Premiile Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea, editia a XXV-a!

Marti, 11 Iunie 2019

Editia a VII-a a Festivalului International de Teatru Oradea a ajuns la final, dupa opt zile intensive de teatru. Unul dintre cele mai asteptate momente ale festivalului a fost decernarea premiilor Festivalului de Teatru Scurt - sectiunea concurs, care se afla anul acesta la cea de XXV-a editie. Selectia Festivalului de Teatru Scurt a fost […]
The post Premiile Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea, editia a XXV-a! appeared first on Presa Oradea.
 Editia a VII-a a Festivalului International de Teatru Oradea a ajuns la final, dupa opt zile intensive de teatru. Unul dintre cele mai asteptate momente ale festivalului a fost decernarea premiilor Festivalului de Teatru Scurt - sectiunea concurs, care se afla anul acesta la cea de XXV-a editie.
Selectia Festivalului de Teatru Scurt a fost realizata de catre Victoria Balint - sef birou proiecte culturale si relatii cu publicul la Teatrul Regina Maria, iar din concurs au facut parte 8 spectacole.
Anul acesta, juriul Festivalului de Teatru Scurt a fost format din trei mari personalitati din lumea teatrului, Ion Parhon, Elisabeta Pop si Ion Sapdaru, care au analizat cu atentie spectacolele si au hotarat acordarea urmatoarelor premii:

1.Premiul pentru cea mai buna actrita, care se acorda doamnei: ANDREEA BIBIRI pentru rolul Femeia in spectacolul ,,O relatie deschisa". Premiu oferit de Rotary Club Oradea.
img class=”aligncenter wp-image-44106″ src=”http://oradeapress.ro/wp-content/uploads/2019/06/FITO-text-2-REGIE-si-ACTOR-Eduard-Trifa-Medeas-boys-FITO-Remus-Toderici.jpg” alt=”” width=”500″ height=”332″ />
2.Premiul pentru cel mai bun actor, care se acorda domnului: EDUARD TRIFA pentru rolurile Medeea si Triphos din spectacolul ,,Medea`s boys". Premiu oferit de Rotary Club Oradea Art Nouveau.

3.Premiul pentru cea mai buna scenografie se acorda doamnei: MARIKA KVACHTADZE - pentru scenografia spectacolului ,,Brutus sau Uciderea lui Iulius Caesar", de la Teatrul Dramatic de Stat ,,Sandro Akhmeteli" din Tbilisi, Georgia. Premiu oferit de D&C Oradea.

4.Premiul pentru cea mai buna regie se acorda ex aequo domnilor: IRAKLI GOGIA pentru regia spectacolului ,,Brutus sau Uciderea lui Iulius Caesar" si ANDREI MAJERI pentru regia spectacolului ,,Medea`s boys". Premiu oferit de HOLCIM Oradea.

5.Premiul pentru cel mai bun spectacol revine spectacolului: ,,Brutus sau Uciderea lui Iulius Caesar", de la Teatrul Dramatic de Stat ,,Sandro Akhmeteli" din Tbilisi, Georgia. Premiu oferit de RAIFFEISEN BANK.

Editia aceasta, la lista cu premii s-a adaugat: PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI, care s-a acordat Teatrului Regina Maria pentru spectacolul ,,AVALANSA" de Tuncer Cucenoglu, regia Petru Vutcarau - pentru valoarea mesajului si calitatea intruparii scenice. Premiu oferit de Clubul Lions.

Festivalul International de Teatru Oradea a fost organizat de Teatrul Regina Maria, in parteneriat cu Consiliul Judetean Bihor, Fundatia Culturala FITO si UNITER.
Ichim Vasilica
The post Premiile Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea, editia a XXV-a! appeared first on Presa Oradea.



Sursa: OradeaPress    Citeste mai departe »

Comentarii: