Stiri Oradea

Cautare:
Selectati ziarul: Bihoreanul, OradeaPress, Ghimpele de Bihor, Informatia de Vest, Bihon.ro, Primaria Oradea, eBihoreanul, Crisana, BihorStiri.ro,
50 rezultate pentru OradeaPress.
 • S-a semnat contractul. Se reabiliteaza Palatul Ullmann!


  [2019-02-21]
  La sfarsitul saptamanii trecute, vineri, 15 februarie 2019, a fost semnat contractul de lucrari pentru reabilitarea fatadelor si a invelitorii Palatului Ullmann. Cu o valoare de peste 7,2 milioane de lei (fara TVA), palatul va fi reabilitat in 24 de luni. Situat in Oradea, Piata 1 Decembrie, Nr. 9, Palatul Ullmann a fost proiectat de […]
  The post S-a semnat contractul. Se reabiliteaza Palatul Ullmann! appeared first on Presa Oradea.
   La sfarsitul saptamanii trecute, vineri, 15 februarie 2019, a fost semnat contractul de lucrari pentru reabilitarea fatadelor si a invelitorii Palatului Ullmann. Cu o valoare de peste 7,2 milioane de lei (fara TVA), palatul va fi reabilitat in 24 de luni.
  Situat in Oradea, Piata 1 Decembrie, Nr. 9, Palatul Ullmann a fost proiectat de arhitectul L [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Needucati, indolenti sau complici? Cum ar trebui sa ne raportam la PSD-isti?


  [2019-02-21]
  Hot imbracat in costum, femeie care culege flori din gradina, batran care ti-ai turnat vecinii de pe scara la securitate, sau, din contra, care ai fost la un pas sa ajungi la Canal, doctor in halat alb, profesor cu ochelari si par carunt, muncitor cu frigul intrat in oase pe schelele spanzurate deasupra orasului, student […]
  The post Needucati, indolenti sau complici? Cum ar trebui sa ne raportam la PSD-isti? appeared first on Presa Oradea.
   Hot imbracat in costum, femeie care culege flori din gradina, batran care ti-ai turnat vecinii de pe scara la securitate, sau, din contra, care ai fost la un pas sa ajungi la Canal, doctor in halat alb, profesor cu ochelari si par carunt, muncitor cu frigul intrat in oase pe schelele spanzurate deasupra orasului, student plin de convingeri, cum ar trebui sa ma raportez la tine, PSD-istule?
  Da, stiu, unul dintre pacatele noastre capitale este generalizarea. Ni s-a spus de atatea ori. Nu toti sunt la fel. Nu toti politicienii sunt hoti, nu toti votantii PSD sunt asistati sociali, nu toti au ajuns in politica sa se capatuiasca. Si totusi, cum ar trebui sa ne raportam la cei care sunt si continua sa fie in PSD, uitandu-ne la situatia in care se afla astazi Romania? Ca la niste persoane voit rele, ca la niste persoane cu handicap, ca la niste slugi obediente, ca la niste victime, ca la niste hiene bucuroase ca vor primi bucata lor de les din imparteala, ca la niste neveste batute care traiesc cu sotul de dragul copiilor, ca la niste functionari care vad totul in cifre chiar daca dincolo de peretii birourilor lor sunt gazati oameni?
  Serios. Cum ar trebui sa ne raportam la acesti oameni pentru ca ura care ne dezbina nu poate duce la nimic constructiv. Putem sa-i insultam oricat, vom primi insulte inapoi, putem sa le explicam oricat cu cifre cum stau lucrurile, devenim brusc sorosisti, TFL-sti sau mai stiu eu ce. Stergi canalele lor din grila, nu te mai uiti la stiri, ii ignori cand ii auzi pe strada dar te simti ca un peste ce traieste intr-un acvariu cu din ce in ce mai putina apa.

  Recunosti sofismul de la primele cuvinte, vezi minciuna in orice discutie amicala, esti satul deja de retorici iefine, cum e a raspunde la o intrebare cu o intrebare (,,ceilalti au fost mai buni?, ceilalti au facut mai bine?"). Te doare cinismul, te scarbeste lipsa de masura si incapacitatea, te intristeaza prostia. Te incui in calculator, te ascunzi in foile cartilor? Te vor gasi si acolo. Nu toti sunt condamnati pentru frauda electorala, nu toti merg la vanatoare cu Tiriac, nu toti injura ziaristi sau debiteza obscenitati in fata femeilor. Nu toti se lauda ca au mitraliere acasa, nu toti vin la munca cu masini de zeci de mii de euro, nu toti trucheaza licitatii.
  Alaturi de ei, intr-o tesatura fina, sunt varstnici vulnerabili si copii nestiutori, tineri plini de elan si medici cu halate rupte in coate pe bancile universitatilor. Exact cum militantii Statului Islamic isi faceau ,,cuiburi" in scoli si gradinite ca sa nu ii poata gasi rachetele inamice fara a face victime nevinovate. Spre deosebire de copiii fortati sa stea in acele incaperi, oamenii astia sunt cu mintile la ei, vad ce se intampla in jur, inteleg desptre ce este vorba. Cum poti tu, om simplu si cinstit, sa tii in spate un hot care are ambele maini in buzunarele tale? Ba sa te mai si certi cu mine ca ii spun pe nume!

  Cum poti tu, univeresitar cu lucrari stiintifice de valoare, sa nu vezi ca Daea sau Dancila sunt, dupa toate defenitiile, analfabeti functionali? Asta este meritocratia in care iti doresti sa traiasca copiii tai? Cum poti sa nu vezi clar ca legile justitiei sunt modificate ca sa serveasca unui om sau unui grup de oameni? Si nu o lege, ci mai multe legi, cu un acelasi target? Nu iti sare nimic in ochi? Cum poti sa te multumesti cu 60 de km de autostrada pe an? E suficienta explicatia ca in anii trecuti nu s-a facut nici atat?
  Si daca vezi toate astea, daca intelegi toate astea, cum poti sa sprijini asa ceva, cum poti sa creditezi si sa faci parte din asa ceva? Si daca continui sa faci parte din asa ceva, cum ar trebui eu si ceilalti care vrem sa traim intr-o tara condusa de oameni competenti, cu legi care sa ii bage pe cei care fura in puscarie si in fata carora sa fim toti egali si cu drumuri decente pe care sa putem circula, cum ar trebui sa ne raportam la tine? Cum sa te privim, cum sa te tratam?
  Ichim Vasilica
  The post Needucati, indolenti sau complici? Cum ar trebui sa ne raportam la PSD-isti? appeared first on Presa Oradea.
  [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Raport Freedom House: Romania mai libera decat Ungaria, dar democratia este in declin!


  [2019-02-16]
  Romania este considerata o tara ,,libera" din punctul de vedere al drepturilor politice si civice, conform raportului Freedom House pe 2018, care constata, la nivel mondial, un regres al starii democratiei. Tarile cu cea mai mare libertate sunt Finlanda, Norvegia si Suedia iar cele apropiate de totalitarism sunt Rusia, China, Arabia Saudita si Siria. Potrivit […]
  The post Raport Freedom House: Romania mai libera decat Ungaria, dar democratia este in declin! appeared first on Presa Oradea.
   Romania este considerata o tara ,,libera" din punctul de vedere al drepturilor politice si civice, conform raportului Freedom House pe 2018, care constata, la nivel mondial, un regres al starii democratiei. Tarile cu cea mai mare libertate sunt Finlanda, Norvegia si Suedia iar cele apropiate de totalitarism sunt Rusia, China, Arabia Saudita si Siria.
  Potrivit raportului intitulat ,,Democratia in lume 2019", realizat de organizatia americana Freedom House, 2018 a fost al 13-lea an consecutiv in care se inregistreaza ,,un declin al situatiei libertatilor la nivel mondial".

  ,,Regresele afecteaza o serie de tari din toate zonele lumii, de la democratii cu traditie indelungata precum Statele Unite, la regimuri autoritariste consolidate precum China si Rusia. Pierderile la nivel general sunt inca reduse comparativ cu progresele inregistrate la sfarsitul secolului 20, dar tendinta este semnificativa si genereaza riscuri. Democratia este in regres"

  afirma autorii raportului.

  Romania este considerata o tara ,,libera", avand un punctaj de 81 din 100 (in care 0 puncte inseamna ,,lipsa de libertate", iar 100 de puncte – sistemul politic ,,cu cel mai mare grad de libertate"). Romania a pierdut trei puncte comparativ cu raportul anterior.
  Conform criteriului evaluarii situatiei libertatii, Romania are o cota de 2 din 7, in care 1 inseamna ,,cel mai mare grad de libertate", iar 7 ,,cel mai redus grad de libertate". Aceleasi cote (2 din 7) sunt acordate Romaniei si in functie de criteriile drepturilor politice si libertatilor civice.
  Alte natiuni catalogate drept ,,libere" sunt Statele Unite, cu un punctaj de 86 (din 100), Canada, cu 99 de puncte, Franta (90), Marea Britanie 93, Germania 94, Italia 89, Brazilia 75, Argentina 84, India 75, Finlanda, Norvegia si Suedia cu cate 100 de puncte.
  Ungaria si Polonia, copiii problema ai Europei
  Printre tarile considerate ,,partial libere" figureaza Ucraina (60 de puncte din 100), Republica Moldova (58 de puncte), Serbia (67), Ungaria (70) si Bosnia-Hertegovina (53).

  Numeroase tari sunt considerate ca nefiind libere: Rusia are doar 20 de puncte din 100, China a primit 11 puncte, Arabia Saudita 7 puncte, iar Siria 0 puncte.
  Raportul acorda o atentie speciala situatiei din Europa Centrala si de Est.

  ,,Lideri antidemocratici submineaza institutii esentiale in Europa Centrala si in Balcani, inclusiv unii care au consolidat in mod insistent controlul asupra puterii dincolo de limitele constitutionale, continuand sa submineze institutii care protejeaza libertatea de exprimare si asociere, precum si normele statului de drept"

  precizeaza raportul.
  Ungaria, condusa de premierul Viktor Orban, inregistreaza un declin ,,dramatic" pentru Uniunea Europeana, actionand ,,metodic" pentru a opri accesul vocilor critice la platforme de presa sau la societatea civila. In Polonia, partidul conservator Lege si Justitie, condus de Jaros?aw Kaczy?ski, a deteriorat ,,sistemul judiciar" in incercarea de a exercita control politic.

  Atacurile la adresa independentei presei afecteaza si alte democratii europene, subliniaza Freedom House, denuntand presiuni asupra posturilor publice in Austria, probleme in Cehia si mentionand cazul jurnalistului de investigatii Jan Kuciak, asasinat in Slovacia.
  Actiunile de reprimare s-au amplificat in Orientul Mijlociu si in Africa, subliniaza raportul, denuntand situatia politica din Egipt si posibila implicare a printului mostenitor saudit Mohammed bin Salman in asasinarea jurnalistului disident Jamal Khashoggi. In Israel, nationalismul s-a accentuat, afectand starea democratiei, desi natiunea este considerata libera, constata Freedom House.
  The post Raport Freedom House: Romania mai libera decat Ungaria, dar democratia este in declin! appeared first on Presa Oradea.
  [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Parcul Stiintific si Tehnologic Bihor, tot mai aproape de realizare!


  [2019-02-16]
  In scopul crearii unei infrastructuri de inovare si transfer tehnologic in Bihor, Consiliul Judetean, impreuna cu Universitatea din Oradea, a pus bazele unui Parc Stiintific si Tehnologic. Marti, 12 februarie, a fost semnat contractul de asociere si acordul de parteneriat intre membri. La sediul Consiliului Judetean Bihor au fost semnate contractul de asociere in participatiune […]
  The post Parcul Stiintific si Tehnologic Bihor, tot mai aproape de realizare! appeared first on Presa Oradea.
   In scopul crearii unei infrastructuri de inovare si transfer tehnologic in Bihor, Consiliul Judetean, impreuna cu Universitatea din Oradea, a pus bazele unui Parc Stiintific si Tehnologic. Marti, 12 februarie, a fost semnat contractul de asociere si acordul de parteneriat intre membri.
  La sediul Consiliului Judetean Bihor au fost semnate contractul de asociere in participatiune intre U.A.T. Judetul Bihor - Consiliul Judetean Bihor, Universitatea din Oradea si Societatea Parcuri Industriale Bihor S.A., respectiv acordul de parteneriat intre cele trei parti si Societatea Parc Stiintific si Tehnologic Bihor S.R.L.
  Semnatarii documentelor au fost P [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Atunci cand un ambasador vine la tine acasa


  [2019-02-16]
  Timpul face ca, dupa o perioada de tatonare, sa putem vorbi de rezultate ale proiectului ,,Ambasadori la UVT". O poveste pornita din dorinta rectorului UVT, prof. Marilen Pirtea, de a deschide cat mai mult Universitatea de Vest Timisoara, de a o internationaliza, de a incheia parteneriate strategice cu institutii importante Romaniei, si preluata de conducatorul […]
  The post Atunci cand un ambasador vine la tine acasa appeared first on Presa Oradea.
   Timpul face ca, dupa o perioada de tatonare, sa putem vorbi de rezultate ale proiectului ,,Ambasadori la UVT". O poveste pornita din dorinta rectorului UVT, prof. Marilen Pirtea, de a deschide cat mai mult Universitatea de Vest Timisoara, de a o internationaliza, de a incheia parteneriate strategice cu institutii importante Romaniei, si preluata de conducatorul Scolii Doctorale de Filosofie, Sociologie si Stiinte Politice, prof. Silviu Rogobete, organizator si moderator al acestor intalniri.
  Am fost printre studenti, la cateva dintre intalnirile acestea, cu ambasadori veniti in Romania, (si adaug, la acest proiect aparte, si intalnirile cu alti diplomati, sau servind Romania in alte [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • 63 de cladiri cu valoare arhitecturala vor fi reabilitate pana la sfarsitul anului!


  [2019-02-16]
  In perioada 2018 - 2019 Institutia Arhitectului Sef are in vedere reabilitarea a 63 de cladiri cu valoare arhitecturala sau monumente istorice si a cladirilor situate pe 9 strazi care debuseaza in Piata Unirii, Piata Ferdinand si str. Republicii. In cadrul bilantului sustinut vineri, 15 februarie 2019, arhitectul-sef al orasului, Radu Fortis a sustinut ca […]
  The post 63 de cladiri cu valoare arhitecturala vor fi reabilitate pana la sfarsitul anului! appeared first on Presa Oradea.
   In perioada 2018 - 2019 Institutia Arhitectului Sef are in vedere reabilitarea a 63 de cladiri cu valoare arhitecturala sau monumente istorice si a cladirilor situate pe 9 strazi care debuseaza in Piata Unirii, Piata Ferdinand si str. Republicii.
  In cadrul bilantului sustinut vineri, 15 februarie 2019, arhitectul-sef al orasului, Radu Fortis a sustinut ca se intentioneaza reabilitarea a 63 de cladiri cu valoare arhitecturala sau monumente istorice.

  ,,Municipiul Oradea este un municipiu care beneficiaza de o zestre arhitecturala deosebita, pe care trebuie sa o protejam si trebuie noi, Primaria, prin intermediul Institutiei Arhitectului Sef, sa asiguram toate masurile tehnice, administrative, pentru protejarea acestor obiective.  In acest sens, in momentul in care avem interventii monumente de arhitectura sau monumente istorice avem o colaborare cu Directia Judeteana pentru Cultura a Judetului Bihor. Trebuie respectata legislatia in vigoare cu privire la tot ceea ce se executa in legatura cu aceste cladiri"

  a subliniat arhitectul-sef.
  Un alt proiect castigat in 2016 de catre municipiul Oradea, care se deruleaza in perioada 2017 - 2019, este cel intitulat ,,Protejarea si promovarea patrimoniului art-nouveau" si este finantat in cadrul programului ,,Transnational Dunarea". Acesta urmareste crearea unui set de instrumente care sa permita o protectie si o promovare mai eficienta a patrimoniului arhitectural. Astfel, printre altele, Oradea va elabora un plan urbanistic zonal pentru zona construita protejata din centrul orasului si 5 planuri de management pentru cladiri Art-nouveau de valoare deosebita.
  Ichim Vasilica
  The post 63 de cladiri cu valoare arhitecturala vor fi reabilitate pana la sfarsitul anului! appeared first on Presa Oradea.
  [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • In sfarsit, se misca ceva si la parcarea de pe strada Independentei!


  [2019-02-08]
  Primaria Oradea anunta ca s-a finalizat turnarea unei parti a planseului inferior al parcarii subterane de pe strada Independentei iar de saptamana viitoare va incepe turnarea plaseului nivelului intermediar. Parcarea urmeaza sa fie finalizata pana la sfarsitul acestui an. Pana in prezent s-a turnat radierul, au fost montate sistemele de drenaj ale apei si a […]
  The post In sfarsit, se misca ceva si la parcarea de pe strada Independentei! appeared first on Presa Oradea.
   Primaria Oradea anunta ca s-a finalizat turnarea unei parti a planseului inferior al parcarii subterane de pe strada Independentei iar de saptamana viitoare va incepe turnarea plaseului nivelului intermediar. Parcarea urmeaza sa fie finalizata pana la sfarsitul acestui an.
  Pana in prezent s-a turnat radierul, au fost montate sistemele de drenaj ale apei si a fost turnata pardoseala finala a parcarii, care a fost elicopterizata cu cuart, apoi s-a lucrat la structura perimetrala a parcarii, turnandu-se peretii constructiei.

   
  Toate aceste lucrari s-au executat in axul 1-7 dinspre statuia lui Mihai Eminescu. Totodata, a fost montat un strat de hidroizolatie pe baza de bentonita intre peretele mulat si peretele efectiv al parcarii.
  Toate lucrarile mentionate mai sus vor continua in saptamanile urmatoare si in axul 8 -16 inspre Sinagoga Zion.


  ,,Parcarea urmeaza sa fie finalizata pana la sfarsitul acestui an. Totodata, avem in pregatire procedura de licitatie pentru piateta care va fi amenajata deasupra parcarii, spatiu care va deveni astfel unul de utilitate publica"

  a declarat Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.

  Parcarea de pe strada Independentei va fi o constructie pe trei niveluri subterane, fiind prevazuta cu 460 de locuri. Lucrarile au fost reluate in luna septembrie a anului trecut. Valoarea totala a contractului de lucrari este de aproape 36 de milioane de lei.
  Ichim Vasilica
  The post In sfarsit, se misca ceva si la parcarea de pe strada Independentei! appeared first on Presa Oradea.
  [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Raport Freedom House: Romania mai libera decat Ungaria, dar democratia este in declin!


  [2019-02-06]
  Romania este considerata o tara ,,libera" din punctul de vedere al drepturilor politice si civice, conform raportului Freedom House pe 2018, care constata, la nivel mondial, un regres al starii democratiei. Tarile cu cea mai mare libertate sunt Finlanda, Norvegia si Suedia iar cele apropiate de totalitarism sunt Rusia, China, Arabia Saudita si Siria. Potrivit […]
  The post Raport Freedom House: Romania mai libera decat Ungaria, dar democratia este in declin! appeared first on Presa Oradea.
   Romania este considerata o tara ,,libera" din punctul de vedere al drepturilor politice si civice, conform raportului Freedom House pe 2018, care constata, la nivel mondial, un regres al starii democratiei. Tarile cu cea mai mare libertate sunt Finlanda, Norvegia si Suedia iar cele apropiate de totalitarism sunt Rusia, China, Arabia Saudita si Siria.
  Potrivit raportului intitulat ,,Democratia in lume 2019", realizat de organizatia americana Freedom House, 2018 a fost al 13-lea an consecutiv in care se inregistreaza ,,un declin al situatiei libertatilor la nivel mondial".

  ,,Regresele afecteaza o serie de tari din toate zonele lumii, de la democratii cu traditie indelungata precum Statele Unite, la regimuri autoritariste consolidate precum China si Rusia. Pierderile la nivel general sunt inca reduse comparativ cu progresele inregistrate la sfarsitul secolului 20, dar tendinta este semnificativa si genereaza riscuri. Democratia este in regres"

  afirma autorii raportului.

  Romania este considerata o tara ,,libera", avand un punctaj de 81 din 100 (in care 0 puncte inseamna ,,lipsa de libertate", iar 100 de puncte – sistemul politic ,,cu cel mai mare grad de libertate"). Romania a pierdut trei puncte comparativ cu raportul anterior.
  Conform criteriului evaluarii situatiei libertatii, Romania are o cota de 2 din 7, in care 1 inseamna ,,cel mai mare grad de libertate", iar 7 ,,cel mai redus grad de libertate". Aceleasi cote (2 din 7) sunt acordate Romaniei si in functie de criteriile drepturilor politice si libertatilor civice.
  Alte natiuni catalogate drept ,,libere" sunt Statele Unite, cu un punctaj de 86 (din 100), Canada, cu 99 de puncte, Franta (90), Marea Britanie 93, Germania 94, Italia 89, Brazilia 75, Argentina 84, India 75, Finlanda, Norvegia si Suedia cu cate 100 de puncte.
  Ungaria si Polonia, copiii problema ai Europei
  Printre tarile considerate ,,partial libere" figureaza Ucraina (60 de puncte din 100), Republica Moldova (58 de puncte), Serbia (67), Ungaria (70) si Bosnia-Hertegovina (53).

  Numeroase tari sunt considerate ca nefiind libere: Rusia are doar 20 de puncte din 100, China a primit 11 puncte, Arabia Saudita 7 puncte, iar Siria 0 puncte.
  Raportul acorda o atentie speciala situatiei din Europa Centrala si de Est.

  ,,Lideri antidemocratici submineaza institutii esentiale in Europa Centrala si in Balcani, inclusiv unii care au consolidat in mod insistent controlul asupra puterii dincolo de limitele constitutionale, continuand sa submineze institutii care protejeaza libertatea de exprimare si asociere, precum si normele statului de drept"

  precizeaza raportul.
  Ungaria, condusa de premierul Viktor Orban, inregistreaza un declin ,,dramatic" pentru Uniunea Europeana, actionand ,,metodic" pentru a opri accesul vocilor critice la platforme de presa sau la societatea civila. In Polonia, partidul conservator Lege si Justitie, condus de Jaros?aw Kaczy?ski, a deteriorat ,,sistemul judiciar" in incercarea de a exercita control politic.

  Atacurile la adresa independentei presei afecteaza si alte democratii europene, subliniaza Freedom House, denuntand presiuni asupra posturilor publice in Austria, probleme in Cehia si mentionand cazul jurnalistului de investigatii Jan Kuciak, asasinat in Slovacia.
  Actiunile de reprimare s-au amplificat in Orientul Mijlociu si in Africa, subliniaza raportul, denuntand situatia politica din Egipt si posibila implicare a printului mostenitor saudit Mohammed bin Salman in asasinarea jurnalistului disident Jamal Khashoggi. In Israel, nationalismul s-a accentuat, afectand starea democratiei, desi natiunea este considerata libera, constata Freedom House.
  The post Raport Freedom House: Romania mai libera decat Ungaria, dar democratia este in declin! appeared first on Presa Oradea.
  [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Va place ce face Asociatia Internationala ,,Euro Foto Art"? Dati o mana de ajutor!


  [2019-02-05]
  Asociatia Internationala ,,Euro Foto Art" (AIEFA) a aniversat recent 10 ani de existenta. In 2018, aceasta a organizat in Oradea peste 54 de expozitii de arta foto, publicul vizitator putand sa admire peste 3.800 de imagini. Cum la majoritatea expozitiilor accesul publicului a fost gratuit, asociatia ii invita pe cei interesati sa se implice prin […]
  The post Va place ce face Asociatia Internationala ,,Euro Foto Art"? Dati o mana de ajutor! appeared first on Presa Oradea.
   Asociatia Internationala ,,Euro Foto Art" (AIEFA) a aniversat recent 10 ani de existenta. In 2018, aceasta a organizat in Oradea peste 54 de expozitii de arta foto, publicul vizitator putand sa admire peste 3.800 de imagini. Cum la majoritatea expozitiilor accesul publicului a fost gratuit, asociatia ii invita pe cei interesati sa se implice prin munca de voluntariat.
  Euro Foto Art a organizat anul trecut si patru Festivaluri Internationale de Fotografie, in cadrul caruia au fost [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Conturi blocate si interdictii de calatorie pentru spionii rusi!


  [2019-02-05]
  Consiliul European a impus luni, 21 ianuarie 2019, interdictii de calatorie pe teritoriul UE si inghetarea activelor pentru noua persoane si o entitate, pentru utilizarea si proliferarea armelor chimice. Administratia Putin a condamnat decizia UE de a impune sanctiuni, avertizand ca ar putea adopta masuri de retorsiune. Sanctiunile includ doi reprezentanti ai Serviciului de Informatii […]
  The post Conturi blocate si interdictii de calatorie pentru spionii rusi! appeared first on Presa Oradea.
   Consiliul European a impus luni, 21 ianuarie 2019, interdictii de calatorie pe teritoriul UE si inghetarea activelor pentru noua persoane si o entitate, pentru utilizarea si proliferarea armelor chimice. Administratia Putin a condamnat decizia UE de a impune sanctiuni, avertizand ca ar putea adopta masuri de retorsiune.
  Sanctiunile includ doi reprezentanti ai Serviciului de Informatii al Rusiei (GRU), precum si seful si adjunctul sefului serviciului, responsabili pentru posesia, transportul si folosirea unui agent neurotoxic in orasul britanic Salisbury in data de 4 martie 2018.

  De asemenea, o serie de sanctiuni au fost impuse unei entitati siriene responsabile pentru dezvoltarea si productia unor arme chimice, respectiv Centrul Stiintific pentru Studii si Cercetare (SSRC), precum si pentru cinci oficiali sirieni direct implicati in activitatile SSRC. Aceste persoane si entitati au fost primele care s-au aflat pe lista regimului de sanctiuni privind noile arme chimice. SSRC a fost deja inclus pe lista regimului de sanctiuni din Siria.

  ,,Sanctiunile constau intr-o interdictie de calatorie pe teritoriul UE si inghetarea activelor pentru persoane si entitati. In plus, persoanelor si entitatilor din UE li se interzice sa puna la dispozitia celor inscrisi fonduri.  Aceasta decizie contribuie la eforturile UE de combatere a proliferarii si a utilizarii armelor chimice, lucru care reprezinta o amenintare grava la adresa securitatii internationale"

  se precizeaza in comunicat.
  Fake news oficial
  Previzibil, ca in cazul arestarii ilegale a vaselor Ucrainiene, unde administratia Putin a spus ca se dorea crearea unui conflict care sa-i foloseasca lui Petro Poroshenko pentru a castiga alegerile, in situatia de fata s-a mers pe utilizarea Brexitului.


  ,,Campania de comunicare lansata de Guvernul britanic in acest caz urmareste, in primul rand, obiective de politica interna. Noile evolutii coincid cu un nou val al crizei Brexit"

  a precizat Ministerul rus de Externe.
  Uniunea Europeana a adoptat sanctiunile impotriva Rusiei din cauza atacului neurotoxic produs in oraselul britanic Salisbury. Bruxellesul a dispus sanctionarea directorului Serviciului rus de informatii militare (GRU), Igor Kostiukov, a adjunctului acestuia, Vladimir Alekseiev, si a doi presupusi agenti – Aleksandr Petrov si Ruslan Bosirov.
  Marea Britanie, Statele Unite si Uniunea Europeana atribuie Rusiei atacul chimic care i-a vizat pe 4 martie 2018 pe fostul agent secret rus Serghei Skripal si pe fiica acestuia in oraselul britanic Salisbury. Zeci de tari au expulzat aproximativ 150 de diplomati rusi in contextul acestei crize, Statele Unite expulzand 60.

  In replica, Administratia Vladimir Putin a expulzat acelasi numar de diplomati din tarile respective. Rusia a negat orice implicare in acest incident si a cerut Marii Britanii sa ofere dovezi ca atacul chimic din oraselul Salisbury nu a fost comis de serviciile secrete britanice, avertizand ca, in caz contrar, va considera ca este o agresiune la adresa unor cetateni rusi.
  The post Conturi blocate si interdictii de calatorie pentru spionii rusi! appeared first on Presa Oradea.
  [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Schimbarea Romaniei incepe cu implicarea fiecaruia dintre noi!


  [2019-02-05]
  ,,Doar platitori de taxe si impozite sau cetateni cu drepturi depline?", asa s-a numit dezbaterea de marti, 22 ianuarie 2019, cu fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu si judecatorul Cristi Danilet. Desi au fost abordate multe subiecte, ideea centrala care s-a desprins a fost aceea ca starea de lucruri din Romania trebuie schimbata si de […]
  The post Schimbarea Romaniei incepe cu implicarea fiecaruia dintre noi! appeared first on Presa Oradea.
   ,,Doar platitori de taxe si impozite sau cetateni cu drepturi depline?", asa s-a numit dezbaterea de marti, 22 ianuarie 2019, cu fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu si judecatorul Cristi Danilet. Desi au fost abordate multe subiecte, ideea centrala care s-a desprins a fost aceea ca starea de lucruri din Romania trebuie schimbata si de sus in jos, prin implicare in politica.
  In jur de 170 de persoane au participat marti, de la ora 18.00, la evenimentul-dezbatere ,,Doar platitori de taxe si impozite sau cetateni cu drepturi depline?", organizat de Asociatia Platforma Oradea Civica 2017.


  ,,In ultimii doi ani am devenit mai mult platitori de taxe, in timp ce drepturile noastre sunt doar pe hartie"

  a spus, inca de la inceputul dezbaterii, presedintele Oradea Civica, Sebastian Duma. A urmat apoi prezentarea celorlalti membri ai Asociatiei.
  ,,Schimbarea trebuie sa inceapa si de sus, acolo unde se fac regulile"
  Fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, a vorbit pe scurt despre ce l-a determinat sa faca politica si cum crede ca s-ar putea schimba lucrurile.

  ,,Romania din care am plecat eu in 2001, era Romania cenusie a lui Adrian Nastase. Cativa ani nu m-am uitat inapoi. La sfarsitul lui 2015, cand a avut loc tragedia de la Colectiv, am incercat sa ajut cat am putut. Am fost chiar translator in limba germana pentru medici si pacienti. Am reusit sa ajut cativa oameni sa mearga in Germania pentru a face operatii.
  Atunci am descoperit o alta Romanie. Oameni care nu dadeau doi bani pe politica, pe Guvern, care se focusau pe ce era important, pentru a ajuta. Eu am crezut mereu ca schimbarea poate veni de aici. De la oameni profesionisti si competenti, de la ONG-uri, de la lideri carora nu le este frica sa inceapa o afacere, de la administratii locale care functioneaza bine.  Sunt ca niste insulite care trebuie unite pentru a schimba in bine Romania. Din pacate, astazi nu mai cred asta. Cred ca schimbarea trebuie sa inceapa si de sus. Acolo unde se fac regulile si sunt jumatate din resursele noastre. Si cred ca as gresi daca nu mi-asi folosi calitatile si imaginea buna pe care o am pentru a ajuta cat mai multa lume"

  a spus, printre altele, Vlad Voiculescu.
  ,,Fara justitie mergem spre dictatura!"
  Cristi Danilet a fost, la fel ca Voiculescu, primit cu aplauze de oradeni.

  ,,Una dintre greselile cele mai mari pe care le facem este aceea ca confundam institutiile cu oamenii", a spus judecatorul care mai apoi a scos o Constitutie mica, tricolora, si a aratat-o publicului: ,,scrie undeva, aici, Guvernul Dancila? Scrie Guvernul Romaniei. Oamenii si institutiile sunt lucruri total diferite.
  Cei din Parlament au ajuns acolo ilegitim? Faptul ca alegem sa ne conduca infractori, inseamna ca… atat putem! Foarte multi dintre parlamentari nu sunt infractori dar o buna parte din ei se molipsesc de la ceilalti. Statisticile si numarul cazurilor anchetate in ultimii ani in Romania, ne arata o realitate dura: Romania este infestata de coruptie in toate ungherele si straturile ei sociale.
  Din punctul meu de vedere, solutia nu ar fi sa ne alaturam celor 350 de oameni care parasesc zilnic tara. Solutia ar fi sa imbunatatim Romania, ma feresc sa folosesc cuvantul reforma. Si o putem imbunatati atat de jos in sus cat si de sus in jos. E clar ca nu toti putem fi lideri. O parte din dumneavoastra vor candida si vor ajunge in functii cheie. Important este ce veti face acolo.  O alta parte se poate implica civic. OUG 13 a fost, in fapt, actul de nastere al democratiei participative in Romania. Romanii au descoperit ca se pot implica, ca pot schimba lucruri, ca pot face asta nu doar odata la patru ani. Pe asta se poate construi. Eu, personal, de cativa ani am un proiect pe care il duc mai departe impreuna cu cativa colegi ,,Educatie juridica pentru liceeni". Nu este sposnorizat de nimeni, tocmai de aceea va invit sa donati cei 2% pentru a-l duce mai departe.
  Fac acest proiect pentru ca este important ca cei care ne vor plati pensiile peste 10-20 de ani sa cunoasca ce e justitia, democratia si sa puna umarul la o Romania mai buna. Trebuie sa fim constienti cu totii ca daca dispare justitia, se duce dracului toata sandramaua. Fara justitie mergem spre dictatura. Iar solutia nu vine aici de la mine sau de la Vlad Voiculescu, solutia vine de la dumneavostra. Fiti parte a unei solutii"

  a spus Cristi Danilet.
  A urmat apoi intrebarile adresate de public si raspunsurile invitatilor.
  Ichim Vasilica
  The post Schimbarea Romaniei incepe cu implicarea fiecaruia dintre noi! appeared first on Presa Oradea.
  [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Proiecte pe infrastructura. Drum nou de la Rulikowski spre Aeroport!


  [2019-02-05]
  Primaria Municipiului Oradea lucreaza la trei proiecte noi pe infrastructura, menite sa ajute, in principal, la fluidizarea traficului. Se doreste largirea traversarii pe sub calea ferata din zona Matei Corvin, prelungirea drumului care leaga Oradea de Santandrei si realizarea unei legaturi suplimentare cu DN79 Oradea - Arad. Primul proiect vizeaza largirea traversarii pe sub calea […]
  The post Proiecte pe infrastructura. Drum nou de la Rulikowski spre Aeroport! appeared first on Presa Oradea.
   Primaria Municipiului Oradea lucreaza la trei proiecte noi pe infrastructura, menite sa ajute, in principal, la fluidizarea traficului. Se doreste largirea traversarii pe sub calea ferata din zona Matei Corvin, prelungirea drumului care leaga Oradea de Santandrei si realizarea unei legaturi suplimentare cu DN79 Oradea - Arad.
  Primul proiect vizeaza largirea traversarii pe sub calea ferata din zona Matei Corvin, de la doua, la patru benzi. In acest moment, inaltimea pasajului este putin peste 4 metri, iar Primaria vrea sa il inalte la 5 metri, pentru a nu mai exista restrictii pentru tiruri. Se lucreaza deja la studiul de fezabilitate, iar municipalitatea spera sa il finalizeze in trei luni, in primavara sa obtina documentatia de la CFR, iar anul viitor sa inceapa lucrarea. Valoarea proiectului va fi putin peste un milion de euro. Conform aceleiasi surse, pentru realizarea lucrarii se vor face si exproprieri, dar doar de terenuri.

  Al doilea proiect de investitii vizeaza prelungirea drumului care leaga Oradea de Santandrei - etapa a II-a. La intersectia dintre Centura Oradea si strada Cazaban exista o trecere peste calea ferata, la intrare pe drumul nou de legatura executat cu comuna Santandrei. Primaria vrea ca drumul de legatura sa se lege cu orasul, fara sa mai traverseze calea ferata sau centura.
  Potrivit primarului Ilie Bolojan, din giratia de dupa trecerea de cale ferata se propune executarea unui drum nou de 973 metri, care sa se apropie de zona malului Crisului Repede,

  ,,sa treaca pe sub cele doua linii de cale ferata, cu un pasaj pe sub acel rambleu, sa treaca apoi pe sub soseaua de centura in zona strazii Podului tot cu un pasaj pe sub rambleu si sa iasa in Cazaban prin spatele benzinariei OMV si pe langa actuala Piata Iosia, cu o bretea pentru cei care doresc sa vireze dreapta pe centura, ca sa nu aglomereze giratia din zona Cazaban si cu alta bretea pentru cei care doresc sa intre in oras si sa vireze stanga".

  Cele doua pasaje subterane vor avea o lungime de 32 de metri, respectiv 34 metri si o inaltime de 3,5 m, fiind destinate doar traficului usor.

  Proiectul este momentan in lucru, urmand ca in primavara, dupa obtinerea tuturor avizelor, sa fie finalizat studiul de fezabilitate.
  Pentru realizarea lui, Primaria Oradea vrea sa gaseasca o sursa de finantare europeana impreuna cu comuna Santandrei, iar daca nu se va reusi, atunci lucrarile se vor face din bugetele proprii.
  Legatura noua intre centura si DN79 Oradea – Arad
  Al treilea proiect de infrastructura vizeaza realizarea unei legaturi suplimentare cu DN79 Oradea – Arad, in zona aeroportului si soselei de centura, strada Ogorului, de la giratia care este situata la iesirea pe centura, langa Cimitirul Rulikowski si Cartierul Europa. Actualul drum, care duce la piata de vechituri, va continua pe langa piata, scopul fiind de a se lega cu drumul din spatele centrului comercial Era Shopping Park, care face legatura directa cu Oradea-Arad.
  Drumul va fi acoperit in zona culoarului de aterizare al aeroportului, la o distanta de aproximativ 700 metri de capatul pistei de aterizare, acoperit cu instalatie de protectie pentru lumini, care sa nu permita farurilor de la masini sa interfereze cu instalatia de semnalizare a aeroportului.

  ,,Avem un acord de principiu din partea Autoritatilor Aeronautice pentru realizarea acestui drum acoperit. El trebuie sa respecte in principal doua reguli: sa nu depaseasca partea superioara a drumului, inclusiv nivelul camioanelor care ar trece acolo, nivelul pistei, si, de asemenea, sa fie sub nivelul instalatiei de balizaj, instalatiei de iluminare-semnalizare a aeroporului, care este amplasata in aceasta zona.
  In momentul de fata realizam studiile geotehnice si topografice, in asa fel incat sa vedem care este nivelul apei in subteran, pentru ca de acest nivel va depinde si sistemul de constructie.  Estimam ca, daca totul va fi in regula, in termen de aproximativ doua luni de zile vom avea studiile de fezabilitate, inclusiv acordul de la Autoritatea Aeronautica si vom putea sa promovam acest proiect in perioada urmatoare, in asa fel incat, odata cu realizarea tuturor lucrarilor din aceasta zona, legatura dintre Leroy Merlin, Piata 100, aceasta giratie si legatura dintre intrarea in Parcul Industrial II si pasajul de pe strada Thurz [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Trupa Holograf in concert la Teatrul Regina Maria din Oradea


  [2019-02-05]
  Una dintre cele mai longevive si de succes trupe rock din Romania aflata in turneu national, va concerta sambata, 23 februarie, de la ora 19.30, la Teatrul Regina Maria din Oradea. Biletele au preturi cuprinse intre 99 si 189 de lei. Drumul muzical Holograf a fost intotdeauna aproape de public, iar oradenii sunt invitati sa […]
  The post Trupa Holograf in concert la Teatrul Regina Maria din Oradea appeared first on Presa Oradea.
   Una dintre cele mai longevive si de succes trupe rock din Romania aflata in turneu national, va concerta sambata, 23 februarie, de la ora 19.30, la Teatrul Regina Maria din Oradea. Biletele au preturi cuprinse intre 99 si 189 de lei.
  Drumul muzical Holograf a fost intotdeauna aproape de public, iar oradenii sunt invitati sa fredoneze melodiile lor preferate alaturi de Dan Bittman, Edi Petrosel, Mugurel Vrabete, Tino Furtuna si Romeo Dediu. In spectacol se vor regasi super hiturile ,,Sa nu-mi iei niciodata dragostea", ,,Ochii tai", ,,Vine o zi", ,,Si baietii plang cateodata", ,,Ti-am dat un inel".

  Biletele la concertul din 23 februarie, au preturi cuprinse intre 99 si 189 de lei, si se gasesc in format electronic pe iabilet.ro si in magazinele Flanco, Diverta, IQ BOX – Telekom, agentiile Perfect Tour, magazinele Uman si pe terminalele Selfpay din toata tara. Accesul se va face incepand cu ora 18:30.
  Organizatorii concertului, Sublime Romania – una dintre cele mai mari agentii de profil din industria muzicala din tara, pun la dispozitie 10 bilete pentru persoane cu dizabilitati si insotitorii acestora. Detalii pe adresa de mail ticketing@sublimeromania.com.
  Mai multe informatii si noutati despre Holograf si concertele lor se pot gasi pe: holograf.ro si facebook.com/TrupaHolograf/
  Ichim Vasilica
  The post Trupa Holograf in concert la Teatrul Regina Maria din Oradea appeared first on Presa Oradea.
  [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Targ de nunti la ERA Park Oradea. A doua editie a MOJO Wedding Expo!


  [2019-01-25]
  ERA Park paseste in noul an cu un eveniment dedicat viitorilor miri. In perioada 18-20 ianuarie, sub cupola centrului comercial din Calea Aradului, se va desfasura cea de-a doua editie a targului MOJO Wedding Expo. Expozitia aduce la Oradea o varietate de produse si servicii, astfel incat cuplurile care se gandesc sa-si uneasca destinele sa […]
  The post Targ de nunti la ERA Park Oradea. A doua editie a MOJO Wedding Expo! appeared first on Presa Oradea.
   ERA Park paseste in noul an cu un eveniment dedicat viitorilor miri. In perioada 18-20 ianuarie, sub cupola centrului comercial din Calea Aradului, se va desfasura cea de-a doua editie a targului MOJO Wedding Expo.
  Expozitia aduce la Oradea o varietate de produse si servicii, astfel incat cuplurile care se gandesc sa-si uneasca destinele sa poata gasi in acelasi loc toate cele necesare pentru o nunta de poveste: rochii de mireasa dar si costume pentru miri, cabine foto si servicii foto-video, candy bar si torturi, invitatii de nunta si sticlute, decoratiuni si accesorii, pachete pentru luna de miere dar si cursuri pentru dansul mirilor, formatii sau momente artistice.

  Zeci de expozanti din toate domeniile isi asteapta vizitatorii cu o abordare fresh si cele mai noi tendinte in acest domeniu iar doritorii vor putea contracta pe loc servicii esentiale pentru ziua cea mare cu discount-uri intre 10% si 50%, vor putea degusta torturi si cocktail-uri si se vor putea poza la cabinele foto prezente la targ.
  La MOJO Wedding Expo vor avea loc si reprezentatii live de makeup, hairstyle, muzica si dansuri iar participantii care incheie contracte cu expozantii de la targ vor intra automant intr-un concurs cu premii atractive. Cele trei zile vor fi pline de activitati, dar si de multe surprize.
  Intrarea este libera iar programul va fi: vineri, de la 14.00 la 20.00 iar sambata si duminica de la 12.00 la 20.00.
  Ichim Vasilica
  The post Targ de nunti la ERA Park Oradea. A doua editie a MOJO Wedding Expo! appeared first on Presa Oradea.
  [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Schimbarea Romaniei incepe cu implicarea fiecaruia dintre noi!


  [2019-01-25]
  ,,Doar platitori de taxe si impozite sau cetateni cu drepturi depline?", asa s-a numit dezbaterea de marti, 22 ianuarie 2019, cu fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu si judecatorul Cristi Danilet. Desi au fost abordate multe subiecte, ideea centrala care s-a desprins a fost aceea ca starea de lucruri din Romania trebuie schimbata si de […]
  The post Schimbarea Romaniei incepe cu implicarea fiecaruia dintre noi! appeared first on Presa Oradea.
   ,,Doar platitori de taxe si impozite sau cetateni cu drepturi depline?", asa s-a numit dezbaterea de marti, 22 ianuarie 2019, cu fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu si judecatorul Cristi Danilet. Desi au fost abordate multe subiecte, ideea centrala care s-a desprins a fost aceea ca starea de lucruri din Romania trebuie schimbata si de sus in jos, prin implicare in politica.
  In jur de 170 de persoane au participat marti, de la ora 18.00, la evenimentul-dezbatere ,,Doar platitori de taxe si impozite sau cetateni cu drepturi depline?", organizat de Asociatia Platforma Oradea Civica 2017.


  ,,In ultimii doi ani am devenit mai mult platitori de taxe, in timp ce drepturile noastre sunt doar pe hartie"

  a spus, inca de la inceputul dezbaterii, presedintele Oradea Civica, Sebastian Duma. A urmat apoi prezentarea celorlalti membri ai Asociatiei.
  ,,Schimbarea trebuie sa inceapa si de sus, acolo unde se fac regulile"
  Fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, a vorbit pe scurt despre ce l-a determinat sa faca politica si cum crede ca s-ar putea schimba lucrurile.

  ,,Romania din care am plecat eu in 2001, era Romania cenusie a lui Adrian Nastase. Cativa ani nu m-am uitat inapoi. La sfarsitul lui 2015, cand a avut loc tragedia de la Colectiv, am incercat sa ajut cat am putut. Am fost chiar translator in limba germana pentru medici si pacienti. Am reusit sa ajut cativa oameni sa mearga in Germania pentru a face operatii.
  Atunci am descoperit o alta Romanie. Oameni care nu dadeau doi bani pe politica, pe Guvern, care se focusau pe ce era important, pentru a ajuta. Eu am crezut mereu ca schimbarea poate veni de aici. De la oameni profesionisti si competenti, de la ONG-uri, de la lideri carora nu le este frica sa inceapa o afacere, de la administratii locale care functioneaza bine.  Sunt ca niste insulite care trebuie unite pentru a schimba in bine Romania. Din pacate, astazi nu mai cred asta. Cred ca schimbarea trebuie sa inceapa si de sus. Acolo unde se fac regulile si sunt jumatate din resursele noastre. Si cred ca as gresi daca nu mi-asi folosi calitatile si imaginea buna pe care o am pentru a ajuta cat mai multa lume"

  a spus, printre altele, Vlad Voiculescu.
  ,,Fara justitie mergem spre dictatura!"
  Cristi Danilet a fost, la fel ca Voiculescu, primit cu aplauze de oradeni.

  ,,Una dintre greselile cele mai mari pe care le facem este aceea ca confundam institutiile cu oamenii", a spus judecatorul care mai apoi a scos o Constitutie mica, tricolora, si a aratat-o publicului: ,,scrie undeva, aici, Guvernul Dancila? Scrie Guvernul Romaniei. Oamenii si institutiile sunt lucruri total diferite.
  Cei din Parlament au ajuns acolo ilegitim? Faptul ca alegem sa ne conduca infractori, inseamna ca… atat putem! Foarte multi dintre parlamentari nu sunt infractori dar o buna parte din ei se molipsesc de la ceilalti. Statisticile si numarul cazurilor anchetate in ultimii ani in Romania, ne arata o realitate dura: Romania este infestata de coruptie in toate ungherele si straturile ei sociale.
  Din punctul meu de vedere, solutia nu ar fi sa ne alaturam celor 350 de oameni care parasesc zilnic tara. Solutia ar fi sa imbunatatim Romania, ma feresc sa folosesc cuvantul reforma. Si o putem imbunatati atat de jos in sus cat si de sus in jos. E clar ca nu toti putem fi lideri. O parte din dumneavoastra vor candida si vor ajunge in functii cheie. Important este ce veti face acolo.  O alta parte se poate implica civic. OUG 13 a fost, in fapt, actul de nastere al democratiei participative in Romania. Romanii au descoperit ca se pot implica, ca pot schimba lucruri, ca pot face asta nu doar odata la patru ani. Pe asta se poate construi. Eu, personal, de cativa ani am un proiect pe care il duc mai departe impreuna cu cativa colegi ,,Educatie juridica pentru liceeni". Nu este sposnorizat de nimeni, tocmai de aceea va invit sa donati cei 2% pentru a-l duce mai departe.
  Fac acest proiect pentru ca este important ca cei care ne vor plati pensiile peste 10-20 de ani sa cunoasca ce e justitia, democratia si sa puna umarul la o Romania mai buna. Trebuie sa fim constienti cu totii ca daca dispare justitia, se duce dracului toata sandramaua. Fara justitie mergem spre dictatura. Iar solutia nu vine aici de la mine sau de la Vlad Voiculescu, solutia vine de la dumneavostra. Fiti parte a unei solutii"

  a spus Cristi Danilet.
  A urmat apoi intrebarile adresate de public si raspunsurile invitatilor.
  Ichim Vasilica
  The post Schimbarea Romaniei incepe cu implicarea fiecaruia dintre noi! appeared first on Presa Oradea.
  [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Planurile Primariei Oradea in 2019. Santiere peste santiere!


  [2019-01-23]
  Chiar daca directia principala va fi, si in acest an, accesarea fondurilor europene, Primaria Oradea vrea sa sustina mai multe proiecte strategice, sa investeasca in aparatura performanta pentru Spitale, sa revigoreze zona centrala si sa consolideze cresterea economica a orasului. Accesarea banilor europeni i-au permis Oradiei sa isi tripleze fondurile de investitii, motiv pentru care […]
  The post Planurile Primariei Oradea in 2019. Santiere peste santiere! appeared first on Presa Oradea.
   Chiar daca directia principala va fi, si in acest an, accesarea fondurilor europene, Primaria Oradea vrea sa sustina mai multe proiecte strategice, sa investeasca in aparatura performanta pentru Spitale, sa revigoreze zona centrala si sa consolideze cresterea economica a orasului.
  Accesarea banilor europeni i-au permis Oradiei sa isi tripleze fondurile de investitii, motiv pentru care municipalitatea este decisa sa continue pe aceasta directie. ,,Avem proiecte pe aproape toate axele. Pe unele le-am finalizat, pe altele le-am castigat si unele sunt in lucru", a spus marti, 15 ianuarie 2019, intr-o conferinta de presa, primarul Ilie Bolojan.


  ,,In urma analizarii situatiei economice a municipiului Oradea, in urma analizarii portofoliului de proiecte pe care le avem castigate sau pe care le avem in momentul de fata depuse spre finantare, am identificat cinci prioritati, pe care ne propunem sa le urmarim anul acesta. Acesta sunt: accesarea fondurilor europene, sustinerea proiectelor strategice ale municipiului Oradea, achizitia de aparatura performanta si crearea de conditii mai bune in spitalele din Oradea, revigorarea zonei centrale si cresterea economica a orasului. Asta nu inseamna ca celelelalte proiecte [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Va place ce face Asociatia Internationala ,,Euro Foto Art"? Dati o mana de ajutor!


  [2019-01-23]
  Asociatia Internationala ,,Euro Foto Art" (AIEFA) a aniversat recent 10 ani de existenta. In 2018, aceasta a organizat in Oradea peste 54 de expozitii de arta foto, publicul vizitator putand sa admire peste 3.800 de imagini. Cum la majoritatea expozitiilor accesul publicului a fost gratuit, asociatia ii invita pe cei interesati sa se implice prin […]
  The post Va place ce face Asociatia Internationala ,,Euro Foto Art"? Dati o mana de ajutor! appeared first on Presa Oradea.
   Asociatia Internationala ,,Euro Foto Art" (AIEFA) a aniversat recent 10 ani de existenta. In 2018, aceasta a organizat in Oradea peste 54 de expozitii de arta foto, publicul vizitator putand sa admire peste 3.800 de imagini. Cum la majoritatea expozitiilor accesul publicului a fost gratuit, asociatia ii invita pe cei interesati sa se implice prin munca de voluntariat.
  Euro Foto Art a organizat anul trecut si patru Festivaluri Internationale de Fotografie, in cadrul caruia au fost [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Conturi blocate si interdictii de calatorie pentru spionii rusi!


  [2019-01-23]
  Consiliul European a impus luni, 21 ianuarie 2019, interdictii de calatorie pe teritoriul UE si inghetarea activelor pentru noua persoane si o entitate, pentru utilizarea si proliferarea armelor chimice. Administratia Putin a condamnat decizia UE de a impune sanctiuni, avertizand ca ar putea adopta masuri de retorsiune. Sanctiunile includ doi reprezentanti ai Serviciului de Informatii […]
  The post Conturi blocate si interdictii de calatorie pentru spionii rusi! appeared first on Presa Oradea.
   Consiliul European a impus luni, 21 ianuarie 2019, interdictii de calatorie pe teritoriul UE si inghetarea activelor pentru noua persoane si o entitate, pentru utilizarea si proliferarea armelor chimice. Administratia Putin a condamnat decizia UE de a impune sanctiuni, avertizand ca ar putea adopta masuri de retorsiune.
  Sanctiunile includ doi reprezentanti ai Serviciului de Informatii al Rusiei (GRU), precum si seful si adjunctul sefului serviciului, responsabili pentru posesia, transportul si folosirea unui agent neurotoxic in orasul britanic Salisbury in data de 4 martie 2018.

  De asemenea, o serie de sanctiuni au fost impuse unei entitati siriene responsabile pentru dezvoltarea si productia unor arme chimice, respectiv Centrul Stiintific pentru Studii si Cercetare (SSRC), precum si pentru cinci oficiali sirieni direct implicati in activitatile SSRC. Aceste persoane si entitati au fost primele care s-au aflat pe lista regimului de sanctiuni privind noile arme chimice. SSRC a fost deja inclus pe lista regimului de sanctiuni din Siria.

  ,,Sanctiunile constau intr-o interdictie de calatorie pe teritoriul UE si inghetarea activelor pentru persoane si entitati. In plus, persoanelor si entitatilor din UE li se interzice sa puna la dispozitia celor inscrisi fonduri.  Aceasta decizie contribuie la eforturile UE de combatere a proliferarii si a utilizarii armelor chimice, lucru care reprezinta o amenintare grava la adresa securitatii internationale"

  se precizeaza in comunicat.
  Fake news oficial
  Previzibil, ca in cazul arestarii ilegale a vaselor Ucrainiene, unde administratia Putin a spus ca se dorea crearea unui conflict care sa-i foloseasca lui Petro Poroshenko pentru a castiga alegerile, in situatia de fata s-a mers pe utilizarea Brexitului.


  ,,Campania de comunicare lansata de Guvernul britanic in acest caz urmareste, in primul rand, obiective de politica interna. Noile evolutii coincid cu un nou val al crizei Brexit"

  a precizat Ministerul rus de Externe.
  Uniunea Europeana a adoptat sanctiunile impotriva Rusiei din cauza atacului neurotoxic produs in oraselul britanic Salisbury. Bruxellesul a dispus sanctionarea directorului Serviciului rus de informatii militare (GRU), Igor Kostiukov, a adjunctului acestuia, Vladimir Alekseiev, si a doi presupusi agenti – Aleksandr Petrov si Ruslan Bosirov.
  Marea Britanie, Statele Unite si Uniunea Europeana atribuie Rusiei atacul chimic care i-a vizat pe 4 martie 2018 pe fostul agent secret rus Serghei Skripal si pe fiica acestuia in oraselul britanic Salisbury. Zeci de tari au expulzat aproximativ 150 de diplomati rusi in contextul acestei crize, Statele Unite expulzand 60.

  In replica, Administratia Vladimir Putin a expulzat acelasi numar de diplomati din tarile respective. Rusia a negat orice implicare in acest incident si a cerut Marii Britanii sa ofere dovezi ca atacul chimic din oraselul Salisbury nu a fost comis de serviciile secrete britanice, avertizand ca, in caz contrar, va considera ca este o agresiune la adresa unor cetateni rusi.
  The post Conturi blocate si interdictii de calatorie pentru spionii rusi! appeared first on Presa Oradea.
  [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Financial Times: Lumina reflectoarelor UE va expune coruptia din Romania!


  [2019-01-15]
  Se inmultesc criticile si articolele negative la adresa Romaniei dupa preluarea presedintiei Consiliului UE. Conform Financial Times, in loc sa se foloseasca de ocazia rara de a-si arata realizarile si ambitiile in cadrul Uniunii, preluarea puterii va aduce in lumina reflectoarelor structura opaca de putere si coruptia omniprezenta din tara noastra. Ideea, total depasita in […]
  The post Financial Times: Lumina reflectoarelor UE va expune coruptia din Romania! appeared first on Presa Oradea.
   Se inmultesc criticile si articolele negative la adresa Romaniei dupa preluarea presedintiei Consiliului UE. Conform Financial Times, in loc sa se foloseasca de ocazia rara de a-si arata realizarile si ambitiile in cadrul Uniunii, preluarea puterii va aduce in lumina reflectoarelor structura opaca de putere si coruptia omniprezenta din tara noastra.
  Ideea, total depasita in Europa comuna in care traim astazi, cum ca ,,rufele se spala in familie" se spulbera din ce in ce mai mult. Preluarea presedintiei Consiliului UE inseamna si ca probemele Romaniei devin ale Europei iar cele ale Europei isi cauta rezolvarea aici. Tocmai de aceea, tot mai multi ziaristi de la publicatii prestigioase fac analize cu privire la puterea de la Bucuresti.

  PSD, partidul aflat la Guvernare, ramane insa opac la solicitarile presei internationale.

  ,,Oricine crede ca Romania risca sa devina un fief al lui Liviu Dragnea, cel mai puternic politician local, poate gasi destule semne care sa confirme acesta parere in orasul sau de bastina, Alexandria"

  afirma jurnalista Valerie Hopkins intr-un material pentru publicatia mentionata.

  ,,Vila uriasa a lui Dragnea, cu un teren de tenis si piscina, se afla in apropierea centrului orasului, capitala uneia din cele mai sarace regiuni din Romania. In conditiile saraciei din Romania provinciala, resedinta lui Dragnea este un monument al culturii impunitatii.
  Dragnea, liderul formatiunii de guvernare PSD, nu poate fi prim-ministru din cauza unei condamnari penale pentru frauda electorala, insa criticii sai spun ca acesta controleaza Guvernul si isi foloseste influenta imensa pentru a incerca sa se protejeze pe el, dar si membri ai clasei politice, de cruciada procurorilor anticoruptie.  Romania a preluat saptamana aceasta presedintia Consiliului UE pentru sase luni – un punct de referinta pentru perioada de tranzitie post-comunista a tarii si o oportunitate rara sa-si arate realizarile si ambitiile in cadrul UE.
  Insa, de asemenea, lumina reflectoarelor UE va expune structura opaca de putere din Romania, clasa conducatoare macinata de conflicte si coruptia omniprezenta cele mai atente analize de cand tara a aderat la Blocul comunitar, in urma cu 12 ani"

  afirma jurnalista.
  Purtatorul de cuvant al lui Liviu Dragnea nu a raspuns solicitarilor pentru un interviu, insa sustinatorii lui Dragnea afirma ca acuzatiile la adresa liderului PSD si a altor membri reprezinta persecutie politica, se mai precizeaza in materialul publicat de FT.


  ,,Parca inspirat de Viktor Orban, prim-ministrul nationalist al Ungariei, Dragnea si aliatii sai au raspuns criticilor prin atacarea UE, desi cele mai recente sondaje de opinie au aratat ca 91% din romani doresc sa ramana parte din Blocul comunitar"

  se mai arata in material.
  The post Financial Times: Lumina reflectoarelor UE va expune coruptia din Romania! appeared first on Presa Oradea.
  [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Szilagyi Lorand si Remus Toderici au castigat concursul fotoreporterilor bihoreni


  [2019-01-15]
  Ajuns la editia a treia concursul fotoreporterilor bihoreni, dotat cu ,,Cupa Fotoreporterilor Bihoreni" si Cupa UZP Bihor a fost castigat de fotograful ziarului Bihoreanul, Szilagyi Lorand si cel al ziarului Crisana, Remus Toderici. Asociatia Internationala ,,Euro Foto Art" a organizat, in parteneriat cu Uniunea Ziaristilor Profesionisti (UZP), filiala Bihor si Muzeul Orasului Oradea - Complex […]
  The post Szilagyi Lorand si Remus Toderici au castigat concursul fotoreporterilor bihoreni appeared first on Presa Oradea.
   Ajuns la editia a treia concursul fotoreporterilor bihoreni, dotat cu ,,Cupa Fotoreporterilor Bihoreni" si Cupa UZP Bihor a fost castigat de fotograful ziarului Bihoreanul, Szilagyi Lorand si cel al ziarului Crisana, Remus Toderici.
  Asociatia Internationala ,,Euro Foto Art" a organizat, in parteneriat cu Uniunea Ziaristilor Profesionisti (UZP), filiala Bihor si Muzeul Orasului Oradea - Complex Cultural, in cadrul editiei a VII-a a Festivalului Fotografiei Internationale ,,Carol Pop de Szathm [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Targ de nunti la ERA Park Oradea. A doua editie a MOJO Wedding Expo!


  [2019-01-15]
  ERA Park paseste in noul an cu un eveniment dedicat viitorilor miri. In perioada 18-20 ianuarie, sub cupola centrului comercial din Calea Aradului, se va desfasura cea de-a doua editie a targului MOJO Wedding Expo. Expozitia aduce la Oradea o varietate de produse si servicii, astfel incat cuplurile care se gandesc sa-si uneasca destinele sa […]
  The post Targ de nunti la ERA Park Oradea. A doua editie a MOJO Wedding Expo! appeared first on Presa Oradea.
   ERA Park paseste in noul an cu un eveniment dedicat viitorilor miri. In perioada 18-20 ianuarie, sub cupola centrului comercial din Calea Aradului, se va desfasura cea de-a doua editie a targului MOJO Wedding Expo.
  Expozitia aduce la Oradea o varietate de produse si servicii, astfel incat cuplurile care se gandesc sa-si uneasca destinele sa poata gasi in acelasi loc toate cele necesare pentru o nunta de poveste: rochii de mireasa dar si costume pentru miri, cabine foto si servicii foto-video, candy bar si torturi, invitatii de nunta si sticlute, decoratiuni si accesorii, pachete pentru luna de miere dar si cursuri pentru dansul mirilor, formatii sau momente artistice.

  Zeci de expozanti din toate domeniile isi asteapta vizitatorii cu o abordare fresh si cele mai noi tendinte in acest domeniu iar doritorii vor putea contracta pe loc servicii esentiale pentru ziua cea mare cu discount-uri intre 10% si 50%, vor putea degusta torturi si cocktail-uri si se vor putea poza la cabinele foto prezente la targ.
  La MOJO Wedding Expo vor avea loc si reprezentatii live de makeup, hairstyle, muzica si dansuri iar participantii care incheie contracte cu expozantii de la targ vor intra automant intr-un concurs cu premii atractive. Cele trei zile vor fi pline de activitati, dar si de multe surprize.
  Intrarea este libera iar programul va fi: vineri, de la 14.00 la 20.00 iar sambata si duminica de la 12.00 la 20.00.
  Ichim Vasilica
  The post Targ de nunti la ERA Park Oradea. A doua editie a MOJO Wedding Expo! appeared first on Presa Oradea.
  [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • ,,Capcana lui Hamlet" in premiera la Teatrul Regina Maria


  [2019-01-10]
  Luna ianuarie va fi una plina de evenimente pentru oradenii care iubesc Teatrul Regina Maria. Duminica, 13 ianuarie, de la ora 19.00, in Sala Mare va avea loc premiera ,,Capcana lui Hamlet", urmata, pe 21 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala Arcadia, de un recital de poezie din lirica lui Tudor Arghezi si un […]
  The post ,,Capcana lui Hamlet" in premiera la Teatrul Regina Maria appeared first on Presa Oradea.
   Luna ianuarie va fi una plina de evenimente pentru oradenii care iubesc Teatrul Regina Maria. Duminica, 13 ianuarie, de la ora 19.00, in Sala Mare va avea loc premiera ,,Capcana lui Hamlet", urmata, pe 21 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala Arcadia, de un recital de poezie din lirica lui Tudor Arghezi si un spectacol dedicat Micii Uniri, sustinut de Ansamblul Crisana, joi 24 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala Mare.
  Cea dintai premiera apartine Trupei Iosif Vulcan si va avea loc duminica, 13 ianuarie, de la ora 19:00, in Sala Mare: ,,Capcana lui Hamlet", adaptare dupa Nedialko Yordanov, in regia lui Petru Vutcarau.
  Yordanov, autorul textului montat de Trupa Iosif Vulcan, este un om de literatura bulgar a carui opera se remarca prin texte din registre diverse precum poezie, proza, jurnalism politic si teatru. Creatiile sale de dramaturgie se bucura de succes inca de la inceputul carierei, iar de-a lungul a peste 40 de ani de teatru, a scris piese cuprinzand toate genurile teatrale si a regizat numeroase spectacole.
  Textul ,,Uciderea lui Gonzago", care sta la baza spectacolului ,,Capcana lui Hamlet", este, la randul sau, inspirat din tragedia shakespeariana ,,Hamlet", si prezinta o varianta diferita si imbogatita a evenimentelor de la curtea castelului Elsinore, centrata pe conditia artistului.

  Hamlet - printul Danemarcei - pune la cale crearea unor imprejurari artificiale care reediteaza abominabila crima infaptuita asupra tatalui sau, iar pionii acestui plan de a demasca nelegiuirea savarsita de Claudius, actualul rege, sunt actorii care tocmai au ajuns la castel. Victimele experimentului imaginat de Hamlet nu raman, insa, doar unchiul sau si - intr-o oarecare masura - mama sa ci si protagonistii spectacolului, artistii care ,,tin oglinzile" pentru ca spectatorul sa se vada pe sine insusi.
  Traducerea textului este realizata de Elvira Rimbu, actrita si Manager Interimar la Teatrul Regina Maria, conceptia regizorala a spectacolului ii apartine reputatului om de teatru Petru Vutcarau, care monteaza deja al doilea spectacol din aceasta stagiune cu actorii care fac parte atat din Trupa Iosif Vulcan, cat si din Trupa Arcadia, iar scenografia este semnata de talentata artista Oana Cernea.
  Din distributia spectacolului fac parte actorii Richard Balint (Charles), Elvira Rimbu (Elisabeth), Petre Ghimbasan (Benvolio), Razvan Vicoveanu (Henric), Denisa Vlad (Amalia), Pavel Sirghi (Sufleurul), Sorin Ionescu (Polonius), Consuela Egyed (Ofelia), Alin Stanciu (Horatio), Sebastian Lupu (Calaul), Ciprian Ciuciu (Hamlet), Igor Lungu (Un spion, Un tortionar).
  Textul ,,Uciderea lui Gonzago" a mai fost montat la Oradea in anul 2010, spectacolul cu acelasi nume avand, insa, doar cateva reprezentatii care s-au jucat la Casa de Cultura a Sindicatelor.
  Poezie si folclor
  Urmatoarea premiera a Teatrului Regina Maria, ,,Razlete"… Spicuiri din lirica lui Tudor Arghezi, este un moment artistic de exceptie, dedicat iubitorilor de poezie. Sustinut de catre actorul Eugen Tugulea, spectacolul are menirea de a conserva si de a readuce, in acelasi timp, in atentia publicului oradean, opera unuia dintre cei mai prolifici si indragiti poeti romani: Tudor Arghezi. Glasul reputatului actor va fi acompaniat de sunetele instrumentelor de suflat manuite cu pricepere de Petrica Popa. Oradenii sunt asteptati sa paseasca in lumea magica a poeziei luni, 21 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala Arcadia.

  Ansamblul Artistic Profesionist ,,Crisana" va organiza, de asemenea, o premiera, intitulata Uniti in cuget si-n simtiri. Acest concert extraordinar dedicat Unirii Principatelor Romane, va avea loc joi, 24 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala Mare. Spectacolul va fi prezentat de indragitul actor George Voinese si vor fi invitate special Niculina Stoican si Mioara Velicu, care vor concerta alaturi de artistii bihoreni Felicia Costin, Petrica Popa, Cornelia Covaciu, Luminita Tomuta, Stangaciu, Leontin Ciucur si corpul de dansatori al ansamblului. Artistii vor fi acompaniati de orchestra Ansamblului Artistic Profesionist ,,Crisana", condusa de maestrul Adrian Miescu, iar regia artistica a spectacolului este semnata de Leontin Ciucur.
  Biletele s-au pus deja in vanzare si pot fi achizitionate de la Agentia Teatrului de marti pana vineri in intervalul orar 12:00 - 18:00, iar in weekend intre orele 10:00-13:00. Acestea pot fi achizitionate si cu o ora inainte de spectacol sau online pe biletmaster.ro. Pentru informatii suplimentare si rezervari de bilete, se poate apela 0372.368.475
  Ichim Vasilica
  [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Gradinita si cresa in Parcul Industrial I


  [2019-01-08]
  La sfarsitul anului trecut, pe 27 decembrie 2018, Municipiul Oradea a semnat contractul de lucrari privind serviciile de proiectare si executie pentru construirea Cresei si Gradinitei din Parcul Industrial I, cu echiparea infrastructurii educationale pentru educatia timpurie anteprescolara si prescolara in Oradea. Executantul a fost desemnat in urma derularii procedurii de achizitie publica, valoarea contractului […]
  The post Gradinita si cresa in Parcul Industrial I appeared first on Presa Oradea.
   La sfarsitul anului trecut, pe 27 decembrie 2018, Municipiul Oradea a semnat contractul de lucrari privind serviciile de proiectare si executie pentru construirea Cresei si Gradinitei din Parcul Industrial I, cu echiparea infrastructurii educationale pentru educatia timpurie anteprescolara si prescolara in Oradea.
  Executantul a fost desemnat in urma derularii procedurii de achizitie publica, valoarea contractului fiind de putin peste 5 milioane de lei (fara TVA). Prin intermediul acestei investitii se doreste edificarea unei cladiri noi, avand ca destinatie propusa servicii educationale de tip cresa si gradinita pe un amplasament aflat in proprietatea Municipiului Oradea, localizat pe o parcela din Parcul Industrial I din str. General Gheorghe Mardarescu.
  In cadrul acestei noi cladiri, organizate pe 2 nivele (P+E), au fost propuse amplasarea a doua clase de cresa si o clasa de gradinita la parter, respectiv 3 clase de gradinita la etaj, toate prevazute cu dormitoarele aferente.
  Sunt propuse totodata si functiuni conexe (spatii de depozitare si grupuri sanitare aferente salilor de clasa, holuri de acces, doua cabinete medicale si psihopedagogice, doua izolatoare, birouri pentru educatoare si un birou pentru director sau coordonator,

  vestiare pentru personal, spatii tehnice, oficiu, spatii de depozitare rufe), dar si spatii destinate utilizarii in comun a claselor de cresa si gradinita: sala de gimnastica precum si sala multifunctionala.
   
  Suprafata terenului disponibil pentru investitie este de 4.116 mp, suprafata construita propusa este de 1.216 mp, suprafata utila totala este de 1.881 mp, iar suprafata desfasurata de 2293 mp.
  Numarul de locuri din fiecare clasa a fost stabilit la 20 de copii, atat pentru grupele anteprescolare cat si pentru cele prescolare, tinand cont de solicitarile venite de la companiile si angajatii din Parcul Industrial 1.
  Finantarea investitiei este asigurata din fonduri europene prin Programul Operational Regional 2014-2020.
  Durata de realizare a investitiei este de 25 de luni, din care o luna proiectarea si 24 de luni executia lucrarilor.
  Ichim Vasilica
  The post Gradinita si cresa in Parcul Industrial I appeared first on Presa Oradea.
  [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Bucurii pentru copiii din centrul de zi!


  [2019-01-07]
  Asociatia Caritas Eparhial Oradea a desfasurat in perioada 7 – 23 decembrie 2018 Colecta de alimente de Craciun pentru copiii din centrele de zi. Aceasta s-a desfasurat in centrele comerciale Era Shopping Park si Selgros Cash & Carry si la Liceul Teoretic ,,Onisifor Ghibu". In centrele comerciale s-au colectat 146 litri de ulei, 100 kg […]
  The post Bucurii pentru copiii din centrul de zi! appeared first on Presa Oradea.
   Asociatia Caritas Eparhial Oradea a desfasurat in perioada 7 – 23 decembrie 2018 Colecta de alimente de Craciun pentru copiii din centrele de zi. Aceasta s-a desfasurat in centrele comerciale Era Shopping Park si Selgros Cash & Carry si la Liceul Teoretic ,,Onisifor Ghibu".
  In centrele comerciale s-au colectat 146 litri de ulei, 100 kg de faina, 94 kg de orez, 66 kg de zahar, 96 pungi de paste fainoase, 308 bucati diferite dulciuri si 120 bucati de conserve. Pe langa produsele neperisabile au fost colectate si alte produse cum ar fi: fructe, produse lactate etc.
  In activitatea de colectare a alimentelor, pentru copiii din centrul de zi si cantina sociala, au fost implicati 39 voluntari, care au desfasurat 230 ore de voluntariat.

  In acelasi context, la Liceul Teoretic ,,Onisifor Ghibu", elevii au strans 88 litri de ulei, 37 kg de faina, 87 kg de orez, 206 kg de zahar, 186 pungi de paste fainoase, 59 bucati diferite dulciuri si 261 bucati de conserve pe care le-au donat Asociatiei Caritas Eparhial Oradea.
  Actiunea de colectare a fost coordonata de profesoara Carmen Chis cu ajutorul membrilor comisiei SNAC, fiind sustinuta de directiunea liceului si de Consiliul elevilor.


  ,,Asociatia Caritas Eparhial Oradea multumeste tuturor celor implicati in aceasta colecta, voluntarilor si, in special, persoanelor care au facut o fapta buna si ii asigura pe donatori de faptul ca toate donatiile vor ajunge acolo unde este mare nevoie de acestea"

  se afirma intr-un comunicat semnat de coordonatoarea voluntarilor, Ioana Tuta.
  Ichim Vasilica
  The post Bucurii pentru copiii din centrul de zi! appeared first on Presa Oradea.
  [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Turcia, tot mai departe de democratie!


  [2019-01-07]
  Autoritatea de radiodifuziune din Turcia, RTUK, a suspendat doua programe de televiziune, in cadrul carora presedintele Recep Tayyip Erdogan a fost criticat. Un talk-show critic la adresa guvernului difuzat de televiziunea Halk TV a fost suspendat de cinci ori, in timp ce un program de stiri de la Fox TV nu va fi difuzat timp […]
  The post Turcia, tot mai departe de democratie! appeared first on Presa Oradea.
   Autoritatea de radiodifuziune din Turcia, RTUK, a suspendat doua programe de televiziune, in cadrul carora presedintele Recep Tayyip Erdogan a fost criticat.
  Un talk-show critic la adresa guvernului difuzat de televiziunea Halk TV a fost suspendat de cinci ori, in timp ce un program de stiri de la Fox TV nu va fi difuzat timp de trei zile, anunta Hurriyet, care citeaza o decizie RTUK. Ambele posturi de televiziune au fost amendate. Pe 10 decembrie, prezentatorul Fox TV, Fatih Portakal, a criticat presiunea asupra opozitiei, argumentand ca oamenii nu indraznesc nici macar sa protesteze pasnic fata de cresterea pretului gazelor naturale.


  ,,Cati oameni ar indrazni sa iasa in strada, in ciuda fricii?"

  s-a intrebat Portakal.
  Erdogan l-a criticat dur pe prezentatorul Fox TV, al carui nume de familie inseamna portocala. Erdogan a vorbit despre ,,o portocala" sau ,,citrice" care ii indeamna pe oameni sa iasa pe strazi. ,,Cunoaste-ti limitele", a amenintat Erdogan.

  Doi recunoscuti actori de comedie, Metin Akpinar si Mujdat Gezen, au aparut la talk-showul de la Halk TV pe 21 decembrie, criticand lipsa democratiei in Turcia. Cei doi sunt in curs de investigare pentru insultarea lui Erdogan, iar o instanta l-a impus luni celor doi o interdictie de calatorie.
  In Turcia, zeci de jurnalisti au fost arestati, iar zeci de institutii media au fost inchise dupa incercarea de lovitura de stat esuata din 2016.
  The post Turcia, tot mai departe de democratie! appeared first on Presa Oradea.
  [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Financial Times: Lumina reflectoarelor UE va expune coruptia din Romania!


  [2019-01-04]
  Se inmultesc criticile si articolele negative la adresa Romaniei dupa preluarea presedintiei Consiliului UE. Conform Financial Times, in loc sa se foloseasca de ocazia rara de a-si arata realizarile si ambitiile in cadrul Uniunii, preluarea puterii va aduce in lumina reflectoarelor structura opaca de putere si coruptia omniprezenta din tara noastra. Ideea, total depasita in […]
  The post Financial Times: Lumina reflectoarelor UE va expune coruptia din Romania! appeared first on Presa Oradea.
   Se inmultesc criticile si articolele negative la adresa Romaniei dupa preluarea presedintiei Consiliului UE. Conform Financial Times, in loc sa se foloseasca de ocazia rara de a-si arata realizarile si ambitiile in cadrul Uniunii, preluarea puterii va aduce in lumina reflectoarelor structura opaca de putere si coruptia omniprezenta din tara noastra.
  Ideea, total depasita in Europa comuna in care traim astazi, cum ca ,,rufele se spala in familie" se spulbera din ce in ce mai mult. Preluarea presedintiei Consiliului UE inseamna si ca probemele Romaniei devin ale Europei iar cele ale Europei isi cauta rezolvarea aici. Tocmai de aceea, tot mai multi ziaristi de la publicatii prestigioase fac analize cu privire la puterea de la Bucuresti.

  PSD, partidul aflat la Guvernare, ramane insa opac la solicitarile presei internationale.

  ,,Oricine crede ca Romania risca sa devina un fief al lui Liviu Dragnea, cel mai puternic politician local, poate gasi destule semne care sa confirme acesta parere in orasul sau de bastina, Alexandria"

  afirma jurnalista Valerie Hopkins intr-un material pentru publicatia mentionata.

  ,,Vila uriasa a lui Dragnea, cu un teren de tenis si piscina, se afla in apropierea centrului orasului, capitala uneia din cele mai sarace regiuni din Romania. In conditiile saraciei din Romania provinciala, resedinta lui Dragnea este un monument al culturii impunitatii.
  Dragnea, liderul formatiunii de guvernare PSD, nu poate fi prim-ministru din cauza unei condamnari penale pentru frauda electorala, insa criticii sai spun ca acesta controleaza Guvernul si isi foloseste influenta imensa pentru a incerca sa se protejeze pe el, dar si membri ai clasei politice, de cruciada procurorilor anticoruptie.  Romania a preluat saptamana aceasta presedintia Consiliului UE pentru sase luni – un punct de referinta pentru perioada de tranzitie post-comunista a tarii si o oportunitate rara sa-si arate realizarile si ambitiile in cadrul UE.
  Insa, de asemenea, lumina reflectoarelor UE va expune structura opaca de putere din Romania, clasa conducatoare macinata de conflicte si coruptia omniprezenta cele mai atente analize de cand tara a aderat la Blocul comunitar, in urma cu 12 ani"

  afirma jurnalista.
  Purtatorul de cuvant al lui Liviu Dragnea nu a raspuns solicitarilor pentru un interviu, insa sustinatorii lui Dragnea afirma ca acuzatiile la adresa liderului PSD si a altor membri reprezinta persecutie politica, se mai precizeaza in materialul publicat de FT.


  ,,Parca inspirat de Viktor Orban, prim-ministrul nationalist al Ungariei, Dragnea si aliatii sai au raspuns criticilor prin atacarea UE, desi cele mai recente sondaje de opinie au aratat ca 91% din romani doresc sa ramana parte din Blocul comunitar"

  se mai arata in material.
  The post Financial Times: Lumina reflectoarelor UE va expune coruptia din Romania! appeared first on Presa Oradea.
  [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Nici macar cei care au votat PSD nu vor corupti scapati de puscarie!


  [2019-01-03]
  Nicio fractura in societate pe temele justitiei. 9 din 10 romani nu sunt de acord cu amnistia si gratierea in cazul faptelor de coruptie. La fel gandesc si 87% dintre votantii PSD-ALDE. 91% dintre romani se opun amnistiei si gratierii in cazul faptelor de coruptie, arata un sondaj ISSPOL realizat la solicitarea Geeks for Democracy, […]
  The post Nici macar cei care au votat PSD nu vor corupti scapati de puscarie! appeared first on Presa Oradea.
   
  Nicio fractura in societate pe temele justitiei. 9 din 10 romani nu sunt de acord cu amnistia si gratierea in cazul faptelor de coruptie. La fel gandesc si 87% dintre votantii PSD-ALDE.
  91% dintre romani se opun amnistiei si gratierii in cazul faptelor de coruptie, arata un sondaj ISSPOL realizat la solicitarea Geeks for Democracy, in perioada 4-11 decembrie, si dat publicitatii miercuri, 12 decembrie.
  Rezultatele sondajului arata ca nu exista nicio diviziune in societate pe temele fierbinti ale justitiei. In jur de 90% dintre respondenti se declara anti amnistie si gratiere pentru fapte de coruptie, concluzie consecventa pe toate grupurile demografice, preferinte electorale, regiuni istorice etc.

  Astfel, 91% dintre romani se opun gratierii celor condamnati pentru coruptie, respectiv amnistiei faptelor de coruptie, 87% dintre romanii care au votat cu PSD/ALDE/UDMR la alegerile parlamentare din 2016 se opun gratierii si amnistiei pentru coruptie, procentul celor care au votat PNL/USR/PMP care se opun este de 96%, 63% dintre romani considera ca pedepsele pentru coruptie sunt prea mici, 73% dintre romani considera ca viata lor este afectata de coruptie in proportie mare si foarte mare,

  80% dintre romani considera ca lupta anticoruptie este importanta pentru ei, 91% dintre romani doresc sa continuam sa fim parte a Uniunii Europene.
  Studiul a fost realizat in perioada 4-11 decembrie de ISSPOL, prin metoda CATI (cercetarea via telefon), pe un esantion reprezentativ national de 1064 de persoane, avand o marja de eroare de +/-3%.
  Studiul complet este disponibil pe site-ul g4d.ro.
  Ichim Vasilica
  The post Nici macar cei care au votat PSD nu vor corupti scapati de puscarie! appeared first on Presa Oradea.
  [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Primul in Romania. Salon International cu fotografii realizate pe mobil!


  [2018-12-31]
  Asociatia Internationala ,,Euro Foto Art" a organizat primul concurs de arta fotografica internationala din Romania la care s-a putut participa numai cu colectii de fotografii formate din imagini realizate cu telefonul mobil. Salonul este organizat in preamubul editiei a VII-a a Festivalului International de Fotografie ,,Carol Pop de Szathm [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Ambulante noi pe strazile din Bihor!


  [2018-12-31]
  Vesti bune pentru bihoreni. Au sosit primele 10 ambulante din lotul de 31 care vor veni in Bihor. Acestea sunt echipate cu debrifilator, injectomat, aspirator, atele, tuburi de oxigen, incalzitor de perfuzie si comunica live cu Unitatea de Primire a Urgentelor. Ambulantele au fost achizitionate de Guvernul Romaniei prin Programul Operational Regional. ,,Sunt primele 10 […]
  The post Ambulante noi pe strazile din Bihor! appeared first on Presa Oradea.
   Vesti bune pentru bihoreni. Au sosit primele 10 ambulante din lotul de 31 care vor veni in Bihor. Acestea sunt echipate cu debrifilator, injectomat, aspirator, atele, tuburi de oxigen, incalzitor de perfuzie si comunica live cu Unitatea de Primire a Urgentelor.
  Ambulantele au fost achizitionate de Guvernul Romaniei prin Programul Operational Regional.


  ,,Sunt primele 10 dintr-un total de 31 care urmeaza sa soseasca. Urmatorul lot va veni in luna martie 2019. 9 sunt Renault si una Volkswagen, cu tractiune 4×4. Toate sunt de tip B1 si B2, echipate cu debrifilator, injectomat, aspirator, atele, tuburi de oxigen, incalzitor de perfuzie, targa si dispozitive pentru a comunica in direct cu Unitatea de Primire a Urgentelor. Ambulanta Volkswagen, singura cu tractiune 4×4, va fi prezenta la Arieseni pe perioada sarbatorilor de iarna"

  a spus managerul Liciniu Venter care a vorbit si despre statisticile din primele 11 luni ale anului in curs. Serviciul de Ambulanta Judetean (SAJ) Bihor a avut nu mai putin de 81.137 de interventii, o crestere cu 4,3% fata de anul 2017, s-a inregistrat de asemenea o crestere cu 10% a numarului de stopuri cardiovasculare.

  Ambulantele au intervenit la 302 accidente, o crestere cu 14,3% a numarului acestora, parcurgand peste 3,4 milioane de kilometri (cu 4% mai mult decat in anul 2017).

  ,,Le recoamndam bihorenilor sa se imbrace bine, sa evite consumul excesiv de alcool iar pentru afectiunile usoare sa se adreseze medicului de familie sau centrelor de permanenta"

  a mai spus Venter.

  In prezent, parcul SAJ Bihor are 71 de ambulante operationale, cele mai vechi din 2008. Unele au depasit deja borna de un milion de kilometri.
  Ichim Vasilica
  The post Ambulante noi pe strazile din Bihor! appeared first on Presa Oradea.
  [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Bucurii pentru copiii din centrul de zi!


  [2018-12-28]
  Asociatia Caritas Eparhial Oradea a desfasurat in perioada 7 – 23 decembrie 2018 Colecta de alimente de Craciun pentru copiii din centrele de zi. Aceasta s-a desfasurat in centrele comerciale Era Shopping Park si Selgros Cash & Carry si la Liceul Teoretic ,,Onisifor Ghibu". In centrele comerciale s-au colectat 146 litri de ulei, 100 kg […]
  The post Bucurii pentru copiii din centrul de zi! appeared first on Presa Oradea.
   Asociatia Caritas Eparhial Oradea a desfasurat in perioada 7 – 23 decembrie 2018 Colecta de alimente de Craciun pentru copiii din centrele de zi. Aceasta s-a desfasurat in centrele comerciale Era Shopping Park si Selgros Cash & Carry si la Liceul Teoretic ,,Onisifor Ghibu".
  In centrele comerciale s-au colectat 146 litri de ulei, 100 kg de faina, 94 kg de orez, 66 kg de zahar, 96 pungi de paste fainoase, 308 bucati diferite dulciuri si 120 bucati de conserve. Pe langa produsele neperisabile au fost colectate si alte produse cum ar fi: fructe, produse lactate etc.
  In activitatea de colectare a alimentelor, pentru copiii din centrul de zi si cantina sociala, au fost implicati 39 voluntari, care au desfasurat 230 ore de voluntariat.

  In acelasi context, la Liceul Teoretic ,,Onisifor Ghibu", elevii au strans 88 litri de ulei, 37 kg de faina, 87 kg de orez, 206 kg de zahar, 186 pungi de paste fainoase, 59 bucati diferite dulciuri si 261 bucati de conserve pe care le-au donat Asociatiei Caritas Eparhial Oradea.
  Actiunea de colectare a fost coordonata de profesoara Carmen Chis cu ajutorul membrilor comisiei SNAC, fiind sustinuta de directiunea liceului si de Consiliul elevilor.


  ,,Asociatia Caritas Eparhial Oradea multumeste tuturor celor implicati in aceasta colecta, voluntarilor si, in special, persoanelor care au facut o fapta buna si ii asigura pe donatori de faptul ca toate donatiile vor ajunge acolo unde este mare nevoie de acestea"

  se afirma intr-un comunicat semnat de coordonatoarea voluntarilor, Ioana Tuta.
  Ichim Vasilica
  The post Bucurii pentru copiii din centrul de zi! appeared first on Presa Oradea.
  [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Turcia, tot mai departe de democratie!


  [2018-12-28]
  Autoritatea de radiodifuziune din Turcia, RTUK, a suspendat doua programe de televiziune, in cadrul carora presedintele Recep Tayyip Erdogan a fost criticat. Un talk-show critic la adresa guvernului difuzat de televiziunea Halk TV a fost suspendat de cinci ori, in timp ce un program de stiri de la Fox TV nu va fi difuzat timp […]
  The post Turcia, tot mai departe de democratie! appeared first on Presa Oradea.
   Autoritatea de radiodifuziune din Turcia, RTUK, a suspendat doua programe de televiziune, in cadrul carora presedintele Recep Tayyip Erdogan a fost criticat.
  Un talk-show critic la adresa guvernului difuzat de televiziunea Halk TV a fost suspendat de cinci ori, in timp ce un program de stiri de la Fox TV nu va fi difuzat timp de trei zile, anunta Hurriyet, care citeaza o decizie RTUK. Ambele posturi de televiziune au fost amendate. Pe 10 decembrie, prezentatorul Fox TV, Fatih Portakal, a criticat presiunea asupra opozitiei, argumentand ca oamenii nu indraznesc nici macar sa protesteze pasnic fata de cresterea pretului gazelor naturale.


  ,,Cati oameni ar indrazni sa iasa in strada, in ciuda fricii?"

  s-a intrebat Portakal.
  Erdogan l-a criticat dur pe prezentatorul Fox TV, al carui nume de familie inseamna portocala. Erdogan a vorbit despre ,,o portocala" sau ,,citrice" care ii indeamna pe oameni sa iasa pe strazi. ,,Cunoaste-ti limitele", a amenintat Erdogan.

  Doi recunoscuti actori de comedie, Metin Akpinar si Mujdat Gezen, au aparut la talk-showul de la Halk TV pe 21 decembrie, criticand lipsa democratiei in Turcia. Cei doi sunt in curs de investigare pentru insultarea lui Erdogan, iar o instanta l-a impus luni celor doi o interdictie de calatorie.
  In Turcia, zeci de jurnalisti au fost arestati, iar zeci de institutii media au fost inchise dupa incercarea de lovitura de stat esuata din 2016.
  The post Turcia, tot mai departe de democratie! appeared first on Presa Oradea.
  [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Nici macar cei care au votat PSD nu vor corupti scapati de puscarie!


  [2018-12-24]
  Nicio fractura in societate pe temele justitiei. 9 din 10 romani nu sunt de acord cu amnistia si gratierea in cazul faptelor de coruptie. La fel gandesc si 87% dintre votantii PSD-ALDE. 91% dintre romani se opun amnistiei si gratierii in cazul faptelor de coruptie, arata un sondaj ISSPOL realizat la solicitarea Geeks for Democracy, […]
  The post Nici macar cei care au votat PSD nu vor corupti scapati de puscarie! appeared first on Presa Oradea.
   
  Nicio fractura in societate pe temele justitiei. 9 din 10 romani nu sunt de acord cu amnistia si gratierea in cazul faptelor de coruptie. La fel gandesc si 87% dintre votantii PSD-ALDE.
  91% dintre romani se opun amnistiei si gratierii in cazul faptelor de coruptie, arata un sondaj ISSPOL realizat la solicitarea Geeks for Democracy, in perioada 4-11 decembrie, si dat publicitatii miercuri, 12 decembrie.
  Rezultatele sondajului arata ca nu exista nicio diviziune in societate pe temele fierbinti ale justitiei. In jur de 90% dintre respondenti se declara anti amnistie si gratiere pentru fapte de coruptie, concluzie consecventa pe toate grupurile demografice, preferinte electorale, regiuni istorice etc.

  Astfel, 91% dintre romani se opun gratierii celor condamnati pentru coruptie, respectiv amnistiei faptelor de coruptie, 87% dintre romanii care au votat cu PSD/ALDE/UDMR la alegerile parlamentare din 2016 se opun gratierii si amnistiei pentru coruptie, procentul celor care au votat PNL/USR/PMP care se opun este de 96%, 63% dintre romani considera ca pedepsele pentru coruptie sunt prea mici, 73% dintre romani considera ca viata lor este afectata de coruptie in proportie mare si foarte mare,

  80% dintre romani considera ca lupta anticoruptie este importanta pentru ei, 91% dintre romani doresc sa continuam sa fim parte a Uniunii Europene.
  Studiul a fost realizat in perioada 4-11 decembrie de ISSPOL, prin metoda CATI (cercetarea via telefon), pe un esantion reprezentativ national de 1064 de persoane, avand o marja de eroare de +/-3%.
  Studiul complet este disponibil pe site-ul g4d.ro.
  Ichim Vasilica
  The post Nici macar cei care au votat PSD nu vor corupti scapati de puscarie! appeared first on Presa Oradea.
  [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Maraton fotografic la Oradea. Trei expozitii intr-o singura zi!


  [2018-12-22]
  Asociatia Internationala ,,Euro Foto Art" a organizat sambata, 8 decembrie, un adevarat maraton fotografic, cu nu mai putin de trei expozitii artistice, la care au participat o multime de iubitori ai fotografiei. La fiecare vernisaj, au luat cuvantul dr. Ramona Novicov critic de arta (in limba romana) si redactorul Szucs L [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Mos Craciun soseste sambata, 22 decembrie, in Gara Oradea!


  [2018-12-22]
  Veste buna pentru micuti. Mos Craciun va veni si in acest an in Oradea, la invitatia Primariei. La fel ca in anii trecuti, Mosul va sosi cu trenul sambata, 22 decembrie, la ora 10:00, putand fi intampinat de copii pe peronul Garii Oradea. El va imparti cadouri copiilor prezenti, iar la iesirea din gara se […]
  The post Mos Craciun soseste sambata, 22 decembrie, in Gara Oradea! appeared first on Presa Oradea.
   Veste buna pentru micuti. Mos Craciun va veni si in acest an in Oradea, la invitatia Primariei. La fel ca in anii trecuti, Mosul va sosi cu trenul sambata, 22 decembrie, la ora 10:00, putand fi intampinat de copii pe peronul Garii Oradea.
  El va imparti cadouri copiilor prezenti, iar la iesirea din gara se va urca in caleasca si va porni spre centru, pe traseul str. Republicii - B-dul Magheru - Centrul Civic - Piata Unirii, destinatia Mosului fiind casuta sa, amenajata in cadrul Targului de Craciun.

  Aici, Mosul le va da cadouri copiilor prezenti, iar apoi se va retrage pentru a se odihni in vederea Sarbatorii Craciunului.

  Primaria Municipiului Oradea a pregatit pentru Mos Craciun 1.200 de pachete cu dulciuri, cu scopul de a fi oferite copiilor.
  Ichim Vasilica
  The post Mos Craciun soseste sambata, 22 decembrie, in Gara Oradea! appeared first on Presa Oradea.
  [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Primul in Romania. Salon International cu fotografii realizate pe mobil!


  [2018-12-21]
  Asociatia Internationala ,,Euro Foto Art" a organizat primul concurs de arta fotografica internationala din Romania la care s-a putut participa numai cu colectii de fotografii formate din imagini realizate cu telefonul mobil. Salonul este organizat in preamubul editiei a VII-a a Festivalului International de Fotografie ,,Carol Pop de Szathm [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Ambulante noi pe strazile din Bihor!


  [2018-12-21]
  Vesti bune pentru bihoreni. Au sosit primele 10 ambulante din lotul de 31 care vor veni in Bihor. Acestea sunt echipate cu debrifilator, injectomat, aspirator, atele, tuburi de oxigen, incalzitor de perfuzie si comunica live cu Unitatea de Primire a Urgentelor. Ambulantele au fost achizitionate de Guvernul Romaniei prin Programul Operational Regional. ,,Sunt primele 10 […]
  The post Ambulante noi pe strazile din Bihor! appeared first on Presa Oradea.
   Vesti bune pentru bihoreni. Au sosit primele 10 ambulante din lotul de 31 care vor veni in Bihor. Acestea sunt echipate cu debrifilator, injectomat, aspirator, atele, tuburi de oxigen, incalzitor de perfuzie si comunica live cu Unitatea de Primire a Urgentelor.
  Ambulantele au fost achizitionate de Guvernul Romaniei prin Programul Operational Regional.


  ,,Sunt primele 10 dintr-un total de 31 care urmeaza sa soseasca. Urmatorul lot va veni in luna martie 2019. 9 sunt Renault si una Volkswagen, cu tractiune 4×4. Toate sunt de tip B1 si B2, echipate cu debrifilator, injectomat, aspirator, atele, tuburi de oxigen, incalzitor de perfuzie, targa si dispozitive pentru a comunica in direct cu Unitatea de Primire a Urgentelor. Ambulanta Volkswagen, singura cu tractiune 4×4, va fi prezenta la Arieseni pe perioada sarbatorilor de iarna"

  a spus managerul Liciniu Venter care a vorbit si despre statisticile din primele 11 luni ale anului in curs. Serviciul de Ambulanta Judetean (SAJ) Bihor a avut nu mai putin de 81.137 de interventii, o crestere cu 4,3% fata de anul 2017, s-a inregistrat de asemenea o crestere cu 10% a numarului de stopuri cardiovasculare.

  Ambulantele au intervenit la 302 accidente, o crestere cu 14,3% a numarului acestora, parcurgand peste 3,4 milioane de kilometri (cu 4% mai mult decat in anul 2017).

  ,,Le recoamndam bihorenilor sa se imbrace bine, sa evite consumul excesiv de alcool iar pentru afectiunile usoare sa se adreseze medicului de familie sau centrelor de permanenta"

  a mai spus Venter.

  In prezent, parcul SAJ Bihor are 71 de ambulante operationale, cele mai vechi din 2008. Unele au depasit deja borna de un milion de kilometri.
  Ichim Vasilica
  The post Ambulante noi pe strazile din Bihor! appeared first on Presa Oradea.
  [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Nici macar cei care au votat PSD nu vor corupti scapati de puscarie!


  [2018-12-14]
  Nicio fractura in societate pe temele justitiei. 9 din 10 romani nu sunt de acord cu amnistia si gratierea in cazul faptelor de coruptie. La fel gandesc si 87% dintre votantii PSD-ALDE. 91% dintre romani se opun amnistiei si gratierii in cazul faptelor de coruptie, arata un sondaj ISSPOL realizat la solicitarea Geeks for Democracy, […]
  The post Nici macar cei care au votat PSD nu vor corupti scapati de puscarie! appeared first on Presa Oradea.
   
  Nicio fractura in societate pe temele justitiei. 9 din 10 romani nu sunt de acord cu amnistia si gratierea in cazul faptelor de coruptie. La fel gandesc si 87% dintre votantii PSD-ALDE.
  91% dintre romani se opun amnistiei si gratierii in cazul faptelor de coruptie, arata un sondaj ISSPOL realizat la solicitarea Geeks for Democracy, in perioada 4-11 decembrie, si dat publicitatii miercuri, 12 decembrie.
  Rezultatele sondajului arata ca nu exista nicio diviziune in societate pe temele fierbinti ale justitiei. In jur de 90% dintre respondenti se declara anti amnistie si gratiere pentru fapte de coruptie, concluzie consecventa pe toate grupurile demografice, preferinte electorale, regiuni istorice etc.

  Astfel, 91% dintre romani se opun gratierii celor condamnati pentru coruptie, respectiv amnistiei faptelor de coruptie, 87% dintre romanii care au votat cu PSD/ALDE/UDMR la alegerile parlamentare din 2016 se opun gratierii si amnistiei pentru coruptie, procentul celor care au votat PNL/USR/PMP care se opun este de 96%, 63% dintre romani considera ca pedepsele pentru coruptie sunt prea mici, 73% dintre romani considera ca viata lor este afectata de coruptie in proportie mare si foarte mare,

  80% dintre romani considera ca lupta anticoruptie este importanta pentru ei, 91% dintre romani doresc sa continuam sa fim parte a Uniunii Europene.
  Studiul a fost realizat in perioada 4-11 decembrie de ISSPOL, prin metoda CATI (cercetarea via telefon), pe un esantion reprezentativ national de 1064 de persoane, avand o marja de eroare de +/-3%.
  Studiul complet este disponibil pe site-ul g4d.ro.
  Ichim Vasilica
  The post Nici macar cei care au votat PSD nu vor corupti scapati de puscarie! appeared first on Presa Oradea.
  [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • De toate pentru toti la Targul de Craciun Oradea 2018! (PROGRAM)


  [2018-12-12]
  Editia 2018 a Targului de Craciun a debutat chiar de Sfantul Nicolae, pe 6 decembrie si se tine in Piata Unirii. Timp de aproape o luna, vizitatorii se vor bucura de traditii autohtone, 9 concertele live, bunatatile culinare, mii de luminite, decoratiuni si suveniruri hand-made. Deschiderea Targului a facut-o cunoscuta artista autohtona de renume international […]
  The post De toate pentru toti la Targul de Craciun Oradea 2018! (PROGRAM) appeared first on Presa Oradea.
   Editia 2018 a Targului de Craciun a debutat chiar de Sfantul Nicolae, pe 6 decembrie si se tine in Piata Unirii. Timp de aproape o luna, vizitatorii se vor bucura de traditii autohtone, 9 concertele live, bunatatile culinare, mii de luminite, decoratiuni si suveniruri hand-made.
  Deschiderea Targului a facut-o cunoscuta artista autohtona de renume international Inna care a urcat pe scena din Piata Unirii joi, la ora 19:00. In primul week-end de eveniment canta Distinto si Marius Mihalache & Taraf.
  Seria concertelor va continua in data de 12 decembrie cu un spectacol sustinut de Ansamblul ,,Icoane" - 100 pentru Romania. Joi, 13 decembrie, la Targul de Craciun vine Stefan Hrusca, pe 14, 15 si 16 decembrie, Celelalte Cuvinte, trupa Gospel Touch Choir din UK si grupul Blue Noise.

  In fiecare zi de sambata si duminica, Targul de Craciun va fi insufletit de Ansamblul Folcloric Bihorul.
  In 20 decembrie, pe scena din Piata Unirii va urca Ansamblul Artistic Profesionist Crisana pentru un concert de colinde, iar in 22 decembrie Florin Stefan. Seara de Revelion va fi serbata cu Alessia Gerardi & Fracassoni (IT) si cu un spectacol fabulos de artificii.
  Programul evenimentului mai cuprinde numeroase activitati si momente specifice sarbatorilor de iarna, de la concerte de colinde, la ateliere de indemanare pentru copii sau casute cu suveniruri si cadouri pentru cei dragi.
   
  Cladirile din Piata Unirii vor imbraca haine de sarbatoare, pe acestea urmand a fi realizate proiectii tematice, iar bradul si globul gigant vor fi pregatite sa infrumuseteze fotografiile celor care ne vor trece pragul.
  Unul din principalele puncte de atractie ale Targului de Craciun este patinoarul, care ii asteapta si anul acesta pentru amatorii de distractie pe patine.

  Dulce sau sarat, condimentat sau usor picant, Targul de Craciun Oradea va avea cate ceva pentru toti gurmanzii. Mai mult, pentru cei care iubesc traditiile sarbatorilor, echipa Andromi, va delecta publiculcu demonstratii savuroase de preparare a produselor din carne specifice perioadei.
  PROGRAMUL GENERAL AL TARGULUI DE CRACIUN:
  MAREA DESCHIDERE: 6 decembrie ora 18:00
  LUNI – JOI: 14:00-21:00
  VINERI – DUMINICA: 12:00-22:00
  PROGRAM ARTISTIC
  06 DECEMBRIE- ORA 19:00 INNA

  07 DECEMBRIE- ORA 19:00 DISTINTO
  08 DECEMBRIE- ORA 19:00 MARIUS MIHALACHE & TARAF
  12 DECEMBRIE- ORA 19:00 ANSAMBLUL "ICOANE" - 100 PENTRU ROMANIA
  13 DECEMBRIE- ORA 19:00 STEFAN HRUSCA
  14 DECEMBRIE- ORA 19:00 CELELALTE CUVINTE - CONCERT ANIVERSAR
  15 DECEMBRIE- ORA 19:00 GOSPEL TOUCH CHOIR (UK)
  16 DECEMBRIE- ORA 19:00 BLUE NOISE - CONCERT A CAPELLA
  20 DECEMBRIE- ORA 19:00 ANSAMBLUL ARTISTIC PROFESIONIST CRISANA - CONCERT DE COLINDE
  22 DECEMBRIE- ORA 19:00 FLORIN STEFAN - CONCERT ARHAIC
  31 DECEMBRIE- ORA 23:00 ALESSIA GERARDI & FRACASSONI (IT)

  31 DECEMBRIE- ORA 00:00 SPECTACOL DE ARTIFICII
  9-12, 17-21, 23 DECEMBRIE – ORA 17:00 - 20:00 COLINDATORI ORADENI PE SCENA (artisti solo, coruri, ansambluri)
  Targul de Craciun din Oradea este organizat de Asociatia pentru promovarea turismului din Oradea si regiune (Visit Oradea) cu sprijinul Primariei municipiului Oradea si se desfasoara in Piata Unirii, in perioada 6 - 31 Decembrie.
  The post De toate pentru toti la Targul de Craciun Oradea 2018! (PROGRAM) appeared first on Presa Oradea.
  [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Muzeul istoriei evreilor din Oradea si Bihor poate fi vizitat!


  [2018-12-12]
  Hanukkah, unul dintre cele mai mari evenimente evreiesti, a fost serbat miercuri, 5 decembrie odata cu inaugurarea Muzeului istoriei evreilor din Oradea si Bihor, amenajat in Sinagoga Aachvas Rein de pe str. Primariei nr. 25. La eveniment au fost prezenti primarul Ilie Bolojan, viceprimarul Florin Birta, Angela Lupsea - directorul Muzeului Orasului Oradea - Complex […]
  The post Muzeul istoriei evreilor din Oradea si Bihor poate fi vizitat! appeared first on Presa Oradea.
   Hanukkah, unul dintre cele mai mari evenimente evreiesti, a fost serbat miercuri, 5 decembrie odata cu inaugurarea Muzeului istoriei evreilor din Oradea si Bihor, amenajat in Sinagoga Aachvas Rein de pe str. Primariei nr. 25.
  La eveniment au fost prezenti primarul Ilie Bolojan, viceprimarul Florin Birta, Angela Lupsea - directorul Muzeului Orasului Oradea - Complex Cultural, managerul Spitalului Judetean, dr. Gheorghe Carp, vicepresedintelui Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, Ovidiu Banescu, presedintele Comunitatii Evreiesti din Oradea, Felix Koppelmann, episcopul ortodox Sofronie Drincec, episcopul romano-catolic B [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Frank Sinatra Jazz Christmas Songs la Teatrul ,,Regina Maria"


  [2018-12-12]
  Dupa succesul primelor douaeditii, Jazz Like That revine [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Maraton fotografic la Oradea. Trei expozitii intr-o singura zi!


  [2018-12-12]
  Asociatia Internationala ,,Euro Foto Art" a organizat sambata, 8 decembrie, un adevarat maraton fotografic, cu nu mai putin de trei expozitii artistice, la care au participat o multime de iubitori ai fotografiei. La fiecare vernisaj, au luat cuvantul dr. Ramona Novicov critic de arta (in limba romana) si redactorul Sz?cs L [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Mos Craciun soseste sambata, 22 decembrie, in Gara Oradea!


  [2018-12-12]
  Veste buna pentru micuti. Mos Craciun va veni si in acest an in Oradea, la invitatia Primariei. La fel ca in anii trecuti, Mosul va sosi cu trenul sambata, 22 decembrie, la ora 10:00, putand fi intampinat de copii pe peronul Garii Oradea. El va imparti cadouri copiilor prezenti, iar la iesirea din gara se […]
  The post Mos Craciun soseste sambata, 22 decembrie, in Gara Oradea! appeared first on Presa Oradea.
   Veste buna pentru micuti. Mos Craciun va veni si in acest an in Oradea, la invitatia Primariei. La fel ca in anii trecuti, Mosul va sosi cu trenul sambata, 22 decembrie, la ora 10:00, putand fi intampinat de copii pe peronul Garii Oradea.
  El va imparti cadouri copiilor prezenti, iar la iesirea din gara se va urca in caleasca si va porni spre centru, pe traseul str. Republicii - B-dul Magheru - Centrul Civic - Piata Unirii, destinatia Mosului fiind casuta sa, amenajata in cadrul Targului de Craciun.

  Aici, Mosul le va da cadouri copiilor prezenti, iar apoi se va retrage pentru a se odihni in vederea Sarbatorii Craciunului.

  Primaria Municipiului Oradea a pregatit pentru Mos Craciun 1.200 de pachete cu dulciuri, cu scopul de a fi oferite copiilor.
  Ichim Vasilica
  The post Mos Craciun soseste sambata, 22 decembrie, in Gara Oradea! appeared first on Presa Oradea.
  [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Astazi incepe Targul de Craciun Oradea 2018! (PROGRAM)


  [2018-12-06]
  Editia 2018 a Targului de Craciun va debuta chiar de Sfantul Nicolae, in 6 decembrie si se va tine in Piata Unirii. Timp de aproape o luna, vizitatorii se vor bucura de traditii autohtone, 9 concertele live, bunatatile culinare, mii de luminite, decoratiuni si suveniruri hand-made. Deschiderea Targului o va face cunoscuta artista autohtona de […]
  The post Astazi incepe Targul de Craciun Oradea 2018! (PROGRAM) appeared first on Presa Oradea.
   Editia 2018 a Targului de Craciun va debuta chiar de Sfantul Nicolae, in 6 decembrie si se va tine in Piata Unirii. Timp de aproape o luna, vizitatorii se vor bucura de traditii autohtone, 9 concertele live, bunatatile culinare, mii de luminite, decoratiuni si suveniruri hand-made.
  Deschiderea Targului o va face cunoscuta artista autohtona de renume international Inna care va urca pe scena din Piata Unirii la ora 19:00. In primul week-end de eveniment vor mai canta Distinto si Marius Mihalache & Taraf.
  Seria concertelor va continua in data de 12 decembrie cu un spectacol sustinut de Ansamblul ,,Icoane" - 100 pentru Romania. Joi, 13 decembrie, la Targul de Craciun vine Stefan Hrusca, pe 14, 15 si 16 decembrie, Celelalte Cuvinte, trupa Gospel Touch Choir din UK si grupul Blue Noise.

  In fiecare zi de sambata si duminica, Targul de Craciun va fi insufletit de Ansamblul Folcloric Bihorul.
  In 20 decembrie, pe scena din Piata Unirii va urca Ansamblul Artistic Profesionist Crisana pentru un concert de colinde, iar in 22 decembrie Florin Stefan. Seara de Revelion va fi serbata cu Alessia Gerardi & Fracassoni (IT) si cu un spectacol fabulos de artificii.
  Programul evenimentului mai cuprinde numeroase activitati si momente specifice sarbatorilor de iarna, de la concerte de colinde, la ateliere de indemanare pentru copii sau casute cu suveniruri si cadouri pentru cei dragi.
   
  Cladirile din Piata Unirii vor imbraca haine de sarbatoare, pe acestea urmand a fi realizate proiectii tematice, iar bradul si globul gigant vor fi pregatite sa infrumuseteze fotografiile celor care ne vor trece pragul.
  Unul din principalele puncte de atractie ale Targului de Craciun este patinoarul, care ii asteapta si anul acesta pentru amatorii de distractie pe patine.

