Statele Unite ale Americii s-au retras din Consiliul ONU pentru drepturile omului

Miercuri, 20 Iunie 2018

Statele Unite au luat o decizie istorica: S-au retras din Consiliul ONU pentru drepturile omului. Nikki Haley, ambasadorul SUA la ONU, a anuntat ca Statele Unite s-au retras din Consiliul pentru Drepturile Omului al Natiunilor Unite, catalogand consiliul drept unul ,,partinitor", in special fata de Israel. Ambasadorul a declarat ca totodata ca, organismul international nu […]
Post-ul Statele Unite ale Americii s-au retras din Consiliul ONU pentru drepturile omului apare prima data in Stiri Oradea.
 Statele Unite au luat o decizie istorica: S-au retras din Consiliul ONU pentru drepturile omului.
Nikki Haley, ambasadorul SUA la ONU, a anuntat ca Statele Unite s-au retras din Consiliul pentru Drepturile Omului al Natiunilor Unite, catalogand consiliul drept unul ,,partinitor", in special fata de Israel.
Ambasadorul a declarat ca totodata ca, organismul international nu face nimic altceva decat sa ,,batjocoreasca drepturile omului prin lansarea unor acuzatii impotriva unor state cu un palmares pozitiv in domeniul drepturilor omului pentru a distrage atentia de la cei care incalca drepturile”.


Administratia de la Washingtonul a criticat in repetate randuri faptul ca este permis tarilor care incalca drepturile omului sa fie membre ale consiliului de la Geneva, insa activistii din domeniu sunt de parere ca retragerea SUA va afecta eforturile de monitorizare si penalizare a abuzurilor comise de diverse tari de pe glob.



Decizia administratiei americane vine in contextul in care ONU a criticat politicile Administratiei Donald Trump in ceea ce priveste imigratia, in special separarea copiilor imigranti de parinti la frontiera SUA-Mexic, in timp ce Benjamin Netanyau, premierul Israelului, a salutat decizia Administratiei Trump.
Post-ul Statele Unite ale Americii s-au retras din Consiliul ONU pentru drepturile omului apare prima data in Stiri Oradea.



Sursa:     Citeste mai departe »

Comentarii: