Stiri Oradea

Cautare:
Selectati ziarul: Bihoreanul, OradeaPress, Ghimpele de Bihor, Informatia de Vest, Bihon.ro, Primaria Oradea, eBihoreanul, Crisana, StiriOradea.com,
50 rezultate pentru Primaria Oradea.
 • Nunta de aur la o noua editie


  [2017-03-30]
  Vineri, 31 martie 2017, incepând cu ora 12:00, in sala festiva ,,Traian Mosoiu", Primaria municipiului Oradea prin Compartimentul de Stare Civila, in baza HCL nr. 68/2008, organizeaza a doua festivitate de premiere din anul 2017 a familiilor care au implinit 50 de ani de casatorie neintrerupta si care au domiciliul in municipiul Oradea.

  Cu aceasta ocazie, sunt invitate un numar de 52 familii care si-au sarbatorit ,,NUNTA DE AUR". Acestea vor fi felicitate de conducerea primariei prin acordarea unei diplome de fidelitate, insotita de un premiu in bani, in cuantum de 500 lei.

  De asemenea, reamintim cetatenilor municipiului Oradea ca, in conformitate cu HCL nr. 867/2005, se acorda un premiu in bani in valoare de 1.000 lei persoanelor care au implinit venerabila vârsta de 100 de ani si au domiciliul in municipiul Oradea.

  Compartimentul de Stare Civila primeste in continuare cereri, la camera 14 parter, in cladirea primariei. Informatii suplimentare se pot obtine la numarul de telefon 0259/408825.

    [...]Citeste mai departe
  Nunta de aur la o noua editie
  Sursa: Primaria Oradea
 • Sambata, 1 aprilie - o noua actiune de colectare a DEEE


  [2017-03-30]
  Primaria Oradea anunta organizarea sâmbata, 1 aprilie 2017, a actiunii lunare privind colectarea deseurilor de echipamente electrice si electronice .

   In municipiul Oradea, punctele de colectare fixe stabilite de Primaria municipiului Oradea sunt:

   

        1. Cartierul Rogerius - zona Parcare Spital Municipal ,,Dr. Gavril Curteanu'';

        2. Cartierul Rogerius - zona  str. Sovata, in dreptul Punctului Termic 109;

        3. Cartierul Iosia         - zona str. Onestilor, parcare supermarket Penny;

        4. Cartierul Nufarul    - zona ultimei statii de tramvai; 

        5. Calea Clujului         - zona Stationar 3 - Obstetrica-Ginecologie Oradea

  Containerele vor fi disponibile sâmbata, 1 aprilie  2017, intre orele 8:00-18:00.

  Deseurile de echipamente electrice si electronice colectate in punctele fixe de colectare vor fi preluate de S.C. Bene International S.R.L. Oradea.

  Pentru cantitati mari de DEEE, persoanele fizice si/sau juridice, asociatiile de locatari pot contacta S.C. Bene International S.R.L. Oradea la tel.fix: 0259 406276; tel.mobil: 0731372103, firma asigurând preluarea si transportul gratuit pentru deseurile de echipamente electrice si electronice.

  Organizatorii acestor campanii de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice multumesc oradenilor pentru felul in care au raspuns pâna in prezent acestor actiuni.  

   

   

   

    [...]Citeste mai departe
  Sambata, 1 aprilie - o noua actiune de colectare a DEEE
  Sursa: Primaria Oradea
 • Cristina-Laura Dunes a castigat o zi de distractie la Aquapark Nymphaea


  [2017-03-30]
  Astazi, 30 martie 2017, a avut loc penultima tragere la sorti in cadrul campaniei ,,Plateste impozitul online si câstiga o zi de distractie la Aquapark Nymphaea", care a demarat in 13 februarie si prin care Primaria doreste sa-i motiveze pe cetateni sa plateasca impozitul online.

  Tragerea la sorti s-a facut pentru platile online efectuate de contribuabili in perioada 20 - 26 martie, fiind validate doar platile de impozit integral pentru anul in curs. O comisie formata din Eduard Florea, directorul economic al Primariei Oradea, Eugenia Borbei, director juridic si Anca Grama, purtator de cuvânt, a participat azi la procedura de extragere a câstigatorului.

  Din cei 988 de contribuabili care au platit impozitul online integral, prin extragere computerizata au fost desemnat câstigator Dunes Cristina-Laura, de pe strada Leonardo Da Vinci. Acesta va fi instiintat prin adresa la domiciliu ca isi poate ridica in termen de 30 de zile de la sediul Primariei voucherul care ii ofera o zi de acces la Aquaparkul Nymphaea, pentru 2 adulti si 2 copii sub 14 ani. Conform regulamentului, au fost extrase si doua rezerve, care ar putea beneficia de premiu in cazul in care câstigatorul, din diverse motive, nu isi va revendica voucherul.

  Primaria Oradea le multumeste tuturor contribuabililor, amintind pe aceasta cale ca cei care isi platesc integral impozitul pâna in 31 martie beneficiaza de bonificatia de 10%, iar in plus cei care il platesc online pot câstiga, in fiecare saptamâna pâna la sfârsitul lunii martie, o zi de distractie la aquapark pentru 2 adulti si 2 copii sub 14 ani.

  Urmatoarea extragere va avea loc saptamâna viitoare, in data de 6 aprilie.

  Pentru a beneficia de bonificatii la plata integrala a impozitului, respectiv a participa la concursul organizat de Primarie, contribuabilii mai au la dispozitie o zi, pâna in data de 31 martie inclusiv.

   

    [...]Citeste mai departe
  Cristina-Laura Dunes a castigat o zi de distractie la Aquapark Nymphaea
  Sursa: Primaria Oradea
 • Oradea are cel mai mare buget de investitii din ultimii ani


  [2017-03-30]
  Consilierii locali au votat joi, 30 martie, unul dintre cele mai importante proiecte de pe ordinea de zi - proiectul de buget al municipiului Oradea pe anul 2017.

  Referitor la caracteristicile principale acestui buget, primarul Ilie Bolojan a detaliat in conferinta de presa de marti, 29 martie: "Avem cel mai mare buget de investitii din ultimii ani. Vorbim de o suma de aproximativ 27 milioane de euro, o parte de cca 10 milioane de euro care provin dintr-un excedent de anul trecut, iar alta parte din cresterea veniturilor orasului. Trebuie avut in vedere ca, in anii anteriori, Oradea avea bugete de investitii care se situau undeva in jurul valorii de 10-13 milioane de euro. Datorita cresterii salariilor si cresterii numarului de angajati din Oradea, impozitul pe venitul global, pe salarii, impozitul care este colectat de catre municipiul Oradea a crescut cu 10%, adica cu 3 milioane de euro. Prin urmare, doar din aceasta sursa de venit avem o crestere importanta, care reprezinta de fapt contravaloarea unor lucrari importante care urmeaza sa se faca pentru oras."

  Bugetul orasului se va duce catre o serie de lucrari importante, o parte dintre acestea fiind deja in curs, alta parte urmând sa inceapa anul acesta. Astfel, vor fi continuate lucrarile la parcarea din strada Independentei, vor incepe lucrarile la parcarea situata pe amplasamentul de la Vointa, va incepe a III-a etapa de amenajare a Parcului Salca - unde se va avea in vedere amenajarea unei zone pentru practicarea sportului in perimetrul cuprins intre Centrul Comercial Lotus si Parcul Salca I si Parcul Salca II (terenuri de fotbal, baschet si tenis).

  O suma importanta din buget va fi destinata reabilitarii fatadelor cladirilor din centrul istoric. Totodata, vor incepe lucrarile de extindere a liniei de tramvai atât in zona giratiei Decebal - Calea Aradului, dar si pe malul stâng al Pârâului Peta, in spatele magazinului Auchan.

  De asemenea, vor continua lucrarile la drumul expres dinspre giratia de la Real (Episcopia) si vor incepe lucrarile la Podul Centenarului - in aval de Primaria Oradea. Totodata, in oras vor avea loc o serie de lucrari de extindere de utilitati atât in zonele in care orasul se dezvolta, cum e zona Ceyrat de exemplu, cât si in cartierele vechi. Lucrarile vor viza retelele de apa, de canalizare, cât si reabilitarea retelelor de termoficare. In anul 2017 vor fi asfaltate toate strazile din Cartierul Episcopia, iar apoi vor urma lucrari importante de extindere a spatiilor pietonale de pe strada Vasile Alecsandri, reabilitarea Pietei Ferdinand, extinderea trotuarului de la Magazinul Crisul.

  Primarul Ilie Bolojan a completat: "Bugetul de investitii a fost sustinut prin masurile pe care le-am luat la inceput de an, de a compensa deficitul creat de masurile guvernamentale, dar si prin masuri luate impreuna cu institutiile din subordinea Consiliului Local. De exemplu, Administratia Domeniului Pubslic nu mai primeste din acest an, nicio subventie de la primarie, ea sustinându-si astfel toate activitatile, incepând de la cimitir, piete, inclusiv Aquaparkul Nymphaea, din resurse proprii."

  De mentionat ca, din totalul bugetului, cam 10% va merge in zona de sanatate, in rest banii pentru ONG-uri vor ramâne la nivelul anului trecut, la fel impartirea banilor catre culte va urma linia din anii trecuti, iar fondurile pentru evenimente vor respecta proportia etnica.

    [...]Citeste mai departe
  Oradea are cel mai mare buget de investitii din ultimii ani
  Sursa: Primaria Oradea
 • Alte 48 de blocuri de locuinte vor fi reabilitate termic in anii urmatori


  [2017-03-30]
  Tinând cont de importanta reabilitarii termice a blocurilor de locuinte, cu consecinte directe asupra cresterii confortului termic al cetatenilor municipiului Oradea,  a reducerii consumului de energie termica si implicit a materiei prime de producere, a reducerii emisiilor de gaze cu efect de sera precum si al imbunatatirii aspectului urbanistic al localitatii, Municipiul Oradea a initiat programe de reabilitare termica blocuri de locuinte in conformitate cu prevederile legale din domeniu.

  In vederea asigurarii cadrului legal privind reabilitarea termica a  blocurilor de locuinte din fonduri ale Uniunii Europene, coroborat cu strategia nationala pentru blocurile de locuinte cuprinse in Programul national, in prima etapa este necesara aprobarea indicatorilor tehnico-economici  aferenti obiectivului de investitie.

  Astfel, in cadrul sedintei de Consiliu Local din 30 martie, consilierii locali au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea termica a unui pachet de hotarâri a 48 de blocuri de locuinte din Oradea.

  Necesitatea si oportunitatea realizarii obiectivului de investitie a fost justificata in cadrul documentatiei de avizare a lucrarilor de interventie actualizata prin urmatoarele:

  - vechimea blocului, care fara a se pune accentul corespunzator pe eficienta energetica, are un consum excesiv de energie termica;

  - necesitatea luarii de masuri urgente pentru reducerea subventiilor si a ajutoarelor acordate;

  - necesitatea reducerii poluarii de orice natura;

  - necesitatea cresterii confortului termic in blocul de locuinte;

  - oportunitatea imbunatatirii aspectului urbanistic al municipiului.

  "Noi am revizuit studiile de fezabilitate deoarece s-au schimbat normele, anumite conditii de alocare. Astfel, din cele 75 de asociatii care erau inscrise in proiect au ramas 48. Nu toate au acceptat noile conditii, deoarece sunt si niste costuri suplimentare datorita izolarii inclusiv a subsolului, a schimbarii anumitor utilitati interioare. Eu doresc sa le multumesc celor 48 de asociatii care au ramas in proiect, astfel ca avem un prim pachet pe care-l sa depunem imediat ce axa de finantare reabilitare blocuri va fi operationala. E un proiect important, pentru ca schimba atât imaginea blocurilor, dar in masura si mai mare contribuie la reducerea facturilor de incalzire", a declarat primarul Ilie Bolojan.

  In anii anteriori, prin fonduri guvernamentale au fost reabilitate in Oradea 39 de blocuri, iar prin fonduri europene alte 45.

   

    [...]Citeste mai departe
  Alte 48 de blocuri de locuinte vor fi reabilitate termic in anii urmatori
  Sursa: Primaria Oradea
 • Festivalul European Music Open la cea de-a doua editie


  [2017-03-29]
  Primaria Municipiului Oradea, cu sprijinul domnului Alexandru Badea, al Asociatiei pentru promovarea turismului din Oradea, Teatrului de Stat „Regina Maria", Episcopiei Romano-Catolice de Oradea si al Muzeului Tarii Crisurilor, organizeaza cea de-a doua editie a festivalului cultural de talie europeana, intitulat European Music Open.

  Festivalul se va desfasura in trei locatii reprezentative din Oradea (Teatrul Regina Maria, Muzeul Tarii Crisurilor, Basilica Romano-Catolica) timp de 5 zile, in perioada 7-11 iunie 2017.

  Detalii privind acest eveniment au fost prezentate in cadrul unei conferinte de presa de catre organizatorii evenimentului, Alexandru Badea - tenor, Mihai Jurca - directorul executiv al Asociatiei de Promovare a Turismului si doi dintre artistii care vor participa la festival: Renato Zanella, balerin si coregraf, precum si Andras Palerdi, solistul Operei de Stat din Budapesta.

  Legat de initierea acestui eveniment, domnul Alexandru Badea, de origine oradean, tenor renumit pe plan international, a mentionat ca realizarea cu succes anul trecut a primei editii a festivalului European Music Open a demonstrat ca oradenii doresc sa participe la o intâlnire anuala a personalitatilor europene, iar festivalul a devenit un festival foarte cautat.

  La fel ca anul trecut, aceasta editie  a festivalului ofera publicului ocazia unei intâlniri unice cu nume sonore din lumea artelor, literelor, managementului si a muzicii, printre care putem aminti:

  Ingo Glass - sculptor german nascut la Timisoara este considerat unul dintre reprezentant de seama al artei concrete si avangardiste.

  Robert Meyer - membru al Burgtheater din Viena, director general al Volksoper Viena - Austria. Unul dintre cei mai apreciati actori din spatiul german. A jucat in numeroase productii de teatru, film, opereta, musical.

  Renato Zanella - balerin, coregraf, regizor de opera - Italia. Intre anii 1995-2005 a fost directorul Ansamblului de Balet al Operei de Stat din Viena. Semneaza coregrafia momentelor de balet din cadrul Concertului de Anul Nou de la Viena. Intre anii 2011-2015 a fost directorul artistic al Baletului Operei Nationale din Grecia. Din iulie 2016 este coordonator artistic al ansamblului de balet al Operei Nationale Române, Bucuresti.

  Marius Burkert - dirijor - Opera Graz, Austria. Tânarul si talentatul dirijor austriac a colaborat deja cu importante teatre din Europa cum ar fi: Teatrul de Stat Hanovra, Tiroler Landestheater, Volksoper Viena, Klagenfurt Theater si altele. Din 2007 este prim-dirijor al Operei din Graz si din 2004 prim-dirijor al unuia dintre cele mai cunoscute festivaluri de opereta din spatiul german, Lehar Festival, Bad Ischl - Austria.

