Stiri Oradea

Cautare:
Selectati ziarul: Bihoreanul, OradeaPress, Ghimpele de Bihor, Informatia de Vest, Bihon.ro, Primaria Oradea, eBihoreanul, Crisana, BihorStiri.ro,
50 rezultate pentru Primaria Oradea.
  • Avanseaza lucrarile la noile camine studentesti de pe malul Petei


    [2023-08-28]
    Lucrarile la viitoarele camine studentesti de pe malul Petei sunt intr-un stadiu avansat de executie.

    Astfel, in corpul C1, cel orientat spre str. Fagarasului si Pârâul Peta, muncitorii au finalizat zidaria la etajele 1, 2, 3 si 4, precum si retelele electrice la parter si etaje superioare si sunt gata instalatiile sanitare la etajele 1 - 3, la fel ca si tâmplaria la aceleasi niveluri. De asemenea, a fost montat sistemul de incalzire in pardoseala la et.1, iar acum se lucreaza la et.2. La acoperisul aceleiasi cladiri a fost montat stratul de difuzie si temosistem. Finalizata este si tencuiala la etajele 1 si 2 si acum se profileaza peretii la parter.

    La corpul C2, cel orientat catre Cartierul Europa, respectiv curtea Universitatii, se lucreaza la partea de zidarie a etajelor 2, 3 si 4 si se executa instalatiile sanitare la et. 1 si 2.

    Reamintim ca cele doua camine, ambele cu regim de inaltime P+4, vor fi cladiri moderne, prevazute cu lift, zona de alimentatie si incalzire in pardoseala.

    Ambele au fost ridicate pe malul stâng al pârâului Peta, intre noua Sala Polivalenta si caminul C4, pe o suprafata de peste 10.000 mp. Caminele vor avea 234 de camere, cu un total de 464 de locuri. Proiectul de construire a celor doua camine studentesti (C1 si C2) face parte dintr-un masterplan de reabilitare a campusului Universitatii din Oradea.

    Constructorul lucrarii este S.C IGNA Construct SRL. Termenul pentru finalizarea celor doua camine studentesti este octombrie 2024.

     

      Lucrarile la viitoarele camine studentesti de pe malul Petei sunt intr-un stadiu avansat de executie. Astfel, in corpul C1, cel orientat spre str. Fagarasului si Pârâul Peta, muncitorii au finalizat zidaria la etajele… [...]Citeste mai departe
    Avanseaza lucrarile la noile camine studentesti de pe malul Petei
    Sursa: Primaria Oradea
  • Se intrerupe circulatia tramvaielor pe tronsonul Cap linie Pod CFR - Calea Aradului / str. Aviatorilor


    [2023-08-26]
    OTL anunta ca, din cauza lucrarilor care se vor executa la calea de rulare pe B-dul Dacia intersectie cu str. Transilvania, sâmbata, 26 august, si duminica, 27 august 2023, circulatia tramvaielor va fi intrerupta pe tronsonul Cap linie Pod CFR - Calea Aradului/str. Aviatorilor.

    Circulatia cu tramvaie pe tronsonul specificat se va relua luni, 28 august 2023, incepând cu ora 04:30 si se va circula pâna la ora 09:00. In intervalul orar 09:00 - 13:00 circulatia cu tramvaie va fi din nou intrerupta pentru lucrari de asfaltare.

    In intervalele si pe tronsonul specificat se va circula cu autobuzele liniei T8, pe urmatorul traseu:

    Dus: Pod CFR - debarcare/imbarcare (statie de autobuz) - Dacia Zig-Zag (statia de autobuz) - Piata Rogerius (statia de tramvai) - str. Corneliu Coposu (Perla, parcare) - Parc Olosig (statia de autobuz pentru liniile T7 si 19) - B-dul Dacia (statia de tramvai) - Piata Decebal (statia de tramvai) - Pod Decebal (statia de tramvai) - Biserica Emanuel (dupa semafor, inaintea sensului giratoriu) - str. Abatorului (inainte de trecerea de pietoni) - Calea Aradului (in statia de autobuz de la Hanul Piratilor).

    Intors: Calea Aradului (in statia de autobuz de la Hanul Piratilor) - str. Abatorului - Colegiu Tehnic „Andrei Saguna" (statia de autobuz pentru linia 36) - Pod Decebal (statia de tramvai) - Piata Decebal (statia de tramvai) - B-dul Dacia (statia de tramvai) - Pc. Olosig (statia de tramvai) - str. Corneliu Coposu (Perla) - Piata Rogerius (statia de tramvai) - Dacia Zig-Zag (statia de autobuz) - Pod CFR - debarcare/imbarcare (statie de autobuz).

    In aceasta perioada, pe tronsonul Cap linie Nufarul - Cap linie Iosia, vor circula tramvaie pe linia 2, iar pe tronsonul Cap linie Pod CFR - Cap linie Sinteza se vor efectua curse cu tramvaiul pendular.

    Ne cerem scuze pentru disconfort si va multumim pentru intelegere.

     

      OTL anunta ca, din cauza lucrarilor care se vor executa la calea de rulare pe B-dul Dacia intersectie cu str. Transilvania, sâmbata, 26 august, si duminica, 27 august 2023, circulatia tramvaielor va fi intrerupta pe tronsonul Cap… [...]Citeste mai departe
    Se intrerupe circulatia tramvaielor pe tronsonul Cap linie Pod CFR - Calea Aradului / str. Aviatorilor
    Sursa: Primaria Oradea
  • Alte doua proiecte de reabilitare a unor unitati de invatamant, aprobate in Consiliul Local Oradea


    [2023-08-26]
    Primaria Oradea continua investitii in sistemul educational si implicit in unitatile de invatamânt pentru a conferi calitate si conditii moderne prescolarilor si elevilor. Astazi, consilierii locali au aprobat depunerea proiectului, a Documentatiei de Avizare a Lucrarilor de Interventie (DALI) si a indicatorilor tehnico-economici la faza DALI in vederea reabilitarii Scolii Gimnaziale Juhasz Gyula.

    Prin implementarea proiectului se tinteste cresterea eficientei energetice si gestionarea inteligenta a energiei in cladirile publice cu destinatia de unitati de invatamânt. Astfel, se propune ca respectiva cladire sa aiba spatii moderne, curate si multifunctionale, din care se vor elimina finisajele parazitare, iar exteriorul degradat sa fie curatat si reabilitat.

    Valoarea totala a investitiei: 8.820.715,53 lei fara TVA, iar durata de executie a lucrarilor este de 24 luni.

    Se reabiliteaza si cladirea in care functioneaza Cresele nr. 9 si 12 din Oradea

    Alesii locali si-au dat girul, tot astazi, si pentru depunerea proiectului, a Documentatiei de Avizare a Lucrarilor de Interventie (DALI) si a indicatorilor tehnico-economici la faza DALI pentru reabilitarea cladirii in care isi desfasoara activitatea cresele nr. 9 si 12 din Oradea, str. Poienitei, nr. 2A.

    Prin proiect se are in vedere: aplicarea unor solutii de termoizolatie eficiente, schimbarea tâmplariilor cu solutii eficiente si refacerea completa a instalatiilor termice; reabilitarea instalatiilor pentru prepararea, distributia si utilizarea agentului termic pentru incalzire si a apei calde de consum, a sistemelor de ventilare si climatizare, a sistemelor de ventilare mecanica cu recuperarea caldurii, inclusiv sisteme de racire pasiva, precum si achizitionarea si instalarea echipamentelor aferente si racordarea la sistemele de incalzire centralizata (Punct termic).

    Valoarea totala a investitiei: 5.414.570,35 lei fara TVA, cu o durata de executie a lucrarilor de 24 de luni.

    Cele doua proiecte vor fi depuse spre finantare in cadrul apelurilor de proiecte PRNV/2023/312.A/1 prin Programul Regional Nod-Vest 2021-2027, Obiectiv de politica - OP2 - O Europa mai verde, rezilienta, cu emisii reduse de dioxid de carbon care trece la o economie cu zero emisii de carbon, prin promovarea tranzitiei catre o energie curata si echitabila, a investitiilor verzi si albastre, a economiei circulare, a atenuarii schimbarilor climatice si adaptarii la acestea, a prevenirii si gestionarii riscurilor si a mobilitatii urbane sustenabile, inclusiv cladiri de patrimoniu, Prioritate P3 - O regiune cu localitati prietenoase cu mediul, Obiectiv specific - RSO 2.1 - Promovarea eficientei energetice si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera (FEDR), Actiunea b) Sprijinirea eficientei energetice in cladirile publice, inclusiv cladiri de patrimoniu.

     

      Primaria Oradea continua investitii in sistemul educational si implicit in unitatile de invatamânt pentru a conferi calitate si conditii moderne prescolarilor si elevilor. Astazi, consilierii locali au aprobat… [...]Citeste mai departe
    Alte doua proiecte de reabilitare a unor unitati de invatamant, aprobate in Consiliul Local Oradea
    Sursa: Primaria Oradea
  • SEDINTA ORDINARA A CONSILIULUI LOCAL


    [2023-08-26]
    In conformitate cu prevederile art. 133 alin. (1) si art. 134 alin. (3) lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificarile si completarile ulterioare, se convoaca sedinta ordinara a Consiliului Local al Municipiului Oradea, care va avea loc in data de 31 AUGUST 2023, ora 14:00 in Sala de sedinte „Traian Mosoiu" a Primariei Municipiului Oradea.

    Ordinea de zi a sedintei se aduce la cunostinta locuitorilor municipiului Oradea, si este publicata pe site-ul oficial al institutiei la Sectiunea - MONITOR OFICIAL, potrivit dispozitiilor art. 135 alin. (4) si alin. (5) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificarile si completarile ulterioare.

     

      In conformitate cu prevederile art. 133 alin. (1) si art. 134 alin. (3) lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificarile si completarile ulterioare, se convoaca sedinta ordinara a Consiliului Local al Municipiului… [...]Citeste mai departe
    SEDINTA ORDINARA A CONSILIULUI LOCAL
    Sursa: Primaria Oradea
  • Saptamana viitoare se toarna asfaltul pe str. General Traian Mosoiu


    [2023-08-26]
    Dupa ce Termoficare Oradea si Compania de Apa au finalizat lucrarile la reteaua de termoficare si canalizare pluviala, in data de 21 august, Primaria Oradea, prin Directia Tehnica, a dat ordinul de incepere pentru reabilitarea strazii General Traian Mosoiu.

    Astfel, astazi, 25 august, constructorul a inceput turnarea stratului de balast stabilizat si montarea bordurilor pe aceasta strada.

    Executantul lucrarilor este PORR Construct, iar valoarea acestora se ridica la suma de 1.081.923,35 lei fara TVA, cu o durata de executie de 2 luni.

    Prin acest proiect se propune reabilitarea strazii General Traian Mosoiu intre zona intersectiei str. Iuliu Maniu, Piata Unirii si str. Avram Iancu, pâna la intersectia str. M. Viteazul cu Piata 1 Decembrie.

    Tronsonul are lungimea de 326,38 m, cu doua benzi de circulatie in acelasi sens, cu latimea carosabilului de 7 m, pe partea dreapta cu parcari de 2,5 m si trotuare de 2 m.

    In cadrul reabilitarii se va avea in vedere protejarea fundatiilor constructiilor existente pentru evitarea infiltratiilor de apa pluviala.

    Partea carosabila se va incadra cu borduri din granit auriu, vor fi amenajate toate accesurile la proprietati, iar pe partea dreapta a carosabilului au fost prevazute 21 de locuri de parcare, dispuse paralel cu axa drumului.

    Saptamâna viitoare se va turna primul strat de asfalt pe portiunea Biserica de Luna - intersectia cu str. M. Viteazul, urmând ca dupa finalizarea acesteia lucrarile de reabilitare sa continue pe partea cealalta a carosabilului.

     

      Dupa ce Termoficare Oradea si Compania de Apa au finalizat lucrarile la reteaua de termoficare si canalizare pluviala, in data de 21 august, Primaria Oradea, prin Directia Tehnica, a dat ordinul de incepere pentru reabilitarea… [...]Citeste mai departe
    Saptamana viitoare se toarna asfaltul pe str. General Traian Mosoiu
    Sursa: Primaria Oradea
  • Programul autobuzului turistic in perioada 25 - 27 august


    [2023-08-26]
    O.T.L. invita oradenii la plimbari de agrement cu autobuzul turistic, in perioada 25 - 27 august 2023. Autobuzul va efectua curse conform urmatorului program:

    -   vineri, 25 august 2023, se vor efectua curse curse in intervalul orar 12:00 - 19:00;

    -   sâmbata, 26 august 2023, se vor efectua curse in intervalul orar 12:00 - 17:00 si 18:00 - 19:00 cu mentiunea ca in intervalul orar 17:00-18:00 nu va efectua cursa;

    -   duminica, 27 august 2023, se vor efectua curse in intervalul orar 12:00 - 19:00.

    Autobuzul va pleca din Piata Unirii (in fata la Biserica cu Luna) si va opri in urmatoarele statii de pe traseu: Gradina Zoologica - Muzeul Tarii Crisurilor - Muzeul Francmasoneriei - Sinagoga Ortodoxa - Parcul 1 Decembrie - Liceul E. Gojdu - Parcul I.C.Bratianul - Aquapark Nymphaea - Drumul Expres - Magazinul Crisul - Palatul Copiilor - Palatul Baroc - Sirul Canonicilor - Gara Centrala - Palatul Postei - Palatul Justitiei - Casa Darvas - Piata Regele Ferdinand - Primaria Oradea - Piata Unirii.

    Pretul unui bilet pentru adulti este 10 lei, iar pentru copii 5 lei si se vor achizitiona de la sofer, la urcarea in autobuz.

     

      O.T.L. invita oradenii la plimbari de agrement cu autobuzul turistic, in perioada 25 - 27 august 2023. Autobuzul va efectua curse conform urmatorului program: - vineri, 25 august 2023, se vor efectua curse curse in intervalul orar 12:00 -… [...]Citeste mai departe
     Programul autobuzului turistic in perioada 25 - 27 august
    Sursa: Primaria Oradea
  • O mare parte a lucrarilor la pasajele subterane din Centrul Civic sunt deja realizate


    [2023-08-25]
    Lucrarile la unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructura derulate vreodata in Oradea - reteaua de pasaje subterane din Piata Emanuil Gojdu si Piata Independentei - sunt in grafic, aproximativ 70% din lucrarile aferente constructiei fiind gata.

    In momentul de fata, la pasajele 2,3 si 4 sunt finalizate radierele, peretii si inclusiv placile. Totodata, se lucreaza la armarea placii de la pasajul 5, aici radierele si o parte din pereti fiind finalizate.

    De asemenea, se lucreaza la radierele de la pasajul 1 si la sudura liniei de tramvai, tronsonul de la podul Dacia spre strada Independentei. Muncitorii lucreaza si la drumurile de suprafata, aici fiind montata bordura, urmând ca pâna la inceputul scolii sa se finalizeze si straturile de asfalt.

    In paralel, constructorul lucreaza la realizarea liniei de tramvai intre Oradea Plaza si strada Independentei, fiind in executie inclusiv stâlpii pentru sustinerea firului de contact al tramvaiului.

    Executantii lucrarii sunt asocierea de firme Freyrom, Leko Construct, Metabet CF si Procons Group, iar valoarea contractului este de 85.317.030,33 lei fara TVA (aproximativ 17,1 mil. euro fara TVA). Lucrarile vor fi finalizate pâna la sfârsitul acestui an.