  Dulce sau sarat, condimentat sau usor picant, Targul de Craciun Oradea va avea cate ceva pentru toti gurmanzii. Mai mult, pentru cei care iubesc traditiile sarbatorilor, echipa Andromi, va delecta publiculcu demonstratii savuroase de preparare a produselor din carne specifice perioadei.
  PROGRAMUL GENERAL AL TARGULUI DE CRACIUN:
  MAREA DESCHIDERE: 6 decembrie ora 18:00
  LUNI – JOI: 14:00-21:00
  VINERI – DUMINICA: 12:00-22:00
  PROGRAM ARTISTIC
  06 DECEMBRIE- ORA 19:00 INNA

  07 DECEMBRIE- ORA 19:00 DISTINTO
  08 DECEMBRIE- ORA 19:00 MARIUS MIHALACHE & TARAF
  12 DECEMBRIE- ORA 19:00 ANSAMBLUL "ICOANE" - 100 PENTRU ROMANIA
  13 DECEMBRIE- ORA 19:00 STEFAN HRUSCA
  14 DECEMBRIE- ORA 19:00 CELELALTE CUVINTE - CONCERT ANIVERSAR
  15 DECEMBRIE- ORA 19:00 GOSPEL TOUCH CHOIR (UK)
  16 DECEMBRIE- ORA 19:00 BLUE NOISE - CONCERT A CAPELLA
  20 DECEMBRIE- ORA 19:00 ANSAMBLUL ARTISTIC PROFESIONIST CRISANA - CONCERT DE COLINDE
  22 DECEMBRIE- ORA 19:00 FLORIN STEFAN - CONCERT ARHAIC
  31 DECEMBRIE- ORA 23:00 ALESSIA GERARDI & FRACASSONI (IT)

  31 DECEMBRIE- ORA 00:00 SPECTACOL DE ARTIFICII
  9-12, 17-21, 23 DECEMBRIE – ORA 17:00 - 20:00 COLINDATORI ORADENI PE SCENA (artisti solo, coruri, ansambluri)
  Targul de Craciun din Oradea este organizat de Asociatia pentru promovarea turismului din Oradea si regiune (Visit Oradea) cu sprijinul Primariei municipiului Oradea si se desfasoara in Piata Unirii, in perioada 6 - 31 Decembrie.
  The post Astazi incepe Targul de Craciun Oradea 2018! (PROGRAM) appeared first on Presa Oradea.
  [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Au mai ramas doua zile. Se apropie Targul de Craciun Oradea 2018! (PROGRAM)


  [2018-12-05]
  Editia 2018 a Targului de Craciun va debuta chiar de Sfantul Nicolae, in 6 decembrie si se va tine in Piata Unirii. Timp de aproape o luna, vizitatorii se vor bucura de traditii autohtone, 9 concertele live, bunatatile culinare, mii de luminite, decoratiuni si suveniruri hand-made. Deschiderea Targului o va face cunoscuta artista autohtona de […]
  The post Au mai ramas doua zile. Se apropie Targul de Craciun Oradea 2018! (PROGRAM) appeared first on Presa Oradea.
   Editia 2018 a Targului de Craciun va debuta chiar de Sfantul Nicolae, in 6 decembrie si se va tine in Piata Unirii. Timp de aproape o luna, vizitatorii se vor bucura de traditii autohtone, 9 concertele live, bunatatile culinare, mii de luminite, decoratiuni si suveniruri hand-made.
  Deschiderea Targului o va face cunoscuta artista autohtona de renume international Inna care va urca pe scena din Piata Unirii la ora 19:00. In primul week-end de eveniment vor mai canta Distinto si Marius Mihalache & Taraf.
  Seria concertelor va continua in data de 12 decembrie cu un spectacol sustinut de Ansamblul ,,Icoane" - 100 pentru Romania. Joi, 13 decembrie, la Targul de Craciun vine Stefan Hrusca, pe 14, 15 si 16 decembrie, Celelalte Cuvinte, trupa Gospel Touch Choir din UK si grupul Blue Noise.

  In fiecare zi de sambata si duminica, Targul de Craciun va fi insufletit de Ansamblul Folcloric Bihorul.
  In 20 decembrie, pe scena din Piata Unirii va urca Ansamblul Artistic Profesionist Crisana pentru un concert de colinde, iar in 22 decembrie Florin Stefan. Seara de Revelion va fi serbata cu Alessia Gerardi & Fracassoni (IT) si cu un spectacol fabulos de artificii.
  Programul evenimentului mai cuprinde numeroase activitati si momente specifice sarbatorilor de iarna, de la concerte de colinde, la ateliere de indemanare pentru copii sau casute cu suveniruri si cadouri pentru cei dragi.
   
  Cladirile din Piata Unirii vor imbraca haine de sarbatoare, pe acestea urmand a fi realizate proiectii tematice, iar bradul si globul gigant vor fi pregatite sa infrumuseteze fotografiile celor care ne vor trece pragul.
  Unul din principalele puncte de atractie ale Targului de Craciun este patinoarul, care ii asteapta si anul acesta pentru amatorii de distractie pe patine.

  Dulce sau sarat, condimentat sau usor picant, Targul de Craciun Oradea va avea cate ceva pentru toti gurmanzii. Mai mult, pentru cei care iubesc traditiile sarbatorilor, echipa Andromi, va delecta publiculcu demonstratii savuroase de preparare a produselor din carne specifice perioadei.
  PROGRAMUL GENERAL AL TARGULUI DE CRACIUN:
  MAREA DESCHIDERE: 6 decembrie ora 18:00
  LUNI – JOI: 14:00-21:00
  VINERI – DUMINICA: 12:00-22:00
  PROGRAM ARTISTIC
  06 DECEMBRIE- ORA 19:00 INNA

  07 DECEMBRIE- ORA 19:00 DISTINTO
  08 DECEMBRIE- ORA 19:00 MARIUS MIHALACHE & TARAF
  12 DECEMBRIE- ORA 19:00 ANSAMBLUL "ICOANE" - 100 PENTRU ROMANIA
  13 DECEMBRIE- ORA 19:00 STEFAN HRUSCA
  14 DECEMBRIE- ORA 19:00 CELELALTE CUVINTE - CONCERT ANIVERSAR
  15 DECEMBRIE- ORA 19:00 GOSPEL TOUCH CHOIR (UK)
  16 DECEMBRIE- ORA 19:00 BLUE NOISE - CONCERT A CAPELLA
  20 DECEMBRIE- ORA 19:00 ANSAMBLUL ARTISTIC PROFESIONIST CRISANA - CONCERT DE COLINDE
  22 DECEMBRIE- ORA 19:00 FLORIN STEFAN - CONCERT ARHAIC
  31 DECEMBRIE- ORA 23:00 ALESSIA GERARDI & FRACASSONI (IT)

  31 DECEMBRIE- ORA 00:00 SPECTACOL DE ARTIFICII
  9-12, 17-21, 23 DECEMBRIE – ORA 17:00 - 20:00 COLINDATORI ORADENI PE SCENA (artisti solo, coruri, ansambluri)
  Targul de Craciun din Oradea este organizat de Asociatia pentru promovarea turismului din Oradea si regiune (Visit Oradea) cu sprijinul Primariei municipiului Oradea si se desfasoara in Piata Unirii, in perioada 6 - 31 Decembrie.
  The post Au mai ramas doua zile. Se apropie Targul de Craciun Oradea 2018! (PROGRAM) appeared first on Presa Oradea.
  [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Cea de-a doua premiera a stagiunii: ,,Avalansa", de Tuncer C


  [2018-11-29]
  Trupa Iosif Vulcan a Teatrului Regina Maria se pregateste de cea de-a doua premiera a stagiunii 2018-2019: ,,Avalansa", de Tuncer C [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Expozitie fotodocumentara: familia regala pe frontul Marelui Razboi!


  [2018-11-29]
  Muzeul Orasului Oradea, Complex Cultural, impreuna cu Muzeul National Cotroceni organizeaza in data de 30 noiembrie, la ora 15:00, la Muzeului Orasului Oradea, corp A, etajul I (salile 21, 22, 23), vernisajul expozitiei fotodocumentare ,,Familia regala a Romaniei pe frontul Marelui Razboi (1916-1918)". Expozitia este dedicata familiei regale Ferdinand si Maria, sustinatoare a idealurilor si […]
  The post Expozitie fotodocumentara: familia regala pe frontul Marelui Razboi! appeared first on Presa Oradea.
   Muzeul Orasului Oradea, Complex Cultural, impreuna cu Muzeul National Cotroceni organizeaza in data de 30 noiembrie, la ora 15:00, la Muzeului Orasului Oradea, corp A, etajul I (salile 21, 22, 23), vernisajul expozitiei fotodocumentare ,,Familia regala a Romaniei pe frontul Marelui Razboi (1916-1918)".
  Expozitia este dedicata familiei regale Ferdinand si Maria, sustinatoare a idealurilor si intereselor nationale romanesti. Ea cuprinde peste 70 de fotografii si vine sa omagieze victoriile militare ale Armatei Romane de la Marasti, Marasesti si Oituz.

  Intentia declarata a organizatorilor este aceea de a aduce mai aproape de sufletul tuturor romanilor cele mai dramatice momente din istoria noastra moderna, cu gloria, lumina si zbuciumul lor.

  Expozitia va putea fi vizitata pana la finalul lunii februarie 2019, in salile 21, 22 si 23 ale Muzeului Orasului Oradea, Complex Cultural, corp A, etajul I.
  Ichim Vasilica
  The post Expozitie fotodocumentara: familia regala pe frontul Marelui Razboi! appeared first on Presa Oradea.
  [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Expozitie inedita in Cetatea Oradea - ,,Frumusetea curajului"


  [2018-11-27]
  Fotograful Remus Toderici ii invita pe toti iubitorii de arta, vineri, 16 noiembrie, de la ora 16.00, la Muzeul Orasului Oradea - Complex Cultural, Corp B, etaj II, la vernisajul expozitiei ,,Frumusetea curajului". Expozitia este rezultatul a cinci luni de identificare si fotografiere a persoanelor diagnosticate cu cancer aflate in timpul tratamentului chimioterapeutic. Proiectul si-a […]
  The post Expozitie inedita in Cetatea Oradea – ,,Frumusetea curajului" appeared first on Presa Oradea.
   Fotograful Remus Toderici ii invita pe toti iubitorii de arta, vineri, 16 noiembrie, de la ora 16.00, la Muzeul Orasului Oradea - Complex Cultural, Corp B, etaj II, la vernisajul expozitiei ,,Frumusetea curajului".
  Expozitia este rezultatul a cinci luni de identificare si fotografiere a persoanelor diagnosticate cu cancer aflate in timpul tratamentului chimioterapeutic.
  Proiectul si-a propus, in primul rand, sa readuca incredere in puterile lor doamnelor diagnosticate cu cancer si sa le faca sa se simta frumoase in acest moment dificil al vietii lor. Aceste sedinte foto, au venit sa ilustreze frumusetea fiecareia dintre ele.
  In al doilea rand, a urmarit sa motiveze si alti pacienti oncologici si sa le demonsteze ca pot fi frumosi si optimisti, deoarece starea psihica are un factor determinant in lupta cu boala.


  ,,Nu in ultimul rand, vrem sa educam societatea civica sa nu le priveasca cu mila sau respingere deoarece aceasta etapa e trecatoare"

  sustin organizatorii.
  Parteneri in proiect: Asocitia Luptatorii Pentru Viata; Muzeul Orasului Oradea - Complex Cultural, Larisa Bejan (make-up) si DeFoto.
  Proiectul este finantat de catre Directia de Dezvoltare si Implementare Proiecte din cadrul Consiliului Judetean Bihor.

  [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Cea de-a doua premiera a stagiunii: ,,Avalansa", de Tuncer C


  [2018-11-27]
  Trupa Iosif Vulcan a Teatrului Regina Maria se pregateste de cea de-a doua premiera a stagiunii 2018-2019: ,,Avalansa", de Tuncer C [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Oradea, pe harta muzicii clasice Europene, de Centenar


  [2018-11-27]
  Casa lui Franz Liszt din Budapesta, Academia veche de Muzica, a fost la inceputul lunii noiembrie 2018, pe 9, gazda lansarii CD-ului de pian solo, ,,Franz Liszt - Harmonies, Poetiques et Religieuses S.173" a lui Thurz [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress
 • Cu Touaregul pe dealurile de langa Oradea!


  [2018-11-27]
  Dupa o sesiune de test drive in care invitatii D&C s-au declarat incantati dar si placut surprinsi de noul Touareg, in weekend si reprezentanti ai presei oradene au fost chemati sa testeze masina. Unii incarcati cu entuziasm, altii cu emotii din plin, caravana Touareg Experience a pornit la drum! Traseul a fost superb, cu o […]
  The post Cu Touaregul pe dealurile de langa Oradea! appeared first on Presa Oradea.
   Dupa o sesiune de test drive in care invitatii D&C s-au declarat incantati dar si placut surprinsi de noul Touareg, in weekend si reprezentanti ai presei oradene au fost chemati sa testeze masina.
  Unii incarcati cu entuziasm, altii cu emotii din plin, caravana Touareg Experience a pornit la drum! Traseul a fost superb, cu o toamna care a reusit sa imbrace evenimentul in culorile-i frumoase si cu soarele prezent pe tot parcursul plimbarii.
  Chiar daca s-a calatorit in grup, iesirea le-a oferit reporterilor oportunitatea sa vada cum se comporta noul Touareg si pe sosea, dar si pe drum de tara, cu pietris, mazga, in curbe dar si pe drumul aglomerat dintre Oradea si Beius, respectiv Oradea si Cluj Napoca.

  Pentru noi iesirea a fost una plina de energie si vitalitate, in care pe langa sofat ne-am bucurat sa fim impreuna, sa radem si sa schimbam impresii. Binenteles ca impresii despre masina, dar cum adesea vorbele sunt de prisos, va lasam cu unele opinii pe care le-am primit din partea reprezentatilor presei.

  ,,Are bordul cu un afisaj ce iti da, din primul moment, senzatia ca esti in zona SF. Cand stai in coloana si apesi acceleratia, cu simt de raspundere, intervine un moment interesant, un ,,delay" de 1 – 2 secunde…, dupa care simti efectiv cum intri in scaun iar masina tasneste in depasire.
  La un astfel de raspuns, la stilul acesta de condus, nici nu te mai minunezi ca ai trecut in fata celuilalt participant din trafic in mai putin de 5 – 8 secunde.  Iar cand te dai jos din Touareg-ul de test drive, pur si simplu simti ca masina ta nu iti mai asculta comenzile ca inainte. Deja ti se schimba asteptarile!"

  sustine Claudiu Somesan, Communications Media.

  ,,A fost foarte interesant si cred ca este bine ca putem verifica ,,in teren", cum se spune, performantele masinilor. Mult mai bine decat un comunicat de presa sau niste brosuri. Asa chiar verificam ce scriem"

  afirma Vasilica Ichim de la cotidianul Crisana.


  ,,Pentru mine a fost o placere sa constat un salt impresionant spre categoria premium pe care l-a facut a treia generatie a Touareg-ului. Design-ul masinii il gasesc spectaculos, iar tehnologia de ultima ora, care abunda in interior, iti transforma orice calatorie intr-o experienta pe care vrei sa o repeti oricand ai ocazia"

  a spus Mihai Dacin, Top Press.
  Cu ce cucereste noul Touareg?
  In ultima perioada, Volkswagen a dorit sa puna la dispozitia conducatorilor auto nu doar o masina care ofera incredere. Scopul producatorului a fost sa impresioneze soferul si pasagerii prin stabilitatea pe care noul Touareg o are, dar si prin tehnologia de care dispune:
  – Farurile IQ. Light – LED-Matrix – cu functia dinamica de reglare a luminilor de drum Dynamic Light Assist va ilumineaza drumul mai puternic si mai departe, fara a-i deranja pe ceilalti participanti in [...]Citeste mai departe
  Sursa: OradeaPress