Micuti cu idei mari. O noua editie a Galei Proiectelor Smart!

Marti, 14 Ianuarie 2020

Zi importanta pentru 30 de copii dar si pentru mamicile, taticii si bunicii lor. Duminica, 12 ianuarie, cei mai mici programatori oradeni si-au prezentat la Hotel Continental Forum, realizarile in cadrul Galei Proiectelor Smart. Peste 30 de copii cu varste cuprinse intre 8 si 14 ani care, timp de trei luni, au urmat cursurile de […]
The post Micuti cu idei mari. O noua editie a Galei Proiectelor Smart! appeared first on Presa Oradea.
 Zi importanta pentru 30 de copii dar si pentru mamicile, taticii si bunicii lor. Duminica, 12 ianuarie, cei mai mici programatori oradeni si-au prezentat la Hotel Continental Forum, realizarile in cadrul Galei Proiectelor Smart.
Peste 30 de copii cu varste cuprinse intre 8 si 14 ani care, timp de trei luni, au urmat cursurile de initere in programare si robotica ale Centrului educational Smart Alt-Del, au demonstrat ca pasiunea pentru tehnolgie nu are limita de varsta, ca entuziasmul si creativitatea sunt cele mai importante ingrediente pentru primii pasi in acest domeniu.

Multe emotii, multe ingrijorari tehnice dar si o enorma bucurie si mandrie pentru parinti, bunici, prieteni si mentori s-au derulat pe parcursul celor trei ore petrecute cu copiii, de data aceasta ca si creatori, in lumea fascinanta a calculatoarelor.

,,Am facut un joc pentru doi utilizatori simultan. De la sageti te misti, la fel si cu a,w,s,d pentru al doilea user, apoi cu Space si cu tasta M poti sa tragi, sa te aperi de zombie. Am incercat sa il facem si mai complicat, sa poti sa iti alegi armele si sa poti schimba viteza"

au explicat Dragos si Laurentiu, doi dintre programatorii in devenire.

Jocurile concepute de copii cum ar fi: Dragonul, Zombie Attack, Maze, Racing Cars, Coder-Hackerul, Rima ciudatica sau Dino au starnit entuziasmul intregii audiente
Poate cel mai impresionat moment al zilei a fost cel in care Adin, un copil deosebit de istet, curios si ambitios, din scaunelul lui cu rotile de care nu se poate lipsi, si-a prezentat jocul realizat de el in limbajul Scratch: Ocean Adventure.

,,Am folosit mai multe personaje, rechini, pestisori, sunete si decoruri, jocul are 4 nivele, se castiga puncte si astfel treci la un nivel nou iar in final ajungi la o comoara de pe fundul oceanului"

a explicat Adin, cum functioneaza programelul sau.

,,Cat Feeder" este unul dintre poiectele de robotica prezentate de o echipa formata din patru copii de clasa a 5-a.

,,Am incercat sa facem ceva util, un dispozitiv automatizat de alimentare pentru pisici, folosind un controler Arduino, un servo-motor si cateva materiale reciclabile: pet-uri, cartoane si o cutie de chipsuri"

au explicat Alex, Dominik, Dennis si Mihai. Cea mai complicata parte li s-a parut cea de inginerie, au mai spus copiii,

,,ce forma sa aiba recipientul, cum sa montam motrasul ca sa nu fie blocat de alimente, cum sa facem discul care se roteste".

O alta echipa din care au facut parte Andrei, Razvan, Matei, Vlad si Luca au expus un sistem automat de salut, ,,Hand Greet" bazat tot pe Arduino, un servo-motor si un senzor care detecteaza prezenta umana.

Ei au realizat un amuzant avatar din carton care isi ridica palaria in fata oricarui trecator.

,,Ne ridicam si noi palaria in fata acestor copii curiosi, inteligenti si creativi"

au spus organizatorii.
Smart Alt-Del este o companie dedicata organizarii si promovarii de activitati educationale, facilitarii accesului tuturor (copii, adulti si seniori) la tehnologiile informatice si de comunicatii. De peste doi ani aceasta desfasoara in Oradea activitati care cuprind cursuri de initiere in programare pentru copii si robotica precum si cursuri de matematica de excelenta pentru clasele III-V, dar si multe alte activitati conexe.
Ichim Vasilica
The post Micuti cu idei mari. O noua editie a Galei Proiectelor Smart! appeared first on Presa Oradea.



Sursa: OradeaPress    Citeste mai departe »

Comentarii: