Arhitectului Sef, prin dna Adriana Lipoveanu, a purtat discutii cu toti proprietarii celor 21 de cladiri, din care 3 sunt monumente istorice. In urma discutiilor, s-a ajuns la o intelegere cu proprietarii, care urmeaza sa fie transformata in contract in cursul lunii iunie. Conform acestei intelegeri, Primaria Oradea va realiza proiectele tehnice pentru reabilitarea fatadelor si va asigura dirigentia de santier, proprietarii urmând sa reabiliteze cladirile pe cheltuiala lor. De asemenea, conform acestei intelegeri, proprietarii vor beneficia de scutire de impozit pe cladire timp de 5 ani, iar cei care au terase nu vor plati taxe de ocupare pentru acestea timp de 3 ani.

  In vederea transformarii strazii V. Alecsandri in zona pietonala, Primaria Oradea va actualiza proiectul tehnic, urmând ca in toamna acestui an sa se organizeze licitatia, iar pâna in luna iulie a anului 2017 lucrarile sa fie incheiate.

  „Sper ca acest program pilot sa reuseasca, in asa fel incât sa-l putem extinde si pentru strada Aurel Lazar in anul 2018. Partea de pavaj va fi realizata de Primaria Oradea din bugetul local, urmând sa o decontam din bani europeni, prin Programul Operational Regional", a spus primarul Ilie Bolojan.

   

    [...]Citeste mai departe
  Strada Vasile Alecsandri va deveni zona pietonala, cu toate fatadele cladirilor reabilitate
  Sursa: Primaria Oradea
 • Trei machete cu tema de Paste amplasate gratuit de o firma de decoratiuni pot fi admirate de oradeni


  [2016-04-27]
  Cu ocazia sarbatorilor pascale, firma Justin' s Design&Decoratiuni cu sediul in Oradea pe Calea Clujului a realizat trei machete tematice pe care le-a instalat fara nici un cost in trei locatii frecventate de oradeni si de copiii acestora: Oraselul Copiilor, Cetatea Oradea si Parcul 1 Decembrie.

  Machetele cu iepurasi si oua de paste realizate ca un desen animat au o dimensiune de aproximativ 20-30 mp.

  Justin' s Design&Decoratiuni este un lider in Europa in producerea si decorarea tematica a spatiilor comerciale si publice.

  Machetele vor fi pastrate pe intreaga durata a sarbatorilor pascale.

  Asa cum se stie deja, in orasele din vestul Europei acest tip de decor se practica de mai multi ani, acesta fiind platit de administratiile de acolo. In cazul municipiului Oradea, firma Justin' s Design&Decoratiuni a amplasat aceste scenete in mod gratuit. Din pacate macheta din Parcul 1 Decembrie a fost deja distrusa de vandali.

    [...]Citeste mai departe
  Trei machete cu tema de Paste amplasate gratuit de o firma de decoratiuni pot fi admirate de oradeni
  Sursa: Primaria Oradea
 • "SCOALA PARINTILOR" CU COPII CU VARSTE CUPRINSE INTRE 1 SI 3 ANI


  [2016-04-26]
  Administratia Sociala Comunitara Oradea, invita mâine, 27 aprilie 2016, orele 16.30, la sediul ASCO, str. Primariei nr. 42 - mansarda, parintii copiilor cu vârste cuprinse intre 1 si 3 ani, la o noua intâlnire din cadrul programului " Scoala parintilor", program care vine in sprijinul parintilor, care vor afla ce pot face ca sa raspunda cel mai bine provocarilor din partea celor mici. Neascultarea, incapatânarea, anxietatea de separare, crizele de furie, accesele de plâns, dezvoltarea, somnul si cum sa construiesti o relatie pozitiva cu copilul sunt doar câteva din temele acoperite de acest program.La intâlnirea de mâine, dr. Anca Fratila, specialist in psihiatrie pediatrica, va aborda problema dezvoltarii psihomotrice a copiilor cu vârste cuprinse intre 1 si 3 ani.Rugam confirmarea participarii, pâna mâine, 27.04.2016, orele 13.00 la numarul de telefon: 0359/411925, persoana de contact : Adina Ciucioiu.

    [...]Citeste mai departe

  Sursa: Primaria Oradea
 • De 1 Mai se deschide Stradul Iosia


  [2016-04-26]
  Conducerea SC Administratia Domeniului Public SA Oradea anunta deschiderea sezonului estival la Strandul Iosia, incepând cu data de 01.05.2016.

  Strandul va fi deschis intre orele 09.00 - 21.00, cu inchiderea casieriei la ora 20.00. De asemenea, strandul va fi deschis si in ziua de luni, 02.05.2016.

  Acest program de functionare este valabil pâna la finele sezonului, respectiv pâna la data de 30.09.2016.

  In aceasta perioada, SC ADP SA a efectuat lucrari de reparatii, de intretinere, de modificare traseu apa geo; au fost inlocuite dusurile defecte, s-au imprejmuit dusurile exterioare, s-au facut reparatii la sediul administrativ si WC-uri. Totodata, s-au efectuat lucrari de reparatii si vopsit la 6 bazine, impreuna cu servicii de igienizare corespunzatoare.

  Valoarea totala a acestor lucrari si servicii se ridica la circa 42.000 de lei fara TVA.

   

    [...]Citeste mai departe
  De 1 Mai se deschide Stradul Iosia
  Sursa: Primaria Oradea
 • Gala Campionii viitorului sustine sportul de performanta


  [2016-04-26]
  Peste 270 de tineri sportivi cu vârste cuprinse intre 10 si 19 ani, de la cluburi sau asociatii sportive oradene, vor fi premiati miercuri, 27 aprilie 2016, de Primaria Municipiului Oradea, pentru rezultatele deosebite obtinute in anul 2015, in cadrul editiei a V-a a Galei ,,Campionii Viitorului". Detalii legate de acest eveniment au fost prezentate de catre viceprimarul Huszar Istvan si reprezentantii celor mai importante cluburi sportive din Oradea: dl. Ionel Bungau, Iacob Hantiu si Dan Matei.

  Viceprimarul Huszar a explicat ca scopul acestui eveniment este recompensarea sportivilor oradeni care anul trecut au avut performante la nivel national, european sau mondial, precum si promovarea sportului in rândul oradenilor.

  La premiere, sportivii vor fi insotiti de antrenorii si presedintii cluburilor din care fac parte, fiind premiati in acest an 270 de sportivi, dintre care 198 de sportivi care practica sporturi olimpice si 72 de sportivi care practica sporturi neolimpice. Ca element de noutate, in acest an vor fi premiati si 12 antrenori de sporturi neolimpice si 29 antrenori de sporturi olimpice. Primaria Oradea ii asteapta pe toti cei care sunt  interesati de acest eveniment, in cadrul caruia vor fi si demonstratii de gimnastica acrobatica si ritmica, dans sportiv sau taekwondo.

  Evenimentul are loc de la ora 17.00, in Sala Sporturilor Antonio Alexe, intrarea fiind libera.

  Legat de initiativa administratiei locale de a premia sportivii oradeni, reprezentantii cluburilor au declarat ca este o initiativa foarte binevenita, fiind un pas important in dezvoltarea si sustinerea sportului si a sportivilor oradeni, o initiativa prin care „comunitatea oradeana are doar de câstigat".

   

    [...]Citeste mai departe
  Gala Campionii viitorului sustine sportul de performanta
  Sursa: Primaria Oradea
 • Actiune voluntara de curatare a cladirilor mazgalite din oras, initiata de consilierul local Sebastian Lascu


  [2016-04-26]
  In aceasta dimineata, consilierul local Sebastian Lascu, insotit de consilierii Adrian Felea si Filimon Teofil, au desfasurat o actiune de curatare a cladirilor mâzgalite din oras, actiune prin care au dorit sa traga un semn de alarma ca trebuie sa avem mai multa grija de orasul nostru.

  "Aproximativ 18.000 de lei este pretul pentru care o firma de salubritate curata un pasaj subteran din oras de mâzgalelile existente, de graffiti sau de alte desene facute. Ne-ar costa mai putin sa pastram curatenia si sa o intretinem, decât sa reparam peretii murdariti", a spus consilierul Sebastian Lascu in deschiderea actiunii sale.

  In cadrul actiunii a fost curatat un bloc de pe B-dul Decebal, dar si cladirea de pe str. Republicii, recent reabilitata, in care functioneaza Libraria Humanitas. 

  Vopselele lavabile au fost alese cu grija pe baza unei chei de culori, astfel incât acestea sa se potriveasca aproape perfect cu culoarea initiala a peretelui mâzgalit. Materialele necesare acestei actiuni, respectiv dispersitul si trafaletii, au fost suportate din veniturile proprii ale celor trei consilieri locali.

  "Cel mai important este ca am initiat un concurs care va da sansa adevaratilor artisti sa se exprime. Concursul se va desfasura sub supravegherea Institutiei Arhitectului Sef din Primaria Oradea, va avea ca tema simbolurile orasului Oradea si va fi jurizat de Comisia de estetica urbana. Premiul pe care il va primi câstigatorul din partea Primariei Oradea va fi in valoare de 10.000 lei, urmând ca artistul câstigator sa fie conditionat de a-si intretine creatia pe o perioada de cca 4 ani. Concursul va avea loc dupa incheierea alegerilor locale, dupa ce zgomotul creat de campania electrorala se va fi stins", a precizat consilierul local Sebastian Lascu.

   

    [...]Citeste mai departe
  Actiune voluntara de curatare a cladirilor mazgalite din oras, initiata de consilierul local Sebastian Lascu
  Sursa: Primaria Oradea
 • Nunta de Aur la o noua editie


  [2016-04-26]
  Miercuri, 27 aprilie 2016, incepând cu ora 15:00, in sala festiva ,,Traian Mosoiu ", Primaria municipiului Oradea prin Compartimentul de Stare Civila, in baza HCL nr.68/2008, organizeaza a doua festivitate de premiere din anul 2016 a familiilor  care au implinit  50 de ani de casatorie neintrerupta si care au domiciliul in municipiul Oradea.

  Cu aceasta ocazie sunt invitate un numar de 40 familii, care si-au sarbatorit ,, NUNTA DE AUR". Acestea vor fi felicitate de dl. viceprimar Mircea Malan, prin acordarea unei diplome de fidelitate, insotita de un premiu in bani in cuantum de 500 lei.

  De asemenea  reamintim cetatenilor municipiului Oradea ca, in conformitate cu HCL nr.867/2005, se acorda un premiu in bani in valoare de 1.000 lei persoanelor care au implinit venerabila vârsta de 100 de ani si au domiciliul in municipiul Oradea.

        Compartimenul de Stare Civila primeste in continuare cereri, la camera 14 parter, in cladirea primariei. Informatii suplimentare se pot obtine la numarul de  telefon 0259/408825.

   

    [...]Citeste mai departe
  Nunta de Aur la o noua editie
  Sursa: Primaria Oradea
 • "Saptamana Altfel" in Cetatea Oradea a avut un real succes


  [2016-04-26]
  In perioada 18-22 aprilie 2016, s-a desfasurat programul „Scoala altfel", Primaria Municipiului, prin Centrul Municipal de Informare Turistica Cetatea Oradea, organizând pentru prescolarii/elevii din cadrul diferitelor gradinite si scoli din Municipiul Oradea, si nu numai, tururi ghidate de prezentare a istoriei Cetatii Oradea, conform programarilor prealabile. Cu aceasta ocazie au fost vizitate: Lapidariul Muzeului Cetatii si Orasului Oradea, expozitia "Doua decenii de sapaturi arheologice in Cetatea Oradea", o expozitie de arme, armuri si obiecte de tortura din Evul Mediu, precum si expozitia "Rezistenta si represiune in Bihor".

  In cursul acestei saptamâni au trecut pragul cetatii Oradea aproximativ 4.000 de copii, dintre care peste 1.100 de copii (de la clasele 0 pâna la clasa a XII-a) au solicitat ghidaj profesionist cu privire la istoria cetatii din partea Centrului municipal de Informare Turistica.

  In acest context, merita mentionata implicarea asociatiilor care functioneaza in incinta Cetatii Oradea si anume- Asociatia Lupii din pusta, care prin domnul Arany Janos, a organizat demonstratii de mânuire a armelor medievale, precum sabia si arbaleta. De asemenea, mesterul popular Ida Pazman a implicat copiii in ateliere de tesatorie manuala, broderie manuala, impletituri nuiele sau impâslirea lânii.

  In ultima zi din "Saptamâna Altfel", sustinatorul evenimentului „Asociatia pentru sanatate" a pregatit o surpriza pentru copii, constând in organizarea unui concurs de desen, respectiv in lansarea a peste 100 de baloane multicolore in curtea Cetatii Oradea.

  Ii asteptam pe elevi si anul viitor!

   

    [...]Citeste mai departe

  Sursa: Primaria Oradea
 • Hostelul din Cetate si spatiul comercial de la Gradina Ciuperca vor fi scoase la licitatie


  [2016-04-25]
  Primaria Municipiului Oradea, prin Directia de Patrimoniu, doreste sa puna la dispozitia cetatenilor hostelul din Cetate, respectiv spatiul comercial de pe Dealul Ciuperca. Detalii legate de aceste spatii au fost prezentate de catre dl Lucian Popa, director executiv al Directiei de Patrimoniu, care a explicat ca in cursul saptamânii trecute au avut loc intrevederi cu reprezentantii sectorului hotelier din Oradea pentru a le prezenta hostelul din Cetate.

  Hostelul se gaseste in Cetatea Oradea - Corpul E, in spatele Centrului Cultural si Consulatului Onorific al Republicii Slovace, având 17 camere dotate cu baie, cu suprafete intre 25-39 mp.

  Prin proiectul de finantare al reabilitarii cetatii, camerele au fost dotate si cu mobilier, astfel incât cei interesati de administrarea hostelului vor avea de facut doar investitii minime. Dorinta municipalitatii este sa dea in administrare hostelul, pe baza de licitatie, pe o durata de 5 ani, dupa care contractul de administrare va fi rediscutat.

  Pretul de pornire al licitatiei pentru administrarea hostelului este de aproximativ 1000 euro + TVA pentru toata suprafata hostelului, la care se adauga si plata utilitatilor aferente. Garantia de preluare va fi pe 6 luni avans, adica 6000 de euro+TVA.

  Lucian Popa a mentionat ca in cadrul hostelului exista si o sala unde poate fi servit micul dejun, iar hostelul beneficiaza si de terasa. Cei care vor administra hostelul vor putea, in baza programului de evenimente care se vor organiza la cetate, sa faca pachete promotionale pentru turisti.

  Totodata, Lucian Popa a anuntat ca municipalitatea pune la dispozitia comerciantilor spatiul comercial de pe Dealul Ciuperca. Este vorba despre un spatiu comercial de 160 mp, respectiv terasa exterioara aferenta de 170 mp.

  Spatiul va avea destinatia de cafe-bar si se va putea inchiria pe o perioada de 3 ani, iar cel care in urma licitatiei isi va adjudeca oferta va trebui sa amenajeze si un stand de informatii pentru vizitatori, unde vor fi puse la dispozitia cetatenilor si suveniruri.

  Pretul de pornire a tarifului de inchiriere pentru spatiul comercial este de 27.6 lei+TVA/mp, iar pentru terasa exterioara pretul este de 2,45 lei+TVA/mp.

  Câstigatorul licitatiei va trebui sa achite si o garantie de 3 luni de chirie.

  Lucian Popa a mentionat ca, la sedinta de consiliu din data de 28 aprilie, consilierii locali vor trebui sa-si dea acordul de principiu pentru darea in administrare a hostelului din Cetate, respectiv sa aprobe inchirierea spatiului comercial din dealul Ciuperca.

   

    [...]Citeste mai departe
  Hostelul din Cetate si spatiul comercial de la Gradina Ciuperca vor fi scoase la licitatie
  Sursa: Primaria Oradea
 • Noi posibilitati de plata a parcarii cu telefonul mobil


  [2016-04-25]
   

  In cadrul conferintei de presa de azi, 25 aprilie 2016, directorul Directiei Patrimoniu din Primaria Oradea, Lucian Popa, a prezentat noile posibilitati de plata pentru utilizatorii parcarilor.

  Acestea sunt: aplicatia amparcat.ro pentru plata parcarii cu cardul de pe telefonul mobil, 15 minute de parcare gratuita cu bip la 0359.710.139 pe baza sistemului TPARK pentru plata parcarii cu telefonul mobil pe baza de vouchere si plata parcarii cu SMS pentru 30 de minute.

   

  I.    Aplicatia amparcat.ro pentru plata parcarii cu cardul de pe telefonul mobil este o aplicatie pentru plata parcarii cu card bancar de debit sau de credit ce trebuie introdus o singura data intr-un formular web securizat, care colecteaza si trimite procesorului de plati informatiile necesare platii taxei de parcare.

  Taxa de parcare este 1 leu/30 minute, 2 lei/ora sau 15 lei/zi, existând posibilitatea de a alege perioada de parcare la minut dupa primele 30 de minute.

  La sfârsitul tranzactiei, procesorul de plati confirma plata cu cardul.

  De mentionat ca nu se percep comisioane la tranzactii.

   

  II.    15 minute de parcare gratuita cu bip la 0359.710.139, pe baza sistemului TPARK pentru plata parcarii cu telefonul mobil pe baza de vouchere

  Cele 15 minute gratuite sunt disponibile doar pentru prima parcare efectuata intr-o zi pentru utilizatorii care se inregistreaza in sistemul Tpark de plata a parcarii cu telefonul mobil pe baza de vouchere pentru retelele Orange/ Vodafone/Telekom Romania Mobile.

  Inregistrarea in sistemul Tpark se poate face online pe pagina www.tpark.ro sau prin trimiterea unui SMS la numarul 1210 de forma: OR CONT numarinmatriculare, exemplu: OR CONT BH01ABC

  Pentru plata parcarii in continuare, este necesara incarcarea creditului pe baza de voucher care se poate achizitiona de la Primaria Oradea. Dupa inregistrare se trimite codul razuibil de pe voucher si se activeaza optiunea.

  Durata minima de parcare este de 30 minute la taxa de 1 leu.

  Inceperea parcarii se face prin bip la numarul 0359 710140, la taxa de 2 lei/ora.

  Terminarea parcarii se face prin bip la numarul 0359 710141.

  Neprimirea SMS-ului de confirmare se considera neplata a parcarii.

   

  III.   Plata parcarii cu SMS pentru 30 de minute

  Pentru a nu repeta trimiterea mesajelor la interval orare au fost introduse optiunile de mai jos:

  Plata parcarii cu SMS se poate face pentru 30 de minute la taxa 0,25€+tva prin trimiterea la 7401 a unui SMS cu prefixul 180 urmat de numarul de inmatriculare (Ex: 180BH01ABC).

  Pentru 1 ora se trimite la 7401 SMS cu prefixul 181 urmat de numarul de inmatriculare (Ex: 181BH01ABC) la taxa 0,50€+tva.

  Pentru 2 ore se trimite la 7401 SMS cu prefixul 182 urmat de numarul de inmatriculare (Ex: 182BH01ABC).

  Pentru 3 ore se trimite la 7401 SMS cu prefixul 181 urmat de numarul de inmatriculare (Ex: 183BH01ABC).

  Pentru 8 ore se trimite la 7401 SMS cu prefixul 188 urmat de numarul de inmatriculare (Ex: 188BH01ABC)  la taxa de 3€+tva.

   

    [...]Citeste mai departe
  Noi posibilitati de plata a parcarii cu telefonul mobil
  Sursa: Primaria Oradea
 • Noi locuri de recreere si agrement pentru oradeni


  [2016-04-22]
  Parcul Salca II prinde contur

  Daca prima etapa a amenajarii Parcului Salca era gata in iunie 2014, acum Primaria Oradea continua lucrarile si la Parcul Salca II, care vine in continuarea Parcului Salca I. Pe perioada iernii, lucrarile au fost sistate, dar de luna trecuta acestea au fost reluate.

  Parcul Salca II are o suprafata de 22.209 mp.

  In prezent se lucreaza la amenajarea aleilor, a pergolelor si a foisorului, la statia de pompare, la instalatia de irigatii, la instalatia electrica, la instalatia de alimentare cu apa potabila a cismelelor, la cascada, la platformele pentru banci, pentru cosurile de gunoi si pentru panourile de informare.

  Lucrarile sunt executate de S.C Constructorul Salard, in asociere cu S.C Gardener SRL si urmeaza sa fie gata pâna in luna iunie 2016.

  Valoarea lucrarilor, potrivit contractului, este de 2.350.925 lei (fara TVA).

  Doua terenuri de sport pe str. Ion Bogdan

  Primaria Oradea amenajeaza pe str. Ion Bogdan, in vecinatatea Apelor Române, doua terenuri de sport in suprafata de 2700 mp. In prezent se pregateste terenul, urmând ca apoi sa se realizeze lucrarile de asfaltare, iar apoi imprejmuirea. Pe aceste terenuri se va putea juca baschet, fotbal si tenis cu piciorul.

  Asfaltarea va fi realizata de firma SC Drumuri Orasenesti, iar imprejmuirea terenurilor de catre S.C. Abed Nego S.R.L.

  Valoarea lucrarilor de asfaltare este de 350.000 lei, iar a celor de imprejmuire de 160.000 lei.

  Un nou teren de baschet in Parcul Bratianu

  La intrarea in Parcul Bratianu dinspre Hotel Continental se amenajeaza si se doteaza un nou teren baschet, prin sponsorizarea facuta de catre firma S.C. Madrugada S.R.L.

  Lucrarile de amenajare au inceput saptamâna trecuta, când s-au executat sapaturile si tasarea terenului.

  Terenul de baschet cu amenajarile aferente va avea o suprafata de cca 800 mp. Lucrarile urmeaza sa fie gata pâna la mijlocul lunii mai 2016.

  Valoarea lucrarilor este de 86.000 euro.

  La final, Primaria Oradea va monta banci de odihna.

    [...]Citeste mai departe
  Noi locuri de recreere si agrement pentru oradeni
  Sursa: Primaria Oradea
 • Pe perioada Pastelui, podul Sf. Ladislau va fi deschis pietonilor


  [2016-04-22]
  Primaria municipiului Oradea informeaza cetatenii ca, pe perioada Sarbatorilor Pascale, pe perioada  30.04.2016, ora 8 - 03.05.2016  se va deschide accesul pietonal, semnalizat corespunzator, pe podul Sf. Ladislau.

  In perioada 04.05.2016, ora 7 - 15.05.2016 se va inchide din nou accesul   pietonal pentru continuarea lucrarilor.

  Primaria Oradea cere scuze pentru disconfortul creat, rugând totodata cetatenii sa foloseasca cele doua pasarele pietonale existente in aval si in amonte de podul Sf. Ladislau:

  - pasarela hobanata dintre Aleea  E.Gojdu - str. Libertatii

  - pasarela dintre str. Plevnei - Szigligeti Ede.

   

   

    [...]Citeste mai departe
  Pe perioada Pastelui, podul Sf. Ladislau va fi deschis pietonilor
  Sursa: Primaria Oradea
 • Sedinta ordinara a Consiliului Local


  [2016-04-21]
  In conformitate cu prevederile art. 39 alin. 1 si 3 din Legea nr. 215/2001, Legea administratiei publice locale, republicata, se convoaca sedinta ordinara a Consiliului Local al Municipiului Oradea, care va avea loc in data de 28 aprilie 2016, orele 14,00 in Sala Mare de sedinte a Primariei municipiului  Oradea.

  Ordinea de zi a sedintei se aduce la cunostinta locuitorilor municipiului Oradea, si este publicata pe site-ul oficial al institutiei www.oradea.ro,  potrivit dispozitiilor art. 39 alin. 6 si 7 din Legea 215/2001, republicata.

   

    [...]Citeste mai departe
  Sedinta ordinara a Consiliului Local
  Sursa: Primaria Oradea
 • Politia Locala Oradea - gazda in cadrul saptamanii Scoala Altfel


  [2016-04-21]
  In perioada 18 - 22.04.2016, Politia Locala Oradea a invitat copiii, cadrele didactice si cetatenii municipiului Oradea sa participe la activitatile organizate in cadrul saptamânii "Scoala Altfel".

  Astfel, incepând cu data de 18.04.2016, copiii, cadrele didactice si cetatenii Municipiului Oradea au putut participa la activitati de prezentare a institutiei Politiei Locale Oradea, a tehnicii auto si a echipamentelor din dotare.

  La finalul saptamânii "Scoala Altfel", respectiv mâine, 22.04.2016, participantii vor asista la o ceremonie simbolica, aflata la a IV- editie, in cadrul careia participantii vor arunca narcise galbene de pe podul situat vizavi de Centrul de Calcul - Informatica S.A, gest prin care isi manifesta increderea intr-o viata mai buna si un mediu mai curat, in care oamenii sa convietuiasca in liniste si pace.

   

    [...]Citeste mai departe
  Politia Locala Oradea - gazda in cadrul saptamanii Scoala Altfel
  Sursa: Primaria Oradea
 • Se inchide circulatia auto in Piata Ferdinand in perioada 22-24 aprilie


  [2016-04-21]
  Primaria Oradea roaga conducatorii auto ca de vineri, 22 aprilie, de la ora 17:00, sa nu parcheze in Piata Ferdinand. Totodata Primaria Oradea aduce la cunostinta conducatorilor auto ca sâmbata, 23 aprilie, de la ora 12 si pâna duminica dimineata, circulatia auto va fi inchisa in toata Piata Ferdinand pentru buna desfasurare a Festivalului Festum Varadinum.

  Primaria Oradea isi cere scuze pentru inconvenientele create conducatorilor auto, masura fiind necesara pentru buna desfasurare a acestui important eveniment cultural.

   

    [...]Citeste mai departe
  Se inchide circulatia auto in Piata Ferdinand in perioada 22-24 aprilie
  Sursa: Primaria Oradea
 • Campionii viitorului vor fi premiati la Sala Sporturilor


  [2016-04-21]
  Peste 270 de tineri sportivi cu vârste cuprinse intre 10 si 19 ani, de la cluburi sau asociatii sportive oradene, vor fi premiati miercuri, 27 mai 2016, de Primaria Municipiului Oradea, pentru rezultatele deosebite obtinute in anul 2015, in cadrul editiei a V-a a Galei ,,Campionii Viitorului".

  Sportivii oradeni care anul trecut au avut performante la nivel national, european sau mondial vor fi recompensati cu diplome si bani.

  La premiere,  sportivii vor fi insotiti de antrenorii si presedintii cluburilor din care fac parte. Primaria Oradea ii asteapta pe toti cei care sunt  interesati de acest eveniment in cadrul caruia vor fi si demonstratii sportive si de dans.

  Evenimentul are loc cu incepere de la ora 16.30, in Sala Sporturilor Antonio Alexe, intrarea fiind libera.

   

    [...]Citeste mai departe
  Campionii viitorului vor fi premiati la Sala Sporturilor
  Sursa: Primaria Oradea
 • Se toarna placa de suprabetonare pe podul Sf.Ladislau


  [2016-04-20]
  Lucrarile de reabilitare a Podului Sf. Ladislau continua, dupa ce, la inceputul lunii aprilie, podul a fost inchis din nou circulatiei pietonale in vederea efectuarii lucrarilor de suprabetonare pe toata suprafata podului.

  Astfel, pâna in acest moment s-au efectuat golurile de conlucrare in structura de rezistenta a podului si montarea conectorilor (barelor) in goluri, conectori care fac legatura dintre structura de rezistenta a podului si placa de suprabetonare.

  In urma lucrarilor de armare si cofrare a placii de suprabetonare si armarea balcoanelor, azi 20 aprilie, s-a trecut la turnarea betonului in placa de suprabetonare, inclusiv la cele patru balcoane.

  Dupa ce se va intari betonul, proces care dureaza circa o saptamâna, se va monta membrana de hidroizolatie peste placa de suprabetonare.

  Primaria Oradea estimeaza ca circulatia pietonala pe pod se va redeschide in data de 01.05.2016.

   

    [...]Citeste mai departe
  Se toarna placa de suprabetonare pe podul Sf.Ladislau
  Sursa: Primaria Oradea
 • 97 de ani de la eliberarea orasului Oradea


  [2016-04-20]
  Primaria municipiului Oradea, in colaborare cu Garnizoana Oradea, a organizat o serie de manifestari dedicate aniversarii a 97 de ani de la eliberarea orasului Oradea (20 aprilie 1919). Manifestarile au debutat cu o slujba religioasa de comemorare a eroilor, la Biserica cu Luna, dupa care alaiul format din oficialitati s-a indreptat catre statuia Generalului Traian Mosoiu, unde primarul Ilie Bolojan le-a vorbit celor prezenti despre semnificatia si importanta zilei de 20 aprilie pentru oradeni. In cadrul discursului sau, primarul Ilie Bolojan a atras atentia celor prezenti asupra importantei deciziilor celor care traiesc astazi in Oradea, decizii care pot schimba viitorul copiilor nostri, precum si asupra faptului ca cetatenii de azi trebuie sa fie recunoscatori stramosilor, care prin decizii si fapte intelepte au intemeiat orasul de azi."Cred ca este important sa multumim tuturor comunitatilor din acest oras, care au construit si au dezvoltat orasul in forma in care il gasim astazi. Peste trei ani vom marca 100 de ani de la acest eveniment major in viata orasului Oradea, as dori sa ne comportam in asa fel incât sa fim constienti de raspunderea pe care o avem, deoarece inaintasii nostri ne-au lasat o mostenire si sa demonstram ca conducatorii tarii nu au stat degeaba 100 de ani", a declarat Ilie Bolojan. Despre semnificatia istorica a acestei zile a vorbit si prof. univ. Gabriel Moisa, iar corul „Traian Mosoiu" a sustinut un scurt recital de cântece patriotice, manifestarile incheindu-se cu depuneri de coroane si jerbe de flori la statuia generalului Traian Mosoiu de catre reprezentantii institutiilor locale si defilarea garzii de onoare. [...]Citeste mai departe
  97 de ani de la eliberarea orasului Oradea
  Sursa: Primaria Oradea
 • Primaria Oradea intentioneaza sa dea in administrare hostelul din Cetate


  [2016-04-20]
  Primaria Municipiului Oradea - Directia Patrimoniu Imobiliar, cu sediul in Oradea, Piata Unirii nr.1, anunta intentia de a transmite in administrare catre o societate de profil unitatea de cazare (Hostel) situata in Cetatea Oradea.

  Astfel, invitam pe aceasta cale toti operatorii economici care detin in administrare hoteluri de 3, 4 respectiv 5 stele in municipiul Oradea, in data de 22.04.2016 - ora 10.00, in Sala mica a Primariei Municipiului Oradea, pentru o discutie prealabila. 

   

    [...]Citeste mai departe
  Primaria Oradea intentioneaza sa dea in administrare hostelul din Cetate
  Sursa: Primaria Oradea
 • Zi dedicata orasului Szekesfehervar, in cadrul Festum Varadinum


  [2016-04-20]
  In aceste zile se desfasoara la Oradea editia a XXV-a a Festivalului Festum Varadinum. Cu aceasta ocazie, primarul orasului Szekesfehervar, dl Cser Palkovics Andras, primarul Ilie Bolojan si viceprimarul Huszar Istvan au sustinut o conferinta de presa cu privire la parteneriatul existent intre cele doua orase, respectiv viitoarele proiecte comune.

  Primarul Ilie Bolojan a atras atentia asupra elementelor comune dintre Oradea si Szekesfehervar, elemente istorice si economice, mentionând totodata ca Oradea este in strânsa legatura cu orasul maghiar si incearca sa preia bunele practici implementate de catre orasul regal din Ungaria. Totodata, primarul a spus ca festivalul Festum Varadinum reprezinta  un eveniment major pentru comunitatea maghiara din Oradea, el având ca scop conservarea identitatii si traditiilor pentru locuitorii Oradiei.

  La rândul sau, primarul Cser Palkovics Andras a spus ca este placut surprins de schimbarile realizate si vizibile din Oradea, atât in Centrul istoric cât si in zona industriala, si a amintit de parteneriatul real si viabil prin intermediul asociatiilor non- profit din Oradea si Szekesfehervar, care contribuie zilnic la dezvoltarea culturala si economica a celor doua orase. Cser Palkovics Andras a mentionat ca schimbul de experienta dintre cele doua administratii conduce la recunoasterea si rezolvarea problemelor similare, urmând ca, pe baza acestui parteneriat, in viitor cele doua administratii sa implementeze proiecte comune.

  Unul dintre proiectele vizibile este, in opinia primarului din Szekesfehervar, si festivalul Festum Varadinum, in cadrul caruia, mâine, 21 aprilie, de la ora 10, in Sala Mare a Primariei se va prezenta orasul maghiar, Cser Palkovics Andras invitând municipiul Oradea sa se prezinte la un eveniment similar in Ungaria.

  Huszar Istvan a mentionat ca Festum Varadinum se organizeaza in Oradea de 25 de ani, este un eveniment organizat in colaborare cu organizatii non-profit, institutii, respectiv culte. In cadrul festivalului din acest an, o zi este dedicata orasului Szekesfehervar, care se prezinta prin expozitii, parte din ele fiind organizate la Cetatea Oradea sau la Casa Darvas - La Roche, dar si prin alte evenimente culturale in diferite locatii din Oradea.

  In atasament gasiti programul detaliat al Festivalului Festum Varadinum editia 2016.

   

    [...]Citeste mai departe
  Zi dedicata orasului Szekesfehervar, in cadrul Festum Varadinum
  Sursa: Primaria Oradea
 • Se verifica sirenele. Nu intrati in panica!


  [2016-04-19]
  Compartimentul pentru Situatii de Urgenta din cadrul Primariei Oradea informeaza ca, in conformitate cu principalele activitati pe linia pregatirii in domeniul situatiilor de urgenta, in perioada 18 aprilie - 23 mai 2016, echipe specializate din cadrul Companiei Telekom si a Primariei Oradea vor verifica sistemul de instiintare/alarmare a municipiului, atât circuitele de comanda, cât si sirenele de alarmare.

  Rugam populatia sa nu intre in panica!

   

    [...]Citeste mai departe
  Se verifica sirenele. Nu intrati in panica!
  Sursa: Primaria Oradea
 • Maine, 20 aprilie se sarbatoresc 97 de ani de la intrarea trupelor romane in Oradea


  [2016-04-19]
   

  Oradea sarbatoreste in fiecare an, la 20 aprilie, un eveniment major din istoria sa: intrarea trupelor române in Oradea, la 20 aprilie 1919, in frunte cu Generalul Traian Mosoiu.

  Având in vedere ca este in plina desfasurare Programul Scoala Altfel "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!", Primaria Oradea invita la manifestarile prilejuite de comemorarea acestui moment istoric, elevii si studentii de la unitatile de invatamânt din municipiul Oradea si nu numai.

  Cu ocazia acestei zile, Primaria Oradea va organiza o serie de festivitati mâine, 20 aprilie 2016, incepând cu ora 12:00, conform urmatorului program:

   ORALOCATIAPROGRAMUL ZILEI DE 20 APRILIE12:00 - 12:30Biserica cu LunaTE DEUM oficiat in Biserica cu Luna12:30 -12:40Deplasarea in alai, de la Biserica cu Luna pe str. Avram Iancu la statuia Gen. Traian Mosoiu12:40 -12:47 Intâmpinarea oficialitatilor, prezentarea onorului, salutarea drapelului de lupta si ocuparea locului in dispozitiv12:47 -12:50Intonarea Imnului National al României12:50 - 13:10Alocutiuni privind semnificatia zilei de 20 Aprilie 1919, rostite de catre primarul orasului Oradea - Ilie Bolojan si prof. Univ, Gabriel Moisa13:10 -13:20Recital sustinut de Corul Traian Mosoiu13:20 - 13:40Depuneri de coroanesi jerbe la Statuia Generalului Traian Mosoiu13:40 - 13:45Realizarea dispozitivului in vederea defilarii detasamentului de onoare13:50Incheierea programului dedicate zilei de 20 aprilie 2016 

    [...]Citeste mai departe
  Maine, 20 aprilie se sarbatoresc 97 de ani de la intrarea trupelor romane in Oradea
  Sursa: Primaria Oradea
 • Oradea si Baile Felix, promovate prin 16 agentii de turism din tara


  [2016-04-19]
  Azi, 19 aprilie 2016, a avut loc la Grota Rosie din Cetatea Oradea o conferinta de presa organizata de Asociatia de Promovare a Turismului din Oradea si prilejuita de organizarea unui info trip cu 16 agentii de turism din tara.

  In cadrul conferintei au luat cuvântul directorul Asociatiei de Promovare a Turismului din Oradea - dl. Mihai Jurca, dl. Jean Podila - proprietarul Hotelului President din Baile Felix si d-na Gabriela Peset  - consilier de comunicare la Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT).

  In total, au participat la acest info trip 20 de persoane de la 16 agentii de turism din tara, respectiv din orasele: Bucuresti, Calarasi, Cluj-Napoca, Slatina, Bacau, Craiova, Pitesti si Timisoara. Toti acestia au sosit in Baile Felix duminica, 17 aprilie si vor pleca mâine, 20 aprilie. Dupa ce au vazut statiunea Baile Felix, astazi, acestia vor face un tur al orasului Oradea si insotiti de dl Mihai Jurca vor vizita: Cetatea Oradea, Aquapark-ul Nymphaea, Hotel Double Tree Hilton, Hotel Continental, Hotel Elite, Hotel Ramada, Complexul Baroc, Piata Unirii, Dealul Ciuperca, Sinagoga Zion, iar seara vor lua cina in oras.

  Cazarea si masa reprezentantilor celor 16 agentii de turism a fost asigurata de Hotel President, hotel care este membru al Asociatiei de Promovare a Turismului din Oradea.

  Legat de importanta organizarii info tripurilor, Jean Podila a spus: "Noi ne promovam si online si in alte moduri, dar este cu totul altceva atunci când reprezentantii agentiilor de turism pot sa vada pe viu ceea ce putem sa le oferim, sa vada frumusetea naturii sau sa simta direct beneficiile apei termale, pentru ca apoi sa le poata promova mai departe. Sunt cheltuieli multe, si singuri e foarte greu sa facem promovare. Doar daca ne unim cu totii eforturile, vom avea si rezultate".

  "Vrem sa aratam ca lucrurile s-au schimbat foarte mult pe zona turismului balneo, ca statiunile balneare nu mai sunt destinatii doar pentru persoanele de vârsta a III-a, ci si pentru alte categorii de vârsta care vor sa se relaxeze si sa aiba grija de sanatatea lor", a precizat Gabriela Peset - consilier de comunicare la Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism.

  In incheiere, directorul Asociatiei de Promovare a Turismului din Oradea - dl. Mihai Jurca a spus: "Desi exista aceasta perceptie, statiunea Baile Felix nu mai este o statiune de pensionari, unde vin doar persoanele cu venituri mici. Baile Felix au un potential turistic important prin tot ceea ce ofera apa geotermala, iar Oradea ofera turistului o serie de obiective pentru petrecerea timpului liber, care merita vizitate. Agentiile de turism participante la acest info trip urmeaza sa realizeze pachete turistice atractive, care vor atrage mai multi turisti catre Oradea si Baile Felix".

    [...]Citeste mai departe
  Oradea si Baile Felix, promovate prin 16 agentii de turism din tara
  Sursa: Primaria Oradea
 • Aproape 400 de elevi au vizitat azi Turnul Primariei si Casa Darvas - La Roche


  [2016-04-19]
   

  In cadrul programului Scoala Altfel - "Sa stii mai multe, sa fii mai bun", cca 400 de elevi au vizitat azi, 19 aprilie 2016, obiectivele turistice Turnul Primariei Oradea si Casa Darvas - La Roche.

  Astfel, 200 de persoane au vizitat azi Turnul Primariei Oradea si 180 Casa Darvas - La Roche. Acestea au venit de la urmatoarele institutii de invatamânt: Gradinita nr. 52, Liceul Emanuil Gojdu, Liceul Sanitar, Liceul de Arta, Liceul Iosif Vulcan, Scoala Oltea Doamna, Universitatea Agora si Colegiul National din Stei 

  Obiectivele turistice Turnul Primariei Oradea si Casa Darvas - La Roche sunt deschise vizitatorilor de luni, 18 aprilie pâna vineri, 22 aprilie, in intervalul orar 9:00 - 19:00. Tariful pentru biletul de acces este de 1 leu/vizitator (elev).

  In cadrul vizitei la turn, elevii au avut posibilitatea sa-si aleaga dintr-o multime suveniruri cu imaginea Turnului Primariei, unul sau mai multe care sa le aduca aminte peste ani de vizita facuta la acest obiectiv turistic. Copiii au avut de ales intre semne de carte, brelocuri, magneti de frigider, cani, suporturi pentru mouse, oglinzi de poseta, port-carduri, puzzle-uri toate cu imaginea Turnului Primariei Oradea. Totodata, si la obiectivul turistic Casa Darvas - La Roche, vizitatorii au posibilitatea sa isi achizitioneze mai multe suveniruri cu imaginea cladirii monument istoric.

   

   

   

    [...]Citeste mai departe
  Aproape 400 de elevi au vizitat azi Turnul Primariei si Casa Darvas - La Roche
  Sursa: Primaria Oradea
 • Furnizarea apei calde, intrerupta la 7 puncte termice


  [2016-04-19]
  Termoficare Oradea a transmis un comunicat pe care il redam mai jos.

  Pentru efectuarea unor lucrari  planificate la reteaua termica primara, in zona strazii Horea, incepând de azi, 18 aprilie 2016, ora 21.00 se intrerupe furnizarea apei calde pentru consumatorii alimentati din punctele termice 809, 820, 825, 826, 831, 850 si 862 . Sunt afectati si consumatorii alimentati prin intermediul punctelor termice proprii situati in zonele Col. I. Buzoianu, Avram Iancu, Muscatei, H. Imre, Titu Maiorescu, Sucevei, M. Kogalniceanu, Mihai Viteazu, Garoafei, Ulmului, C. Bolliac, Bistritei, Fagarasului, St. Zweig, Muzicii, Traian Vuia, Anatole France, Sextil Puscariu, Nicolae Olahus, Horea, Closca, Crisan, Albacului, Constantin Tanase, Coziei, Gh. Topârceanu, Alexandru Voievod, G. Mociulski, Feldioarei, Grigore Ureche, Atelierelor.

  Estimam ca reluarea furnizarii agentului termic se va realiza in data de 20 aprilie 2016,  ora 06.00.                                                                          

  Ne cerem scuze pentru disconfortul creat si va asiguram ca echipele noastre de interventie vor face tot posibilul pentru a reduce la minim timpul necesar remedierii problemei aparute.

  Pentru informatii suplimentare, clientii nostri pot suna la dispeceratul de urgenta   TelVerde   0 800 070 800 (numar apelabil gratuit din toate retelele fixe si mobile).

   

    [...]Citeste mai departe
  Furnizarea apei calde, intrerupta la 7 puncte termice
  Sursa: Primaria Oradea
 • Primarul Ilie Bolojan s-a intalnit cu consulul Republicii Federale Germania la Timisoara - dl. Rolf Maruhn


  [2016-04-18]
   

  Primarul Ilie Bolojan s-a intâlnit azi cu consulul Republicii Federale Germania la Timisoara - dl. Rolf Maruhn, cu deputatul Comunitatii Germane din România - dl.  Ovidiu Victor Gant, cu presedintele Forumului Democrat German (FDG), filiala Bihor - dr. Norbert Heilmann si d-na Helene Voda - presedinte FDG Oradea.

  Inca de la inceputul discutiilor, consulul german dl. Rolf Maruhn si-a oferit sprijinul in sensul promovarii ofertei municipiului Oradea pentru investitorii germani, spunând ca doreste sa faciliteze o legatura intre acestia si Agentia de Dezvoltare Locala Oradea.

  Alte teme de discutie atinse au fost potentialul turistic al Oradiei si al Bailor Felix si promovarea acestora in Germania, dar si dezvoltarea invatamântului dual prin formarea de forta de munca calificata cu practica la firmele germane. Dupa cum se stie, Germania este patria invatamântului dual.

  Un punct foarte important pe agenda de lucru a consulului Republicii Federale Germania la Timisoara - dl. Rolf Maruhn si a deputatul Comunitatii Germane din România - dl.  Ovidiu Victor Gant, il reprezinta dezvoltarea invatamântului in limba germana, prin dezvoltarea si sustinerea Liceului Teoretic German Friedrich Schiller Oradea.

    [...]Citeste mai departe
  Primarul Ilie Bolojan s-a intalnit cu consulul Republicii Federale Germania la Timisoara - dl. Rolf Maruhn
  Sursa: Primaria Oradea
 • Ziua Internationala a Monumentelor si Siturilor, comemorata la Casa Darvas La Roche


  [2016-04-18]
  Cu ocazia Zilei Internationale a Monumentelor si Siturilor, având ca tema in anul 2016 Patrimoniul sportului, in Casa Darvas La Roche, viceprimarul Huszar Istvan a tinut o conferinta de presa, impreuna cu prof. univ. Iacob Hantiu, Directorul Executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Bihor, dl. Petrut Dragan, precum si criticul de arta Ramona Novicov.

  Evenimentul a fost organizat de catre Fundatia de Protejare a Monumentelor Istorice Bihor - Primaria Oradea, reprezentata de dna Angela Lupse.

  In timp ce prof. univ Iacob Hantiu a prezentat importanta si rolul sportului de-a lungul secolelor, dna Ramona Novicov a prezentat legatura dintre sport si arta, precum si exemplele certe ale admiratiei fata de sport in operele de arta care se gasesc in casa Darvas-La Roche.

  Viceprimarul Huszar Istvan a aratat ca "este foarte important sa avem artistii nostri, sportivii nostri si sa asiguram cadrul necesar acestui tip de invatamânt. Arta impreuna cu sportul reprezinta o vocatie, iar existenta artistilor si sportivilor tineri reprezinta pentru Oradea siguranta continuarii drumului inceput".

  Dna Angela Lupse a anuntat ca in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret au demarat o actiune prin care sportivii care sunt membri ai DJST vor primi un medalion realizat de artistul plastic Dorin Dersidan, inspirat de cele doua modele de atleti in miscare care se gasesc in Casa Darvas La Roche.

  Ziua Internationala a Monumentelor si Siturilor a fost marcata si prin expunerea lucrarilor din cadrul proiectului ,,Secession Urban Art", derulat de Liceul de Arte Oradea si finantat prin Fundatia Comunitara Oradea. Activitatile proiectului au fost coordonate de profesorii Nada Panait, Maria David, Ioana Klein, Anca Maghiar, Janko-Szep Noemi, Ervin Racz, Iulian Anghel, Eliza Racz de la catedra de arte plastice si profesorii Sebastian Hercut, Loredana Roman de la catedra de muzica a Liceului de Arte Oradea.

  In Casa Darvas - La Roche sunt expuse si lucrarile de ceramica realizate de elevii Liceului de Arte, sub indrumarea doamnei profesor Janko Szep Noemi.

  Cei prezenti au putut asculta si un scurt recital de muzica de coarde in interpretarea cvartetului de coarde coordonat de doamna profesor Lupse Anita: Balint Floriana clasa XII , Balint Marian clasa X, Pascalau Cristian clasa X, Panait Petra  clasa IX.  

   

    [...]Citeste mai departe
  Ziua Internationala a Monumentelor si Siturilor, comemorata la Casa Darvas La Roche
  Sursa: Primaria Oradea
 • Primaria Oradea a oferit tinerilor mai multe activitati in cadrul Programului Scoala Altfel


  [2016-04-18]
   

  Masa rotunda - ,,Sunt cetatean informat, activ, responsabil"

   

  In cadrul programului Scoala Altfel, Uniunea Femeilor din Bihor a organizat azi, 18 aprilie 2016, la Primaria Oradea o masa rotunda cu tema Administratia publica si antreprenoriat - „Sunt cetatean informat, activ, responsabil". La activitate au participat elevii de la Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga", Liceul Teoretic ,,Onisifor Ghibu", Colegiul Economic ,,Partenie Cosma", Colegiul Tehnic ,,Transilvania", Colegiul Tehnic ,,C. Brâncusi", Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazu" si Colegiul Tehnic ,,A. Saguna".

  Prezent la eveniment, primarul Ilie Bolojan le-a facut elevilor o prezentare despre istoria orasului, despre Cetatea Oradea, cladirea Primariei, activitatea administratiei publice locale si a Consiliului Local al Municipiului, si a raspuns la intrebarile celor prezenti.

  „Avem un oras frumos, de care fiecare dintre noi este responsabil sa aiba grija.  Ne dorim sa pastram orasul cât mai curat, deoarece curatenia suplimentara pe care o realizeaza operatorul de salubritate si refacerea mobilierului urban distrus se platesc tot din banii oradenilor, asa incât ne costa mai putin sa mentinem curatenia.

  Ne dorim totodata sa avem o universitate puternica si cât mai multe locuri de munca bine platite, in asa fel incât tinerii nostri sa nu mai fie nevoiti sa plece din Oradea dupa ce termina scoala", a declarat primarul Ilie Bolojan.

  In continuare, Anca Grama - purtatorul de cuvânt al Primariei Oradea le-a prezentat elevilor principalele proiecte cu finantare europeana care au fost implementate in ultimii ani in municipiu, proiecte in valoare de peste 247 de milioane de euro, printre care a amintit: Reabilitarea Cetatii Oradea, Complexul Wellness Termal Nymphaea, Piata Unirii, Dealul Ciuperca, Sinagoga Zion, reabilitarea sistemului de termoficare, reabilitarea termica a blocurilor de locuinte, realizarea pasajelor supraterane DN 76 si DN 79, realizarea drumului  rapid, pistele de biciclete, blocurile operatorii de la Spitalul Municipal si Judetean, Piata Rogerius, introducerea utilitatilor in Parcul Industrial Eurobusiness.

  „Noi oradenii avem cu ce sa ne mândrim, fata orasului s-a schimbat radical in acesti ani si datorita implementarii acestor proiecte majore, Oradea fiind pe locul 2 in tara in ceea ce priveste absobtia de fonduri europene", a declarat Anca Grama.

   

  Peste 300 de elevi au vizitat numai azi, 18 aprilie 2016, Turnul Primariei Oradea si Casa Darvas - La Roche

   

  Tot in cadrul programului Scoala altfel -"Sa stii mai multe, sa fii mai bun" peste 300 de elevi au vizitat numai azi, 18 aprilie 2016, obiectivele turistice Turnul Primariei Oradea si Casa Darvas - La Roche .

  Astfel, 230 de persoane au vizitat azi Turnul Primariei Oradea si 95  Casa Darvas La-Roche. Acesteau au venit de la urmatoarele institutii de invatamânt: Scoala Nicolae Balcescu, Liceul de Arta, Liceul Sportiv, Liceul Ady Endre, Liceul Sanitar V.Voiculescu, Scoala Gimnaziala Rosia.

  Obiectivele turistice Turnul Primariei Oradea si Casa Darvas-La Roche sunt deschise vizitatorilor de luni, 18 aprilie pâna vineri, 22 aprilie, in intervalul orar 9:00 - 19:00. Tariful pentru biletul de acces este de 1 leu/vizitator (elev).

  In cadrul vizitei la turn, elevii au avut posibilitatea sa-si aleaga dintr-o multime suveniruri cu imaginea Turnului Primariei, unul sau mai multe care sa le aduca aminte peste ani de vizita facuta la acest obiectiv turistic. Copiii au avut de ales intre semne de carte, brelocuri, magneti de frigider, cani, suporturi pentru mouse, oglinzi de poseta, port-carduri, puzzle-uri toate cu imaginea Turnului Primariei Oradea. Totodata, si la obiectivul turistic Casa Darvas-La Roche, vizitatorii au posibilitatea sa isi achizitioneze mai multe suveniruri cu imaginea cladirii monument istoric.

   

    [...]Citeste mai departe
  Primaria Oradea a oferit tinerilor mai multe activitati in cadrul Programului Scoala Altfel
  Sursa: Primaria Oradea
 • Municipiul Oradea a depus un proiect in cadrul programului Orizont 2020


  [2016-04-18]
  Municipiul Oradea, in parteneriat cu orasele Dortmund (Germania), Amiens (Franta), Santander (Spania), Bergamo (Italia), si alti 39 de parteneri (companii, institute de cercetare care activeaza in domeniul eficientei energetice respectiv mobilitatii urbane), a inaintat spre finantare proiectul „Smart DE²STINI - Smart Data Enabling Energy Efficiency and Sustainable Transport in Urban Infrastructures" (Date inteligente pentru imbunatatirea Eficientei Energetice si a Transportului Durabil in infrastructurile urbane) in cadrul programului Orizont 2020.

  Orizont 2020 este cel mai amplu program de cercetare si inovare derulat vreodata de Uniunea Europeana, având alocata o finantare de 80 de miliarde EUR pe durata a 7 ani (2014-2020) - pe lânga investitiile private si investitiile publice nationale pe care aceasta finantare le va atrage.

  Plecând de la importanta si rolul oraselor in tranzitia catre o economie bazata pe utilizarea eficienta a resurselor si cu un nivel redus de emisii de CO2 (in prezent 72% din populatia Uniunii Europene traieste in mediul urban si utilizeaza 70% din energia necesara), prin acest proiect este vizata testarea unor solutii demonstrabile, eficiente si replicabile la nivelul cartierelor urbane la intersectia domeniilor energie, transport si tehnologia informatiei si comunicatiilor. Masurile care vor fi testate se refera la casele inteligente, masuri de eficienta energetica la nivelul blocurilor de locuinte multifamiliale, utilizarea generalizata a surselor de energeie regenerabila, stocajul de energie, precum si utilizarea ultimei generatii de platforme ICT si infrastructura bazate pe specificatii deschise.

  In vederea asigurarii tranzitiei dinspre „orasul digital" catre un oras de tip „Smart City", Municipiul Oradea va coopera cu orasele mentionate mai sus in mai multe domenii in vederea testarii fezabilitatii: integrarii controlului si conectarii pompelor de caldura pentru asigurarea energiei termice la nivelul unor cartiere, utilizarii sistemelor de stocare a energiei, management si monitorizare inteligenta a consumurilor de energie, gestionarii sistemelor de transport si distributie a energiei termice si electrice, identificarii surselor locale de energie regenerabila, dezvoltarii unui sistem public privat de partaj al autoturismelor care sa reduca numarul acestora respectiv sa creasca numarul de ore de utilizare, utilizarii unor senzori care sa aiba la baza o tehnologie inovativa pentru colectarea si analiza datelor provenite din trafic, crearii unei platforme dedicate cetatenilor care sa permita cresterea gradului de participare a cetatenilor in politica de dezvoltare a oraselor, colectarea unor date prin intermediul unor diferiti senzori/componente din cadrul sistemului de infrastructuri si sevicii publice urbane.In acest sens, trebuie mentionat faptul ca Municipiul Oradea a implementat deja anumite componente care vor fi integrate in politica de dezvoltare a unui oras inteligent, precum: constructia canalizatiei subterane (prin care s-a realizat peste 150 km de retea de comunicatii electrice si electronice), sistemul de telecitire la nivelul consumului de apa, instalarea a 200 de camere video pentru supravegherea si cresterea gradului de siguranta in spatiile publice, localizarea mijloacelor de transport public, e-ticketing, sistemul de plati on-line al impozitelor si taxelor locale, plata biletelor de calatorie cu transportul public respectiv a parcarii autoturismelor prin SMS, dezvoltarea aplicatiei IT oradea City Report prin care pot fi raportate diferitele probleme de catre cetateni cu privire la infrastructura urbana si serviciile publice din Muncipiul Oradea, Oradea City Apps (sistem de informare a turistilor printr-o aplicatie mobila), instalarea unor puncte de acces internet (Wi-Fi hot spots) atât la nivelul Muncipiului cât si in Zona Metropolitana Oradea.

  Depunerea proiectului „Smart DE²STINI - smart Data enabling Energy Efficiency and Sustainable Transport in urban Infrastructures" vine asadar in sprijinul demersurilor Primariei Municipiului Oradea privind elaborarea unei strategii integrate de informatizare, careia sa-i urmeze implementarea unui model informatic care sa gestioneze in mod unic toate categoriile de date si informatii existente in cadrul Primariei Municipiului Oradea, sa raspunda cerintelor definite de oricare dintre compartimente, sa asigure informarea corecta, completa si in timp util a factorilor de decizie, sa descrie etapele si procedurile necesare a fi urmate pentru ca Oradea sa devina SMART CITY, dar si sa asigure solutii pentru gestionarea clara a relatiei cu institutiile subordonate Primariei Oradea.

  Prin aceste demersuri, Primaria Municipiului Oradea vizeaza definirea unui model de dezvoltare a orasului inteligent Oradea mai avansat si mai eficace, care sa depaseasca fragmentarea actuala si sa promoveze o viziune unitara a proiectelor, mergând cu mult mai departe decât integrarea TIC cu mobilitatea si eficienta energetica, contribuind astfel la cresterea atractivitatii municipiului (prin cresterea calitatii vietii cetatenilor, atragerea turistilor si crearea unui mediu propice investitorilor actuali precum si potentialilor investitori).

  Procedura de selectie a acestui proiect cuprinde 2 etape: o prima etapa se refera la evaluarea notei conceptuale depuse (Septembrie 2016) , urmând ca in a doua etapa, in cazul in care proiectul primeste punctajul necesar pentru a fi selectat, parteneriatul respectiv sa dezvolte aplicatia finala.