    Proiectul este implementat de catre Primaria Oradea si face parte din obiectivul de investitii de infrastructura „Coridor de mobilitate urbana durabila in Piata Emanuil Gojdu din Oradea - Etapa I", proiect finantat prin Programul Operational Regional 2014 - 2020, finantarea nerambursabila fiind de 98% din valoarea cheltuielilor eligibile.

    Prin realizarea acestor pasaje se doreste fluidizarea traficului rutier in vederea reducerii poluarii si cresterii sigurantei. Totodata, se are in vedere sprijinirea transportului public de persoane prin reducerea timpilor de parcurs a autobuzelor si tramvaielor si cresterea atractivitatii transportului public din Oradea.

     

      Lucrarile la unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructura derulate vreodata in Oradea - reteaua de pasaje subterane din Piata Emanuil Gojdu si Piata Independentei -sunt in grafic, aproximativ 70% din lucrarile aferente… [...]Citeste mai departe
    O mare parte a lucrarilor la pasajele subterane din Centrul Civic sunt deja realizate
    Sursa: Primaria Oradea
  • SEDINTA EXTRAORDINARA DE INDATA A CONSILIULUI LOCAL


    [2023-08-25]
    In conformitate cu prevederile art. 133 alin. (2) lit. a) si art. 134 alin. (4) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificarile si completarile ulterioare, se convoaca sedinta extraordinara de indata a Consiliului Local al Municipiului Oradea, care va avea loc azi, 25 august 2023, ora 14:00.

    Sedinta se va desfasura online.

    Ordinea de zi a sedintei se aduce la cunostinta locuitorilor municipiului Oradea si este publicata pe site-ul oficial al institutiei la Sectiunea Monitor Oficial potrivit dispozitiilor art. 135 alin. (4) si alin. (5) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificarile si completarile ulterioare.

     

     

      In conformitate cu prevederileart. 133 alin. (2) lit. a) si art. 134 alin. (4) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificarile si completarile ulterioare, se convoaca sedinta extraordinara de indata a Consiliului… [...]Citeste mai departe
    SEDINTA EXTRAORDINARA DE INDATA A CONSILIULUI LOCAL
    Sursa: Primaria Oradea
  • Traseele unor linii de autobuz, modificate in weekend


    [2023-08-25]
    In data de 26 august, intre orele 8.00 - 19.30, la solicitarea Drumuri Bihor, se va inchide total strada Independentei, pâna la intersectia cu Piata 1 Decembrie (fostul magazin Fat-Frumos), pentru turnarea primului strat de asfalt. Totodata, Aleea Emanuil Gojdu se inchide traficului auto, de sâmbata, 26 august, ora 8:00 pâna joi, 31 august, ora 8:00. Pe aceasta strada se va turna primul strat de asfalt.

    Ca urmare inchiderii circulatiei pe strada Independentei din cauza lucrarilor de modernizare, in perioada 26 - 27 august 2023, traseele autobuzelor ce trec prin zona se modifica in felul urmator:

    Linia 10

    -       Spre directia Emanuil Gojdu - Biserica cu Luna - Parc 1 Decembrie - Turnul Primariei;

    -       Statia Emanuil Gojdu nu va fi operationala.

    Linia 12

    -       Spre directia Piata Unirii - Kaufland Nufarul: Seleusului nr. 82/84 - Razboieni - Muntele Gaina - (Stefan Zweig) - (Lugojului) - Teiului (Piata 22 Decembrie) - Horea nr. 2 - Sinagoga Ortodoxa (Mihai Viteazul) - Piata 1 Decembrie - Piata Unirii;

    -       Statiile Complex Seleusului, Seleusului nr. 16, Maresal Averescu, Pod Maresal Averescu, Emanuil Gojdu vor fi neoperationale.

    Linia 20

    -       Spre directia Auchan - Morii (Nufarul): Muntele Gaina - Razboieni - (giratoriu Bunexim) - Razboieni - (Stefan Zweig) - Teiului (Piata 22 Decembrie) - Horea nr. 2 - Sinagoga Ortodoxa - Parc 1 Decembrie - Turnul Primariei;

    -       Statiile Complex Seleusului, Seleusului nr. 16, Maresal Averescu, Pod Maresal Averescu, Emanuil Gojdu vor fi neoperationale.

    Linia 23

    -       Spre directia Emanuil Gojdu: Scoala D. Cantemir - Razboieni - (giratoriu Bunexim) - Razboieni - (Stefan Zweig) - Teiului (Piata 22 Decembrie) - Horea nr. 2 - Sinagoga Ortodoxa - Parc 1 Decembrie - Turnul Primariei;

    -       Statiile Complex Seleusului, Maresal Averescu, Pod Maresal Averescu, Emanuil Gojdu vor fi neoperationale.

    Linia 24

    -       Spre directia Emanuil Gojdu - Biserica cu Luna - Parc 1 Decembrie - Turnul Primariei

    Statia Emanuil Gojdu nu va fi operationala.

    Linia 29

    -       Spre directia Dacia Zig-Zag: Biserica cu Luna - Horea - Parc 22 Decembrie - Sextil Puscariu - (Stefan Zweig) - Razboieni - Complex Seleusului - Maresal Averescu - Pod Maresal Averescu - Pod Dacia;

    -       Statiile Parc 1 Decembrie si Emanuil Gojdu vor fi neoperationale.

    Linia 30

    -       Spre directia Dacia Zig-Zag: Muzeul Tarii Crisurilor - Horea - Parc 22 Decembrie - Sextil Puscariu - (Stefan Zweig) - Razboieni - Complex Seleusului - Maresal Averescu - Pod Maresal Averescu - Pod Dacia;

    -       Statiile Biserica cu Luna, Parc 1 Decembrie si Emanuil Gojdu vor fi neoperationale.

    Linia T7

    -       Spre directia Piata Unirii/Ep. Greco - Catolica: Pod Dacia - (sens giratoriu) - Pod Dacia;

    -       Spre Statiile Emanuil Gojdu si Piata Unirii vor fi neoperationale.

    Liniiile 13, 15, 16 si 722

    -       Capetele de linii se muta de pe Spiru Haret la Politia Rutiera.

    Fiecare linie deviata va opri in toate statiile de pe traseul modificat.

     

      In data de 26 august, intre orele 8.00 - 19.30, la solicitareaDrumuri Bihor, se va inchide total strada Independentei, pâna la intersectia cu Piata 1 Decembrie (fostul magazin Fat-Frumos), pentru turnarea primului strat de… [...]Citeste mai departe
    Traseele unor linii de autobuz, modificate in weekend
    Sursa: Primaria Oradea
  • Actiuni de dezinsectie in Oradea, in luna august


    [2023-08-25]
    In vederea distrugerii insectelor generatoare de disconfort (tântari, muste etc.) in faza de adult si larve, Primaria  Municipiului Oradea anunta locuitorii ca in perioada 28 - 31 august 2023, in intervalul orar 22:30 - 05:30, se executa prin tratament la sol doua tratamente de dezinsectie in zonele publice, spatii verzi si cursurile de apa de pe raza Municipiului Oradea.

    Produsele ce urmeaza a fi folosite pentru activitatea de dezinsectie sunt:

    CYMINA PLUS - insecticid special conceput pentru combaterea tântarilor adulti si VECTOBAC WG - insecticid special conceput pentru combaterea tântarilor aflati in stadiu de larva. Produsele  sunt avizate de Ministerul Sanatatii - Comisia Nationala a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xi si Xn de toxicitate si se regasesc in Registrul National al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umana.

    Rugam cetatenii din Municipiul Oradea sa evite utilajele si sa nu stea in raza de actiune a utilajelor in timp ce acestea pulverizeaza solutiile insecticide, pentru a preveni eventuale accidente/incidente.

    In caz de timp nefavorabil, lucrarea se va amâna pentru o perioada imediat urmatoare, care se va comunica prin presa.

     

      In vederea distrugerii insectelor generatoare de disconfort (tântari, muste etc.) in faza de adult si larve, Primaria Municipiului Oradea anunta locuitorii ca in perioada 28 - 31 august 2023, in intervalul orar 22:30… [...]Citeste mai departe
    Actiuni de dezinsectie in Oradea, in luna august
    Sursa: Primaria Oradea
  • Lucrari de reparatii si investitii in unitatile scolare oradene


    [2023-08-24]
    Având in vedere faptul ca peste câteva saptamâni incepe noul an scolar, Primaria Oradea, prin Directia Patrimoniu Imobiliar, efectueaza o serie de lucrari la institutiile de invatamânt din Oradea.

    La aceste unitati scolare, pentru buna desfasurare a procesului instructiv-educativ, s-au efectuat diferite lucrari de reparatii curente, printre care igienizari ale salilor, ale coridoarelor si grupurilor sanitare. La unele unitati au fost inlocuite ferestre, usi si pardoseli, au fost refacute finisajele interioare etc.

    La Gradinita nr. 47, situata in Piata 1 Decembrie nr. 9, se executa lucrari de igienizare si finisaje interioare.

    La Gradinita nr. 17, situata pe str. Transilvaniei nr. 21, au fost finalizate lucrari de igienizare, reparatii si zugraveli in toate cele trei sali de grupa, grupuri sanitare si spatii administrative si au fost inlocuite pardoselile din salile de grupa cu podea laminata.

    La Gradinita nr. 28, aflata pe Aleea Onisifor Ghibu nr. 16, au fost executate lucrari de igienizari la salile de grupa, oficii alimentare, spalator si coridoare.

    La Gradinita nr. 56 de pe Str. Liszt Ferenc nr. 75, au fost igienizate 2 sali de grupa si anexele acestora.

    In ceea ce priveste Scoala Gimnaziala Oltea Doamna, situata in Parcul Traian, au fost executate lucrari de finisaje interioare si reparatii in patru sali de clasa, un grup sanitar si coridor. In salile de clasa au fost inlocuite pardoselile existente cu pardoseli din podea laminata si au fost executate lucrari de reparatii si zugraveli.

    La Scoala Gimnaziala Dimitrie Cantemir au fost executate lucrari de recompartimentare si finisaje interioare in vederea crearii unei noi sali de clasa.

    In ceea ce priveste Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu, situat pe str. Aluminei nr. 88, acesta a fost reabilitat energetic prin Programul Operational Regional in perioada mai 2020 - iulie 2023, iar din fondurile bugetului local in aceasta vara s-au efectuat lucrari care nu au facut obiectul acestui proiect european. Astfel, la corpul de cladire B a liceului sunt in curs de executie lucrari de amenajari interioare, se reabiliteaza sali de clasa, grupuri sanitare, laboratoare si coridoare. Lucrarile de amenajare interioara efectuate sunt realizate din bugetul destinat reparatiilor curente, aferente anului 2023.

    La majoritatea unitatilor de invatamânt, lucrarile sunt finalizate in proportie de 90%, iar cele care sunt inca in curs de executie vor fi gata pâna la inceperea noului an scolar.

     

      Având in vedere faptul ca peste câteva saptamâni incepe noul an scolar, Primaria Oradea, prin Directia Patrimoniu Imobiliar, efectueaza o serie de lucrari la institutiile de invatamânt din Oradea. La… [...]Citeste mai departe
    Lucrari de reparatii si investitii in unitatile scolare oradene
    Sursa: Primaria Oradea
  • Drum nou de legatura intre Calea Clujului si strada Grivitei


    [2023-08-24]
    Se lucreaza la un nou tronson de drum care va face legatura intre Calea Clujului si strada Grivitei, prin spatele parcarii aflate in apropierea Catedralei Ortodoxe din Centrul Civic. Tronsonul, cu o lungime de 413 metri, va avea, la iesirea spre Grivitei, un sens giratoriu.

    De asemenea, vor fi realizate doua benzi de circulatie, câte una pe fiecare sens, trotuare si un spatiu verde pe partea dinspre parcarea mentionata.

    Pâna acum s-a facut descarcarea arheologica si se lucreaza la canalizarea pluviala. In acelasi timp, se pregateste terasamentul pentru viitorul covor asfaltic.

    Municipalitatea isi doreste astfel sa asigure o cale de acces spre si dinspre parcarea de tip park & ride din zona si sa evite aglomerarea traficului pe Calea Clujului.

    Valoarea lucrarilor se ridica la 2.587.856,09 lei fara TVA, acestea fiind executate de Dumexim SRL. Termenul de finalizare a obiectivului de investitii este sfârsitul acestui an. Se lucreaza la un nou tronson de drum care va face legatura intre Calea Clujului si strada Grivitei, prin spatele parcarii aflate in apropierea Catedralei Ortodoxe din Centrul Civic. Tronsonul, cu o lungime de 413 metri, va avea, la… [...]Citeste mai departe
    Drum nou de legatura intre Calea Clujului si strada Grivitei
    Sursa: Primaria Oradea
  • Se intrerupe furnizarea apei calde pentru cinci puncte termice


    [2023-08-24]
    Termoficare Oradea anunta ca, pentru realizarea unor lucrari de  modernizare a retelelor termice primare, in cadrul proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare urbana la nivelul Municipiului Oradea,  pentru perioada 2009-2028, in scopul conformarii la legislatia de mediu si cresterii eficientei energetice - Etapa a III-a", incepând de joi, 24 august 2023, ora 08:00, se intrerupe furnizarea apei calde pentru consumatorii alimentati din punctele termice: 702, 703, 704, 705, 720 si mini punctele termice care alimenteaza imobilele situate pe strada Vasile Alecsandri. Sunt afectati consumatorii situati in zona strazilor: Avram Iancu, Cuza Voda, Mihail Kogalniceanu, Iuliu Maniu, General Traian Mosoiu, Rachetei, Piata Unirii si Demetriu Teiusanu, Primariei, Duiliu Zamfirescu, Vasile Alecsandri si Tudor Vladimirescu.

    Reluarea furnizarii agentului termic se va realiza vineri, 25 august 2023, ora 23:00.

    Pentru informatii suplimentare, clientii nostri pot apela dispeceratul de urgenta  TelVerde 0 800 070 800 (numar apelabil gratuit din toate retelele fixe si mobile) sau pot consulta aplicatia TermoAlert interfatata pe pagina web www.termoficareoradea.ro.

    Ne cerem scuze pentru disconfortul creat!

     

      Termoficare Oradea anunta ca, pentru realizarea unor lucrari de modernizare a retelelor termice primare, in cadrul proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare urbana la nivelul Municipiului Oradea, pentru perioada 2009-2028,… [...]Citeste mai departe
    Se intrerupe furnizarea apei calde pentru cinci puncte termice
    Sursa: Primaria Oradea
  • Furnizarea apei calde, intrerupta pe strada George Enescu


    [2023-08-24]
    Termoficare Oradea anunta ca, pentru realizarea unor lucrari de reabilitare a retelelor termice secundare aferente punctului termic 410, incepând de azi, 24 august 2023, ora 08:00, se intrerupe furnizarea apei calde pentru consumatorii situati  pe strada George Enescu.

    Reluarea furnizarii agentului termic se va realiza joi, 7 septembrie 2023.

    Pentru informatii suplimentare, clientii nostri pot apela dispeceratul de urgenta TelVerde 0 800 070 800 (numar apelabil gratuit din toate retelele fixe si mobile) sau pot consulta aplicatia TermoAlert interfatata pe pagina web www.termoficareoradea.ro.

    Ne cerem scuze pentru disconfortul creat!

     

      Termoficare Oradea anunta ca, pentru realizarea unor lucrari de reabilitare a retelelor termice secundare aferente punctului termic 410, incepând de azi, 24 august 2023, ora 08:00, se intrerupe furnizarea apei calde pentru… [...]Citeste mai departe
    Furnizarea apei calde, intrerupta pe strada George Enescu
    Sursa: Primaria Oradea
  • O delegatie a Biroului de Cooperare Elvetiana din cadrul Ambasadei Elvetiei in Romania, prezenta la Primaria Oradea


    [2023-08-23]
    Primarul Florin Birta a primit astazi vizita unei delegatii a Biroului de Cooperare Elvetiana din cadrul Ambasadei Elvetiei in România, din care au facut parte Giacomo Solari - seful Biroului de Contributii Elvetiene, Andreea Pena - consilier si Monica Isaila - reprezentant al Ministerului Sanatatii. La intâlnire au participat si vicepresedintele Consiliului Judetean Bihor, Mircea Malan si consilierii primarului, Anca Deac si Calin Corpas. Tema de discutie principala a fost Programul de Cooperare Elvetiano-Român.

    Reprezentantii Biroului de Cooperare Elvetiana se afla intr-o vizita de lucru la Oradea, in cadrul celei de-a doua Contributii Elvetiene pentru România, scopul fiind promovarea acestui mecanism de finantare, dar si identificarea nevoilor locale in domeniul sanatatii, invatamântului si protectiei sociale.

    „Ne pregatim sa dam startul celui de-al doilea mecanism de finantare elvetiano- român, prin care incercam sa facem o diferenta in comunitatile din România, prin proiecte care nu sunt vizate de fondurile europene, si punem accentul pe impact, know-how si inovatie. Bugetul contributiei elvetiene se ridica la 221 de milioane de franci elvetieni, unul mic in comparatie cu contributia Uniunii Europene in România, dar ne dorim sa gasim initiative comune in care tara d-voastra sa beneficieze de cunostintele si experienta elvetiana. Cunoastem deja faptul ca Oradea si judetul Bihor au o reputatie extrem de buna, fiind in topul administratiilor care au reusit sa atraga cei mai multi bani europeni. Ne dorim sa colaboram si sa avem proiecte implementate aici”, a precizat Giacomo Solari.

    Discutiile au evidentiat oportunitatea si utilitatea dialogului constructiv privind un concept nou in sistemul medical, care prevede integrarea unui centru de permanenta in cadrul Unitatii de Primiri Urgente care sa degreveze serviciul UPU, promovarea si dezvoltarea invatamântului dual integrat si identificarea nevoilor locale in ceea ce priveste proiectele de integrare sociala.

    „Suntem interesati sa atragem orice tip de fonduri care sa ne ajute sa continuam dezvoltarea orasului nostru. Am reusit in ultimii zece ani sa obtinem finantari europene in valoare de 650 de milioane de euro, care se regasesc in proiecte de infrastructura, termoficare, sistem medical, spatii verzi s.a.

    Avem deschidere totala de-a fructifica aceste colaborari care pot insemna noi obiective de investitii implementate in folosul comunitatii noastre", a mentionat primarul Florin Birta.

    Tot in cursul zilei de astazi, delegatia respectiva a avut intâlniri de lucru pe teme specifice cu reprezentanti ai scolilor tehnice din judet si ai unor companii implicate in invatamântul dual. Mâine, oaspetii vor vizita Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Bihor, dupa care va avea loc o noua intâlnire cu reprezentantii institutiilor medicale din judet. Primarul Florin Birta a primit astazi vizita unei delegatii a Biroului de Cooperare Elvetiana din cadrul Ambasadei Elvetiei in România, din care au facut parte Giacomo Solari - seful Biroului de Contributii Elvetiene, Andreea Pena -… [...]Citeste mai departe
    O delegatie a Biroului de Cooperare Elvetiana din cadrul Ambasadei Elvetiei in Romania, prezenta la Primaria Oradea
    Sursa: Primaria Oradea
  • Restrictii de circulatie pe mai multe strazi din municipiu


    [2023-08-23]
    Comisia municipala pe probleme de circulatie si trafic rutier a avizat favorabil azi, 23 august, o serie de restrictii de circulatie pe mai multe strazi din municipiu.

    Având in vedere faptul ca sâmbata, 26 august se desfasoara in Oradea evenimentul „Oradea Night Run Half Maraton", la solicitarea organizatorilor, Xterra Sport Bihor, se inchide circulatia rutiera pe strada I. Vulcan si Podul Sf. Ladislau, respectiv str. Noua si str. Pârâului, intre orele 19:30 - 23:00.

    La solicitarea constructorului Dumexim, in perioada 23 august - 1 octombrie, se vor institui restrictii de circulatie pe strada Barbu Stefanescu Delavrancea, pentru realizarea lucrarilor de apa si canalizare menajera si pluviala.

    La solicitarea Oradea Transport Local, in perioada 26 august, ora 0:00 - 28 august, pâna la ora 13:00, respectiv 2 septembrie - ora 0:00, 4 septembrie - ora 13:00, se inchide circulatia auto pe tronsoanele cuprinse intre intersectia B-dul Dacia cu str. Transilvania, sens de mers spre piata Rogerius si intersectia strazii Transilvania cu B-dul Dacia sens spre Pod CFR. Inchiderea circulatiei este necesara efectuarii lucrarilor de interventie la calea de rulare a liniilor de tramvai.

    Tot incepând din data de 23 august, pâna in data de 30 octombrie, se vor institui restrictii de circulatie in zona Calea Clujului, pentru realizarea lucrarilor la Magistrala termica M4, intre platforma de vane strada Barierei si firma Plastor, in cadrul reabilitarii sistemului de termoficare - etapa III.

    De asemenea, in data de 26 august, intre orele 8.00 - 19.30, la solicitarea Drumuri Bihor, se vor inchide total strada Independentei si Aleea Emanuil Gojdu, pâna la intersectia cu Piata 1 Decembrie (fostul magazin Fat- Frumos), pentru turnarea primului strat de asfalt.

    Municipalitatea isi cere scuze pentru disconfortul creat si le multumeste oradenilor pentru intelegere.

     

      Comisia municipala pe probleme de circulatie si trafic rutier a avizat favorabil azi, 23 august, o serie de restrictii de circulatie pe mai multe strazi din municipiu. Având in vedere faptul ca sâmbata, 26 august se… [...]Citeste mai departe
    Restrictii de circulatie pe mai multe strazi din municipiu
    Sursa: Primaria Oradea
  • Vizitatorii nu au acces nici azi in Turnul Primariei


    [2023-08-22]
    Oradea Heritage anunta ca, din cauza lucrarilor care se efectueaza pe strada T. Vladimirescu si zona adiacenta, Turnul Primariei este inchis publicului si azi, 22 august 2023.

    Interdictia este necesara deoarece se pune balast si se niveleaza zona de acces spre intrare, in vederea realizarii lucrarilor de modernizare a sistemului de termoficare, etapa a III-a, finantate prin fonduri europene, efectuate de firma Crito Prod.

    Va multumim pentru intelegere!

     

     

      Oradea Heritage anunta ca, din cauza lucrarilor care se efectueaza pe strada T. Vladimirescu si zona adiacenta, Turnul Primariei este inchis publicului si azi, 22 august 2023. Interdictia este necesara deoarece se pune balast si se… [...]Citeste mai departe
    Vizitatorii nu au acces nici azi in Turnul Primariei
    Sursa: Primaria Oradea
  • Au sosit in Cetatea Oradea primele componente ale statuii Sfantului Ladislau


    [2023-08-22]
    A inceput montarea statuii lui Sfântul Ladislau in curtea exterioara a Cetatii Oradea, luni dimineata fiind transportate primele componente ale acesteia din depozitul de la OTL SA.

    Ideea realizarii acestei statui s-a nascut in anul 2017, cu ocazia comemorarii a 825 de ani de la canonizarea regelui drept sfânt. Primaria Oradea si Episcopia Romano-Catolica s-au inteles inca din anul 2022 sa amplaseze o statuie ecvestra a Sf. Ladislau in Cetatea Oradea, locul in care, cu secole in urma, au mai existat doua asemenea statui.

    Astfel, in baza Hotarârii Consiliului Local nr. 425 din 26.05.2022, Municipiul Oradea, Episcopia Romano-Catolica de Oradea, Fundatia de Protejare a Monumentelor si Asociatia pentru Promovarea Turismului din Oradea si Regiune au convenit sa colaboreze pentru amplasarea statuii Sfântului Ladislau in Cetatea Oradea.

    Conform protocolului de colaborare, Municipiul Oradea prin Fundatia de Protejare a Monumentelor si-a asumat toate responsabilitatile legate de realizarea soclului si asamblarea, respectiv montarea statuii ecvestre.

    Incepând cu data de 22 august, reprezentantii companiei Ronde Bosse Art S.R.L., care a realizat lucrarea in atelierele din Zimandu Nou, demareaza lucrarile de asamblare si finisare a statuii, in locul convenit de municipalitate si Episcopia Romano-Catolica de Oradea. Dupa ce vor ajunge in cetate toate componentele statuii, sculptorul le va suda pentru a da sculpturii forma ei finala.

    Statuia are o inaltime de 5,3 metri, fiind realizata dupa modelul creat de artistul plastic Deák Árpád. Monumentul a fost turnat in bronz de Ovidiu Petroman, la atelierul Artcast din Zimandu Nou, judetul Arad, acelasi care a realizat statuia Regelui Ferdinand din Piata Unirii.

     

     

      A inceput montarea statuii lui Sfântul Ladislau in curtea exterioara a Cetatii Oradea, luni dimineata fiind transportate primele componente ale acesteia din depozitul de la OTL SA. Ideea realizarii acestei statui s-a nascut… [...]Citeste mai departe
    Au sosit in Cetatea Oradea primele componente ale statuii Sfantului Ladislau
    Sursa: Primaria Oradea
  • Bastionul Craisorul din Cetatea Oradea va fi reabilitat si reintrodus in circuitul turistic


    [2023-08-22]
    Continua procesul de reabilitare si restaurare a Cetatii Oradea, cu scopul reintroducerii sale in circuitul turistic. Astfel, luni, 21 august, a fost semnat contractul de lucrari pentru elaborare proiect in vederea executarii lucrarilor (PAC/DTAC), proiect tehnic pentru executia lucrarilor (PT), asistenta tehnica din partea proiectantului pe perioada executarii lucrarilor si executie lucrari pentru obiectivul de investitii „Consolidarea si restaurarea zidurilor bastionului Craisorul si amenajarea platformei lui".

    Lucrarile fac parte din etapa a IV-a a proiectului de refunctionalizare a Cetatii Oradea - Centru multicultural si multiconfesional european.

    Contractul a fost atribuit asocierii formate din PRECON TRANSILVANIA SA - lider de asociere si RESTITUTOR PROIECT SRL - asociat. Valoarea acestuia se ridica la de 10.843.743,90 lei fara TVA.

    Proiectul prevede urmatoarele:- consolidarea structurala, conservarea si restaurarea zidurilor bastionului si cazematelor;- dezvelirea si punerea in valoare a ruinelor, vestigiilor arhitecturale si arheologice legate de existenta bastionului intre secolele XVI-XVIII;- amenajarea unui drum de rond si a platformei bastionului cu alei si scari respectiv extinderea si diversificarea spatiului verde existent;- realizarea unei retele de utilitati - o instalatie electrica de iluminat ambiental - ce deservesc bastionul si vizitatorii (turisti si pelerini);

    Platforma spatioasa acoperind cca. 1500 mp din interiorul bastionului, dintre cazemate si cele doua laturi va fi astfel amenajata, pavata si finisata, incât sa permita organizarea unor evenimente cu participarea unui numar mare de vizitatori - grupuri de turisti, elevi, studenti, grupuri organizate; fie ele legate de demonstratii, proiectii de film, târguri, prezentari, concerte, piese de teatru - cu posibilitatea montarii unei scene; mese rotunde si conferinte, vizite de tip info-trip in aer liber sau sub un semiacoperis provizoriu metalic.

    Infrastructura aferenta spatiului multifunctional va consta din mobilier specific de exterior (scaune, mese), scena echipata, infrastructura de sonorizare, luminare, echipament pentru proiectii. Spatiul reabilitat din interiorul bastionului, impreuna cu curtile cazematelor va crea un anturaj deosebit de specific, purtând amprenta arhitecturii militare defensive medievale târzii si premoderne, cu zidarii aparente, netencuite, goluri de tragere, arcade, pile de zidarii si contraforti, metereze, drumuri de rond, posturi de tunuri si alte piese de artilerie.

    Drumul de rond perimetral reabilitat va permite accesul permanent al vizitatorilor, inclusiv in timpul desfasurarii evenimentelor in curtea / curtile bastionului de-a lungul perimetrului curtii si vizibilitatea din zonele periferice ale actiunilor, aidoma unor loje, galerii sau gradene perimetrale ale unui amfiteatru.

    Durata de executie a lucrarilor este de 24 de luni. Continua procesul de reabilitare si restaurare a Cetatii Oradea, cu scopul reintroducerii sale in circuitul turistic. Astfel, luni, 21 august, a fost semnat contractul de lucrari pentru elaborare proiect in vederea executarii… [...]Citeste mai departe
    Bastionul Craisorul din Cetatea Oradea va fi reabilitat si reintrodus in circuitul turistic
    Sursa: Primaria Oradea
  • Viceprimarul Antonia Nica, prezenta la Carnavalul Florilor din Debrecen


    [2023-08-21]
    Viceprimarul Oradiei, Antonia Nica, a fost prezenta la cea de-a 57-a editie a Carnavalului Florilor din Debrecen, care a avut loc astazi, 20 august, in cadrul unui ceremonial mai amplu dedicat si Sfântului Stefan, intemeietorul Regatului Ungariei. La eveniment a participat si Zatykó Gyula, consilier al primarului municipiului Oradea.

    Conform traditiei, activitatile organizate cu acest prilej au inceput la primele ore ale diminetii, când sute de localnici au pedalat pe biciclete decorate cu flori, urmati de masini de epoca.

    Dupa ceremonia de ridicare a drapelului national, precum si sfintirea primei pâini din noua recolta, a inceput defilarea carelor alegorice si a trupelor artistice, din centrul orasului pâna la Nagyerd?, pe o distanta de aproximativ 5 kilometri.

    12 care alegorice, spectaculos impodobite cu mii de flori, printre care s-a numarat si carul comun Oradea-Debrecen, au luat parte la aceasta parada. Un element de noutate al festivalului a fost faptul ca sase din aceste care se incarca electric, orasul promovând astfel un transport sustenabil.

    Carul comun al oraselor Oradea si Debrecen marcheaza, in acest an, una dintre cele mai importante descoperiri ale Europei: primul observator astronomic european care a fost realizat chiar in orasul nostru. Timp de peste doua secole, intre 1464 si 1667, Meridianul Zero, folosit pentru crearea hartilor de navigatie, a fost amplasat in Cetatea Oradea. Acesta are o importanta deosebita, având un rol esential in dezvoltarea navigatiei si cartografiei si reprezinta si azi dorinta de cunoastere si descoperire.

    Carele cu aranjamentele florale colorate au fost insotite de 22 de trupe de dansatori, acrobati si majorete din Ungaria si din tari precum Austria, Italia, Serbia, Spania, Germania, Croatia, China, India, Brazilia, dar si din România, fiind admirate de mii de spectatori.

    Luni, 21 august, patru dintre aceste care alegorice pline de culoare vor sosi la Oradea, in cadrul Zilelor Culturii Maghiare. Carele vor putea fi admirate intre orele 10:00 - 18:00, in Piata Unirii.

    Acestea sunt carul cu Coroana Sfântului Stefan, carul comun Oradea-Debrecen, carul realizat de Filarmonica Kodály din Debrecen si cel al Grupului Marnevall.