  Alexandra Reinprecht - soprana - Austria. Cu o importanta cariera internationala, Alexandra Reinprecht este una dintre cele mai apreciate soprane ale generatiei sale. O prezenta constanta in productiile Operei de Stat din Viena, Volksoper Viena, Komische Oper Berlin, Opera din München, Opera Helsinki.

  Andras Palerdi - bass - Budapesta, Ungaria. Solist al Operei de Stat din Budapesta, Andras Palerdi are o importanta cariera internationala.

  La rândul lor, cei doi artisti prezenti la conferinta de presa s-au aratat incântati de invitatia de a participa la acest festival si au considerat ca Oradea este un oras impresionant, unde locuitorii respecta valorile culturale. Renato Zanella  a mentionat ca oradenii vor avea posibilitatea sa participe la o editie speciala a Galei de balet in cadrul festivalului European Music Open, la o premiera, o creatie proprie Bolero, prezentata pentru prima oara in România, iar Andras Palerdi a spus ca Requiem-ul lui Verdi, spectacol la care vor participa solisti ai Operei de Stat din Viena si Budapesta, va fi o piesa care indeamna de fapt artistii si publicul oradean la o rugaciune comuna.

  Achizitionarea biletelor se va putea face incepând din a doua jumatate a lunii aprilie, la casieria Teatrului Regina Maria sau online de pe biletmaster.ro.

   

  Programul Festivalului European Music Open - editia a II-a

  Miercuri, 7 iunie - Ingo Glass - Expozitie Muzeul Tarii Crisurilor (prezentare Aurel Chiriac, directorul Muzeului).

  Joi, 8 iunie - Verdi: Requiem - Basilica Romano-Catolica - ora 18:30. Solisti ai Operei de Stat din Viena si ai Operei de Stat din Budapesta. Dirijor: Marius Burkert. Participa corul si orchestra Filarmonicii de Stat din Oradea.

  Vineri, 9 Iunie - Gala de balet - Teatrul Regina Maria. Coregrafia: Renato Zanella. Participa balerini de la Opera de Stat din Viena, Opera de Stat din Budapesta si Opera Nationala Româna Bucuresti

  Sâmbata, 10 Iunie - Colocviu - Teatrul Regina Maria: „Un cvartet".  Participa: Calin Andrei Mihailescu, Catalin Stefanescu, Horia Roman Patapievici, Andrei Vieru.

  Duminica, 11 Iunie - Gala de opereta - Teatrul Regina Maria, cu participarea extraordinara a solistilor de la Volksoper Viena, dirijor: Marius Burkert - Opera din Graz. Participa corul si orchestra Filarmonicii de Stat Oradea.

   

    [...]Citeste mai departe
  Festivalul European Music Open la cea de-a doua editie
  Sursa: Primaria Oradea
 • Cinci proiecte ale Primariei Oradea, prezentate la evenimentul Cities of Tomorrow - Bucuresti 2017


  [2017-03-29]
   

  Agentia de Dezvoltare Locala Oradea a prezentat investitorilor straini si români cinci proiecte ale administratiei locale pe care le coordoneaza, in cadrul conferintei Cities of Tomorrow, Bucuresti 2017. Evenimentul a avut loc in 28 martie 2017, la hotelul Marriott si a fost organizat de Camera de Comert si Industrie Româno-Germana.

  Agentia de Dezvoltare Locala Oradea a avut un stand special amenajat, unde au fost prezentate cele cinci proiecte, alaturi de oportunitatile de investitii in cele trei parcuri industriale din oras. Proiectele selectate de organizatorii evenimentului pentru a fi prezentate participantilor la conferinta sunt:

  Ø  Amenajarea unui centru intermodal;

  Ø  Constructia unor centre de servicii in parcurile industriale I si II;

  Ø  Constructia unui ansamblu de locuinte pentru angajatii parcurilor industriale;

  Ø  Dezvoltarea unui scoli internationale la Oradea;

  Ø  Dezvoltarea unor parcuri industriale in judetul Bihor.

  Printre invitatii care au sustinut prezentari in cadrul conferintei a fost si doamna Delia Ungur, directorul Agentiei de Dezvoltare Locala Oradea, care a vorbit despre strategia Municipiului Oradea de a atrage investitori, masurile adoptate de administratia locala in acest sens, dar si despre succesele si provocarile pe care le presupune dezvoltarea economica a orasului. Prezentarea a avut loc in cadrul sectiunii principale de discutii - România competitiva.

  In cadrul conferintei au fost amenajate opt mese rotunde tematice, care s-au desfasurat in paralel si de la care participantii au putut afla ultimele noutati in domeniu:

  -          Eficienta energetica & management energetic

  -          Finnantare & fonduri UE

  -          Guvernanta oraselor/Digitalizare/Platforma informare urbana

  -          Mobilitate

  -          Utilitati

  -          Turism & Lifestyle city

  -          Reconversia si revitalizarea siturilor industrial

  -          Dreptul constructiilor

  Printre participantii la cea de-a cincea editie a evenimentului Cities of Tomorrow s-au numarat Excelenta Sa Cord Meier-Klodt, ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Dorothee Dubrau, viceprimarul orasului Leipzig si Peter Zlonicky, directorul Biroului de Studii Urbane din München.

    [...]Citeste mai departe
  Cinci proiecte ale Primariei Oradea, prezentate la evenimentul Cities of Tomorrow - Bucuresti 2017
  Sursa: Primaria Oradea
 • Restrictii de circulatie pe strada Sucevei


  [2017-03-29]
  Comisia tehnica pe probleme de circulatie si transport rutier din cadrul Primariei Oradea a avizat azi, la solicitarea Companiei de Apa, inchiderea circulatiei rutiere pe strada Sucevei, intre strada Avram Iancu si Bdul Decebal.

  Circulatia va fi inchisa traficului rutier in perioada 31 martie - 5 aprilie 2017, pentru reparatiile care se vor desfasura la un canal colector menajer. Traficul rutier va fi deviat de la intersectia strazilor Avram Iancu - Sucevei, prin amplasarea indicatoarelor rutiere cu Acces interzis, Drum in lucru si Ocolire dreapta.

  Totodata, OTL informeaza publicul calator ca in perioada 31 martie - 5 iunie, statia de autobuz Colegiul Economic "Partenie Cosma" nu va fi operationala pentru traseul liniei 12. Din cauza lucrarilor edilitare care se executa pe strada Sucevei, se va circula pe traseul valabil in afara orelor de vârf din zile lucratoare si zilele nelucratoare: Piata Unirii - Avram Iancu - Sucevei - Horea - Piata 22 Decembrie - Ghe.Costaforu - Muntele Gaina - Razboieni - Seleusului - Piata Nucetului - Bumbacului - Morii - Nufarului - Ogorului (Kaufland).

  Va multumim pentru intelegere!

     [...]Citeste mai departe
  Restrictii de circulatie pe strada Sucevei
  Sursa: Primaria Oradea
 • Indicatorii tehnico-economici ai noului pod rutier, la vot in Consiliul Local


  [2017-03-28]
  In cadrul sedintei Consiliului Local de joi, 30 martie, se vor supune la vot indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui nou pod peste râul Crisul Repede, intre strazile Plevnei si Szigligeti Ede, in locul pasarelei pietonale de lânga Centrul de Calcul Informatica. Detalii legate de acest proiect au fost prezentate in conferinta de presa de azi, 28 martie, de catre primarul Ilie Bolojan.

  Pasarela pietonala a fost construita in anii '50, fiind consolidata pe parcursul anilor 2003-2004. Expertiza intocmita in anul 2016 a constatat deficiente grave ale suprastructurii, ceea ce justifica necesitatea construirii unui pod nou.

  Având in vedere cele de mai sus, s-a propus demolarea podului vechi si construirea unui pod nou, care sa satisfaca atât necesitatile circulatiei auto, cât si cea pietonala. Acesta va crea un culoar de circulatie care va atrage traficul de pe podurile Sf. Ladislau si Decebal, având si rolul de a descongestiona traficul pe strazile adiacente.

  Pod sustinut de doua arce

  Suprastructura podului propus va consta din douã arce metalice cu calea de rulare la mijloc si un tablier cu structurã mixtã otel-beton, sustinut de tiranti. Lungimea totalã a podului va fi de 84,71 m, iar lãþimea de 18,60 m. In secþiunea transversalã se realizeazã 2 benzi de circulaþie cu lãþimea 3,90 m, lãtimea pãrtii carosabile intre borduri fiind de 7,80 m precum si trotuare in consolã, in exteriorul arcelor de sustinere, pe ambele pãrþi, cu lãþimea de 3 m, ce includ si o pistã pentru cicliºti.

  Partea carosabilã va fi incadrata cu borduri denivelate cu 20 cm si se va prevedea un parapet de siguranþã de tip foarte greu. Trotuarele vor fi protejate pe ambele pãrti cu parapete metalice, atât spre zona de ancorare a cablurilor, cât si spre exterior.

  Racordarea podului cu terasamentele reprezentate prin taluzurile malurilor se va realiza cu  ziduri intoarse. Pe malul drept se mentine promenada existenta, realizata recent, iar pe malul stâng se permite realizarea unei promenade asemanatoare.

  Valoarea estimata a lucrarilor este de aproximativ 3,1 milioane euro, din care demolarea podului actual presupune 360 mii de euro.

  "Realizarea acestui pod va fi cuplata cu realizarea parcarii din zona bazei Vointa, cu extinderea spatiilor pietonale din piata Ferdinand, cu reducerea numarului de locuri de parcare din strazile adiancente Roman Ciorogariu sau Eminescu. Spatiile câstigate in acest fel vor duce la latirea trotuarelor si crearea de piste de biciclete, cu spatii mult mai confortabile pentru cetateni, incurajând mersul pe jos sau cu bicicleta inclusiv in zona centrala", a explicat Ilie Bolojan.

  Durata de realizare va fi de 14 luni, termenul de inaugurare fiind 1 decembrie 2018. „Speram ca daca totul este in regula, lucrarile vor putea incepe in toamna acestui an, iar la finalul anului urmator podul sa fie in functiune, creând inca o cale de comunicare suplimentara intre cele doua maluri", a mentionat primarul Ilie Bolojan.

    [...]Citeste mai departe
  Indicatorii tehnico-economici ai noului pod rutier, la vot in Consiliul Local
  Sursa: Primaria Oradea
 • Pietonala Vasile Alecsandri, cu fatadele cladirilor reabilitate


  [2017-03-28]
  Primaria Municipiului Oradea va supune votului, in sedinta ordinara de Consiliu Local din 30 martie, proiectul de hotarâre privind indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea strazii Vasile Alecsandri. In paralel cu transformarea in pietonal, pe aceasta strada urmeaza sa fie reabilitate si fatadele cladirilor.

  Pentru punerea in valoare a zonei strazii Vasile Alecsandri si continuarea amenajarilor realizate in Piata Unirii, se propune amenajarea carosabilului si trotuarelor strazii cu piatra naturala, transformând-o in zona pietonala. Prin proiectul realizat se propune amenajarea actualei zone a carosabilului si trotuarelor cu piatra naturala si transformarea ei intr-o strada pietonala, realizarea scurgerii apelor pluviale, platforme de containere subterane si iluminatul public. De-a lungul strazii se amenajeaza spatiul destinat teraselor pentru societatile comerciale, care isi desfasoara activitatea in zona, iar pe portiunea centrala va fi zona pietonala. Circulatia auto va fi permisa doar pentru riverani, salvare, pompieri, salubritate si pentru aprovizionarea agentilor economici care isi desfasoara activitatea in zona.

  Suprafata care umeaza sa fie amenajata este de 4.232,74 mp, urmând sa fie realizata atât canalizarea pluviala cât si reteaua de iluminat public, precum si plantarea a 12 arbusti. Valoarea totala a lucrarilor este de 5.313,463 mii lei (1.176,352 mii euro), cu TVA inclus, iar durata de executie a lucrarilor este de sase luni. Lucrarile se vor realiza cu fonduri din bugetul local, urmând ca ulterior proiectul sa fie cuprins pe lista proiectelor cu finantare europeana.

  Se reabiliteaza si fatadele cladirilor

  "In aceasta toamna, daca totul va fi in buna regula, partea de pietonal a strazii V. Alecsandri va fi finalizata. In paralel cu aceste lucrari, in colaborare cu proprietarii cladirilor din strada V. Alecsandri, lucram la reabilitarea fatadelor. Tot in cadrul sedintei de consiliu local se vor vota indicatorii tehnico-economici in vederea reabilitarii fatadelor imobilelor situate pe str. V. Alecsandri nr. 9, 11, 17 si 19", a anuntat primarul Ilie Bolojan.

  In cadrul lucrarilor care se vor executa la aceste cladiri se pot mentiona: desfacerea tencuielilor exclusiv ancadramente si decoratii, curatirea suprafetelor de caramida decapate de tencuieli, reparatii tencuieli exterioare speciale, executate in 2 straturi, cu tencuieli cu porozitate ridicata, repararea si finisarea profilelor, ancadramentelor: decaparea tencuielilor degradate la pereti, arce, bolti pe zidarie, cu pastrarea eventualelor fragmente originale de tencuiala, executarea de profiluri noi, dupa modelul celor vechi, refacerea ornamentelor distruse, conform modelului existent, repararea placajelor din placi ceramice glazurate, desfacerea burlanelor si jgheaburilor existente si inlocuirea lor cu burlane si jgheaburi din tabla de zinc etc.

  Durata de executie a lucrarilor este de 12 luni pentru fiecare cladire a carei fatada urmeaza a fi reabilitata.

    [...]Citeste mai departe
  Pietonala Vasile Alecsandri, cu fatadele cladirilor reabilitate
  Sursa: Primaria Oradea
 • Serviciul de urgenta de la Spitalul Judetean se extinde cu un nou corp de cladire


  [2017-03-28]
   

   

  Primarul Ilie Bolojan a sustinut azi, 28 martie 2017, o conferinta de presa in care a prezentat, impreuna cu managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta, dl. Carp Gheorghe, un nou proiect care vizeaza modernizarea sistemului sanitar oradean si care va consta in extinderea Spitalului Judetean pe partea de medicina de urgenta, dar si pe partea de servicii spitalicesti.

  Spitalul Judetean - singura institutie publica din România dotata cu heliport

  "In primul rând doresc sa il felicit pe dl Gheorghe Carp pentru ca heliportul de la Spitalul Judetean a devenit operational efectiv, având loc prima aterizare in bune conditii. Faptul ca Spitalul Judetean din Oradea are un heliport care permite preluarea cazurilor de urgenta sau transportarea acestota intr-un timp foarte scurt, direct din unitate, este un lucru foarte bun si care contribuie la un sistem eficient de medicina de urgenta. Ideea de a amenaja acest heliport a fost a managerului Gheorghe Carp, iar pentru ca acest proiect sa devina realitate s-a luptat mult, astfel, incât acum sa putem vorbi de o premiera in România", a spus primarul Ilie Bolojan in deschiderea conferintei.

  Extiderea si modernizarea sistemului sanitar oradean

  Un nou proiect, care urmeaza sa prinda viata, este cel care vizeaza extinderea spitalului pe partea de medicina de urgenta, dar si pe partea de servicii spitalicesti.

  Managerul Gheorghe Carp a prezentat in detaliu acest proiect, finantat de Banca Mondiala  cu 1,5 milioane euro, bani destinati extinderii UPU (Unitatea de Primiri Urgente).

  Ideea acestui proiect a pornit de la dezvoltarea spectaculoasa a serviciului de urgente. Atunci când in Oradea s-a infiintat UPU se inregistrau cca 25.000-30.000 de prezentari pe an, in timp ce  anul trecut s-au inregistrat 150.000 de prezentari. Prin urmare volumul de munca este mult mai mare, iar spatiile desfasurarii actului medical in bune conditi ar trebui sa fie mult mai mari.

  Noua cladire medicala va adaposti primul laborator robotizat din România

  Managerul Gheorghe Carp a detaliat modul in care va fi compartimentata noua cladire: "Dupa discutiile avute cu specialistii care lucreaza in medicina de urgenta si având in vedere ca avem nevoie de spatii hoteliere mai bune in spitalul nostru, am hotarât ca in partea superioara sa mai facem inca un etaj si jumatate, ca sa putem sa mutam anumite servicii, cum ar fi: farmacia, sterilizarea si laboratorul, in aceasta noua cladire. Având in vedere ca nici Facultatea de Medicina si nici spitalele nu beneficiaza in acest moment de un amfiteatru, am hotarât ca in noua cladire sa amenajam un amfiteatru de 175 de locuri, cu vestiare pentru studenti si secundarii care lucreaza in spital".

   Dupa discutii avute la Ministerul Sanatatii, s-a ajuns la un acord, având in vedere ca intregul proiect este de peste 4, 5 milioane de euro. "Având in vedere ca Banca Mondiala finanteaza strict ce tine de dotare si constructie pentru UPU, respectiv cei 1,5 milioane de euro, am cerut ajutorul municipalitatii, care ne va ajuta cu fondurile necesare extinderii", a completat managerul Carp.

  Particularitatea acestei noi cladiri este ca va gazdui la etaj primul laborator robotizat din România, in stânga va fi farmacia care va avea cel mai modern sistem de eliberare, gestionare si transport al medicamentelor, fiind dotata cu depozite pentru transport computerizat, iar inspre cladirea corpului B va fi sterilizarea centrala.

  In ceea ce priveste suprafetele constructiei, acestea vor fi: demisol (cuprinde extindere si modernizare UPU) - 1763 mp, parter (care va fi ocupat de laborator, farmacie si sterilizare) - 1684 mp si etajul I (unde va fi amenajat amfiteatrul, vestiarele si birouri UPU) - 1123 mp.

  In atasament gasiti o galerie foto.

    [...]Citeste mai departe
  Serviciul de urgenta de la Spitalul Judetean se extinde cu un nou corp de cladire
  Sursa: Primaria Oradea
 • 31 martie, ultima zi in care se mai acorda bonificatii la plata integrala a impozitului


  [2017-03-27]
  Contribuabilii care doresc sa beneficieze de reducere la plata integrala a impozitelor si taxelor datorate bugetului local mai au la dispozitie 5 zile sa efectueze platile. Astfel, persoanele fizice care isi platesc integral  impozitele si taxele locale, oricând  pâna la data de  31 martie 2017, vor beneficia de o reducere de 10%, iar persoanele juridice care isi platesc integral taxele si impozitele beneficiaza de o reducere de 5%.

  Incasarea impozitelor si taxelor de orice fel, datorate bugetului local, se face prin personalul din cadrul Centrului de relatii cu publicul, ghiseele 21-27, prin intermediul Sistemului National Electronic de Plata Online cu Cardul Bancar (www.ghiseul.ro), prin unitatile Directiei de Posta precum si prin unitatile C.E.C., conform programului (orarului) fiecarei unitati.

  Totodata, contribuabilii au posibilitatea sa utilizeze si sistemul de plata online, prin card bancar, a impozitelor si taxelor locale precum si a amenzilor contraventionale. Serviciul de plata online este accesibil pe site-ul primariei www.oradea.ro, la sectiunea "Plati online" sau pe www.ghiseul.ro.

  In cazul in care contribuabilii platesc impozitele prin intermediul sistemului online, la consultarea sumei apare suma integrala, iar in momentul platii aceasta suma apare calculata cu bonificatia aferenta platii sumei integrale.

  Nu beneficiaza de bonificatii contribuabilii care au concesionat, inchiriat/au in folosinta bunuri proprietate publica a statului sau a unitatilor administrative publice locale care datoreaza pentru acesta taxa cladiri sau taxa teren.

  Platesti online si câstigi o zi de distractie la Aquapark Nymphaea

  Pentru a promova plata online, Primaria Oradea a demarat campania "Plateste impozitul online si câstiga o zi de distractie la Aquapark Nymphaea", campanie care se adreseaza persoanelor fizice si juridice care in perioada 13 februarie - 31 martie 2017  isi platesc online impozitele pe cladire, teren si auto datorate catre bugetul local pentru anul in curs, prin portalul www.oradea.ro sau prin aplicatia pentru dispozitive mobile MobilePay din Google Play Store.

  In cadrul acestei campanii se acorda 7 premii saptamânale, constând fiecare in câte un bilet de familie pentru o zi la Aquapark Oradea. Premiile asigura accesul in Aquapark unei familii formate din 2 adulti si 2 copii cu vârsta sub 14 ani, pentru intreaga zi. Alte cheltuieli din incinta aquapark-ului vor fi suportate de câstigatori.

  Câstigatorii sunt anuntati prin comunicat de presa, pe site-ul Primariei Oradea si prin adresa transmisa la domiciliul indicat in baza de date fiscala a Directiei Economice.

  Premiile vor fi acordate pe baza voucher de acces la Aquapark Oradea. Câstigatorii vor putea revendica voucherele in termen de 30 de zile de la data extragerii si anuntarii câstigatorului pentru fiecare premiu saptamânal.

  Voucherele sunt valabile si vor putea fi folosite pe parcursul anul 2017. Premiile vor fi suportate din sponsorizari primite de Primaria Oradea.

  Urmatoarea extragere va avea loc joi, in data de 30 martie. 

   

    [...]Citeste mai departe
  31 martie, ultima zi in care se mai acorda bonificatii la plata integrala a impozitului
  Sursa: Primaria Oradea
 • Spatiul comercial din Piata Unirii nr. 5 a fost adjudecat la licitatie


  [2017-03-27]
  Vineri, 24 martie, a avut loc licitatia publica deschisa cu oferta in plic pentru inchirierea unui spatiu cu alta destinatie decât aceea de locuinta in Piata Unirii nr. 5. Comisia a verificat cele sase oferte depuse pentru inchirierea spatiului de 91,91 metri patrati din Piata Unirii. Toate ofertele depuse au fost admise, iar oferta câstigatoare a fost cea cu pretul de inchiriere cel mai mare, respectiv cea depusa de S.C. Smart Fusion S.R.L, cu 115,24 lei/mp/luna. Contractul de inchiriere se  va incheia pe o perioada de 5 ani, cu posibilitate de prelungire.

  ,,O data cu finalizarea acestei licitatii, am mai parcurs o etapa in ceea ce priveste valorificarea zonei centrale, datorita potentialului care exista in Piata Unirii, prin refunctionalizarea zonei si cresterea posibilitatilor de petrecere a timpului liber si socializare. Ne dorim sa atragem cât mai multi turisti si oradeni in centrul orasului, unde ne mândrim cu noua zona de promenada si cladirile de patrimoniu pe care le-am reabilitat si pe care am incercat sa le punem cât mai mult in valoare", a declarat Lucian Popa, directorul Directiei de Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primariei Oradea. 

   

    [...]Citeste mai departe
  Spatiul comercial din Piata Unirii nr. 5 a fost adjudecat la licitatie
  Sursa: Primaria Oradea
 • Licitatie publica pentru amplasamentele la Targul de Pasti


  [2017-03-27]
  Primaria Municipiului Oradea si Asociatia pentru promovarea turismului din Oradea si Regiune anunta organizarea licitatiei pentru atribuirea amplasamentelor aflate pe domeniul public al Municipiului Oradea situat in Piata Unirii, in vederea desfasurarii de activitati economice in cadrul evenimentului „Târg de Pasti 7 aprilie - 17 aprilie 2017".Obiectul licitatiei il constituie atribuirea de amplasamente pentru alimentatie publica si casute pentru activitati comerciale specifice sezonului, vânzare cozonaci Kurtos si baruri (in casute de lemn) apartinând Municipiului Oradea, pentru desfasurarea de activitati economice in cadrul evenimentului Târgului de Pasti.Se scot la licitatie 4 locatii de alimentatie publica tip Street food, 2 locatii de alimentatie publica pentru baruri, 2 locatii de alimentatie publica pentru vânzare cozonac secuiesc, respectiv 10 casute pentru activitati comerciale. Ofertele pot fi depuse la sediul Primariei Oradea, in sala ghiseelor, ghiseul nr. 9.Pretul de pornire a licitatiei este de 25 lei/mp/zi pentru activitatea de alimentatie publica si 75 lei/casuta/zi plus TVA pentru comercializare produse. Pasul de licitatie - 1 leu, aplicat la pretul fara TVA.Plata se va face pentru intreaga perioada de desfasurare a evenimentului Târgului de Pasti.Termenul limita pentru depunerea ofertelor este de 30.03.2017, ora 12.00. Ofertele se vor depune la Serviciul Relatii cu Publicul in Sala Ghiseelor (piramida) - Ghiseele 7-14. Sedinta publica cu strigare se va organiza la Primaria Oradea, Piata Unirii nr. 1, in data de 31.03.2017, ora 12.00.Detalii suplimentare gasiti accesând site-ul www.oradea.ro, sectiunea Licitatii. [...]Citeste mai departe
  Licitatie publica pentru amplasamentele la Targul de Pasti
  Sursa: Primaria Oradea
 • Lucrarile de modernizare la Piata Cetate au fost finalizate


  [2017-03-27]
  Conducerea SC Administratia Domeniului Public SA Oradea a finalizat executia lucrarilor „Modernizare Piata Cetate - Inchidere laterala Nord-Est". Incepute in urma cu 6 luni, lucrarile au fost incheiate, conferind Pietei Cetate un aspect modern, la fel ca si in Piata Decebal si in Piata Nufarul. Valoarea investitiei este de 439.536 lei fara TVA, aceasta relizându-se din surse proprii. [...]Citeste mai departe
  Lucrarile de modernizare la Piata Cetate au fost finalizate
  Sursa: Primaria Oradea
 • Locurile de parcare din partea superioara a Parcarii Rogerius pot fi ocupate si de posesorii de abonamente cu marcaj alb


  [2017-03-26]
  La inceputul acestei saptamâni, mai mult de jumatate din locurile de parcare de la parterul parcarii D+P de lânga Piata Rogerius au fost marcate cu alb. In prezent, in zona superioara a parcarii sunt 112 locuri cu marcaj alb, restul de 90 ramânând cu marcaj galben.

  Locurile cu marcaj galben sunt de scurta durata (maxim 2 h) si se pot ocupa prin achizitia tichetului de parcare (2,60 lei/1 h), iar cele cu marcaj alb sunt de lunga durata, pentru acestea putând fi folosite abonamentele valabile in parcarile cu marcaj alb din municipiu. Locurile de la demisolul parcari D+P sunt in continuare rezervate celor care au achizitionat abonamente pentru aceasta parcare.

  "Având in vedere ca este o zona aglomerata si ca ne dorim sa folosim cât mai eficient aceasta parcare nou construita din vecinatatea Pietei Rogerius, cca 55% din locurile de parcare din zona superioara a parcarii au fost trasate cu marcaj alb, astfel incât si posesorii de abonamente de parcare sa poata parca pe perioada zilei in zona superioara a Parcarii Rogerius", ne-a declarat dl. Lucian Popa - directorul Directiei Patrimoniu Imobiliar din Primaria Oradea.

  Primaria Oradea finalizat in cursul anului trecut parcarea D+P din vecinatatea pietii Rogerius. Parcarea cu suprafata de 5.467,76 mp are 395 locuri, fiind formata dintr-un demisol, cu o capacitate de parcare de 193 de masini si un parter neacoperit, cu o capacitate de 202 masini. Valoarea lucrarilor a fost de 14.363.800 lei fara TVA. [...]Citeste mai departe
  Locurile de parcare din partea superioara a Parcarii Rogerius pot fi ocupate si de posesorii de abonamente cu marcaj alb
  Sursa: Primaria Oradea
 • Primaria Oradea asteapta ofertanti pentru reabilitarea a sase cladiri din centrul istoric


  [2017-03-26]
  In cursul zilei de ieri, 16 martie, Primaria Oradea a postat pe SEAP anuntul privind organizarea procedurii de licitatie deschisa privind "Achizitia de executie a lucrarilor aferente obiectivului Reabilitare cladiri "Ansamblu urban - Centru istoric" - 6 loturi.

  Autoritatea contractanta este Municipiul Oradea, iar documentatia de atribuire se gaseste pe SEAP, atasata invitatiei de participare nr. 401544/16.03.2017 la sectiunea "Documentatie si Clarificari".

  Termenul limita de depunere a ofertelor este 03.04.2017, procedura este procedura simplificata si se desfasoara online. Data limita de evaluare a ofertelor este 28 aprilie 2017. Valoarea estimata a lucrarilor este de 1.624.549,38 lei pentru cele sase cladiri care urmeaza a fi reabilitate.

  Cele sase cladiri care vor fi reabilitate in urma acestei licitatii sunt: Vasile Alecsandri nr. 3 (Casa Roth), Vasile Alecsandri nr. 7, Piata Regele Ferdinand nr. 3, Iosif Vulcan nr. 2 (Casa Kolozsvary) si nr. 4-6, precum si cladirea de pe strada Republicii nr. 31 - imobilul aflat vizavi cu Serviciul de Evidenta a Populatiei.

  „Prioritar petru noi in urmatorii 2-3 ani este reabilitarea cladirilor din zona centrala, pentru a le reda frumusetea de odinioara si pentru a scoate si mai mult in evidenta patrimoniul arhitectural al orasului nostru. Toate acestea vor contribui la dezvoltarea turismului de patrimoniu, care este o componenta importanta a turismului cultural", a spus Lucian Popa, directorul executiv al Directiei Patrimoniu Imobiliar.

   

    [...]Citeste mai departe
  Primaria Oradea asteapta ofertanti pentru reabilitarea a sase cladiri din centrul istoric
  Sursa: Primaria Oradea
 • Furnizarea apei potabile se intrerupe in vederea spalarii magistralelor de alimentare


  [2017-03-26]
  Compania de Apa Oradea a transmis un comunicat pe care il redam mai jos.

  SC COMPANIA DE APA ORADEA SA isi anunta consumatorii situati pe malul stâng al Crisului Repede ca, in cursul noptilor din zilele de luni spre marti 27.03.2017 / 28.03.2017 si marti spre miercuri 28.03.2017 / 29.03.2017, furnizarea apei potabile se va intrerupe total dupa urmatorul program: luni spre marti 27.03.2017 / 28.03.2017, in intervalul orar 2200 si 1500 vor fi afectati consumatorii situati pe malul stâng al Crisului Repede (cu exceptia zonelor din Cartierele Grigorescu, Iosia, Iosia Nord si Splaiul Crisanei, respectiv zonele strazilor Calea Aradului si Decebal); marti spre miercuri 28.03.2017 / 29.03.2017, in intervalul orar 2200 si 1500 vor fi afectati consumatorii situati pe malul stâng al Crisului Repede din zonele Cartierelor Iosia, Iosia Nord si Splaiul Crisanei, respectiv zonele strazilor Calea Aradului si Decebal.Acest lucru se datoreaza efectuarii lucrarilor de spalare programata a magistralelor de alimentare cu apa. Subliniem faptul ca unele retele stradale de apa se vor spala prin intermediul hidrantilor de incendiu. Din acest considerent, va rugam sa nu interveniti la hidranti stradali prin care se efectueaza spalari.

  Rugam consumatorii sa isi asigure rezervele de apa pentru acest interval de timp. Ne cerem scuze pentru inconvenientele provocate, iar in cazul in care la repunerea in functiune a serviciului de alimentare cu apa se observa deficiente in parametrii de furnizare si de calitate ai apei, va rugam sa transmiteti orice sesizare la Dispeceratul central al companiei, la numerele de telefon 0259 - 430.928 sau 0359 - 410.203.

   

    [...]Citeste mai departe
  Furnizarea apei potabile se intrerupe in vederea spalarii magistralelor de alimentare
  Sursa: Primaria Oradea
 • Restrictii de circulatie pe soseaua de centura a municipiului Oradea


  [2017-03-25]
  Primaria Oradea anunta ca, pentru executia lucrarilor de remediere a viciilor aparute la sistemul de acoperire a rostului de dilatare, in perioada 17-26 martie se va restrictiona circulatia pe pasajul denivelat de pe soseaua de centura peste DN 76 Deva-Oradea, pe sensul de circulatie Bors-Cluj, timp de 10 zile. Se va circula pe benzile de ocolire la nivelul solului. Lucrarea este in garantie si se va face pe cheltuiala constructorului. 

  Circulatia se va relua incepând de luni, 27 martie 2017.

  Va multumim pentru intelegere.

   

    [...]Citeste mai departe
  Restrictii de circulatie pe soseaua de centura a municipiului Oradea
  Sursa: Primaria Oradea
 • Nu parcati neregulamentar: 134 de masini au fost ridicate de politistii locali


  [2017-03-25]
  Incepând cu data de 1 februarie 2017, in Municipiului Oradea actioneaza trei autospeciale cu echipaje formate din politisti de la Politia Locala Oradea si agenti de la Politia Municipiului Oradea, care dispun ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar, in conformitate cu HG nr. 965/2016.

  Actul normativ permite autoritatii locale ridicarea masinilor parcate neregulamentar pe drumurile publice. Masura poate fi dispusa de un politist rutier ori de politistul local, in urmatoarele situatii in care stationarea masinilor este interzisa pe partea carosabila a drumului (si situatia in care doar una sau doua dintre rotile masinii se afla pe partea carosabila):in toate cazurile in care este interzisa oprirea voluntara;in zona de actiune a indicatorului cu semnificatia „Stationarea interzisa" si a marcajului cu semnificatia de interzicere a stationarii;pe drumurile publice cu o latime mai mica de sase metri;in dreptul cailor de acces ce deservesc proprietatile alaturate drumurilor publice;in pante si in rampe;in locul unde este instalat indicatorul cu semnificatia „Stationare alternanta" (in alta zi sau perioada decât cea permisa) ori indicatorul cu semnificatia „Zona de stationare cu durata limitata" (peste durata stabilita).Prin urmare, incepând din luna februarie au fost ridicate 134 de autovehicule, in special in zona centrala - Parcul Traian, strada Republicii si strada Dunarii. In 76 de cazuri, conducatorii autoturismelor s-au prezentat la masini inainte de finalizarea procesului de ridicare a autoturismelor, iar in 58 de cazuri autoturismele au fost ridicate, transportate si depozitate in locatia de pe strada Academiei.

  Politia Locala Oradea reaminteste numarul de telefon la care cetatenii pot apela pentru a semnala situatii din sfera noastra de competenta: 0259.969 - Dispecerat.

   

    [...]Citeste mai departe
  Nu parcati neregulamentar: 134 de masini au fost ridicate de politistii locali
  Sursa: Primaria Oradea
 • Marcel Viorel Cristea si-a platit impozitul online si a castigat o zi de distractie la Aquapark Nymphaea


  [2017-03-25]
  Astazi, 16 martie 2017, a avut loc cea de-a patra tragere la sorti in cadrul campaniei ,,Plateste impozitul online si câstiga o zi de distractie la Aquapark Nymphaea", care a demarat in 13 februarie si prin care Primaria doreste sa-i motiveze pe cetateni sa plateasca impozitul online.

  Tragerea la sorti s-a facut pentru platile online efectuate de contribuabili in perioada 6 - 12 martie, fiind validate doar platile de impozit integral pentru anul in curs. O comisie formata din Eduard Florea, directorul economic al Primariei Oradea, Eugenia Borbei, director juridic si Anca Grama, purtator de cuvânt, a participat azi la procedura de extragere a câstigatorului.

  Din cei 853 de contribuabili care au platit impozitul online integral, prin extragere computerizata au fost desemnat câstigator Cristea Marcel Viorel, proprietar, de pe strada Hategului. Acesta va fi instiintat prin adresa la domiciliu ca isi poate ridica in termen de 30 de zile de la sediul Primariei voucherul care ii ofera o zi de acces la Aquaparkul Nymphaea, pentru 2 adulti si 2 copii sub 14 ani. Conform regulamentului, au fost extrase si doua rezerve, care ar putea beneficia de premiu in cazul in care câstigatorul, din diverse motive, nu isi va revendica voucherul.

  Primaria Oradea le multumeste tuturor contribuabililor, amintind pe aceasta cale ca cei care isi platesc integral impozitul pâna in 31 martie beneficiaza de bonificatia de 10%, iar in plus cei care il platesc online pot câstiga, in fiecare saptamâna pâna la sfârsitul lunii martie, o zi de distractie la aquapark pentru 2 adulti si 2 copii sub 14 ani.

  Urmatoarea extragere va avea loc saptamâna viitoare, in data de 24 martie.

   

  Urmareste pe Facebook extragerea câstigatorului [...]Citeste mai departe
  Marcel Viorel Cristea si-a platit impozitul online si a castigat o zi de distractie la Aquapark Nymphaea
  Sursa: Primaria Oradea
 • Incepe reamenajarea trotuarului intre Corso si Magazinul Crisul


  [2017-03-24]
  La inceputul acestei saptamâni, Primaria Oradea a predat amplasamentul pentru inceperea lucrarilor de reamenajare a trotuarului cuprins intre Magazinul Crisul si Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor, dupa ce anul trecut Termoficare Oradea S.A a realizat lucrarile de inlocuire a retelei de termoficare pe portiunea amintita.

  Tot in cursul anului trecut, Primaria Oradea a amenajat spatiul public din fata magazinului Crisul, iar pentru a se asigura o continuitate intre cele doua zone pietonale si imbunatatirea aspectului zonei, trotuarul va fi largit. Spatiul pietonal va fi pavat in mod asemanator cu piateta de la Magazinul Crisul, amenajându-se totodata si trotuarele la intersectiile cu strazile adiacente, respectiv Brasovului si Dunarea. Primaria Oradea doreste reamenajarea tronsonului amintit deoarece pe acest tronson se produce aglomeratie la orele de vârf, iar vara, când se deschid si terasele, latimea trotuarului s-a dovedit insuficienta.

  Trotuarul dintre Magazinul Crisul si pietonala Republicii va fi reamenajat pe o distanta de 289 metri, fiind largit cu aproximativ 2,5 m si urmând sa fie pavat cu porfir si granit auriu. In cadrul investitiei sunt prevazute si lucrari de canalizare pluviala pentru asigurarea scurgerii apelor de pe suprafata trotuarului, respectiv rigola din porfir la nivelul bordurii actuale si guri de scurgere in trotuar si carosabil. In vederea asigurarii iluminatului public, se vor monta 6 stâlpi ornamentali personalizati, identici cu cei din piateta de la Magazinul Crisul si de pe strada Dunarea.

  Suprafata totala ocupata va fi de 2.168,91 mp, suprafata cu pavaj va fi 2.064,02 mp, din care rigola 72,22 mp, urmând ca suprafata spatiilor verzi si zonele cu pomi sa fie de 123,41 mp.

  Lucrarile vor fi realizate de asocierea: S.C. Gavella Com S.R.L., Porfido Ed Arte Consortio Stabile, S.C. Edildrum Construct S.R.L, S.C. Ritmoteh S.R.L., pretul contractului fiind de: 2.295.095,33 lei fara TVA.

  Predarea amplasamentului a avut loc in data de 14.03.2017, urmând ca lucrarile sa fie incepute in cursul acestei saptamâni. Durata de executie este de 4 luni.

   

    [...]Citeste mai departe
  Incepe reamenajarea trotuarului intre Corso si Magazinul Crisul
  Sursa: Primaria Oradea
 • Se sisteaza furnizarea agentului termic


  [2017-03-24]
  Termoficare Oradea a transmis un comunicat pe care il redam mai jos.

  Pentru montarea unei statii de pompare a agentului termic primar in zona strazii Uzinelor, azi 24 martie 2017, incepând cu ora 10.00, se intrerupe furnizarea caldurii si a apei calde pentru consumatorii alimentati din punctele termice 105, 110, 111, 112, 113, 114, 116, 117, 118, 120, 121 si 131. Vor fi afectati consumatorii, inclusiv cei cu puncte termice proprii, racordati la reteaua de transport, situati in perimetrul format de strazile: Uzinelor - Podului - Italiana - Aleea Rogerius - Parcul Magnolia - Corneliu Coposu - Galileo Galilei - Zimbrului - Traian Lalescu - Lacul Rosu - Stefan cel Mare (inclusiv zona str. Milcovului si Blocurile ANL).

  Estimam ca reluarea furnizarii apei calde si a incalzirii se va face in data de 25 martie 2017, incepând cu ora 02.00.

  Ne cerem scuze pentru disconfortul creat si va asiguram ca echipele noastre de interventie care executa lucrarile vor face tot posibilul pentru a reduce timpul necesar acestor interventii.

  Pentru informatii suplimentare, clientii nostri pot suna la dispeceratul de urgenta TelVerde 0 800 070 800 (numar apelabil gratuit din toate retelele fixe si mobile). [...]Citeste mai departe
  Se sisteaza furnizarea agentului termic
  Sursa: Primaria Oradea
 • Primaria Oradea participa si in acest an la Ora Pamantului


  [2017-03-24]
  Ca si in anii anteriori, Primaria Municipiului Oradea sustine si in acest an initiativa WWF (World Wide Fund for Nature) evenimentul Ora Pamântului, sâmbata 25 martie 2017.

  Ora Pamântului - Earth Hour - este un eveniment international, organizat in ultima sâmbata a lunii martie a fiecarui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrica fata de problema dioxidului de carbon emis in atmosfera la producerea energiei electrice.

  Ora Pamântului se sarbatoreste in România din anul 2009, iar la nivel international din anul 2007, când WWF Australia a organizat prima editie a acestui eveniment in orasul Sydney.

  In cadrul evenimentului, timp de o ora, cei care se alatura initiativei sting lumina si opresc aparatele electrocasnice neesentiale, pentru a ajuta mediul inconjurator.

  Prin aceasta initiativa se urmareste totodata si cresterea nivelului de constientizare fata de problemele cu care se confrunta societatea noastra, dar se promoveaza si cooperarea maselor de oameni pentru un scop comun.

  Primaria municipiului Oradea sprijina actiunea de sâmbata, 25 martie, prin stingerea tuturor luminilor din institutie intre orele 20.30 si 21.30 si invita cetatenii orasului Oradea sa se alature demersului de a reduce consumul de energie eletrica si de a atrage atentia asupra pericolului de incalzire globala.

  Totodata, Parcul 1 Decembrie si Piata Unirii vor fi deconectate de la energie electrica in acelasi interval orar:  20:30 - 21:30.

   

    [...]Citeste mai departe
  Primaria Oradea participa si in acest an la Ora Pamantului
  Sursa: Primaria Oradea
 • Primaria Oradea continua colaborarea cu orasul Debrecen pe plan cultural


  [2017-03-23]
  Florin Birta, viceprimar al municipiului Oradea si Mihai Jurca, directorul Asociatiei pentru Promovarea Turismului din Oradea si Regiune (APTOR), au avut luni, 13 martie, o intâlnire la Primaria din Debretin cu viceprimarul Komolay Szabolcs si consilierul Papp Csaba.

  Având in vedere ca Oradea si Debretin sunt orase infratite, edilii celor doua orase au discutat despre posibilitatea colaborarii si in viitor pe proiecte culturale traditionale sau proiecte noi. In acest context, a fost adusa in discutie, de exemplu, intentia orasului Debrecen de a deveni in anul 2023 Capitala Culturala a Europei, proiect in care se doreste si implicarea municipiului Oradea, alaturi de celelalte orase maghiare din regiunea Hajdu-Bihar.

  Totodata,  reprezentantii celor doua administratii au convenit ca doresc sa continue si chiar sa intareasca relatiile de parteneriat culturale existente dintre cele doua orase, prin organizarea unor evenimente culturale comune si promovarea reciproca a programelor organizate in Oradea, respectiv  in Debrecen.

  Astfel, s-au purtat discutii despre organizarea Carnavalului florilor din acest an, precum si despre o posibila reinnoire festiva a relatiei dintre cele doua municipalitati, intrucât in luna septembrie se vor implini 25 de ani de când Oradea si Debrecen au devenit orase infratite.

  ,,Am discutat cu reprezentantii Primariei din Debrecen despre importanta relatiei de infratire dintre cele doua orase si, având in vedere faptul ca suntem infratiti de mai de mult de doua decenii, acest eveniment trebuie sarbatorit si marcat in mod corespunzator", a spus viceprimarul municipiului Oradea, Florin Birta.