  Termenul de implementare a tuturor pachetelor de activitati prevazute este de 3 ani, de la data semnarii contractului de finantare.

  Valoarea bugetului alocat Municipiului Oradea, in calitate de oras de sprijin, este de 227.000 euro, din care finantarea nerambursabila ajunge la 100%.

             

   

    [...]Citeste mai departe
  Municipiul Oradea a depus un proiect in cadrul programului Orizont 2020
  Sursa: Primaria Oradea
 • Conducatorii auto sunt rugati sa nu parcheze in parcarea din Piata Ferdinand in timpul betonarii podului Sf. Ladislau


  [2016-04-18]
  Primaria Oradea anunta ca miercuri, 20 aprilie 2016, intre orele 7:00 – 18:00, parcarea din Piata Ferdinand va fi inchisa, având in vedere lucrarile de suprabetonare care se executa la Podul Sf. Ladislau.Conducatorii auto sunt rugati sa nu isi parcheze masinile in zona delimitata de strada Ady Endre, podul Sf. Ladislau si strada Postavarului, incepând de mâine, 19 aprilie, ora 20:00 si pâna in data de 20 aprilie, ora 24:00.

    [...]Citeste mai departe
  Conducatorii auto sunt rugati sa nu parcheze in parcarea din Piata Ferdinand in timpul betonarii podului Sf. Ladislau
  Sursa: Primaria Oradea
 • ,,DISECTIA LUMINII", expozitie in Cetatea Oradea


  [2016-04-18]
  Primaria Oradea si Asociatia „Cei 40 de Mucenici"organizeaza expizitia artistului plastic Remus Ilisie, intitulat: „DISECTIA LUMINII".

  Vernisajul expozitiei va avea loc, vineri, 15 aprilie, ora 17.30,  la Cetatea Oradea, in Corpul M, Poarta de Est, Multiplexul Cultural, intrarea dinspre strada Redutei.

  Oradeanul Remus Ilisie are 36 de ani si este licentiat al Facultatii de Arte din cadrul Universitatii Oradea, respectiv masterand al Universitatii de Arta si Design din Cluj - Napoca.

  Este autorul a opt expozitii personale:

  - 18 iulie - 22 august 2013 - "Dissection of the light", Galeria Konstant, Oradea,  

  - 21 martie - 14 mai 2012 - „Mineriada - Zona Zero", Galeria Ulm, Ulm, Germania,

  - 27 februarie - 14 martie 2012 - „Mineriada - Zona Zero", Galeria Visual Kontakt,  Oradea,

  - 15 iulie - 18 august 2010 - „Pentru si impotriva refugiului in istorie", Galeria Konstant, Oradea,

  - septembrie 2009 - „Apocalipsa Iubirii sau Studiu asupra unui Sine Exilat", Galeria de Arta, Oradea,

  - iunie 2005 - „Spovedanii", expozitie sponsorizata de Davide Mariani, Oradea,  

  - iunie 2005 - „Cele trei zile in Infern", Galeria Cetatii, Oradea,

  - iunie 2004 - „Inainte de trezire" expozitie experiment, Facultatea de Arte Vizuale, Oradea.

   De asemenea, este autorul a peste 20 de expozitii de grup. A participat, totodata, la numeroase concursuri si festivaluri de film.

  Remus Ilisie a fost invitat sa participe si sa sustina o prezentare cu tema „artistii surzi din România" la prima conferinta internationala "Cum sa intelegem arta surzilor", in Polonia, la Galeria Nationala din Varsovia.

  Despre expozitia „Disectia luminii", Remus Ilisie afirma: „Experienta mortii e definitorie pentru constiinta fiecaruia din noi. Toti cei care au simtit spinul mortii sunt transformati. Proiectul meu artistic vorbeste despre cel care paseste de mâna cu Moartea si nu doar la un pas in fata ei, asemeni fiecaruia din noi. Soldatul e primul Martir al unui popor. E aplaudat de cei ramasi acasa, dar aplauzele ii sunt sârma ghimpata. Iar azi soldatul e oricare din noi, terorismul aruncând in trecutul istoriei orice confruntare fata in fata a doua armate. Cine sau ce ar mai putea sa ne metamorfozeze in fiinte creatoare daca in mâini tinem arma?".

  Expozitia va putea fi vizita in cadrul programului „Scoala Altfel", de luni pâna vineri, in intervalul orar 10.00 - 13.00. De asemenea, expozitia va ramâne, in continuare, in Cetate pâna dupa Paste.  

   

    [...]Citeste mai departe
  ,,DISECTIA LUMINII
  Sursa: Primaria Oradea
 • Dupa 50 de ani, CET-ul pe carbune a devenit istorie


  [2016-04-15]
  Azi, 15 aprilie 2016, la ora 11, a fost stins focul pe cazanul 4, ultimul ramas in functiune dintre cazanele pe carbune ale CET Oradea.

  Momentul opririi focului a coincis cu epuizarea stocurilor de carbune si pacura si cu demararea procedurilor de punere in functiune a turbinei pe gaz si a cazanului recuperator aferent turbinei.

  Procesul a inceput la ora 7 dimineata si a durat pâna la ora 11, când cazanul a fost oprit, urmând sa intre in conservare.

  Incepând de azi, apa calda pentru populatie este asigurata exclusiv de la cazanul de apa fierbinte al noii centrale pe gaz a orasului.

  „Este un moment istoric pentru Oradea", a spus Stanel Necula, administratorul special al Electrocentrale Oradea. „Se inchide o etapa din istoria functionarii sistemului centralizat de termoficare a municipiului Oradea si incepe o noua etapa, care este gândita si proiectata sa ofere servicii de termoficare performante."

  Incepând de azi sunt intrunite conditiile de punere in functiune a turbinei pe gaz. Procedurile includ testarea la rece si la cald a turbinei, verificarea sistemelor de protectie si a echipamentelor auxiliare, precum si confirmarea emisiilor poluante.

  Emisii poluante mult diminuate

  Electrocentrale Oradea se afla in functiune din anul 1966, nivelul tehnologic al capacitatilor instalate fiind din perioada anilor 1960-1970. Ele nu au beneficiat de lucrari majore de modernizare din cauza lipsei de fonduri, cazanele fiind in prezent uzate fizic si moral.

  Spre exemplificare, in anul 2008, când s-a inceput proiectul de reabilitare a sistemului de termoficare, emisiile de CO2 inregistrate erau de aproximativ 880 mii tone/an; fata de aceasta, instalatiile noi ale centralei pe gaz vor avea emisii de aproximativ 320 mii tone/an - de aproape trei ori mai putin decât cele ale vechii centrale pe carbune. De asemenea, emisiile de praf si cenusa ajunse in atmosfera vor scadea de la o valoare de aproximativ 2500 tone/an (2008) la 11,6 t/an in anii urmatori. In ceea ce priveste emisiile de SO2, responsabile in parte pentru aparitia ploilor acide, acestea vor scadea de la o cantitate anuala de aproximativ 28 mii tone la 73,03 tone/an in viitor.

  Astfel, prin finalizarea proiectului noii centrale pe gaz, se asigura respectarea obligatiilor de mediu asumate in Tratatul de Aderare si a legislatiei de mediu aplicabile in domeniul energetic.

  Investitia realizata prin proiectul "Reabilitarea sistemului de termoficare urbana la nivelul municipiului Oradea pentru perioada 2009-2028 in scopul conformarii la legislatia de mediu si cresterii eficientei energetice", cofinantat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operational Sectorial MEDIU, contribuie la imbunatatirea eficientei energetice, cât si la asigurarea unui sistem de incalzire eficient din punct de vedere al costului si sustenabilitatii, sistem care va conduce la imbunatatirea calitatii mediului, a conditiilor de sanatate a populatiei si la servicii mai bune oferite consumatorilor. De asemenea, va creste siguranta in exploatarea sistemului de termoficare in ansamblul sau, in conditiile asigurarii unui serviciu superior calitativ si la un pret respectând gradul de suportabilitate al populatiei.

  "Speram ca sistemul nou va functiona fara probleme si ca efectele benefice le vom vedea in viitor prin eliminarea poluarii, fara sa fie afectat pretul gigacaloriei pentru populatie", a spus primarul Ilie Bolojan.

    [...]Citeste mai departe
  Dupa 50 de ani, CET-ul pe carbune a devenit istorie
  Sursa: Primaria Oradea
 • Vehiculele fara stapan sau abandonate vor fi ridicate


  [2016-04-15]
  Pentru identificarea proprietarilor sau detinatorilor legali ai vehiculelor pentru care agentii constatatori din cadrul Primariei Oradea, Politia Locala Oradea si Serviciul Parcari au intocmit procese verbale de constatare si somatii care au fost afisate pe caroseriile vehiculelor mentionate in Anexa 04, acestea sunt presupuse a fi abandonate sau fara stapân conform prevederilor Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fara stapân sau abandonate pe terenuri apartinând domeniului public sau privat al statului ori al unitatilor administrativ-teritoriale.

  Fiind necesara eliberarea domeniului public, vehiculele vor fi ridicate, transportate si depozitate in spatiul special destinat depozitarii vehiculelor abandonate sau fara stapân.

  In situatia in care vehiculele nu vor fi revendicate de proprietari sau de detinatorii legali, dupa expirarea unui termen de 5 zile de la data anuntului, acestea vor trece in proprietatea Municipiului Oradea si vor fi valorificate in conditiile legii.

  Informatii suplimentare se gasesc la Serviciul Parcari, str. Piata Unirii,  nr. 1, tel: 0259/449.331.

  In atasament gasiti Anexa 04 si o galerie foto cu masinile abandonate.

    [...]Citeste mai departe
  Vehiculele fara stapan sau abandonate vor fi ridicate
  Sursa: Primaria Oradea
 • Campanie de somare a cetatenilor care detin autovehicule abandonate


  [2016-04-15]
  Politia Locala Oradea a initiat o campaniei de informare si somare a proprietarilor de autovehicule abandonate de pe raza municipiului.

  Campania are drept scop eliberarea locurilor de parcare din oras ocupate de astfel de autovehicule care confera nu numai un aspect inestetic, fiind si zone transformate in focare de infectie, devenind deseori adaposturi pentru oamenii strazii, dar si pericole pentru copii ca urmare a degradarii lor.

  Prin urmare, incepând cu luna martie, politistii locali au identificat 283 de autovehicule abandonate, 219 au fost ridicate de proprietari in urma somatiilor aplicate de politistii locali, iar 18 au fost ridicate de pe domeniul public.

  Politia Locala Oradea si Primaria Municipiului Oradea, doreste sa reaminteasca cetatenilor prevederile LEGE nr. 421 din 27 iunie 2002 (actualizata) privind regimul juridic al vehiculelor fara stapân sau abandonate pe terenuri apartinând domeniului public sau privat al statului ori al unitatilor administrativ-teritoriale, astfel: vehicul fara stapân este vehiculul de orice categorie, fara placuta de inmatriculare sau alte marcaje oficiale, stationat pe domeniul public sau privat al statului ori al unitatilor administrativ-teritoriale, al carui proprietar sau detinator legal este necunoscut.

  Conform aceluiasi act normativ, vehicul abandonat este vehiculul de orice categorie, aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unitatilor administrativ-teritoriale de cel putin un an, al carui proprietar sau detinator legal este cunoscut, insa exista indicii temeinice, determinate de starea improprie circulatiei acestuia pe drumurile publice, din care rezulta intentia neechivoca a proprietarului sau a detinatorului legal de a renunta la exercitarea drepturilor sale asupra vehiculului.

  Politia Locala Oradea reaminteste numarul de telefon la care cetatenii pot cu apela cu privire la situatia autovehiculelor abandonate de pe raza municipiului, solicitând cetatenilor ca, in cazul in care observa astfel de autovehicule, sa sesizeze la telefon 0259.969 - Dispecerat.

   

    [...]Citeste mai departe
  Campanie de somare a cetatenilor care detin autovehicule abandonate
  Sursa: Primaria Oradea
 • Activitati la Cetate in Programul Scoala Altfel


  [2016-04-15]
  Având in vedere faptul ca, in perioada 18-22 aprilie 2016, se desfasoara programul „Scoala altfel", Primaria Municipiului, prin Centrul Municipal de Informare Turistica Cetatea Oradea, organizeaza pentru prescolarii/elevii din cadrul diferitelor gradinite si scoli din Municipiul Oradea, si nu numai, tururi ghidate de prezentare a istoriei Cetatii Oradea, conform programarilor prealabile. Cu aceasta ocazie se vor vizita: Lapidariul Muzeului Cetatii si Orasului Oradea, expozitia "Doua decenii de sapaturi arheologice in Cetatea Oradea", o expozitie de arme, armuri si obiecte de tortura din Evul Mediu, precum si expozitia "Rezistenta si represiune in Bihor". Aceste tururi ghidate vor fi dublate de alte activitati interesante ce se vor desfasura in curtea Cetatii si care vor fi derulate de catre Asociatia Lupii din Pusta, respectiv demonstratii de mânuire a armelor medievale, precum sabia si arbaleta.

  Reamintim ca Centrul de Informare Turistica a Cetatii Oradea a fost lansat in luna ianuarie 2016 si organizeaza zilnic, intre orele 8:00 - 16:00, tururi ghidate pentru turisti in limbile româna, maghiara si engleza. De asemenea, Centrul de Informare Turistica a Cetatii Oradea ofera spre informare, in mod gratuit, turistilor interesati materiale de promovare a Cetatii dar si a Municipiului Oradea, carti postale si harti la un pret accesibil tuturor.

  Evenimentul desfasurat in Cetatea Oradea este sustinut si de Asociatia Pentru Sanatate, cea care va premia copiii pentru cele mai frumoase desene realizate despre Cetatea Oradea.

  Scopul acestui program este implicarea tuturor copiilor prescolari/elevi si a cadrelor didactice in activitati care sa raspunda intereselor si preocuparilor diverse ale acestora, sa le puna in valoare talentele si capacitatile in diferite domenii, nu neaparat in cele prezente in curriculumul national si sa stimuleze participarea lor la actiuni variate, in contexte nonformale, dar mai ales sa le trezeasca sensibilitatea fata de comunitate si istoria acesteia.

   

   

    [...]Citeste mai departe
  Activitati la Cetate in Programul Scoala Altfel
  Sursa: Primaria Oradea
 • Cetatenii pot inchiria si in acest an biciclete prin Centrul I`Velo


  [2016-04-15]
  Primaria Oradea, Oradea Transport Local SA si Asociatia Green Revolution au un protocol de colaborare al carui obiect il reprezinta promovarea miscarii in aer liber in rândul locuitorilor orasului Oradea si turistilor aflati in oras, precum si generarea responsabilizarii acestora fata de mediul inconjurator.

  In cadrul proiectului, Primaria Oradea a pus la dispozitia Asociatiei spatiul adecvat pentru desfasurarea proiectului I'velo, iar Asociatia Green Revolution asigura un efectiv de minimum 60 biciclete si echipamentul aditional necesar pentru activitate. Totodata, asociatia acorda dreptul de a folosi bicicletele in mod gratuit pentru persoanele de pâna in 14 ani si pensionarilor, respectiv cu plata unui tarif de 4 lei/h sau 15 lei/24h si cu aplicarea reducerii de pret pentru abonatii OTL cu un tarif preferential 3 lei/h sau 12 lei/zi, astfel incât sa respecte regulile si conditiile stabilite de organizatori.

  Centrul de inchiriere este deschis in intervalul orar 11.00-21.00, de luni pâna vineri (ultima inchiriere la ora 20.00) si 10.00-21.00, sâmbata si duminica (ultima inchiriere la ora 20.30).

  Proiectul I'Velo a fost lansat in mai 2010 de Green Revolution si Raiffeisen Bank, azi fiind prezent in mai multe orase mari din România.

  Pentru sezonul primavara-toamna anului 2016, in cursul acestei saptamâni s-a redeschis Centrul de Inchirieri Biciclete I'Velo amplasat la intrarea dinspre Universitatea de Medicina, cetatenii având posibilitatea sa inchirieze biciclete in Oradea.

  Pentru a veni in intâmpinarea cetatenilor pasionati de mersul pe bicicleta, Primaria Oradea a realizat o harta a pistelor de biciclete din municipiu. Harta poate fi vizualizata accesând pictograma din meniul vertical aflat in partea dreapta a paginii principale a site-ului Primariei Oradea.

  Harta pistelor de biciclete este disponibila intr-un format prietenos, tip Google Maps, fiind adaptata inclusiv pentru utilizatorii telefoanelor mobile (smartphone).

  In municipiul Oradea exista in prezent peste 30 de km de piste de biciclete, realizate atât din fondurile proprii ale Primariei, cât si din fonduri europene. [...]Citeste mai departe
  Cetatenii pot inchiria si in acest an biciclete prin Centrul I`Velo
  Sursa: Primaria Oradea
 • 188 de arbori au fost plantati in campania de primavara


  [2016-04-14]
  Primaria Oradea a incheiat la sfârsitul saptamânii trecute campania de plantari de primavara, iar pe data de 7 aprilie a receptionat cei 188 de arbori plantati pe toata raza municipiului de care firma Aquaplant SRL Oradea.

  Acestia au fost plantati pe mai multe amplasamentele din oras: B-dul Dacia (tronson intre str. Transilvania si str. Podului),  Parcul Petofi, str. Republicii, str. Alexandru Vlahuta, str. Nicolae Jiga, scuar str. Xenopol, str. Clujului, Centrul Civic (zona Billa), Parc 1 Decembrie, Parc Mihai Viteazul, Parc Seleus, Parc Salca, Parc I. C. Bratianu, Parc Ion Paun Pincio.

  Toti arborii au o garantie de doi ani. Conditiile solicitate de primarie prin caietul de sarcini pentru toti arborii achizitionati au fost: sa fie prevazuti cu baloti de pamânt, sa aiba inaltimea de minimum 4 metri, circumferinta de minimum 26 cm, iar coroana sa fie formata pe cel putin o treime din inaltime. Printre speciile de arbori achizitionate se numara: pruni si peri ornamentali, salcâmi japonezi, tei, artari si frasini.

  Urmeaza ca in primavara anului viitor sa se deruleze o noua campanie de plantari in oras.

   

   

   

    [...]Citeste mai departe
  188 de arbori au fost plantati in campania de primavara
  Sursa: Primaria Oradea
 • Situatia incasarii taxelor si impozitelor locale la 31 martie 2016


  [2016-04-14]
  Potrivit evidentelor fiscale ale Directiei Economice din Primaria Municipiului Oradea, in intervalul 1 ianuarie - 31 martie 2016 si-au achitat taxele si impozitele la bugetul local un numar de 80.088 persoane fizice si 7.184 persoane juridice. Cuantumul sumelor incasate aferente impozitelor si taxelor locale  este  de  39.508.655 lei.

  Anul trecut, in acelasi interval de timp 1 ianuarie - 31 martie 2015, si-au achitat taxele si impozitele locale un numar de 76.539 persoane fizice, respectiv 6.847 de persoane juridice, cuantumul incasarilor fiind in valoare de 47.488.430 lei.  

   

   

    [...]Citeste mai departe
  Situatia incasarii taxelor si impozitelor locale la 31 martie 2016
  Sursa: Primaria Oradea