     

      Viceprimarul Oradiei, Antonia Nica, a fost prezenta la cea de-a 57-a editie a Carnavalului Florilor din Debrecen, care a avut loc astazi, 20 august, in cadrul unui ceremonial mai amplu dedicat si Sfântului Stefan, intemeietorul… [...]Citeste mai departe
    Viceprimarul Antonia Nica, prezenta la Carnavalul Florilor din Debrecen
    Sursa: Primaria Oradea
  • SE CITESC CONTOARELE DE BRANSAMENT


    [2023-08-21]
    S.C. COMPANIA DE APA ORADEA S.A. anunta consumatorii ca in vederea facturarii consumurilor de apa rece pentru luna august 2023, citirea contoarelor de bransament se va face intre ora 8:00 si 16:00 dupa urmatorul program:DATACITIRILuni21.08.2023Citiri radio ORADEA: SH 105, SH 110, SH 111, SH 112, SH 116, SH 507, SH 510, SH 511, SH 512, SH 513, SH 514, SH 604, SH 606, SH 801, SH 807, SH 818, SH 820, SH 826, SH 831, SH 887, Piata 1 Decembrie, Piata Cetatii, Aleea Emanuel Gojdu, Cele Trei Crisuri, Piata Emanuel Gojdu, Spiru Haret, 1097, Bistritei, Gavril Muzicescu, Ioan Andreescu, Maslinului, Micsunelelor, Muzicii, Stelutei, Theodor Aman, Traian Vuia, Albacului, Alexandru Vlahuta, Gheorghe Costaforu, Mediasului, Nicolaus Olahus;

    Citiri radio ZMO: Hidiselu de Sus.Marti22.08.2023Citiri radio ORADEA: : SH 509, SH 521, SH 522, SH 523, SH 832, SH 833, SH 836, SH 841, SH 842, SH 849, SH 868, SH 871, SH 872, SH 875, SH 878, SH 890, SH 910, SH 911, SH 913, Deltei, Nicolae Iorga, Roman Ciorogariu, Navodarilor, Navigatorilor, Digului, Fântânilor, Cheile Turzii, Prundului, Ciobanului, Coralilor, Margaretei, Voltaire, Piata 1 Decembrie, Piata Cetatii, Aleea Emanuel Gojdu, Cele Trei Crisuri, Piata Emanuel Gojdu, Spiru Haret, Alexandru Andritoiu, Caii Ferate, Caprioarei, Depozitului, Iancu de Hunedoara, Petei, Rampei, Razboieni, Seleusului, Timotei Cipariu, Agricultorilor, Alexandru Hasas, Ciheiului, Constantin Nottara, Francisc Hubic, General Nicolae Sova, Grigore Moisil, Lanului, Liviu Borcea, Narciselor, Traian Goga;

    Citiri radio ZMO: Hidiselu de Jos.Miercuri23.08.2023Citiri radio ORADEA: Aleea Onisifor Ghibu, Aleea Penes Curcanul, Bumbacului, Constantin Noica, Eforiei, Ialomitei, Kiev, Meiului, Morii, Nasaudului, Piata Nucetului, Tabacarilor, Tiglarilor, Velenta, Zorelelor, Biruintei Marasesti, Mircea Eliade, Muntele Gaina, Niccolo Paganini, Piata Taranilor, Stefan Zweig, Constantin Brailoiu, Dimitrie Cantemir, Ioan Corneli, Nufarului, Petru Maior, Sztarill Ferenc, Vavilov, Alexandru Cel Bun, Apateului, Episcop Nicolae Popovici, Floris Romer, Gheorghe Asachi, Gradina cu Fragi, Jules Verne, Leonardo Da Vinci, Liszt Ferenc, Tompa Mihály, Vincent Van Gogh;

    Citiri radio ZMO: Mierlau.Joi24.08.2023Citiri radio ORADEA: Aleea Salca, Atelierelor, Brândusei, Nojoridului, Plugarilor, Rapsodiei, Sudului, Thurzó Sándor, Cartier Grigorescu, Kabos Endre, Podgoria, Teleki Mihály, Cartier Grigorescu;

    Citiri radio ZMO: Sintelec.Vineri25.08.2023Citiri radio ORADEA: Calea Armatei Romane, Emil Palade, Gabor Jozsef, Islazului, Stefan Odobleja, Universitati, Anton Bacalbasa, Borsecului, Cardinal Iuliu Hossu, Dobrogei, Gheorghe Ionescu Sisesti, Gradinarilor, Miron Costin, Miron Pompiliu, Oglinzilor, Otelarilor, Prutului, Salajului, Scoalelor, Somesului, Zalaului, Cartier Grigorescu;

    Citiri radio ZMO: Calea Mare, Cihei.Aceste programari se pot vizualiza pe pagina de internet la adresa www.apaoradea.ro. Rugam consumatorii care nu pot fi gasiti la domiciliu in intervalul acesta orar, sa ne contacteze la  numerele de telefon 0259 - 436909 sau 0259 - 435505 in vederea reprogramarii citirii contoarelor.

     

      S.C. COMPANIA DE APA ORADEA S.A. anunta consumatorii ca in vederea facturarii consumurilor de apa rece pentru luna august 2023, citirea contoarelor de bransament se va face intre ora 8:00 si 16:00 dupa urmatorul program: DATA … [...]Citeste mai departe
    SE CITESC CONTOARELE DE BRANSAMENT
    Sursa: Primaria Oradea
  • Strada Jurcsak Tibor din cartierul Grigorescu, in curs de modernizare


    [2023-08-21]
    La finalul saptamânii trecute a fost turnat stratul de binder pe strada Jurcsak Tibor, pe tronsonul cuprins intre strazile Corneliu Zdrehus si Vasile Stroescu, cu o lungime de 303 metri.

    Strada, a carei lungime totala este de 518 metri, se afla in cartierul Grigorescu. Lucrarile pe aceasta strada au inceput in primavara acestui an, fiind realizate de catre Global Industrial.

    In prima faza au fost executate lucrari la reteaua de canalizare pluviala, dupa care au avut loc lucrarile de decopertare in vederea asternerii stratului de fundare. Dupa asternerea primului strat de asfalt, cel de binder, mâine urmeaza turnarea stratului de uzura, dupa care constructorul va trasa marcajele si va monta indicatoarele rutiere pe acest tronson.

    In prezent, in cartierul Grigorescu sunt in curs de modernizare mai multe strazi, acestea urmând sa fie finalizate pâna la sfârsitul anului 2023. 

    Este vorba despre strazile Vasile Stroescu, Corneliu Zdrehus, Jean Sandulescu, Mircea Zaciu, Fabian Imre, Dumitru Chirila, Iosif Pervain, Alexandru Pele si Mihail G. Samarineanu.

     

      La finalul saptamânii trecute a fost turnat stratul de binder pe strada Jurcsak Tibor, pe tronsonul cuprins intre strazile Corneliu Zdrehus si Vasile Stroescu, cu o lungime de 303 metri. Strada, a carei lungime totala este de 518… [...]Citeste mai departe
    Strada Jurcsak Tibor din cartierul Grigorescu, in curs de modernizare
    Sursa: Primaria Oradea
  • S-a reluat licitatia pentru amenajarea Gradinii publice urbane din cartierul Europa si a parcului din zona Grigore Moisil si Ion Irimescu


    [2023-08-21]
    Primaria Oradea a reluat procedura de licitatie pentru proiectarea si executia Gradinii publice urbane din cartierul Europa si a parcului din zona Grigore Moisil si Ion Irimescu din cartierul Nufarul.

    Anuntul de participare a fost publicat deja, data limita de depunere a ofertelor in SICAP fiind 26.09.2023, ora 15:00.

    Informatii suplimentare pot fi obtinute accesând site-ul www.e-licitatie.ro - anunt de participare nr. CN1058658/ 20.08.2023. Codul unic de inregistrare este 4230487/2023/5.

    Licitatia are ca obiect elaborarea documentatiei tehnico-economice la faza de proiect pentru autorizarea executarii lucrarilor de construire, proiect tehnic si detalii de executie, asistenta tehnica din partea proiectantului, executie lucrari si prestare servicii de intretinere pe perioada de garantie.

    Obiectul de investitie il reprezinta cele doua loturi:

    - LOT 1 - „Regenerare urbana in cartier Europa, str. Gabor Jozsef - Gradina publica urbana"

    - LOT 2 - „Amenajare parc in zona Grigore Moisil si Ion Irimescu din Municipiul Oradea"

    Valoarea estimata a contractului este de 5.094.067,24 lei (fara TVA).

    Amplasamentul viitoarei Gradini publice urbane este in intravilanul municipiului Oradea, in Cartierul Europa, fiind ocupat de doua spatii amenajate pentru joaca, 7 terenuri libere de constructii si un sens giratoriu amenajat. Prin proiect se propune cresterea atractivitatii spatiului prin amenajarea peisagistica a acestuia cu functiuni de recreere si odihna, de socializare, cu spatiu de joaca pentru copii si activitati dinamice de exterior de tipul: fotbal, baschet, handbal.

    Proiectul vizeaza o suprafata totala de 8.432 mp, din care 7.420 mp zona verde, 714 mp alei, cca 7 mp loc de joaca tartan si 240 mp teren de sport.

    In ceea ce priveste parcul din zona strazilor Grigore Moisil si Ion Irimescu, din cartierul Nufarul, acesta are un amplasament in suprafata de 3.230 mp, unde, momentan, exista un spatiu de parcare neamenajat. Pe terenul respectiv nu exista constructii, vegetatia este crescuta spontan, având o stare necorespunzatoare. Si prin acest proiect se propune cresterea atractivitatii zonei prin amenajarea peisagistica a acesteia cu functiuni de recreere si odihna, de socializare, cu spatiu de joaca pentru copii si activitati dinamice de exterior de tipul: fotbal, baschet, handbal.

     

      Primaria Oradea a reluat procedura de licitatie pentru proiectarea si executia Gradinii publice urbane din cartierul Europa si a parcului din zona Grigore Moisil si Ion Irimescu din cartierul Nufarul. Anuntul de participare a fost publicat deja,… [...]Citeste mai departe
    S-a reluat licitatia pentru amenajarea Gradinii publice urbane din cartierul Europa si a parcului din zona Grigore Moisil si Ion Irimescu
    Sursa: Primaria Oradea
  • Programul autobuzului turistic in perioada 18 - 20 august 2023


    [2023-08-19]
    Oradea Transport Local S.A va invita la plimbari de agrement cu autobuzul turistic, in perioada 18 - 20 august 2023, dupa urmatorul program:

    - vineri, 18 august 2023, se vor efectua curse incepând cu ora 12:00, la interval de o ora, pâna la ora 19:00 (ultima cursa);

    - sâmbata, 19 august 2023, se vor efectua curse la orele: 12:00, 13:00, 14:00, 16:00, 17:00, 18:00 si 19:00 (ultima cursa);

    - duminica, 20 august 2023, se vor efectua curse incepând cu ora 12:00, la interval de o ora, pâna la ora 19:00 (ultima cursa).

    Rugam calatorii sa tina cont de faptul ca programul poate fi influentat de conditiile atmosferice neprielnice (averse de ploaie), interval de timp in care cursele nu se vor efectua.

    Autobuzul va pleca din Piata Unirii (in fata Bisericii cu Luna) si va opri in urmatoarele statii de pe traseu: Gradina Zoologica - Muzeul Tarii Crisurilor - Muzeul Francmasoneriei - Sinagoga Ortodoxa - Parcul 1 Decembrie - Liceul E. Gojdu - Parcul I.C. Bratianu - Aquapark Nymphaea - Drumul Expres - Magazinul Crisul - Palatul Copiilor - Palatul Baroc - Sirul Canonicilor - Gara Centrala - Palatul Postei - Palatul Justitiei - Casa Darvas - Piata Regele Ferdinand - Primaria Oradea - Piata Unirii.

    Pretul unui bilet pentru adulti este 10 lei, iar pentru copii, 5 lei si se vor achizitiona de la sofer, la urcarea in autobuz.

     

      Oradea Transport Local S.A va invita la plimbari de agrement cu autobuzul turistic, in perioada 18 - 20 august 2023, dupa urmatorul program: - vineri, 18 august 2023, se vor efectua curse incepând cu ora 12:00, la interval de o… [...]Citeste mai departe
    Programul autobuzului turistic in perioada 18 - 20 august 2023
    Sursa: Primaria Oradea
  • Se asterne primul strat de asfalt pe strada Mestesugarilor


    [2023-08-19]
    Se asterne primul strat de asfalt pe strada Mestesugarilor, din zona benzinariei MOL spre strada Lapusului, in cadrul lucrarilor care vizeaza largirea caii rutiere de la doua la patru benzi.Dupa asternerea acestui prim strat de asfalt, circulatia auto va fi mutata pe partea deja asfaltata, urmând sa inceapa lucrarile si pe cele doua benzi de pe sensul opus.In total vor fi asternute trei straturi de asfalt: arobat bituminos, binder si uzura.Pâna acum, pe portiunea cu circulatia restrictionata s-au realizat:  lucrari la partea carosabila (realizare terasamente; sapaturi; asternere strat de balast si strat de balast stabilizat cu ciment) si lucrari la pista de biciclete si trotuare (asternere balast si piatra sparta).Totodata, au fost montate bordurile la carosabil, pista de biciclete si trotuare si au fost realizate accesurile la proprietati.De asemenea, a inceput introducerea in subteran a cablurilor care traverseaza strada Mestesugarilor. In cadrul proiectului urmeaza sa fie modernizat si iluminatul public stradal cu becuri LED.Patru benzi, piste de biciclete, arboriLa finalul investitiei, strada Mestesugarilor va avea patru benzi de circulatie, pe tronsonul care face legatura intre Calea Aradului si strada Lapusului, pe o lungime de 1,2 kilometri. Carosabilul va avea latimea de 14 metri.Totodata, se vor fi amenaja piste de biciclete pe fiecare sens, cu o latime cu 1,5 metri fiecare. Trotuarele sunt prevazute la o latime de 2 metri.Proiectul prevede plantarea unor aliniamente de arbori pe ambele laturi ale strazii.Investitia este realizata de asocierea formata din S.C Trebor Drum Construct S.R.L si ProConSolutions SRL, pretul contractului fiind de 8.446.599,58 lei, fara TVA. Termenul de executie este de opt luni.Prin largirea la patru benzi a acestei artere, cartierul Iosia va beneficia de un coridor rutier fluent. Acesta va fi continuat cu proiectul pasajului denivelat peste strada Ovid Densuseanu si calea ferata, in vederea realizarii unei conexiuni optime cu autostrada A3 si, ulterior, cu Drumul Expres Arad - Oradea. In atasament gasiti o galerie foto.  Se asterne primul strat de asfalt pe strada Mestesugarilor, din zona benzinariei MOL spre strada Lapusului, in cadrul lucrarilor care vizeaza largirea caii rutiere de la doua la patru benzi. Dupa asternerea acestui prim strat de… [...]Citeste mai departe
    Se asterne primul strat de asfalt pe strada Mestesugarilor
    Sursa: Primaria Oradea
  • ZILELE CULTURII MAGHIARE - ORADEA, 19-21 august 2023


    [2023-08-18]
    Saptamâna aceasta aduce in Piata Unirii o noua editie a evenimentului Zilele Culturii Maghiare Oradea. Perioada 19-21 august va fi dedicata comunitatii maghiare si vor fi promovate traditiile, specificul gastronomic si istoria comuna pe care le impartasim.

    Editia 2023 se desfasoara pe parcursul a trei zile si cuprinde activitati dedicate intregii familii: muzica, dansuri cu specific maghiar, mesteri populari, bunatati culinare, activitati pentru copii, spectacole de teatru si mult asteptatele care alegorice.