  Cei doi edili au convenit ca vor continua discutiile in viitorul apropiat in vederea definitivarii proiectelor propuse.

   

    [...]Citeste mai departe
  Primaria Oradea continua colaborarea cu orasul Debrecen pe plan cultural
  Sursa: Primaria Oradea
 • City-managerul Dacian Palladi a primit o delegatie de profesori din Europa, participanti la proiectul ,,Today`s readers, future leaders"


  [2017-03-23]
  Administratorul public al Primariei Oradea Dacian Palladi a primit azi, 14 martie 2017, o delegatie de profesori din sase tari, respectiv Lituania, Turcia, Danemarca, Italia, Polonia si România, toate participante la proiectul "Today's readers, future leaders" (Cititorii de azi, liderii de mâine).Timp de aproximativ o ora, dl Dacian Palladi a stat la dispozitia delegatiei, iar dupa intâmpinarea acesteia si prezentarea in linii mari a modului de functionare a administratiei locale, a raspuns intrebarilor formulate de profesori, membri ai delegatiei.Acestia au fost interesati de mai multe aspecte, cum ar fi: diferenta dintre un primar si un city-manager, atributiile si rolul city-managerului in cadrul primariei, cum functioneaza sistemul educational din Oradea, ce planuri are Oradea pentru a impiedica migratia tinerilor, dar si care sunt obiectivele turistice care pot fi vizitate in municipiul Oradea.Proiectul "Today's readers, future leaders", care se intinde pe o perioada de doi ani (2015 - 2017), a fost finantat prin programul Erasmus, program al Comisiei Europene. Tara coordonatoare a proiectului este Lituania, insa fiecare din cele sase tari participante este reprezentata de una sau mai multe unitati de invatamânt. In total sunt opt unitati de invatamânt implicate in proiect.România a fost reprezentata de Scoala Gimnaziala nr. 16 din Oradea, iar de coordonarea evenimentelor prevazute in proiect s-a ocupat d-na Narcisa Serfezeu, profesor de engleza la aceasta scoala si coordonator al proiectului pe România.Proiectul "Today's readers, future leaders" a avut ca obiective promovarea valorilor europene, depasirea barierelor culturale si de limba intre participanti prin dezvoltarea abilitatilor de lectura, dar si familiarizarea cu traditia si cultura fiecarei tari participante.Proiectul si-a propus si a reusit sa apropie cei in jur de 2000 de copii participanti la proiect. Numai de la Scoala Gimnaziala nr. 16 din Oradea s-au implicat cca 700 de elevi. Aceasta apropiere si cunoastere reciproca a fost posibila prin activitatile formale si informale derulate in cadrul proiectului, prin achizitia in cadrul proiectului a numeroase carti ale autorilor de literatura contemporana pentru copii, dar si prin implicarea parintilor elevilor.Astfel, elevii de  la Scoala Gimnaziala nr. 16 din Oradea au alcatuit mai multe carti cu informatii si legende din fiecare tara, iar materialele realizate le-au reunit intr-o expozitie, care va fi inaugurata azi, 14 martie, ora 16:00, la Cetatea Oradea.La finalul intâlnirii de azi cu city-managerul Dacian Palladi, delegatia profesorilor a vizitat obiectivul turistic Turnul Primariei Oradea, iar apoi Cetatea Oradea.Aceasta a fost a cincea intâlnire transnationala intre cadrele didactice din scolile implicate in proiect.In atasament gasiti o galerie foto cu imagini surprinse in cadrul intâlnirii.  [...]Citeste mai departe
  City-managerul Dacian Palladi a primit o delegatie de profesori din Europa, participanti la proiectul ,,Today`s readers, future leaders
  Sursa: Primaria Oradea
 • Sedinta ordinara a Consiliului Local


  [2017-03-23]
  In conformitate cu prevederile art. 39 alin. 1 si 3 din Legea nr. 215/2001, Legea administratiei publice locale, republicata, se convoaca sedinta ordinara a Consiliului Local al Municipiului Oradea, care va avea loc in data de 30 martie 2017, orele 14,00 in Sala Mare de sedinte a Primariei municipiului  Oradea.

  Ordinea de zi a sedintei se aduce la cunostinta locuitorilor municipiului Oradea, si este publicata pe site-ul oficial al institutiei www.oradea.ro,  potrivit dispozitiilor art. 39 alin. 6 si 7 din Legea 215/2001, republicata.

   

    [...]Citeste mai departe
  Sedinta ordinara a Consiliului Local
  Sursa: Primaria Oradea
 • La Primaria Oradea a avut loc o noua extragere la Aquapark Nymphaea


  [2017-03-23]
  Campania ,,Plateste impozitul online si câstiga o zi de distractie la Aquapark Nymphaea", care a demarat in 13 februarie si prin care Primaria doreste sa-i motiveze pe cetateni sa plateasca impozitul online a ajuns deja la cea de-a cincea extragere, care a avut loc azi, la sediul Primariei Oradea.

  Tragerea la sorti s-a facut pentru platile online efectuate de contribuabili in perioada 13 - 19 martie, fiind validate doar platile de impozit integral pentru anul in curs. O comisie formata din Eduard Florea, directorul economic al Primariei Oradea, Eugenia Borbei, director juridic si Anca Grama, purtator de cuvânt a participat azi, 23 martie, la procedura de extragere a câstigatorului.

  Din cei 1188 de contribuabili care au platit impozitul online integral, prin extragere computerizata a fost desemnat câstigator Câmpan Maria, din Piata 1 Decembrie. Ea va fi instiintata prin adresa la domiciliu ca isi poate ridica in termen de 30 de zile de la sediul Primariei voucherul care ii ofera o zi de acces la Aquaparkul Nymphaea, pentru 2 adulti si 2 copii sub 14 ani. Conform regulamentului, au fost extrase si doua rezerve, care ar putea beneficia de premiu in cazul in care câstigatorul, din diverse motive, nu isi va revendica voucherul.

  Primaria Oradea le multumeste tuturor contribuabililor, amintind pe aceasta cale ca cei care isi platesc integral impozitul pâna in 31 martie beneficiaza de bonificatia de 10%, iar in plus cei care il platesc online pot câstiga, in fiecare saptamâna pâna la sfârsitul lunii martie, o zi de distractie la aquapark pentru 2 adulti si 2 copii sub 14 ani.

  Urmatoarea extragere va avea loc saptamâna viitoare, in data de 30 martie.

   

  Urmareste extragerea câstigatorului pe Facebook

    [...]Citeste mai departe
  La Primaria Oradea a avut loc o noua extragere la Aquapark Nymphaea
  Sursa: Primaria Oradea
 • ASCO PLATESTE A TREIA TRANSA DE BANI PENTRU LEMNE


  [2017-03-23]
  Administratia Sociala Comunitara Oradea aduce la cunostinta beneficiarilor de ajutor pentru incalzirea locuintei cu combustibili solizi sau lichizi, acordat in baza O.U.G. nr. 70/2011 privind masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece, modificata si completata, faptul ca in zilele de 24.03.2017, 27.03.2017 si 28.03.2017 se pot prezenta la sediul A.S.C.O., camera 24, pentru a-si ridica drepturile banesti aferente perioadei noiembrie 2016 - martie 2017.

  Mentionam faptul ca pentru perioada sezonul rece noiembrie 2016 - martie 2017 ajutorul se achita integral pentru toata perioada mai sus mentionata.

  Programul pentru efectuarea platilor este urmatorul:

  Zilnic, de luni pâna vineri: 8.00 - 10.30 si 12.30 - 15.30

  Drepturile banesti se pot ridica doar de catre titularii ajutoarelor in baza actului de identitate in original.

    [...]Citeste mai departe
  ASCO PLATESTE A TREIA TRANSA DE BANI PENTRU LEMNE
  Sursa: Primaria Oradea
 • De Sarbatorile Pascale, iepurasul ii asteapta pe oradeni in Piata Unirii


  [2017-03-23]
  Sarbatorile Pascale aduc la Oradea prima editie a Târgului de Paste in Piata Unirii, in perioada 7-17 aprilie. Atent amenajata, Piata Unirii va deveni punct de atractie nu doar pentru copii, ci si pentru parinti. Piata va fi decorata in spiritul acestei sarbatori, astfel incât sa celebreze si sosirea primaverii.

  Continuând o traditie a evenimentelor de acest gen, Oradea face pasi vizibili in completarea ofertei sale ca destinatie turistica si de relaxare, prin organizarea de evenimente in perioadele in care sunt sarbatori legale si in care exista sanse foarte mari ca orasul sa devina o destinatie de „city break". In acest fel, Oradea se aliniaza altor orase din tara, ca Sibiu, Brasov si Bucuresti, in intentia de a marca Sarbatorile Pascale si de a aduce primavara in sufletele vizitatorilor.

  Târgul de Paste Oradea este organizat de Asociatia pentru promovarea turismului din Oradea si regiune (APTOR) cu sprijinul Primariei Municipiului Oradea, in Piata Unirii, in perioada 7-17 aprilie 2017.

  ACTIVITATI

  Piata Unirii va reprezenta in acest an punctul de atractie al Sarbatorilor Pascale, atât prin infatisare, cât si prin activitati. Programul evenimentului va include o serie de activitati, de la reprezentatii ale mesterilor populari pâna la ateliere de creatie pentru cei mici. Vizitatorii vor putea admira decorurile gigant in mijlocul celor 15 de casute de lemn.

  Cei mici se pot bucura realizând decoratiuni in cadrul celor doua ateliere de creatie, aranjamente florale si picturi pe produse ceramice.

  In „Saptamâna Mare" premergatoare Sarbatorilor Pascale, mai exact marti 11 aprilie 2017, la o ora care va fi anuntata ulterior, pe strada Republicii si in Piata Unirii va fi organizat un spectacol de teatru de strada, realizat de 65 de actori profesionisti, care evoca patimile Mântuitorului de pe calea Crucii si crucificarea acestuia. Motivul organizarii unei astfel de manifestatii este de a evoca esenta acestei Sarbatori si de a transmite un mesaj de unitate in rândul locuitorilor acestui oras, indiferent de confesiunea fiecaruia. Simbolul Sarbatorii Pascale este acelasi pentru fiecare crestin si ne dorim ca printr-o astfel de manifestare sa transmitem un mesaj de unitate in rândul tuturor celor care sarbatoresc Pastele.

  PRODUSE

  Pentru a intra in atmosfera Sarbatorilor Pascale, ne dorim ca ocupantii celor 15 casute sa expuna produse specifice sezonului, de la flori pâna la suveniruri handmade.

  Aceasta editie va pune foarte mare accent pe produsele traditionale si pe produsele lucrate de mâna de catre artistii locali. Prin aceasta initiativa ne dorim sa sprijinim cele doua categorii. Ne dorim ca traditiile de Paste sa fie prezente prin mesteri populari, de la olarit pâna la tesatorie sau oua incondeiate.

  Invitam producatorii locali sa isi depuna dosarul pentru licitatia lansata pe site-ul oradea.ro, sectiunea Licitatii. De anul acesta, prin Hotarâre de Consiliu Local, producatorii si mestesugarii care detin autorizatie conform legii beneficiaza de o reducere de 30% din tariful de inchiriere al casutei.

  SPECIALITATI CULINARE

  Invitam atât restaurante sau localuri din Oradea, cât si alti posibili ofertanti sa participe la licitatia publica pentru ocuparea celor 4 locatii de street food (clatite, patiserie, gogosi, placinte etc.)

  AMENAJAREA LOCATIEI

  Amenajarea Pietei Unirii va fi una desprinsa din povestile traditionale ale iepurasului, prin decoruri gigant, colarate vesel, pentru a atrage vizitatorii in povestile lor. Decorurile sunt oferite de compania locala Justin's design, care si anul trecut a decorat Parcul 1 Decembrie si Cetatea Oradea.

  Dorim sa le multumim partenerilor acestui eveniment pentru sprijinul acordat in organizarea primei editii a Târgului de Paste Oradea.

  Partener special: Gradina Zoologica OradeaParteneri: Justin's Design, Mobiversal si Asociatia Manifest pentru OradeaParteneri media: InfoOradea, Bihoreanul, Ghid Local Orad [...]Citeste mai departe
  De Sarbatorile Pascale, iepurasul ii asteapta pe oradeni in Piata Unirii
  Sursa: Primaria Oradea
 • Modificari la traseul si graficul de circulatie ale liniei 12


  [2017-03-22]
  OTL a transmis un comunicat pe care il redam mai jos. Informam publicul calator ca, incepând de luni, 13 martie 2017, statia de autobuz a liniei 12 Colegiul Economic “Partenie Cosma” va fi operationala numai in zilele lucratoare cu scoala sau vacanta, in orele de vârf, traseul liniei 12 fiind: Nufarului (Kaufland) – Morii – Bumbacului - Piata Nucetului – Eforie – Velenta – Seleusului – Razboieni - Muntele Gaina - D. Cantemir - Piata E. Gojdu - Piata 1 Decembrie – Independentei - Piata Unirii - Avram Iancu – Sucevei - Calea M. Basarab – Sucevei – Horea - Piata 22 Decembrie - Ghe. Costaforu - D. Cantemir - M. Gaina – Razboieni – Seleusului – Velenta – Eforie - Piata Nucetului – Bumbacului – Morii – Nufarului -  Ogorului – Nufarului (Kaufland).In afara orelor de vârf, in zilele lucratoare cu scoala sau vacanta, sâmbata si duminica si in sarbatori legale, pe sensul de mers dinspre Piata Unirii catre Kaufland Nufarul, autobuzele vor circula  pe  traseul modificat: de pe Avram Iancu – Horea - Piata 22 Decembrie  - Ghe. Costaforu – Muntele Gaina – Razboieni – Seleusului - Piata Nucetului – Bumbacului – Morii – Nufarului – Ogorului – Nufarulului (Kaufland).Graficele de circulatie sunt afisate in statii.

   Va multumim ca ati ales OTL si va dorim calatorie placuta. [...]Citeste mai departe
  Modificari la traseul si graficul de circulatie ale liniei 12
  Sursa: Primaria Oradea
 • Fii voluntar pentru copii!


  [2017-03-22]
  Administratia Sociala Comunitara Oradea asigura activitati de informare si consiliere sociala persoanelor si familiilor cazate in Centrele de Cazare Temporara nr. 2 si 3, situate in municipiul Oradea, str. Atelierelor nr. 13.

  Pentru a veni in sprijinul acestor familii si pentru imbunatatirea rezultatelor scolare ale copiilor care provin din acestea, Administratia Sociala Comunitara Oradea va derula, in perioada aprilie - iunie 2017, un program pilot de „Scoala dupa scoala".

  In cadrul acestui program, institutia va asigura, in cadrul celor doua centre de cazare temporara, activitati de efectuare a temelor si meditatii pentru copiii scolari, precum si o masa calda.

  In sprijinul programului „Scoala dupa scoala", Administratia Sociala Comunitara Oradea recruteaza persoane voluntare care au capacitatea si disponibilitatea efectuarii temelor scolare si acordarii de meditatii copiilor din cele doua centre.

  Persoanele interesate sa ajute acesti copii sunt rugate sa contacteze institutia la telefon: 0359/411925 sau email: [email protected], persoane de contact PALL ZSIGMOND IMOLA sau ADINA CIUCIOIU. 

   

    [...]Citeste mai departe
   Fii voluntar pentru copii!
  Sursa: Primaria Oradea
 • Activitati culturale cu ocazia Anului Jubiliar Sfantul Ladislau


  [2017-03-22]
  Episcopia Romano-Catolica sarbatoreste anul acesta aniversarea a 825 de ani de la canonizarea fondatorului ei, sfântul rege Ladislau. Cu acest prilej, in data de 14 mai va avea loc un pelerinaj diecezan la Catedrala Romano-Catolica din Oradea, care va reuni mai multi pelerini sositi din tarile unde este prezent cultul sfântului rege.

  In sala festiva a Palatului Episcopal Romano-Catolic din Oradea a avut loc astazi o conferinta a carei gazda a fost episcopul Bocskei Laszlo. La conferinta au fost prezentate programele si activitatile Anului Jubiliar Sfântul Ladislau care vor avea loc in perioada urmatoare.

  Primaria Oradea sprijina atât financiar cât si logistic actiunile culturale care vor fi organizate cu ocazia Anului Jubiliar Sfântul Ladislau, respectiv: un concert simfonic pe muzica lui Joseph Haydn, care va avea loc in fata Catedralei din Complexul Baroc, cu participarea Filarmonicii din Oradea, o expozitie fotografica cu reprezentari de fresce din Transilvania ale Sf. Ladislau (in Cetate si la Palatul Episcopal) si o expozitie ambulanta ,,Viata si memoria Sf. Ladislau", care va ajunge in toate parohiile diecezane. Totodata, Episcopia Romano-Catolica si Primaria Oradea vor colabora pentru procesiunea din 14 mai 2017, la care sunt asteptati peste 3000 de pelerini. Acestia vor parcurge drumul de la Catedrala pâna la Cetate, unde pentru o zi vor fi expuse moastele Sf. Ladislau, care vor fi aduse din Gyor - Ungaria.

  ,,Multumim Episcopiei Romano-Catolice pentru evenimentele pe care le organizeaza cu ocazia comemorarii Sfântului Ladislau si suntem onorati sa fim parteneri in organizarea acestora. Prin prisma faptului ca Oradea isi doreste sa devina un oras turistic, merita subliniat faptul ca peste 3000 de pelerini vor sosi in orasul nostru pentru a participa la aceasta sarbatoare. Vom ramâne si in continuare parteneri ai Episcopiei la evenimentele culturale pe care le organizeaza in orasul nostru", a declarat viceprimarul Florin Birta, prezent la eveniment. 

   

    [...]Citeste mai departe
  Activitati culturale cu ocazia Anului Jubiliar Sfantul Ladislau
  Sursa: Primaria Oradea
 • ADLO lanseaza licitatia pentru construirea centrului de servicii din Parcul Industrial I


  [2017-03-22]
  In luna aprilie 2017, Agentia de Dezvoltare Locala Oradea (ADLO) va lansa licitatia pentru identificarea unui investitor care sa construiasca centrul de servicii din Parcul Industrial I, situat pe Calea Borsului. Caietul de sarcini va fi supus aprobarii Consiliului Local Oradea in sedinta din 30 martie 2017, urmând ca licitatia sa fie lansata in prima parte a lunii aprilie.

  Centrul de servicii va avea o gradinita, agentii de banci si bancomate, ghisee de posta si curierat, magazin alimentar, un restaurant si alte facilitati care vor deservi angajatii din parcul industrial. Terenul pe care va fi construit centrul are o suprafata de 8.232 de metri patrati, iar pretul acestuia porneste de la 9,5 euro/mp.

  Potrivit estimarilor, lucrarile vor incepe in primavara anului 2018. Contractul se va incheia pe o perioada de 25 de ani iar conditiile minime obligatorii prevazute pentru accesul investitorilor in parcul industrial sunt:

  Ø  suma investita sa fie minimum 70 de euro/mp;

  Ø  gradul de ocupare al terenului sa fie de minimum 20%.

  Potrivit informatiilor obtinute de ADLO, in Parcul Industrial I exista aproape 100 de copii cu vârste cuprinse intre 6 luni si 2 ani, precum si 130 de copii cu vârste cuprinse intre 3 si 5 ani. 93% dintre companiile chestionate considera oportuna amenajarea unei gradinite in cadrul centrului de servicii din Parcul Industrial I.

  In acest moment, in Parcul Industrial I isi desfasoara activitatea 42 de rezidenti, care totalizeaza 4.700 de angajati si investitii in valoare de 231 de milioane de euro.

  ADLO mai are in plan construirea unui ansamblu de locuinte in apropierea Parcului Industrial I pentru angajatii companiilor care isi desfasoara activitatea in aceasta zona. De asemenea, se are in vedere construirea unui alt centru de servicii si in Parcul Industrial II de pe strada Ogorului.  

   

    [...]Citeste mai departe
  ADLO lanseaza licitatia pentru construirea centrului de servicii din Parcul Industrial I
  Sursa: Primaria Oradea
 • Ziua Mondiala a Apei, sarbatorita de catre Compania de Apa Oradea


  [2017-03-22]
  Ziua Mondiala a Apei se sarbatoreste anual in data de 22 martie. Cu aceasta ocazie, la sediul Statiei de epurare a apei din Oradea, reprezentantii Companiei de Apa au sustinut o conferinta de presa, in care au prezentat actiunile organizate in cadrul Zilei Mondiale a Apei, respectiv statia de epurare.

  In România, Ziua Apei se sarbatoreste din 1993. Directorul Companiei de Apa, Ovidiu Gavra, a mentionat ca in fiecare sarbatoarea are un motto, sloganul stabilit de catre United Nations Water in acest an fiind: "De ce apa uzata?", cu scopul de a aduce in atentia opiniei publice problemele legate de protejarea cantitativa si calitativa a apelor, refolosirea apelor uzate, valorificarea si protejarea surselor de apa.

  Astfel, la initiativa Companiei de Apa Oradea, in data de 21 martie 2017 s-a organizat sarbatorirea acestui eveniment in localitatile Tinca si Beius (cuprinse in Aria de Operare a Companiei), in colaborare cu primariile acestor unitati administrativ teritoriale. Au participat aproximativ 120 de copii de clasa a IV-a de la Liceul teoretic Nicolae Jiga din Tinca si de la Liceul Pedagogic N. Bolcas, respectiv Scoala Gimnaziala N. Popoviciu din Beius.

  Copiilor li s-a transmis mesajul campaniei sub care se desfasoara Ziua Mondiala a Apei in acest an si le-a fost prezentata functionarea unei statii de epurare in care are loc tratarea apelor uzate colectate de la consumatori. De asemenea, s-au prezentat experimente specifice laboratoarelor de ape uzate, cum este cel de la Statia de epurare Oradea.

  Totodata, angajatii Companiei au distribuit pe grupe de copii materiale de constructie, pentru ca acestia sa confectioneze macheta unei statii de epurare, asa cum si-o imagineaza ei. Aceste machete, odata finalizate, vor fi expuse la sediile CAO din Beius si Tinca, precum si la scolile participante.

  In ceea ce priveste statia de epurare din Oradea, directorul CAO, Ovidiu Gavra a explicat ca aceasta statie reprezinta o parte componenta foarte importanta pentru Companie. Statia a suferit inbunatatiri semnificative in ultimii ani, putându-se compara cu orice alta statie de acest gen din Europa, iar apa provenita de aici este de o calitate foarte buna. Tratarea apei uzate este foarte importanta pentru Compania de Apa, CAO având in derulare mai multe proiecte de realizare a statiilor de epurare in zona de activitate, precum Tinca si Beius, ambele fiind functionale pâna la toamna, a adaugat Ovidiu Gavra.

  Statia de epurare din Oradea a tratat anul trecut 27 milioane metri cubi de apa, zilnic colectându-se aproximativ 20 de tone de namol care va fi refolosit apoi in agricultura.

   

    [...]Citeste mai departe
  Ziua Mondiala a Apei, sarbatorita de catre Compania de Apa Oradea
  Sursa: Primaria Oradea
 • Compania de Apa Oradea introduce plata online a facturilor


  [2017-03-22]
  Incepând de azi, 22 martie 2017 Compania de Apa Oradea pune la dispozitia cetatenilor un nou serviciu: facturile pot fi platite si online, printr-o pagina web si o aplicatie pentru telefoane mobile.

  Detalii legate de acest subiect au fost prezentate de catre Ovidiu Muresan, director comercial al CAO. Acesta a aratat ca clientii companiei care au cel putin un contract valabil cu compania pot obtine, prin intermediul acestui site (http://plataonline.apaoradea.ro), informatii despre relatia contractuala, facturi in sold, istoric plati, respectiv istoricul de consum.

  Ovidiu Muresan a mai aratat ca prin intermediul aplicatiei telefonice se pot vizualiza si plati facturile, se poate transmite indexul autocitit si pot fi trimise mesaje de la si catre companie.

  Pentru a utiliza aceste servicii este nevoie ca cetatenii sa se inregistreze pe baza unei adrese de e-mail valida, a codului electronic, a unei parole si a unui cod de securitate.

  Programul permite descarcarea facturilor in format pdf, selectarea facturilor ce urmeaza a fi platite, selectarea directa a tuturor facturilor neplatite, introducerea platilor partiale respectiv plata facturilor selectate.

  Aceasta modalitate de plata, a explicat Ovidiu Muresan, a fost introdusa pentru a facilita plata facturilor de catre clienti intr-un mod cât mai confortabil, alaturi de cele existente: plata la ghiseele CAO, la oficiile de posta etc. In plus fata de alte companii care utilizeaza formatul electronic, site-ul web al Companiei de Apa permite si transmiterea de mesaje la Compania de Apa si transmiterea indexului contorului.

  Facturile pot fi achitate online de orice client al Companiei de Apa care este consumator individual.

   

    [...]Citeste mai departe
  Compania de Apa Oradea introduce plata online a facturilor
  Sursa: Primaria Oradea
 • Heliportul de la Spitalul Judetean a fost autorizat


  [2017-03-21]
  Autoritatea Aeronautica Civila Româna a autorizat heliportul Smurd BH 2, situat pe corpul B al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Oradea. Certificatul care atesta faptul ca heliportul indeplineste cerintele de autorizare prevazute de legislatia aeronautica a fost emis in data de 20 martie 2017.

  Conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta a solicitat demararea procedurilor de autorizare a heliportului in toamna anului 2015, când s-au incheiat lucrarile de amenajare a primului heliport din România construit pe cladirea unei unitati medicale. Locul de aterizare/decolare pentru elicopterele medicale se afla pe corpul B al unitatii medicale de pe strada Gheorghe Doja, suprafata ocupata fiind de 625 mp.

  „Heliportul va functiona atât ziua cât si noaptea si este amplasat astfel incât pacientul sa ajunga in cel mai scurt timp in sala de terapie intensiva, el fiind astfel cel mai rapid mijloc de transport pentru pacienti la momentul actual", a declarat managerul Gheorghe Carp la momentul inaugurarii.

  Amenajarea heliportului a durat trei ani si a costat un milion de lei, bani proveniti din donatii, din bugetul spitalului si de la Ministerul Sanatatii.

  Heliportul va fi deservit exclusiv de elicopterele destinate urgentelor medicale, care au capacitatea si tonajul adecvate - elicopterele MAI, cele ale SMURD si o parte din elicopterele Fortelor Aeriene Române.

    [...]Citeste mai departe
  Heliportul de la Spitalul Judetean a fost autorizat
  Sursa: Primaria Oradea
 • Oradea - singurul oras din Romania care a implementat un proiect de reinjectare a apei geotermale uzate, prin fonduri nerambursabile


  [2017-03-21]
  Viceprimarul Mircea Malan a participat azi, 21 martie 2017, la Hotel Continental Forum Oradea, la conferinta de finalizare a unui important proiect: „Valorificarea energiei geotermale, pentru producerea agentului termic de incalzire pentru consumatorii punctului termic PT 902 cu reinjectarea apei geotermale uzate termic in  zacamânt".

  Obiectivul general al acestui proiect a fost cresterea productiei de energie termica din surse regenerabile la nivelul municipiului Oradea prin alimentarea punctului termic 902, in perioada sezonului de incalzire, cu apa geotermala. Exploatarea sustenabila a zacamântului este asigurata cu ajutorul unei sonde de reinjectie a apei geotermale uzate, lucru care contribuie atât la evitarea epuizarii zacamântului, cât si la protejarea mediului.

  La conferinta de presa au mai  participat si au luat cuvântul: Marian Cucu - directorul Directiei Juridice din cadrul  Administratiei Fondului de Mediu, Arni Gunarsson - partener de proiect din partea statului donator Islanda, precum si Daniel Tigan - manager de proiect.

  In deschiderea conferintei de presa, viceprmarul Mircea Malan a spus: "Ma bucur sa constat ca Oradea este singurul oras din România care a implementat prin fonduri nerambursabile acest tip de proiect, care prevede reinjectarea apei uzate in zacamânt. Multumesc tuturor celor care s-au implicat in acest proiect: Agentia Nationala pentru Resurse Minerale, Transgex, Administratia Fondului de Mediu, d-lui Arni Gunarsson si echipei sale de islandezi care ne-au sprijinit cu expertiza lor, dar si colegilor din cadrul Primariei Oradea. Acest proiect face parte dintr-o viziune mai larga, pe care Primaria Oradea o are in legatura cu valorificare intr-o masura mult mai mare decât astazi a energie termice produse de apa geotermala. In acest sens, lucram la o strategie, iar in ultimele 6-7 luni am discutat cu foarte multi specialisti. Speram sa punem la punct un proiect care sa faca in asa fel incât cât mai mult din energia termica a orasului sa se produca prin valorificarea apei geotermale".

  Reinjectia apei geotermale uzate asigura exploatarea sustenabila a zacamântului

  Procedurile pentru proiectul care s-a incheiat astazi au inceput in urma cu trei ani. La data de 4 noiembrie 2014, Municipiul Oradea semna cu Administratia Fondului pentru Mediu un contract de finantare nerambursabila in vederea implementarii acestui proiect, al carui scop a fost inlocuirea energiei termice provenite din carbune pentru prepararea agentului termic de incalzire cu energie geotermala provenita de la forajul 4796 din cadrul Universitatii din Oradea. Prin reinjectarea apei geotermale uzate, se evita epuizarea zacamântului, asigurându-se in acest fel exploatarea sustenabila a acestuia.

  In ceea ce priveste lucrurile palpabile care se vad astazi, la finalizarea proiectului, dl Daniel Tigan a precizat: "Rezultatele proiectului se vad in sonda de reinjectie si statia aferenta acesteia de pe strada Ceyrat, in modernizarea instalatiilor interioare ale Punctului Termic nr. 902 din cadrul Liceului Sportiv, punct care asigura energia termica pentru incalzire si apa calda pentru 60 de imobile situate pe strazile Sucevei, M. Kogalniceanu si Rimanoczy Kalman, dar si in reteaua de conducte dintre forajul de productie din cadrul Universitatii Oradea, P.T 902 si forajul de reinjectie de pe str Ceyrat."

  Astfel, la PT 902 au fost aduse doua module termice. De mentionat, ca PT 902 ramâne racordat la sistemul de incalzire a orasului, dar poate functiona si separat pe energie geotermala sau poate merge in paralel pe agent termic primar si pe energie geotermala.

  Valoarea totala a proiectului a fost de 17.264.124,51 lei, iar finantarea a fost asigurata procentual astfel: 85% granturile spatiului economic european (cele trei tari) si 15% de la bugetul de stat (fondul pentru mediu). Primaria Oradea a suportat doar cheltuielile neeligibile in valoare de 324.000 lei.

  Acest proiect s-a desfasurat in baza unui Acord de Parteneriat intre Municipiul Oradea, care are rolul de promotor de proiect, si Icelandic Geotermal Engineering din Islanda, care are rolul de partener de proiect din partea statelor donatoare (Islanda, Norvegia si Liechtenstein).

  Lucrarile acestui proiect au fost realizate in baza contractului de executie lucrari nr. 310324/02.12.2015, in valoare de 12.878.028,08 lei fara TVA, semnat intre Municipiul Oradea si Asocierea formata din SC Energomontaj SA - lider de asociere si SC Foraj Sonde SA Craiova.

  In atasament gasiti un material detaliat cu toate informatiile care tin de acest proiect, dar si o galerie foto cu imagini surprinse in timpul conferintei de presa.  

    [...]Citeste mai departe
  Oradea - singurul oras din Romania care a implementat un proiect de reinjectare a apei geotermale uzate, prin fonduri nerambursabile
  Sursa: Primaria Oradea
 • Conferinta de finalizare a proiectului "Valorificarea energiei geotermale, pentru producerea agentului termic de incalzire pentru consumatorii punctului termic PT 902 cu reinjectarea apei geotermale uzate termic in zacamant"


  [2017-03-20]
  In data de 21.03.2017, incepând cu orele 11:00, va avea loc in sala de conferinte a Hotelului Continental Forum Oradea, str. Aleea Strandului nr. 1, conferinta de finalizare a proiectului „Valorificarea energiei geotermale, pentru producerea agentului termic de incalzire pentru consumatorii punctului termic PT 902 cu reinjectarea apei geotermale uzate termic in  zacamânt". Acest proiect vizeaza zona Ceyrat, zona Armatei Române si zona Universitatii Oradea.

  Municipiul Oradea a semnat cu Administratia Fondului pentru Mediu contractul de finantare nerambursabila nr. 552 din 04.11.2014 in vederea implementarii proiectului. Scopul proiectului a fost reprezentat de inlocuirea energiei termice provenite din carbune pentru prepararea agentului termic de incalzire cu energie geotermala provenita de la forajul 4796 din cadrul Universitatii din Oradea.

  Acest proiect se desfasoara in baza unui Acord de Parteneriat intre Municipiul Oradea, care are rolul de Promotor de Proiect si Icelandic Geotermal Engineering din Islanda, care are rolul de Partener de proiect din partea statelor donatoare. Lucrarile acestui proiect au fost realizate in baza contractului de executie lucrari nr. 310324/02.12.2015 in valoare de 12.878.028,08 lei fara TVA, semnat intre Municipiul Oradea si Asocierea formata din SC Energomontaj SA - lider de asociere si SC Foraj Sonde SA Craiova.

  Bugetul total al proiectului este de 17.611.921,21 lei iar asistenta financiara nerambursabila este de 17.264.124,51 lei, fiind finantat in proportie de 100% din cheltuielile eligibile prin Programul RO06 Energie Regenerabila Rondine derulat prin Granturile SEE 2009-2014.

  In atasament gasiti anuntul de presa.

    [...]Citeste mai departe
  Conferinta de finalizare a proiectului
  Sursa: Primaria Oradea
 • Indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea strazii Vasile Alecsandri vor fi supusi aprobarii in sedinta Consiliului Local


  [2017-03-20]
  Primaria Municipiului Oradea va supune in sedinta ordinara de Consiliu Local din 30 martie aprobarea proiectului de hotarâre privind indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea strazii Vasile Alecsandri. Valoarea totala a lucrarilor este de 5.313,463 mii lei (1.176,352 mii euro), cu TVA inclus. V. Alecsandri va fi transformata in strada pietonala, cu acces pentru aprovizionare intr-un anumit interval orar, care va fi stabilit de Primaria Oradea la finalul lucrarilor. Suprafata care umeaza sa fie amenajata este de 4.232,74 mp, urmând sa fie realizata atât canalizarea pluviala cât si reteaua de iluminat public, precum si plantarea a 12 arbusti. Durata de executie a lucrarilor este de 10 luni. Lucrarile se vor realiza cu fonduri din bugetul local, urmând ca ulterior proiectul sa fie cuprins pe lista proiectelor cu finantare europeana. ,,Dupa aprobarea indicatorilor tehnico-economici, vom demara procedura de licitatie in vederea inceperii lucrarilor in cel mai scurt timp. Ne dorim ca, pâna la finalul anului, strada Alecsandri sa fie amenajata si sa continue astfel zona pietonala din Piata Unirii. Ne dorim ca in viitor sa legam zona centrala de Cetatea Oradea, in asa fel incât turistii care viziteaza orasul nostru sa ajunga mai usor la principalele puncte de atractie", a declarat Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea. [...]Citeste mai departe
   Indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea strazii Vasile Alecsandri vor fi supusi aprobarii in sedinta Consiliului Local
  Sursa: Primaria Oradea
 • Loturile din Cartierul Ceyrat, destinate construirii de locuinte, vor fi scoase din nou la licitatie


  [2017-03-19]
  Primaria Oradea prin Directia Juridica a finalizat litigiul care exista intre o persoana fizica, care cerea reconstituirea unui drept de proprietate pe amplasamentul vizat de proiectul dezvoltarii Cartierului Ceyrat, si Comisia Locala de Fond Funciar.Prin urmare, terenul vizat a fost degrevat de sarcina privind litigiul. Acest lucru da posibilitatea Primariei Oradea, prin Directia Patrimoniu Imobiliar, sa scoata la licitatie, in vederea concesionarii pentru construirea de locuinte la preturi avantajoase, cele doua pachete de loturi in suprafata totala de 5.750 mp (amprenta la sol a viitoarelor constructii). Fiecare pachet cuprinde doua loturi de teren.Pentru doua din aceste loturi se asteapta avizul Institutiei Arhitectului Sef, având in vedere apropierea lor de drumul existent si posibilitatea largirii acestuia.Momentan, procedura de licitatie este in curs de organizare, ea urmând sa aiba loc efectiv in urmatoarea luna.De mentionat ca, din cele 11 loturi din cartierul Ceyrat, s-au concesionat deja un numar de 7 loturi. Pe unul dintre loturi, a inceput deja construirea unui bloc de locuinte.Unul dintre obiectivele majore pentru administratia locala il reprezinta construirea ansamblului rezidential de pe strada Ceyrat. Conform planurilor municipalitatii, cartierul rezidential format din locuinte, spatii comerciale, parcari, puncte de colectare deseuri selective, zone verzi publice de cartier si zone verzi private de cartier, locuri de joaca pentru copii etc. va fi construit de investitori privati, in urma unor licitatii pentru concesionarea amplasamentelor pentru aceste blocuri."Ne dorim ca prin aceste investitii orasul Oradea sa ofere un pachet de locuinte suplimentare pentru cei care doresc sa se mute in Oradea sau sa cumpere un apartament nou", a declarat primarul Ilie Bolojan.  [...]Citeste mai departe
  Loturile din Cartierul Ceyrat, destinate construirii de locuinte, vor fi scoase din nou la licitatie
  Sursa: Primaria Oradea
 • Sedinta extraordinara a Consiliului Local


  [2017-03-19]
  In conformitate cu prevederile art. 39 alin. 2 si 3 din Legea nr. 215/2001, Legea administratiei publice locale, republicata, se convoaca sedinta extraordinara a Consiliului Local al Municipiului Oradea, care va avea loc in data de 16 martie 2017, ora 14:00 in Sala Mare de sedinte a Primariei municipiului  Oradea.Ordinea de zi a sedintei se aduce la cunostinta locuitorilor municipiului Oradea si este publicata pe site-ul oficial al institutiei www.oradea.ro,  potrivit dispozitiilor art. 39 alin. 6 si 7 din Legea 215/2001, republicata.

    [...]Citeste mai departe
  Sedinta extraordinara a Consiliului Local
  Sursa: Primaria Oradea
 • Primaria Oradea si-a prezentat proiectul de buget: investitii record din surse proprii in 2017


  [2017-03-19]
  Directorul executiv al Directiei Economice din Primaria Oradea, Eduard Florea, a prezentat azi, 10 martie, proiectul de buget pe anul 2017 al muncipiului Oradea.

  Bugetul local poate fi realizat si aprobat in Consiliul Local doar dupa ce a fost aprobat bugetul de stat, precum si dupa parcurgerea unor etape, iar in acest an bugetul local "s-a nascut greu" datorita intârzierii bugetului de stat si a unor modificari legislative aparute in ultimele luni, a explicat directorul economic al Primariei.

  Astfel, la realizarea bugetului s-au avut in vedere, alaturi de cadrul legal existent, atât previziunile privind evolutia cursurilor de schimb, a inflatiei, a dobânzilor si a altor indicatori generali in anul 2017, cât si alte acte normative sau masuri adoptate, cu impact asupra fiscalitatii locale sau cheltuielilor publice (reorganizarea institutionala, eliminarea unor impozite si taxe locale, reducerea subventiilor, salarizarea functionarilor publici, reglementari privind gestionarea deseurilor etc.).

  Eduard Florea a mentionat si faptul ca municipiul Oradea este singurul din tara care a preluat unitatile de sanatate publica (spitalele), ponderea acestora in bugetul local fiind de 33%.

  Buget de peste 1 miliard de lei in 2017

  Bugetul municipiului Oradea pentru anul 2017 prezinta o crestere cu 8% fata de anul trecut, a anuntat Eduard Florea. El este in valoare de 1.027.574.340 lei, din care veniturile proprii sunt +4%, spitale +19%, excedent, IVG +10%, impozite si taxe locale +2%, inchirieri si concesiuni +21%.

  Structura veniturilor este alcaturita din veniturile proprii ale municipiului - 30,06%, din veniturile proprii ale intitutilor publice subordonate - 38 %, prelevari buget de stat - 25,6%, imprumuturi - 0,7%. Fondurile nerambursabile sunt nesemnificative, de 0,4%, datorita faptului ca in acest an intârzie foarte mult ghidurile necesare atragerii acestor fonduri. Excedentul de buget este de 4,7%.

  In ceea ce priveste distributia sumelor, Eduard Florea a mentionat ca aceste cheltuieli operationale sunt in proportie potrivita si fara aportul proiectelor nerambursabile. 

  "Cheltuielile operationale prezinta o crestere de 1% fata de anul trecut, deoarece s-a redus dependenta financiara a operatorilor de servicii publice (ADP, OTL, Termoficare Oradea) sau a spitalelor manageriate de Primarie, care la rândul lor au realizat economii importante. Datoria publica la rândul ei are o scadere semnificativa fata de anul trecut, iar toate celelalte linii bugetare prezinta o crestere", a explicat Eduard Florea.

  Buget record pentru investitii

  Pentru investitii, Primaria Oradea aloca in acest an din surse proprii un buget record, a spus directorul economic, si anume suma de 124.293.282 lei, iar cheltuielile finantate din prelevarile de la bugetul de stat se vor realiza in masura alocarii fondurilor (Sala Sporturilor si reabilitarea sistem de termoficare etc.).

  Primaria Oradea a alocat si in acest an sume importante in buget pentru continuarea obiectivelor de investitii incepute. Astfel, sunt incluse in buget proiecte precum: amenajare acces la Complexul Wellness Termal Nymphaea, amenajare trotuar strada Republicii (tronsonul dintre strazile Dunarii si Brasovului), drumuri interioare in Cartierul Europa, programul de reabilitare a fatadelor imobilelor din Centrul Istoric (Palatul Stern, Palatul Moskovits Miksa, Palatul Apollo, Vulturul Negru, str. Republicii nr. 13, Casa Poynar etc.), reabilitarea bretelei de legatura dintre Magistrala termica nr. 1 si Magistrala termica nr. 5 pe strazile Gradinarilor, Cardinal Iuliu Hossu, Seleusului, Razboieni si Caprioarei. De asemenea, se va continua plata transelor anuale aferente Parcarii Tribunalului, Parcarii la Spitalul de Copii, sistemul informatic integrat pentru citirea si managementul contoarelor de energie termica sau programul de asfaltare a curtilor scolilor.

  Legat de investitiile noi, Eduard Florea a amintit ca acestea pot fi impartite in 4 directii principale:

  1. Pregatirea documentatiilor tehnice ale viitoarelor proiecte cu finantare nerambursabile - la rândul lor structurate pe 5 directii majore:  unitati scolare, unitati sanitare, turism si recreere, eficienta energetica, transport.

  2. Obiective de investitii obligatorii pentru derularea viitoarelor proiecte cu finantare nerambursabila (reabilitarea si/sau extinderea retelelor de apa, canalizare si termoficare, Pod peste pârâul Peta intre calea Armatei Române-str. Universitatii)

  3. Dezvoltarea sectorului rezidential (Sistematizarea utilitatilor in Cartierul Ceyrat - apa, canal, termoficare, iluminat public, infrastructura rutiera)

  4. Programul de reabilitare a fatadelor imobilelor

  5. Alte obiective de investitii noi, precum reabilitarea strazii Alecsandri, relocarea Pietei Obor, Parcul Sportiv Salca III, Pod peste râul Crisul Repede intre str. Plevnei si str. Szigligeti Ede etc.

  La finalul conferintei de presa Eduard Florea a anuntat ca incepând de azi, 10 martie proiectul de buget poate fi consultat pe site-ul Primariei Oradea, iar pâna in 27 martie sunt asteptate sugestii si pareri legate de acest buget. In data de 24 martie, ora 16, va avea loc o dezbatere publica la sediul primariei pe aceasta tema urmând ca in sedinta Consiliului Local din data de 30 martie sa fie supus aprobarii proiectul de buget pe anul 2017.