    Parada carelor alegorice are loc luni, 21 august, pe strazile Oradiei si va cuprinde 4 care: unul al oraselor Oradea si Debretin, coroana Sfântului Stefan, carul Filarmonicii Kodály Debretin si carul Grupului Marnevall.

    Carul de flori comun al Oradiei si Debrecenului - Meridianul Zero - Carul cu flori comun al Oradiei si Debretinului marcheaza una dintre cele mai importante descoperiri ale Europei: primul observator astronomic european care a luat nastere in Oradea. Timp de peste doua secole, intre 1464 si 1667, Meridianul Zero, folosit pentru crearea hartilor de navigatie, a fost amplasat in Cetatea Oradea. Meridianul Zero are o importanta deosebita, având un rol esential in dezvoltarea navigatiei si cartografiei si reprezinta si azi dorinta de cunoastere si descoperire.



    Coroana Sfântului Stefan - reprezinta coroana cu care au fost incoronati cei mai multi dintre suveranii Regatului Ungariei, din Evul Mediu incepând cu 1075 si pâna in data de 30 decembrie 1916.

    Filarmonica Kodály Debretin - Filarmonica Kodály din Debretin sarbatoreste un secol de existenta. Ansamblul, cunoscut initial ca Orchestra Filarmonicii MÁV Debretin, are o istorie care acopera aproape intregul secol al XX-lea, cu mii de concerte, aparitii in teatre si turnee internationale. Carul cu flori realizat cu ocazia sarbatoririi centenarului are in centru un dirijor, care prin gesturile sale unitare armonizeaza intreaga orchestra.

    Gastronomie - Grupul Marnevall, este unul dintre cei mai importanti jucatori locali din industria alimentara, lansând in acest an primul lor car cu lor inspirat de produsul in forma de dinozauri, Jura Bites.

     

    Sâmbata, 19 august

    8:00 - 18:00 Târg de produse agricole si artizanat - Piata Unirii

    10:00 - 18:00 Ateliere pentru copii (picturi pe fata, origami, tesaturi, jocuri din lemn si ipsos) - Piata Unirii

    17:00 - 18:00 Spectacolul ansamblului Királykút din Cetariu - Piata Unirii

    18:00 - 19:00 Concert pentru copii - trupa Libavonat - Piata Unirii

    Duminica, 20 august

    10:00 - 18:00 Târg de produse agricole si artizanat - Piata Unirii

    10:00 - 18:00 Ateliere pentru copii - Piata Unirii

    17:00 - 18:00 Spectacol de teatru: „Anjou - a liliom útveszt?i", Teatrul „Udvari Kamaraszínház", Budapesta. Sala Mare a Teatrului de Stat

    19:00 - 19:30 Cântece si dansuri populare - Piata Ferdinand

    19:30 - 21:00 Sfintirea pâinii - reprezentantii cultelor istorice maghiare binecuvânteaza pâinea noua - Piata Ferdinand

    21:00 - 22:45 Proiectie film „István, a király" - Piata Unirii

    Luni, 21 august

    10:00 - 18:00 Parada carelor alegorice din Debretin - Piata Unirii

    14:00 - Majorete Odyseea - Piata Unirii

    15:00 - Ansamblul „Hajdu", Debretin - moment folcloric - Piata Unirii

    16:00- Ansamblul de dans Nagyvárad al Teatrului Szigligeti- Piata Unirii

    17:00 - Spectacol Majorete- Feeling- din Debretin - Piata Unirii

    Mai multe detalii: https://www.facebook.com/zileleculturiimaghiareoradea

    Organizatori: Asociatia pentru promovarea turismului din Oradea si regiune (Visit Oradea) si Primaria Municipiului Oradea. Saptamâna aceasta aduce in Piata Unirii o noua editie a evenimentului Zilele Culturii Maghiare Oradea. Perioada 19-21 august va fi dedicata comunitatii maghiare si vor fi promovate traditiile, specificul gastronomic si istoria… [...]Citeste mai departe
    ZILELE CULTURII MAGHIARE - ORADEA, 19-21 august 2023
    Sursa: Primaria Oradea
  • Furnizarea apei calde, intrerupta la patru puncte termice din zona centrala


    [2023-08-18]
    Termoficare Oradea anunta ca, pentru realizarea unor lucrari de modernizare a retelelor termice primare, in cadrul proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare urbana la nivelul Municipiului Oradea,  pentru perioada 2009-2028, in scopul conformarii la legislatia de mediu si cresterii eficientei energetice - Etapa a III-a", vineri, 18 august 2023, in intervalul orar 08:00-23:00, se intrerupe furnizarea apei calde pentru consumatorii alimentati din punctele termice: 702, 703, 705, 720 si mini-punctele termice care alimenteaza imobilele situate pe strada Vasile Alecsandri. Sunt afectati consumatorii situati in zona strazilor: Avram Iancu, Cuza Voda, Mihail Kogalniceanu, Iuliu Maniu, General Traian Mosoiu, Rachetei, Piata Unirii si Demetriu Teiusanu, Primariei, Duiliu Zamfirescu, Vasile Alecsandri si Tudor Vladimirescu.

    Pentru informatii suplimentare, clientii nostri pot apela dispeceratul de urgenta TelVerde 0 800 070 800 (numar apelabil gratuit din toate retelele fixe si mobile) sau pot consulta aplicatia TermoAlert interfatata pe pagina web www.termoficareoradea.ro.

    Ne cerem scuze pentru disconfortul creat! 

      Termoficare Oradea anunta ca, pentru realizarea unor lucrari de modernizare a retelelor termice primare, in cadrul proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare urbana la nivelul Municipiului Oradea, pentru perioada 2009-2028,… [...]Citeste mai departe
    Furnizarea apei calde, intrerupta la patru puncte termice din zona centrala
    Sursa: Primaria Oradea
  • Vizitatorii nu vor avea acces in acest weekend in Turnul Primariei


    [2023-08-18]
    Oradea Heritage anunta ca, din cauza lucrarilor care se efectueaza pe strada T. Vladimirescu si zona adiacenta, Turnul Primariei se inchide in perioada 18-21 august, pentru siguranta vizitatorilor.

    Restrictia este necesara pentru realizarea lucrarilor de modernizare a sistemului de termoficare, etapa a III-a, finantate prin fonduri europene, efectuate de Crito Prod.

    Totodata, Oradea Heritage aminteste cetatenilor ca au posibilitatea sa viziteze alte patru obiective turistice in aceasta perioada. Acestea sunt: Casa Darvas - La Roche (str. Iosif Vulcan nr. 11), Templul Francmasoneriei (str. Armatei Române nr. 4), Sinagoga Neologa Sion (str. Independentei nr. 22) si Muzeul Istoriei Evreilor (str. Primariei nr. 25).

    Acestea pot fi vizitate zilnic intre ora 10:00-18:00.

    Va multumim pentru intelegere!

     

      Oradea Heritage anunta ca, din cauza lucrarilor care se efectueaza pe strada T. Vladimirescu si zona adiacenta, Turnul Primariei se inchide in perioada 18-21 august, pentru siguranta vizitatorilor. Restrictia este necesara pentru… [...]Citeste mai departe
    Vizitatorii nu vor avea acces in acest weekend in Turnul Primariei
    Sursa: Primaria Oradea
  • 26 proiecte depuse pana acum in cadrul Programului de bugetare participativa


    [2023-08-18]
    Oradenii mai au la dispozitie aproximativ doua saptamâni ca sa depuna cel putin un proiect in cadrul programului de bugetare participativa derulat de Primaria Oradea. Pâna acum au fost inscrise 26 proiecte, prin care se propun diverse investitii care au ca scop imbunatatirea conditiilor de trai din cartiere.

    Cei interesati mai pot sa se implice activ in propunerea de proiecte pâna pe 3 septembrie, inclusiv.

    Dintre cele 26 proiecte depuse in prima luna de la demararea programului, amintim: implementarea unui sistem modern de colectare a deseurilor pentru câini prin instalarea de cosuri de gunoi speciale, echipate cu pungi, in zonele des frecventate de proprietarii patrupedelor; infiintarea unei formatii de suflatori care sa participe atât la diverse evenimente de protocol, cât si la concerte in aer liber; plantare de paduri urbane; instalarea a 12 bike repair stations (statii de reparat biciclete) in zonele de interes pentru biciclisti; conectarea liceelor din Oradea cu pistele de biciclete; infiintarea unui parc in cartierul Riviera; treceri de pietoni cu denivelare iluminate, in zonele aglomerate etc.

    De reamintit faptul ca, de la debutul programului de bugetare participativa si pâna in prezent, in cele trei sesiuni, respectiv 2017, 2018 si 2022, 37 de proiecte propuse de catre oradeni au fot selectate pentru a fi finantate de la bugetul local.

    Printre ele se numara si modernizarea Parcului Pet?fi, care se afla in desfasurare, precum si construirea parcarii supraetajate a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Bihor, obiectiv care a fost atribuit recent unei asocieri de firme si a carei executie va incepe in perioada urmatoare.

    Bugetul total este de 1.500.000 lei, fiecare proiect putând sa obtina o finantare de la bugetul local de maximum 100.000 de lei, inclusiv TVA. Selectia proiectelor se va face in functie de numarul de voturi obtinute prin platforma online si la intâlnirile publice, pâna la epuizarea sumei.

    Pot participa la aceasta campanie persoanele fizice care au domiciliul, resedinta, lucreaza sau invata in Municipiul Oradea si care au implinit vârsta de cel putin 16 ani.

    Depunerea proiectelor se poate realiza strict prin platforma online dedicata bugetarii participative (activ.oradea.ro), de catre persoane inregistrate cu cont de utilizator, un cetatean putând depune oricâte proiecte doreste, in oricare dintre domeniile precizate.

    Pentru a fi validate in cadrul procesului de bugetare participativa, proiectele trebuie sa fie de competenta Primariei Municipiului Oradea, sa nu contravina reglementarilor regulamentului aprobat sau altor prevederi legale in vigoare si sa indeplineasca mai multe criterii de eligibilitate. Oradenii mai au la dispozitie aproximativ doua saptamâni ca sa depuna cel putin un proiect in cadrul programului de bugetare participativa derulat de Primaria Oradea. Pâna acum au fost inscrise 26 proiecte, prin care se… [...]Citeste mai departe
    26 proiecte depuse pana acum in cadrul Programului de bugetare participativa
    Sursa: Primaria Oradea
  • Suporterii FC Bihor pot achizitiona abonamentele pentru urmatorul sezon


    [2023-08-18]
    Intrucât a mai ramas o saptamâna pâna la primul joc oficial de pe teren propriu si pâna la startul noii editii de campionat, clubul FC Bihor Oradea reaminteste suporterilor ca isi pot achizitiona abonamentele pentru sezonul competitional 2023-2024!

    Mentionam ca tarifele pentru abonamente sunt urmatoarele:

    - 100 lei pentru un abonament obisnuit;

    - 1000 lei pentru abonamentul membru suporter.

    Abonamentul obisnuit include si meciurile din Cupa României, iar cei care achizitioneaza abonamente membru suporter devin membri oficiali ai clubului. Acestia vor primi si un tricou personalizat si o esarfa in culorile clubului.

    Abonamentele pot fi achizitionate prin intermediul Eventbook.ro, aici: Bilete online | Eventbook, dar si pe site-ul oficial al clubului www.fcbihor.ro, unde exista o sectiune speciala dedicata biletelor si abonamentelor (pe coloana din dreapta, sub sectiunea „Parteneri").

    Toti cei care achizitioneaza abonamentele vor fi contactati telefonic pentru detalii in vederea inmânarii acestora.

     

      Intrucât a mai ramas o saptamâna pâna la primul joc oficial de pe teren propriu si pâna la startul noii editii de campionat, clubul FC Bihor Oradea reaminteste suporterilor ca isi pot achizitiona… [...]Citeste mai departe
    Suporterii FC Bihor pot achizitiona abonamentele pentru urmatorul sezon
    Sursa: Primaria Oradea
  • Continua lucrarile de transformare a Parcului Pet?fi intr-unul modern


    [2023-08-17]
    La aproximativ o luna de la demararea lucrarilor de modernizare a Parcului Pet?fi din Oradea, intreg perimetrul de lucru a fost delimitat de zona pietonala cu garduri de protectie. Pe santier, muncitorii au desfacut deja aleile principale, care erau asfaltate, si lucreaza la parapetele de piatra din centrul parcului, unde se placheaza cu piatra naturala partea de sus a acestora, iar pe laterale se refac rosturile.

    De asemenea, acum se realizeaza sapaturile pentru sistemul de iluminat, precum si canalizarea menajera si pluviala necesare pentru zona de alimentatie publica si terasa. Urmeaza lucrari la terasamentul care va sta la baza aleilor pavate.

    Reamintim ca interventiile au fost gândite in asa fel incât sa nu altereze caracterul istoric al parcului. Amenajarile au la baza un studiu peisagistic care vizeaza interventii pe 11 zone din parc, fara a afecta arborii maturi cu valoare dendrologica si istorica. In urma acestora, suprafata verde va creste cu 6,77%, de la 16.932 mp la 18.079 mp.

    Proiectul vizeaza urmatoarele obiective si activitati:• amenajare/ uniformizare alei, scari de acces si refacerea structurii acestora;• introducere de functiuni noi in zona centrala: alimentatie publica si terasa;• restaurarea zidurilor de sprijin si reamenajarea zonei cu pergole;• reamenajarea fântânii - gradina japoneza si iaz;• reamenajarea spatiului de joaca pentru copii;• reamenajarea zonelor verzi - plantatii noi;• dezafectarea unor constructii utilitare existente;• directionarea apelor pluviale.

    De asemenea, proiectul prevede iluminat public si sistem de curenti slabi de curenti slabi (necesari pentru montare camere video, wifi), sistem de irigatie automatizat, mobilier urban (banci, cosuri de gunoi, indicatoare de orientare, rastel biciclete) si toalete moderne cu sistem de auto-curatare.

    Lucrarile sunt executate de S.C. Dumexim S.R.L., durata fiind de 12 luni. Valoarea contractului se ridica la 7.055.070,17 lei fara TVA. La aproximativ o luna de la demararea lucrarilor de modernizare a Parcului Pet?fi din Oradea, intreg perimetrul de lucru a fost delimitat de zona pietonala cu garduri de protectie. Pe santier, muncitorii au desfacut deja aleile principale,… [...]Citeste mai departe
    Continua lucrarile de transformare a Parcului Pet?fi intr-unul modern
    Sursa: Primaria Oradea
  • A fost lansata achizitia a noua tramvaie finantate prin PNRR, din care trei sunt bidirectionale


    [2023-08-17]
    Flota de tramvaie a orasului va fi marita cu noua tramvaie noi, finantate prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), cu posibilitatea suplimentarii contractului cu inca 16 tramvaie in cazul in care se va identifica o sursa de finantare si pentru acestea. Finantarea nerambursabila pentru cele 9 tramvaie este de 100%.„Din cele noua tramvaie destinate transportului urban de calatori in municipiul Oradea, trei vor bidirectionale, iar sase unidirectionale. Eficienta tramvaielor bidirectionale este una evidenta si o vom vedea mai ales atunci când se efectueaza lucrari in anumite zone ale orasului. Astfel, acestea vor putea deservi transportul public, nemaifiind necesara oprirea circulatiei tramvaielor pe acele tronsoane. Acestea se vor adauga flotei existente, care cuprinde si cele 20 de tramvaie achizitionate din fonduri europene prin Programul Operational Regional, livrate in perioada 2020 - 2022", a precizat primarul Florin Birta.Tramvaiele vor fi dotate cu aer conditionat, vor avea podea coborâta 100% si vor recupera energie la frânare. Acestea vor avea o lungime intre 26 si 28 de metri, iar capacitatea minima va fi de 168 pasageri, dintre care minimum 40 pe scaune.Termen de depunere a ofertelor - 20 septembrieProcedura de achizitie pentru cele noua tramvaie a fost deja lansata, anuntul de participare nr. CN1058490 fiind publicat in data de 13 august, termenul de depunere al ofertelor fiind 20 septembrie 2023.Valoarea estimata a unui tramvai este de 8.785.612,99 lei (fara TVA), iar valoarea estimata  a procedurii de achizitie pentru cele noua tramvaie este de 79.070.516,91 lei (fara TVA), putând ajunge la 219.640.324,75 lei (fara TVA) pentru 25 de tramvaie, in cazul in care este activata clauza de revizuire. Termenul de livrare este intre 12 si 18 luni de la ordinul de incepere.Cele noua tramvaie vor fi achizitionate in cadrul proiectelor „Modernizarea flotei de tramvaie la nivelul Municipiului Oradea - etapa 1" si „Modernizarea flotei de tramvaie la nivelul Municipiului Oradea - etapa 2". Cele doua proiecte sunt implementate de Primaria Oradea prin Directia Management Proiecte cu Finantare Internationala.De asemenea, fac parte din obiectul achizitiei si vor fi incluse in pret urmatoarele elemente: livrarea de dispozitive, echipamente de diagnostic, piese de schimb si scule specifice necesare punerii in functiune a tramvaielor livrate si operarii in conditii de functionalitate a acestora; instruirea si autorizarea personalului operatorului; activitatea de punere in functiune a tramvaielor cu asumarea intregii responsabilitati asupra produsului final de catre ofertant; manopera de intretinere planificata si revizii tehnice conform manualului de intretinere al producatorului va fi efectuata in perioada de garantie de catre ofertantul declarat câstigator, cu personal propriu sau cu personalul operatorului cu asumarea intregii responsabilitati asupra produsului final de catre ofertant; asigurarea reprezentantei service in regim permanent la sediul (depoul) operatorului pe toata perioada de garantie; livrarea de piese de schimb, agregate, echipamente si materiale de prima dotare, uleiuri si lubrifianti, SDV-uri speciale, consumabile, conform manualului de intretinere si reparatii si echipamente de diagnosticare complete (inclusiv hardware si software).Ofertantii interesati - acces la vizionarea facilitatilor de mentenanta si exploatare, inainte de data limita pentru depunerea ofertelorTermenul pâna la care orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificari sau informatii suplimentare in legatura cu documentatia de atribuire este de 20 zile inainte de data limita de depunere a ofertelor. Autoritatea contractanta va raspunde tuturor solicitarilor de clarificari in a 11-a zi inainte de data limita de depunere a ofertelor. Solicitarile trebuie transmise in format editabil.Achizitorul ofera posibililor ofertanti interesati accesul in vederea vizionarii facilitatilor sale de mentenanta si exploatare, inainte de data limita pentru depunerea ofertelor. Cu aceasta ocazie se va face si vizitarea unitatii in care vor functiona noile tramvaie pentru cunoasterea facilitatilor de intretinere si exploatare existente la achizitor.Vizita va fi planificata pâna cel târziu in a 20-a (douazecea) zi inclusiv, de la data publicarii ofertei.Solicitarea de vizitare se va transmite cu cel putin 24 de ore inainte la adresa de e-mail: secretariat@otlra.ro , indicând si componenta echipei care va participa. Vizita se va organiza in intervalul luni - joi: 07.00 - 15.00 si vineri: 07.00 - 14.00. Informatiile privind amplasamentul vor avea caracter general, eventualele clarificari privind documentatia de atribuire/achizitia se vor solicita conform instructiunilor din Fisa de date a achizitiei aferente procedurii.   Flota de tramvaie a orasului va fi marita cu noua tramvaie noi, finantate prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), cu posibilitatea suplimentarii contractului cu inca 16 tramvaie in cazul in care se va… [...]Citeste mai departe
    A fost lansata achizitia a noua tramvaie finantate prin PNRR, din care trei sunt bidirectionale
    Sursa: Primaria Oradea
  • Serile ,,Joia la Darvas": jazz cu Sinziana Vrabie


    [2023-08-17]
    Oradea Heritage - Fundatia de Protejare a Monumentelor Istorice Bihor ofera oradenilor un nou eveniment in cadrul serilor „Joia la Darvas": un concert de jazz, care va avea loc in curtea Casei Darvas - La Roche, in data de 17 august 2023, incepând cu ora 19.00.

    Invitata este Sinziana Vrabie, o cântareata de jazz din Oradea in vârsta de 25 de ani, care acum locuieste la Londra. La vârsta de 17 ani, a luat decizia de a se muta la un liceu din Marea Britanie pentru a termina ultimii doi ani de studiu, unde s-a specializat in muzica, teatru si dans. In urma terminarii liceului, i s-a oferit un loc la un conservator de prestigiu, „Guildhall School of Music and Drama" din Londra, urmând cursul de jazz vocal. Absolvind cu succes cursul, aceasta a continuat studiile masterale, specializându-se pe terapie muzicala.

    Sinziana se bucura de aprecierea publicului londonez, ea sustinând concerte in diferite locatii muzicale, participând la diferite evenimente, cum ar fi concertul Candlelight Jazz, unde a interpretat piese de jazz care au fost facute celebre de Ella Fitzgerald si Louis Armstrong. Pe lânga experienta ei muzicala solo, regasim si interpretari alaturi de alti artisti de jazz care frecventeaza scena jazz-ului londonez. 

    Sinziana a ales sa interpreteze in gradina Casei Darvas un repertoriu standard cunoscut de pasionatii de muzica jazz („Summertime", „Fly Me to the Moon", „Dream A Little Dream of Me" si multe altele) intr-o maniera originala, acompaniata de pian.

    Intrarea la eveniment este libera.

     

      Oradea Heritage - Fundatia de Protejare a Monumentelor Istorice Bihor ofera oradenilor un nou eveniment in cadrul serilor „Joia la Darvas\": un concert de jazz, care va avea loc in curtea Casei Darvas - La Roche, in data de 17… [...]Citeste mai departe
    Serile ,,Joia la Darvas
    Sursa: Primaria Oradea
  • Atentie soferi! Se inchide strada Independentei


    [2023-08-17]
    La solicitarea Drumuri Bihor, in cursul noptii de vineri spre sâmbata (18/19 august), in intervalul orar 20:00-8:00, se vor inchide total strada Independentei si Aleea Emanuel Gojdu, in vederea betonarii cedarilor carosabilului si ridicarii la cota a capacelor infrastructurii subterane. Aceste interventii sunt necesare premergator turnarii stratului de binder, strat care urmeaza a fi turnat weekend-ul viitor.



    Participantilor la trafic li se recomanda ca in intervalul de timp restrictionat sa foloseasca rutele ocolitoare, prin Pasajul Magheru, respectiv Parcul Traian, strazile Libertatii si Iosif Vulcan.

     

      La solicitarea Drumuri Bihor, in cursul noptii de vineri spre sâmbata (18/19 august), in intervalul orar 20:00-8:00, se vor inchide total strada Independentei si Aleea Emanuel Gojdu, in vederea betonarii cedarilor… [...]Citeste mai departe
    Atentie soferi! Se inchide strada Independentei
    Sursa: Primaria Oradea
  • Finantarea modernizarii Compartimentului Terapie Intensiva neonatala din cadrul Maternitatii Oradea, aprobata prin PNRR


    [2023-08-17]
    Modernizarea Compartimentului Terapie intensiva neonatala din cadrul Maternitatii Oradea (Stationar III) va creste siguranta actului medical, contribuind astfel la scaderea morbiditatii si mortalitatii micilor pacienti vulnerabili.Tocmai datorita specificului activitatii sale, Terapia intensiva neonatala trebuie sa beneficieze de toate dotarile necesare pentru a putea actiona prompt in orice moment pentru recuperarea cât mai rapida a noului-nascut.Un pas important in acest sens s-a facut deja prin aprobarea finantarii procesului de modernizare.Proiectul „Extinderea si modernizarea compartimentului de terapie intensiva neonatala, dotarea cu echipamente specifice, amenajarea si dotarea unui centru regional de formare pentru pacientii critici nou-nascuti in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Bihor", depus spre finantare de Primaria Oradea prin Directia de Management Proiecte cu Finantare Internationala, a fost aprobat.Proiectul a fost depus in parteneriat cu Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Bihor in cadrul PNRR - Componenta C12 - Investitia specifica I2.3a - Sectii de terapie intensiva pentru nou-nascuti.Valoarea totala a proiectului este de 22.194.473,98 lei (fara TVA), finantarea nerambursabila fiind de 21.694.784,64 lei (fara TVA).Prin acest proiect, pe cele 4 componente ale sale, se va realiza: dotarea cu 5 paturi noi de terapie intensiva neonatala, impreuna cu aparatura medicala aferenta, dotarea a 5 paturi de terapie intensiva neonatala existente in compartimentul de terapie intensiva neonatala cu aparatura medicala si dotarea compartimentului de terapie intensiva neonatala cu aparatura medicala de screening.O parte importanta a proiectului o constituie centrul de training si formare in domeniul neonatologiei. Datorita faptului ca, la ora actuala, Maternitatea Oradea nu dispune de un astfel de centru, amenajarea si dotarea sa va avea un impact pozitiv asupra formarii continue a cadrelor medicale pentru tratarea corespunzatoare a pacientilor nou-nascuti in stare grava. Centrul va avea o suprafata utila de 253,12 mp si va fi amenajat la subsolul cladirii Policlinicii (Calea Clujului, nr. 50). Acesta va fi dotat cu trei sali de simulare, o camera de control si o sala de curs.Astfel, aparatele, echipamentele moderne vor permite salvarea mai multor nou-nascuti, cu complicatii mai putine si sanse mai bune la un prognostic optim pe termen lung, fapt ce va creste inclusiv satisfactia personalului medical. Acest demers isi propune sa imbunatateasca serviciul medical pentru tratarea nou-nascutilor.   Modernizarea Compartimentului Terapie intensiva neonatala din cadrul Maternitatii Oradea (Stationar III) va creste siguranta actului medical, contribuind astfel la scaderea morbiditatii si mortalitatii micilor pacienti vulnerabili. Tocmai… [...]Citeste mai departe
    Finantarea modernizarii Compartimentului Terapie Intensiva neonatala din cadrul Maternitatii Oradea, aprobata prin PNRR
    Sursa: Primaria Oradea
  • S-a semnat contractul pentru construirea parcarii supraetajate de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Bihor


    [2023-08-17]
    Construirea parcarii supraetajate din apropierea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Bihor intra in linie dreapta. In data de 10 august, a fost semnat contractul aferent acestui obiectiv de investitii cu asocierea formata din DRUM ASFALT SRL - lider de asociere si GRUP CONSTRUCTII EST - asociat.

    Conform proiectului, cladirea parcarii va fi amplasata in aliniamentul strazii Gheorghe Doja, spre vest de spital, la intersectia cu str. Salvarii.

    Constructia unei noi parcari in apropierea spitalului este necesara din cauza cresterii numarului de autoturisme si a cererii de locuri de parcare, precum si a cresterii traficului si a perioadelor de congestionare in zona.

    „Asa cum se stie, procesul de extindere si modernizare a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Oradea, respectiv dezvoltarea zonei de locuire au generat o aglomeratie in traficul auto din zona strazilor Louis Pasteur si Gheorghe Doja. Cei care vin la spital, la apartinatori sau sa rezolve alte treburi, cu greu isi gasesc un loc de parcare. Vorbim despre o lucrare complexa din punct de vedere tehnic, care a necesitat intocmirea mai multor studii si expertize pentru ca obiectivul sa se faca in siguranta", a precizat primarul Florin Birta.

    Vor fi create 516 locuri de parcare, in cadrul unei constructii supraetajate cu regim de inaltime pe 5 niveluri (S+P+2E+Terasa). Aceasta a fost gândita in contextul geometriei terenului, fiind folosita panta drumului lateral in vederea realizarii a câte unui acces independent la fiecare nivel si optimizarea circulatiei. Intrarea si iesirea din parcare la nivelul P0 se face din strada Gheorghe Doja, prin amenajarea a doua benzi de circulatie suplimentare.

    Parcarea va asigura 21 de locuri destinate persoanelor cu dizabilitati si mai multe statii de incarcare pentru autovehicule electrice.

    Odata finalizata, parcarea va fi inglobata in sistemul unitar de monitorizare si de management al parcarilor din municipiul Oradea, aflat intr-un permanent proces de upgradare din punctul de vedere al echipamentelor si al programelor folosite.

    Valoarea contractului este de 45.854.744,67 lei fara TVA.

     

      Construirea parcarii supraetajate din apropierea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Bihor intra in linie dreapta. In data de 10 august, a fost semnat contractul aferent acestui obiectiv de investitii cu asocierea formata din DRUM… [...]Citeste mai departe
    S-a semnat contractul pentru construirea parcarii supraetajate de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Bihor
    Sursa: Primaria Oradea
  • Furnizarea apei calde, intrerupta la mai multe puncte termice pentru lucrari de mentenanta


    [2023-08-16]
    Termoficare Oradea anunta ca, pentru realizarea unor lucrari de mentenanta la reteaua termica primara, incepând de miercuri, 16 august 2023, ora 08:00, se intrerupe furnizarea apei calde pentru consumatorii alimentati din punctele termice: 1, 2, 3 (Sânmartin), 832, 833, 841, 842, 856 si 890. Vor fi afectati si consumatorii alimentati prin intermediul mini-punctelor termice/punctelor termice proprii de pe strazile Alexandru Andritoiu, Liliacului, Razboieni, Gradinarilor, Seleusului, Borsecului, Miron Pompiliu, Prutului, Calea Clujului, Iuliu Hosu, Ion Ratiu, Anton Bacalbasa, Scoalelor, Somesului, Banatului si Eftimie Murgu.

    Având in vedere lucrarile de modernizare a retelelor termice primare care se desfasoara in Municipiul Oradea, pot aparea disfunctionalitati in furnizarea apei calde si in urmatoarele zone:

    - Cartierul Nufarul, PT 868, 871, 872, 875, 849 si toate modulele termice din zona strazilor Grigore Moisil (Nufarul Plaza si SDK Delta), Nicolae Sova, Agricultorilor, Romulus Guga (Anastasia Residence), Ciheiului (Victoria Residential);

    - Dimitrie Cantemir,  PT 820 si PT831;

    - Cartierul Dorobantilor, str. Grigore Ureche PT 862 si PT 826;

    - Cartierul Salca, PT 850, precum si toate punctele termice proprii din zona strazilor Nojoridului, Apateului, Atelierelor, Meiului si Thurzo Sandor;

    -  Ceyrat - Prima Universitatii, AES Residence si West Residence;

    -  PT 809 si modulele de pe PT855;

    -  Parcul Balcescu - toate modulele si PTP-urile din acest areal;

    -  PT515 si modulele termice din zona strazilor Traian Blajovici, Fagarasului si Octavian Goga.

    Reluarea furnizarii agentului termic se va realiza vineri, 18 august 2023, pâna la ora 23:30.

    Ne cerem scuze pentru disconfortul creat  si va asiguram ca echipele de interventie vor face tot posibilul pentru a relua furnizarea serviciilor in cel mai scurt timp posibil.

    Pentru informatii suplimentare, angajatii Termoficare Oradea stau la dispozitia consumatorilor la urmatoarele numere de telefon: dispeceratul de urgenta TelVerde: 0 800 070 800 (numar apelabil gratuit din toate retelele fixe si mobile) si numarul de mobil: 0754067862.