  Atasat gasiti proiectul de buget elaborat de municipalitate.

   

    [...]Citeste mai departe
  Primaria Oradea si-a prezentat proiectul de buget: investitii record din surse proprii in 2017
  Sursa: Primaria Oradea
 • Episcopia Greco-Catolica de Oradea - File de Istorie


  [2017-03-19]
  Muzeul Cetatii si Orasului Oradea in parteneriat cu Episcopia Româna Unita cu Roma, Greco-Catolica de Oradea, au bucuria de a va invita la vernisajul expozitiei: Episcopia Greco-Catolica de Oradea - File de Istorie.Evenimentul va avea loc vineri, 10 martie, incepând cu orele 17.00, in Cetatea din Oradea, Palatul Princiar, corp B, etaj 2.Expozitia cuprinde diferite carti, obiecte si vesminte arhieresti si preotesti aflate in patrimoniul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea.Tot in cadrul vernisajului va avea loc si lansarea cartii „In slujba neamului" a domnului Silviu Sana.Va asteptam cu drag!

    [...]Citeste mai departe
  Episcopia Greco-Catolica de Oradea - File de Istorie
  Sursa: Primaria Oradea
 • Conferinta internationala despre politicile de sanatate in Cetatea Oradea


  [2017-03-19]
  Municipiul Oradea, in parteneriat cu Ambasada Frantei in România si Zona Metropolitana Oradea, a organizat vineri, 10 martie 2017, la Cetatea Oradea, conferinta internationala „Politici de sanatate: care sunt solutiile inovatoare pentru teritorii?", eveniment care se deruleaza in cadrul Intâlnirilor Europene din Transilvania (editia a VII-a).

  Domeniul sanatatii prezinta o importanta majora atât in Franta, cât si in România. In Franta, in ultimii ani, se poate asista la formarea unor zone in care accesul la ingrijiri medicale se face cu dificultate, in timp ce in România, sistemul public de sanatate nu functioneaza adecvat, acest lucru datorându-se in principal lipsei de personal medical, repartitiei inegale a resurselor (majoritatea fiind concentrate in centrele universitare si in marile orase), capacitatii insuficiente de a acorda ingrijiri medicale in mediul rural si nivelului de saturatie atins de mediul spitalicesc.

  Organizata pe parcursul a trei zile (Cluj-Napoca - 8 martie, Zalau -9 martie si Oradea -10 martie), conferinta permite punerea in discutie a politicilor publice de sanatate din cele doua tari, raportul lor in teritoriu, precum si rolul lor in dezvoltarea locala, oferind o viziune reciproca pe baza experientelor proprii.

  Conferinta de la Oradea s-a axat pe doua teme: masurile de imbunatatire a preventiei medicale si cooperarea transfrontaliera in domeniul sanatatii (Frontiera: obstacol sau oportunitate?).

  La conferinta, din partea administratiei locale a participat Dacian Palladi,  administrator public al municipiului, precum si reprezentanti ai domeniului sanatatii din spitalele oradene aflate in subordinea Primariei Oradea.

   

    [...]Citeste mai departe
  Conferinta internationala despre politicile de sanatate in Cetatea Oradea
  Sursa: Primaria Oradea
 • Obligativitatea cetatenilor de a intretine spatiul verde sau terenurile pe care le detin sau le administreaza pe raza Municipiului Oradea


  [2017-03-18]
  Politia Locala Oradea si Primaria Municipiului Oradea reamintesc cetatenilor prevederile Hotarârii Consiliului Local nr. 429 din 2009 privind Regulamentul de organizare, dezvoltare si intretinere a spatiilor verzi din municipiul Oradea si a Protocolului de transmitere in folosinta gratuita a terenurilor cu destinatia de spatii verzi si prevederile Hotarârii Consiliului Local 720 din 2016, privind Regulamentul Serviciilor publice, parcurile si zonele verzi, norme specifice privind protectia mediului.

  Astfel, conform art. 8. din Hotarârea Consiliului Local nr. 429 din 2009, modificata, si in conformitate cu prevederile art. 18 lit. a si art. 17 lit. a din Hotarârea Consiliului Local nr. 720 din 2016:

  1.     asociatiile de proprietari, persoanele fizice si juridice au obligatia de a efectua, in prima saptamâna a fiecarei luni, cosirea/ taierea ierbii din perimetrul imobilului pe care il detin, pâna la limita carosabilului.

  2.     persoanele fizice si juridice au obligatia de a asigura o permanenta stare de curatenie a terenurilor pe care le detin sau le administreaza, pâna la limita carosabilului.

  Nerespectarea prevederilor mai sus mentionate se sanctioneaza cu amenzi de la 1.000 la 2.500 lei.

  Pe viitor, Politia Locala Oradea va continua actiunile de notificare, respectiv de sanctionare a persoanelor care nu se vor conforma.

  Politia Locala doreste sa multumeasca cetatenilor care s-au implicat in actiunile de igienizare si care, pentru a ne sprijini in demersul nostru comun, pot apela Dispeceratul Politiei Locale Oradea la numarul de telefon 0259.969.

   

    [...]Citeste mai departe
  Obligativitatea cetatenilor de a intretine spatiul verde sau terenurile pe care le detin sau le administreaza pe raza Municipiului Oradea
  Sursa: Primaria Oradea
 • O noua extragere in cadrul campaniei ,,Plateste impozitul online si castiga o zi de distractie la Aquapark Nymphaea\\


  [2017-03-18]
  Astazi, 9 martie 2017, a avut loc cea de-a treia tragere la sorti in cadrul campaniei ,,Plateste impozitul online si câstiga o zi de distractie la Aquapark Nymphaea", care a demarat in 13 februarie si prin care Primaria doreste sa-i motiveze pe cetateni sa plateasca impozitul online.

  Tragerea la sorti s-a facut pentru platile online efectuate de contribuabili in perioada 27 februarie - 5 martie, fiind validate doar platile de impozit integral pentru anul in curs. O comisie formata din Eduard Florea, directorul economic al Primariei Oradea, Eugenia Borbei, director juridic si Anca Grama, purtator de cuvânt a participat azi la procedura de extragere a câstigatorului.

  Din cei 718 de contribuabili care au platit impozitul online integral, prin extragere computerizata au fost desemnati câstigatori Bogdan Mihai Romeo si Stanescu Raluca, coproprietari, de pe strada Nucetului. Acestia vor fi instiintati prin adresa la domiciliu ca isi pot ridica in termen de 30 de zile de la sediul Primariei voucherul care le ofera o zi de acces la Aquaparkul Nymphaea, pentru 2 adulti si 2 copii sub 14 ani. Conform regulamentului, au fost extrase si doua rezerve, care ar putea beneficia de premiu in cazul in care câstigatorul, din diverse motive, nu isi va revendica voucherul.

  Primaria Oradea le multumeste tuturor contribuabililor, amintind pe aceasta cale ca cei care isi platesc integral impozitul pâna in 31 martie beneficiaza de bonificatia de 10%, iar in plus cei care il platesc online pot câstiga, in fiecare saptamâna pâna la sfârsitul lunii martie, o zi de distractie la aquapark pentru 2 adulti si 2 copii sub 14 ani.

  Urmatoarea extragere va avea loc saptamâna viitoare, in data de 16 martie.

   

    [...]Citeste mai departe
  O noua extragere in cadrul campaniei ,,Plateste impozitul online si castiga o zi de distractie la Aquapark Nymphaea\\
  Sursa: Primaria Oradea
 • Situatia incasarii taxelor si impozitelor locale


  [2017-03-18]
  Potrivit evidentelor fiscale ale  Directiei Economice din Primaria Municipiului Oradea, in intervalul 1 ianuarie 2017  - 28 februarie 2017 cuantumul sumelor incasate  aferente impozitelor si taxelor locale  este  de  24.311.626  lei de la 47.880 persoane fizice si 4.523 persoane juridice.

  Anul trecut, in intervalul 1 ianuarie 2016 - 29 februarie  2016,    cuantumul incasarilor  a fost  in valoare de  20.812.446 lei de la 49.968 persoane fizice si 4.445 persoane juridice.

  Primaria Oradea reaminteste ca persoanele fizice si juridice care platesc integral pâna la data de 31 martie 2017  impozitul pe proprietate  (cladiri, terenuri, auto) beneficiaza de o bonificatie la plata impozitului. In cazul persoanelor fizice, reducerea este de 10%, iar in cazul persoanelor fizice de 5%.

   

   

    [...]Citeste mai departe
  Situatia incasarii taxelor si impozitelor locale
  Sursa: Primaria Oradea
 • Licitatii pentru inchirierea unor spatii, organizate de Primaria Oradea


  [2017-03-18]
  Primaria Municipiului Oradea  prin Directia Patrimoniu Imobiliar, cu sediul in Oradea, Piata Unirii nr.1, organizeaza licitatie publica deschisa cu oferta in plic inchis pentru inchirierea unui spatiu cu alta destinatie decât aceea de locuinta, situat in imobilul din Oradea, Piata Unirii nr. 5.

  Obiectul licitatiei publice este inchirierea unui spatiu cu alta destinatie decât aceea de locuinta situat in imobilul din Oradea, Piata Unirii, nr. 5 - profil de activitate unitate de alimentatie publica. Pretul de pornire a licitatiei este 54,00 lei/mp/luna  respectiv 4.957,74 lei/ luna. Nu se percepe TVA.Chiriasul va mai putea inchiria teren in vederea amenajarii unei terase sezoniere.

  Instructiunile de organizare si desfasurare a procedurii: se pot descarca accesând site-ul www.oradea.ro, sectiunea Licitatii. Garantia de participare (se restituie) este de 1000 lei, achitata prin virament bancar in contul nr. RO02TREZ0765006XXX000160 deschis la Trezoreria Oradea, titular de cont Municipiul Oradea, cod fiscal 4230487 sau numerar depus la casieriile Primariei Municipiului Oradea, Sala Ghiseelor - parter.

  Termenul limita de depunere a ofertelor este 24.03.2017 ora 09:00, iar deschiderea ofertelor va fi tot in data de  24.03.2017 la ora 12:00, la sediul organizatorului licitatiei, Piata Unirii, nr.1 Sala 201, et. 2, Primaria Municipiului Oradea, in prezenta comisiei de licitatie si a reprezentantilor imputerniciti ai ofertantilor.

  Totodata, Primaria Municipiului Oradea  prin Directia Patrimoniu Imobiliar, cu sediul in Oradea, Piata Unirii nr.1, organizeaza licitatie publica deschisa cu oferta in plic inchis pentru inchirierea unui spatiu cu alta destinatie decât aceea de locuinta, situat in imobilul din Oradea, b-dul Dacia nr.103. Pretul de pornire a licitatiei este de 27,00 lei/mp/luna, respectiv 5.016,87 lei/ luna. Nu se percepe TVA.

  Instructiunile de organizare si desfasurare a procedurii se pot descarca accesând site-ul www.oradea.ro, sectiunea Licitatii. Garantia de participare (se restituie) este de 1000 lei, achitata prin virament bancar in contul nr. RO02TREZ0765006XXX000160 deschis la Trezoreria Oradea, titular de cont Municipiul Oradea, cod fiscal 4230487 sau numerar depus la casieriile Primariei Municipiului Oradea, Sala Ghiseelor - parter.

  Termenul limita de depunere a ofertelor este 24.03.2017 ora 09:00, iar deschiderea ofertelor va fi tot in data de  24.03.2017 la ora 13:00, la sediul organizatorului licitatiei, Piata Unirii, nr.1 Sala 201, et 2, Primaria Municipiului Oradea, in prezenta comisiei de licitatie si a reprezentantilor imputerniciti ai ofertantilor.

  In cazul ambelor licitatii ofertantul câstigator al licitatiei va fi ofertantul care prezinta oferta financiara maxima dintre ofertele declarate calificate, iar  contractele de inchiriere vor fi incheiate pe o perioada de 5 ani, cu  posibilitatea de prelungire.

  Informatii suplimentare legate de cele doua licitatii se pot obtine de la Aurelian Cizmas si  Lucretia Petan, la nr. de telefon 0259.437.000, interior 126.

   

    [...]Citeste mai departe
  Licitatii pentru inchirierea unor spatii, organizate de Primaria Oradea
  Sursa: Primaria Oradea
 • 18 puncte termice din Municipiul Oradea si Sinmartin, afectate de o avarie


  [2017-03-17]
  Termoficare Oradea a transmis un comunicat pe care il redam mai jos.

   

  Pentru eliminarea  unei  avarii la conductele de transport a agentului termic in zona   intersectiei strazilor Eminescu - Dunarea - Iorga,  mâine, 9 martie 2017, incepând cu ora 11.00, se intrerupe furnizarea caldurii si a apei calde pentru consumatorii alimentati din punctele termice  202, 303, 410, 411, 413, 415, 418, 420, 416, 422, 602, 836, 856, 868, 1181 si cele din Sânmartin - Baile Felix. De asemenea pentru consumatorii alimentati din punctele termice 839, 840, 844, 845, 863, 878 si 883 pot exista probleme in asigurarea parametrilor necesari furnizarii incalzirii.  Sunt afectati consumatorii, inclusiv cei cu PT propriu, situati pe strazile Dacia - partial, Odobescu - partial, Doina - partial, Menumorut - partial, Partenie Cosma, Leaganului, B.P. Hasdeu, Piata Creanga, N. Jiga - partial, Brasovului, Mioritei, Eminescu, Dunarea, Roman Ciorogariu, Szigligeti Ede, Moscovei - partial, Postavarului, G. Baritiu, Ady Endre - partial, Republicii - partial,  Aurel Lazar, Libertatii - partial,  Parcul Traian - partial, G. Enescu - partial, Schubert, Gh. Dima, Snagovului, Tribunalului, Magheru - partial precum si pe cele adiacente acestora, in zona Aquapark, in zona Dragos Voda, Barierei, Clujului - partial,  Moreni, in zona CET 2 (Hidroelectrica si Energomontaj), in zona Garii Oradea Est, in Cartierul Prima, in zona Nufarul 1, Centrul Comercial Lotus, in zona Nufarul 3 (de la str. Ciheiului pâna la Universitatea Emanuel) si in Sinmartin - Baile Felix.

  Estimam ca reluarea furnizarii apei calde si a incalzirii se va face in  data de 11 martie 2017, incepând cu ora 23.00.

  Ne cerem scuze pentru disconfortul creat si va asiguram ca  echipele noastre  de interventie care  executa  lucrarile vor face tot posibilul pentru a reduce timpul necesar acestor interventii.

  Pentru informatii suplimentare, clientii nostrii pot suna la dispeceratul de urgenta TelVerde 0 800 070 800 (numar apelabil gratuit din toate retelele fixe si mobile).

   

    [...]Citeste mai departe
  18 puncte termice din Municipiul Oradea si Sinmartin, afectate de o avarie
  Sursa: Primaria Oradea

 

libris.ro