     

      Termoficare Oradea anunta ca, pentru realizarea unor lucrari de mentenanta la reteaua termica primara, incepând de miercuri, 16 august 2023, ora 08:00, se intrerupe furnizarea apei calde pentru consumatorii alimentati din… [...]Citeste mai departe
    Furnizarea apei calde, intrerupta la mai multe puncte termice pentru lucrari de mentenanta
    Sursa: Primaria Oradea
  • ORADEA SUMMER FILM 2023 - Editia a IV-a, 16-20 august 2023, Parcul Cetatii Oradea


    [2023-08-15]
    Cinci seri cu proiectii de filme care exploreaza tema migratiei, prezentate in premiera mondiala la prestigioasele festivalurile de film de la Cannes, Berlin si Venetia. Spectatorii vor acorda „Premiul Publicului" pentru cea mai buna regie in urma unui proces de votare, iar DJ Rogvaiv a pregatit un program muzical special inainte de proiectii.

    Oradea Summer Film, cinematograful de vara in aer liber, revine dupa 4 ani in aceeasi locatie - Parcul Cetatii Oradea, in perioada 16-20 august 2023! Intrarea este libera. Inainte de proiectii, in fiecare seara de la ora 19:00, DJ Rogvaiv (George Staicu) va crea o atmosfera speciala cu muzica live de pe viniluri. Proiectiile vor incepe la ora 21:00.

    Filmele proiectate la Oradea Summer Film 2023 au fost prezentate in premiera mondiala in cadrul prestigioaselor festivaluri de film de la Cannes, Berlin si Venetia: Spre Nord, de Mihai Mincan (miercuri, 16 august), Aici de Bas Devos (joi, 17 august), Ali: Frica manânca sufletul de Rainer Werner Fassbinder (vineri, 18 august), Tori si Lokita de Jean-Pierre si Luc Dardenne (sâmbata, 19 august) si Zero F***s Given de Julie Lecoustre si Emmanuel Marre (duminica, 20 august).

    Tema migratiei in prim plan

    Dupa acesti 4 ani in care am fost afectati de multiple crize, ne dorim sa ne imaginam prin intermediul filmelor un viitor mai luminos in care solidaritatea si toleranta sa devina instrumentele rezilientei noastre. Vrem sa le propunem spectatorilor nostri sa patrunda in universurile fascinante ale celor 5 filme de lungmetraj care abordeaza tema migratiei intr-o cheie critica si nuantata, tratând-o ca o experienta umana complexa dincolo de cifre, statistici si stiri senzationalizate. Filmele din programul Oradea Summer Film 2023 exploreaza experienta migratiei ca un proces complex care angreneaza dorinta umana de a descoperi noi orizonturi, curajul de a o lua de la capat si fascinatia fata de necunoscut, dar si provocarile identitare, marcate de abuzuri, suferinta si singuratate.

    Ne dorim ca anul acesta sa implicam activ spectatorii intr-un proces de votare a filmelor si sa descoperim cel mai impresionant film pentru comunitatea oradeana. Aceste voturi se vor concretiza intr-un Premiu al Publicului, oferit in parteneriat cu Banca Transilvania, in valoare de 1000 euro. In fiecare seara, spectatorii vor da un calificativ de la 1 la 5 filmelor, care mai apoi vor fi cumulate pentru fiecare film in parte. Filmul câstigator va fi anuntat in data de 21 august 2023 pe canalele noastre de social media (mai jos detaliile). Premiul distinge cea mai buna regie si ii/le va reveni regizorului/regizoarei/regizorilor filmului.

    Cele cinci filme de lungmetraj din program

    Filmul de deschidere din 16 august, miercuri - Spre Nord, regizat de Mihai Mincan, o co-productie internationala intre cinci tari - România, Franta, Grecia, Bulgaria, Cehia - va fi proiectat in premiera la Oradea in prezenta regizorului român. Dupa proiectie, Mihai Mincan va raspunde intrebarilor din public, iar Andreea Chiper, critic de film, va modera aceasta discutie. Filmul a fost lansat in 2022 la Festivalul de la Venetia unde a fost premiat cu premiul Bisato D'Oro pentru Cel Mai Bun Film din partea Criticilor Independenti. Acest film de debut este o productie impresionanta in care un marinar filipinez care lucreaza pe o nava transatlantica descopera un român ascuns clandestin la bord si decide sa-l ajute, in ciuda avertismentelor superiorilor sai taiwanezi.

    Andreea Chiper, critic de film si absolventa a Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" din Bucuresti va introduce filmele inainte de proiectii.

    In cea de-a doua seara a evenimentului, joi, 17 august, filmul Aici al regizorului belgian Bas Devos spune povestea lui Stefan, un muncitor român in constructii din Bruxelles care e pe cale sa se intoarca definitiv acasa in România, dar o tânara belgiano-chineza si atentia sa pentru lucrurile aproape invizibile il opresc in loc. Filmul a fost prezentat anul acesta in premiera mondiala la Festivalul de la Berlin unde a primit premiul pentru Cel Mai Bun Film din sectiunea „Encounters".

    Ali: Frica manânca sufletul, un film din anul 1974 regizat de legendarul cineast german, Rainer Werner Fassbinder si prezentat in acelasi an la Festivalul de la Cannes, va fi proiectat vineri, 18 august. Fassbinder denunta rasismul societatii germane prin povestea de dragoste dintre un tânar imigrant marocan si o femeie mult mai in vârsta decât el din Germania de Vest. Fassbinder a marcat cinematografia mondiala prin filmografia sa vasta realizata in doar 37 de ani de viata si a fost catalistul Noului Cinema German de dupa al doilea razboi mondial.

    Cel mai recent film al duo-ului belgian Jean-Pierre si Luc Dardenne sau „fratii Dardenne" prezentat la Festivalul de la Cannes va fi proiectat in cea de-a treia seara, sâmbata, 19 august. In Tori si Lokita, un baiat si o fata adolescenta care au calatorit singuri din Africa isi pun prietenia invincibila in fata conditiilor dificile ale exilului lor in Belgia.

    Zero F***s Given, filmul de inchidere a editiei a IV-a Oradea Summer Film este despre o tânara care lucreaza ca insotitoare de zbor pentru o companie aeriana cu costuri reduse si e interpretat cu o energie debordanta si umor de actrita Adèle Exarchopoulos (cunoscuta pentru rolul ei din „La Vie d'Adèle", premiat cu Palme d'Or la Festivalul de la Cannes din 2013). Filmul abordeaza dorintele si framântarile generatiei denumite „mileniali" sau „generatia Y" (nascuti intre 1980 si 1996, cu vârstele cuprinse intre 27 si 43 de ani), prinsi intre slujbe precare din corporatii si un viitor incert.

    Organizatorii au decis ca acest eveniment cultural sa continue sa fie cu acces gratuit precum in trecut, pentru a facilita participarea la activitati culturale pentru toti membrii comunitatii. Asteptam sa ne revedem in Parcul Cetatii Oradea si sa dezbatem impreuna aceste filme exceptionale! Comerciantii de la fata locului vor vinde popcorn, nachos, inghetata, bauturi racoritoare si altele.

     

    Programul Oradea Summer Film, 16-20 august 2023

    De la ora 19.00 pâna la 21:00, in fiecare seara - live set DJ Rogvaiv

     

    Spre Nord

    Miercuri, 16 august 2023, ora 21:00

    Regizat de: Mihai Mincan

    Anul lansarii: 2022 la Festivalul de la Venetia

    Tarile de co-productie: România, Franta, Grecia, Bulgaria, Cehia

     

    Aici

    Joi, 17 august 2023, ora 21:00

    Regizat de: Bas Devos

    Anul lansarii: 2023 la Festivalul de la Berlin

    Tara de productie: Belgia

     

    Ali: Frica manânca sufletul

    Vineri, 18 august 2023, ora 21:00

    Regizat de: Rainer Werner Fassbinder

    Anul lansarii: 1974 la Festivalul de la Cannes

    Tara de productie: Germania

     

    Tori si Lokita

    Sâmbata, 19 august 2023, ora 21:00

    Regizat de: Jean-Pierre si Luc Dardenne

    Anul lansarii: 2022 la Festivalul de la Cannes

    Tarile de co-productie: Belgia, Franta

     

    Zero F***s Given

    Duminica, 20 august 2023, ora 21:00

    Regizat de: Julie Lecoustre si Emmanuel Marre

    Anul lansarii: 2021 la Festivalul de la Cannes

    Tarile de co-productie: Belgia, Franta

     

    Conturi oficiale Oradea Summer Film

    Facebook: https://www.facebook.com/oradeasummerfilm/

    Instagram: https://www.instagram.com/oradeasummerfilm/

    Website: http://www.oradeasummerfilm.ro/

    *In cazul unor avertizari meteo de vreme nefavorabila, proiectiile programate pentru serile in cauza se vor anula. Informatia va fi transmisa pe pagina de Facebook si Instagram Oradea Summer Film, precum si in evenimentul dedicat Oradea Summer Film 2023.

    Organizatori: Asociatia pentru promovarea turismului din Oradea si regiune (Visit Oradea) cu sprijinul Primariei Oradea si al Cetatii Oradea

    Partener: Banca Transilvania

    Colaborator curatoriere si concept: NoCut Film Collective, prin Cristina Hanes

      Cinci seri cu proiectii de filme care exploreaza tema migratiei, prezentate in premiera mondiala la prestigioasele festivalurile de film de la Cannes, Berlin si Venetia. Spectatorii vor acorda „Premiul Publicului\" pentru cea mai buna… [...]Citeste mai departe
    ORADEA SUMMER FILM 2023 - Editia a IV-a, 16-20 august 2023, Parcul Cetatii Oradea
    Sursa: Primaria Oradea
  • Din 21 august, se efectueaza probele de etanseitate a retelelor de termoficare


    [2023-08-12]
    In vederea pregatirii sezonului de incalzire, incepând cu data 21 august 2023, Termoficare Oradea S.A. va realiza probele de etanseitate a tuturor retelelor de distributie a punctelor termice.

    Rugam consumatorii Termoficare Oradea SA sa ia toate masurile necesare pentru finalizarea lucrarilor la instalatiile interioare din imobile, pentru a evita incidentele (inundatii in apartamente) ce pot aparea odata cu incarcarea acestora.

    Asociatiile de proprietari racordate la sistemul centralizat de termoficare trebuie sa se asigure ca instalatiile interioare proprii de alimentare cu energie termica sunt in stare de functionare si ca lucrarile din interiorul imobilelor sunt finalizate.

    Reamintim ca lucrarile de reparatii la instalatiile interioare ale imobilelor se pot realiza doar in sezonul cald, data limita pentru finalizarea interventiilor fiind 20 august 2023.

    Pentru informatii suplimentare, angajatii Termoficare Oradea stau la dispozitia consumatorilor la urmatoarele numere de telefon: dispeceratul de urgenta TelVerde: 0 800 070 800 (numar apelabil gratuit din toate retelele fixe si mobile) si numarul de WhatsApp:  0754067862.

     

      In vederea pregatirii sezonului de incalzire, incepând cu data 21 august 2023, Termoficare Oradea S.A. va realiza probele de etanseitate a tuturor retelelor de distributie a punctelor termice. Rugam consumatorii Termoficare… [...]Citeste mai departe
    Din 21 august, se efectueaza probele de etanseitate a retelelor de termoficare
    Sursa: Primaria Oradea
  • Reabilitarea Liceului F. Schiller, aprobata de Consiliul Local


    [2023-08-11]
    In sedinta de indata de joi, 10 august, consilierii locali au aprobat depunerea proiectului, a Documentatiei de Avizare a Lucrarilor de Interventie (DALI) si a indicatorilor tehnico-economici la faza DALI in vederea reabilitarii energetice a Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller" situat pe str. William Shakespeare, nr.22.



    Investitia se realizeaza in cadrul Programului Regional Nord-  Vest 2021 - 2027 si presupune reabilitarea cladirii Liceului Teoretic German F.Schiller Oradea, in vederea cresterii calitatii infrastructurii educationale din municipiul Oradea.

    Lucrarile care vor fi executate in acest scop sunt: reabilitarea termica a fatadelor, acoperisului si subsolului, inlocuirea tâmplariei, interventii la instalatiile termice si electrice pentru cresterea eficientei din punct de vedere energetic, precum si gestionarea inteligenta a energiei.

    Se propune ca spatiile cladirii sa se transforme in spatii moderne, curate si multifunctionale, din care se vor elimina finisajele parazitare, iar exteriorul degradat sa fie curatat, reabilitat.

    De asemenea, se are in vedere reamenajarea grupurilor sanitare de la parter, pt fete, baieti si persoane cu dizabilitati; - amenajarea unor noi grupuri sanitare la etaj, suprapunându-se peste cele de la parter existente. Totodata, se propune amenajarea salii profesorale la etaj intr-un alt spatiu decât cel existent.

    Finantarea investitiei se va realiza din bugetul local, bugetul de stat si finantare FEDR, valoarea totala a investitiei fiind 13.291.431,12 lei fara TVA.

    Durata de executie a lucrarilor este de 24 luni.

     

      In sedinta de indata de joi, 10 august,consilierii locali au aprobat depunerea proiectului, a Documentatiei de Avizare a Lucrarilor de Interventie (DALI) si a indicatorilor tehnico-economici la faza DALI in vederea reabilitarii… [...]Citeste mai departe
    Reabilitarea Liceului F. Schiller, aprobata de Consiliul Local
    Sursa: Primaria Oradea
  • Se asfalteaza strada Denis Diderot din cartierul Tineretului


    [2023-08-11]
    A inceput asfaltarea strazii Denis Diderot din cartierul Tineretului.Lucrarile de modernizare au vizat in prima etapa realizarea retelei de canalizare pluviala, colectarea apelor de pe suprafata partilor carosabile si a trotuarelor fiind asigurata de pantele transversale si longitudinale spre gurile de scurgere proiectate.Au urmat apoi  lucrarile de decopertare in vederea asternerii stratului de fundare. Totodata, pe ambele parti ale strazii au fost proiectate trotuare pietonale, fiind amenajate si accesele la proprietati.Lungimea strazii Denis Diderot este de cca 850 de metri, cu o latime de 6 metri. Executantul lucrarii este S.C Global Industrial S.R.L, valoarea contractului fiind  de 1.814.505 lei (fara TVA).Dupa turnarea stratului de legatura, va urma asternerea stratului de uzura, urmând ca la final sa fie realizate marcajele si montate indicatoarele rutiere.In atasament gasiti o galerie foto.    A inceput asfaltarea strazii Denis Diderot din cartierul Tineretului. Lucrarile de modernizare au vizat in prima etapa realizarea retelei de canalizare pluviala, colectarea apelor de pe suprafata partilor carosabile si a trotuarelor… [...]Citeste mai departe
    Se asfalteaza strada Denis Diderot din cartierul Tineretului
    Sursa: Primaria Oradea
  • Curse de noapte pe linia 511 - Baile Felix pentru "Thermal Days"


    [2023-08-11]
    Programul curselor pe linia 511 - Baile Felix va fi prelungit pâna la ora 24:00, in zilele de sâmbata, 12 si duminica, 13 august 2023, pentru evenimentul "Thermal Days" care va avea loc in perimetrul parcarii de la intrarea in Baile Felix. Intrarea la eveniment este libera.

    Biletele de calatorie se vor achizitiona de la sofer, la urcarea in autobuz, sau prin SMS la numarul 7429 (mesajul va fi "511").

     

      Programul curselor pe linia 511 - Baile Felix va fi prelungit pâna la ora 24:00, in zilele de sâmbata, 12 si duminica, 13 august 2023, pentru evenimentul \"Thermal Days\" care va avea loc in perimetrul parcarii de la… [...]Citeste mai departe
    Curse de noapte pe linia 511 - Baile Felix pentru
    Sursa: Primaria Oradea
  • Programul unitatilor ADP de Sfanta Maria


    [2023-08-11]
    Luni, 14 august si marti, 15 august, unitatile din subordinea Administratiei Domeniului Public Oradea vor functiona dupa urmatorul program:Aquapark-ul Nymphaea - Program normal de functionare, intre orele 10-22, casieria fiind deschisa pâna la ora 21.00. Pentru acces garantat, se recomanda achizitionarea anticipata a biletelor, accesând link-ul http://www.aquapark-nymphaea.ro/infopoint/achizitionare-bilete.Strandul IosiaStrandul Iosia va fi deschis atât luni, 14 august 2023, când in mod normal este inchis, cât si marti, 15 august 2023, in ziua Sarbatorii de Sfânta Maria. Oradenii care vor dori sa mearga la strand o pot face intre orele 8 si 20, casieria inchizându-se la ora 19.Pretul unui bilet pentru adulti este 22 lei, pentru elevi 14-18 ani si pensionari cu pensii peste 2.000 lei - 20 lei, pentru copii peste 3 ani pâna la 14 ani, iar pentru pensionari cu pensii mai mici de 2.000 lei si persoane cu dizabilitati - 10 lei. Copiii pâna la 3 ani au acces gratuit.Gradina Zoologica va fi deschisa, dupa programul normal de functionare, intre orele 9-19 (ora 18, la casierie).Pietele agroalimentare vor fi deschise dupa programul normal.Cimitirul Municipal Rulikowski - Biroul de Programari Inmormântari si Concesionari/Reconcesionari va avea program normal de functionare luni - 14 augut, iar marti - 15 august, va fi inchis si nu vor avea loc nici inmormântari. Accesul publicului in Cimitir este permis dupa programul normal din aceasta perioada, intre orele 8-20.Adapostul Grivei nu va avea program cu publicul marti, 15 august.  

     

      Luni, 14 august si marti, 15 august, unitatile din subordinea Administratiei Domeniului Public Oradea vor functiona dupa urmatorul program: Aquapark-ul Nymphaea - Program normal de functionare, intre orele 10-22, casieria fiind deschisa… [...]Citeste mai departe
    Programul unitatilor ADP de Sfanta Maria
    Sursa: Primaria Oradea
  • Se sisteaza furnizarea apei calde


    [2023-08-11]
    Termoficare anunta ca, pentru realizarea unor lucrari de  modernizare a retelelor termice primare, in cadrul proiectului ''Reabilitarea sistemului de termoficare urbana la nivelul Municipiului Oradea,  pentru perioada 2009-2028, in scopul conformarii la legislatia de mediu si cresterii eficientei energetice - Etapa a III-a'', luni, 14 august 2023, in intervalul orar 08:00- 23:30,  se intrerupe furnizarea apei calde pentru consumatorii alimentati din punctele termice: 404 si 406. Sunt afectati consumatorii situati in zona strazilor: General Gheorghe Magheru, Petru Rares, Andrei Muresanu, Ion Heliade Radulescu, I.C. Bratianu, Aleea Strandului, si General Berthelot.Pentru informatii suplimentare, clientii nostri pot apela dispeceratul de urgenta   TelVerde 0 800 070 800 (numar apelabil gratuit din toate retelele fixe si mobile) sau pot consulta aplicatia TermoAlert interfatata pe pagina web www.termoficareoradea.ro.Ne cerem scuze pentru disconfortul creat!  Termoficare anunta ca, pentru realizarea unor lucrari de modernizare a retelelor termice primare, in cadrul proiectului \'\'Reabilitarea sistemului de termoficare urbana la nivelul Municipiului Oradea, pentru perioada 2009-2028, in… [...]Citeste mai departe
    Se sisteaza furnizarea apei calde
    Sursa: Primaria Oradea
  • PROGRAMUL AUTOBUZULUI TURISTIC IN PERIOADA 11 - 13 si 15 august 2023


    [2023-08-11]
    O.T.L.  invita oradenii la plimbari de agrement cu autobuzul turistic, in perioada 11 - 13 august  2023, dupa urmatorul program:

    - vineri, 11 august 2023 se vor efectua curse la ora: 16:00, 17:00, 18:00 si 19:00.

    - sâmbata, 12 august, duminica, 13 august si marti, 15 august 2023, se vor efectua curse incepând cu ora 12:00, la interval de o ora, pâna la ora 19:00 (ultima cursa).

    Rugam calatorii sa tina cont de faptul ca programul poate fi influentat de conditiile atmosferice neprielnice (averse de ploaie), interval de timp in care cursele nu se vor efectua.

    Autobuzul va pleca din Piata Unirii (in fata Bisericii cu Luna) si va opri in urmatoarele statii de pe traseu: Gradina Zoologica - Muzeul Tarii Crisurilor - Muzeul Francmasoneriei - Sinagoga Ortodoxa - Parcul 1 Decembrie - Liceul E. Gojdu - Parcul I.C.Bratianul - Aquapark Nymphaea - Drumul Expres - Magazinul Crisul - Palatul Copiilor - Palatul Baroc - Sirul Canonicilor - Gara Centrala - Palatul Postei - Palatul Justitiei - Casa Darvas - Piata Regele Ferdinand - Primaria Oradea - Piata Unirii.

    Pretul unui bilet pentru adulti este 10 lei, iar pentru copii, 5 lei si se vor achizitiona de la sofer, la urcarea in autobuz.

     

      O.T.L. invita oradenii la plimbari de agrement cu autobuzul turistic, in perioada 11 - 13 august 2023, dupa urmatorul program: - vineri, 11 august 2023 se vor efectua curse la ora: 16:00, 17:00, 18:00 si 19:00. - sâmbata, 12 august,… [...]Citeste mai departe
    PROGRAMUL AUTOBUZULUI TURISTIC IN PERIOADA 11 - 13 si 15 august 2023
    Sursa: Primaria Oradea
  • Sala Ghiseelor nu va avea program cu publicul in zilele de 14-15 august


    [2023-08-10]
    Primaria Oradea aduce la cunostinta cetatenilor faptul ca Sala Ghiseelor de la parterul institutiei (Piramida) nu va avea program cu publicul in zilele de 14 august (zi libera cu recuperare stabilita prin H.G nr. 1555/28.12.2022) si 15 august  (zi de sarbatoare legala stabilita prin Codul Muncii).

    Programul cu publicul va fi reluat miercuri, 16 august, ora 8:00.

     

      Primaria Oradea aduce la cunostinta cetatenilor faptul ca Sala Ghiseelor de la parterul institutiei (Piramida) nu va avea program cu publicul in zilele de 14 august (zi libera cu recuperare stabilita prin H.G nr. 1555/28.12.2022) si 15… [...]Citeste mai departe
    Sala Ghiseelor nu va avea program cu publicul in zilele de 14-15 august
    Sursa: Primaria Oradea
  • Palatul Adorjan I are un acoperis nou - Continua lucrarile de reabilitare a fatadelor


    [2023-08-10]
    Doua dintre cele mai impunatoare cladiri din Oradea, printre ultimele ramase nereabilitate din zona centrala a orasului, isi vor recapata stralucirea de odinioara. Este vorba despre Palatele Adorján I si II, care au fost cuprinse in Programul Multianual de reabilitare a fatadelor cladirilor situate in Ansamblul Urban - Centrul istoric Oradea.Cladirile, cunoscute sub numele de Casele Adorján, sunt primele edificii din municipiu ale arhitectilor Komor Marcell si Jakab Dezs?. Proprietarul lor a fost Adorján Emil, cel care a ridicat si Palatul Vulturul Negru.Momentan se lucreaza la Palatul Adorjan I, cel situat la coltul strazilor Patriotilor si Moscovei.Acesta are deja un acoperis nou. Invelitoarea existenta la inceperea lucrarilor era  formata din tigle de tip solzi si din tigle profilate trase. Conform avizului Directiei Judetene de Cultura Bihor, modelul istoric era prevazut doar cu tigla solzi, astfel ca acoperisul a fost refacut integral cu acest tip de tigle.Lucrarile demarate in primavara acestui an se executa etapizat. Astfel, pâna in acest moment s-a reabilitat acoperisul de tigla, s-a indepartat tencuiala degradata, s-au inlocuit  elementele de tabla de zinc (lucarne, decoratii de coama, invelitori cornisa), s-au demontat si rezidit cosurile de fum si s-au executat reparatii la inchiderile perimetrale de la nivelul stresinilor.In acest moment continua inlocuirea elementelor de tabla de zinc, se lucreaza la curatarea, reconditionarea, vopsirea, inlocuirea (unde este cazul) si fixarea mecanica a ornamentelor de pe fatade si a ancadramentelor de la ferestre.In continuare, va urma reconditionarea tâmplariei de lemn (ferestre si usi) conform modelului istoric. Totodata la balcoane se va reface hidroizolatia de la nivelul pardoselii.Dupa finalizarea lucrarilor de reabilitare a fatadelor exterioare, schelele vor fi montate pe fatada din curte, care de asemenea va fi reabilitata.Termenul de finalizare a lucrarilor la Palatul Adorjan I este pâna la finalul acestui an. Va urma apoi reabilitarea Palatului Adorjan II, situat pe strada Patriotilor, nr. 4.Valoarea contractului pentru ambele imobile este de 2.878.283,05 lei fara TVA, lucrarile fiind executate de S.C Abed Nego SRL Oradea.Casa Adorján I situata pe str. Patriotilor nr. 6 colt cu str. Moscovei a fost construita in anul 1903, iar Casa Adorján II, situata pe str. Patriotilor nr. 4, in anii 1904-1905.In atasament gasiti o galerie foto.   Doua dintre cele mai impunatoare cladiri din Oradea, printre ultimele ramase nereabilitate din zona centrala a orasului, isi vor recapata stralucirea de odinioara. Este vorba despre Palatele Adorján I si II, care au fost cuprinse… [...]Citeste mai departe
    Palatul Adorjan I are un acoperis nou - Continua lucrarile de reabilitare a fatadelor
    Sursa: Primaria Oradea
  • Cetatea Oradea a primit Recenzia de Aur de la Google


    [2023-08-10]
    Google a anuntat ieri, 9 august, câstigatorii celei de-a treia editii a Recenziei de Aur, un proiect anual prin care premiaza cele mai apreciate locatii de pe Google Maps. Pentru editia din 2023, Google a premiat cu Recenzia de Aur 9 monumente istorice, castele si cetati din fiecare regiune a tarii.

    Pentru analiza, Google a selectat locatiile cu un profil verificat si actualizat in Google, din categoriile castele, palate, cetati si fortarete. Câstigatorul din fiecare regiune istorica a României a fost locatia cea mai apreciata din aceste categorii, respectiv cea care a avut cel mai mare numar de recenzii pe Google Maps, in regiunea sa si un rating de peste 4,5 stele. Selectia câstigatorilor premiati cu „Recenzia de Aur" a fost facuta in urma datelor disponibile pe Google Maps la momentul analizei, in luna mai 2023.

    In total, au fost 9 cetati si castele care au primit premiul „Recenzia de Aur" din partea Google. Pe regiunea Crisana - Cetatea Oradea, Bucovina - Cetatea de Scaun a Sucevei; Dobrogea - Cetatea Medievala Enisala; Oltenia - Cetatea Medievala a Severinului,  Maramures - Castelul Károlyi, Banat - Bastionul Maria Theresia, din Timisoara, Muntenia - Castelul Peles, din Sinaia; Moldova - Palatul Culturii, din Iasi si Transilvania cu Cetatea Alba-Carolina, din Alba Iulia.

    „Pe Google Maps se gasesc mii de recenzii de calitate, iar adeseori turistii se inspira din ele inainte de a decide sa viziteze un obiectiv turistic. Mai mult, cele mai noi functii AI din Google Maps, precum Immersive View, Rute Ecologice, sau Google Lens, ii pot ajuta pe turisti sa se orienteze mai bine in calatoria lor printr-un oras nou, din tara sau strainatate, sau sa descopere monumente istorice exceptionale. Castelele si cetatile sunt obiective turistice importante si ne-am bucura ca prin Recenzia de Aur, cât si prin Google Maps sa reusim sa aducem o mai mare vizibilitate asupra monumentelor istorice din România", spune Elisabeta Moraru, Country Director Google România.

    Cetatea Oradea reprezinta un monument arhitectonic din România, una dintre putinele cetati utilizate si in prezent. La momentul analizei din luna mai 2023, Cetatea Oradea avea 13 993 recenzii, cifra care se afla in continua crestere.  

     

      Google a anuntat ieri, 9 august, câstigatorii celei de-a treia editii a Recenziei de Aur, un proiect anual prin care premiaza cele mai apreciate locatii de pe Google Maps. Pentru editia din 2023, Google a premiat cu Recenzia de Aur 9… [...]Citeste mai departe
    Cetatea Oradea a primit Recenzia de Aur de la Google
    Sursa: Primaria Oradea
  • Programul de lucru cu publicul al Compartimentului de Stare Civila in perioada 12 - 15 august


    [2023-08-10]
    Programul de lucru cu publicul al Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor al municipiului Oradea - Compartimentul de Stare Civila, pentru perioada 12  - 15 august va fi urmatorul:           Sâmbata, 12 august  -  INREGISTRARE DECESE - 09:00 - 13:00                                     OFICIERE CASATORII - 14:00 - 16:00Duminica, 13 august  - OFICIERE CASATORII 13:00 - 16:00Luni, 14 august - INREGISTRARE DECESE - 09:00 - 13:00                             INREGISTRARE NASTERI - 10:00 - 14:00                             INREGISTRARE CASATORII - 08:00 - 16:00Marti, 15 august  - INREGISTRARE CASATORII - 08:00 - 12:00                              INREGISTRARE NASTERI - INCHIS                              INREGISTRARE DECESE -  INCHIS In timpul programului de lucru mai sus mentionat se pot obtine informatii la urmatoarele numere de telefon:- pentru nasteri - 0359/885141- pentru casatorii - 0259/408824- pentru decese - 0259/409410Toate activitatile de stare civila vor fi reluate miercuri,  16 august, incepând cu ora 08:00.    Programul de lucru cu publicul al Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor al municipiului Oradea - Compartimentul de Stare Civila, pentru perioada 12 - 15 august va fi urmatorul: Sâmbata, 12 august… [...]Citeste mai departe
    Programul de lucru cu publicul al Compartimentului de Stare Civila in perioada 12 - 15 august
    Sursa: Primaria Oradea
  • Sedinta extraordinara de indata a Consiliului Local


    [2023-08-10]
    In conformitate cu prevederile art. 133 alin. (2) lit. a) si art. 134 alin. (4) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificarile si completarile ulterioare, se convoaca sedinta extraordinara de indata a Consiliului Local al Municipiului Oradea, care va avea loc azi, 10 august 2023, ora 14:00.Sedinta se va desfasura online. Ordinea de zi a sedintei se aduce la cunostinta locuitorilor municipiului Oradea si este publicata pe site-ul oficial al institutiei la Sectiunea Monitor Oficial potrivit dispozitiilor art. 135 alin. (4) si alin. (5) din din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificarile si completarile ulterioare.  

      In conformitate cu prevederile art. 133 alin. (2) lit. a) si art. 134 alin. (4) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificarile si completarile ulterioare, se convoaca sedinta extraordinara de indata a Consiliului… [...]Citeste mai departe
    Sedinta extraordinara de indata a Consiliului Local
    Sursa: Primaria Oradea