Lucrarile de amenajare a malului stang al Crisului Repede, avanseaza rapid!

Miercuri, 11 Septembrie 2019

45% din lucrarile de pe malul stang al Crisului Repede, langa Primaria Oradea, au fost deja finalizate. Trotuarul urmeaza sa fie pavat cu dale de porfir, sa se amplaseze o balustrada metalica, stalpi de iluminat si jardiniere, intreg ansamblul fiind recompus pe baza proiectului original din 1910, apartinand arhitectului Vago Laszlo. Constructorul a inceput luni, […]
The post Lucrarile de amenajare a malului stang al Crisului Repede, avanseaza rapid! appeared first on Presa Oradea.
 45% din lucrarile de pe malul stang al Crisului Repede, langa Primaria Oradea, au fost deja finalizate. Trotuarul urmeaza sa fie pavat cu dale de porfir, sa se amplaseze o balustrada metalica, stalpi de iluminat si jardiniere, intreg ansamblul fiind recompus pe baza proiectului original din 1910, apartinand arhitectului Vago Laszlo.
Constructorul a inceput luni, 9 septembrie, decopertarea trotuarului pe zona cuprinsa intre podul Sf Ladislau si rampa de acces in zona de promenada, in cadrul lucrarii de amenajare a malului stang al Crisului Repede in zona dintre Podul Sfantul Ladislau si Podul Centenarului. Trotuarul urmeaza sa fie pavat cu dale de porfir. Lucrarile pe aceasta portiune vor continua cu amplasarea balustradei metalice, a stalpilor de iluminat si a jardinierelor, intreg ansamblul fiind recompus pe baza proiectului original din 1910, apartinand arhitectului Vago Laszlo.

Organizarea de santier a inceput pe 2 aprilie 2019, pana in prezent fiind montate trepte din granit auriu pe toata zona de promenada (zona istorica), blocuri din granit auriu pe toata zona istorica cuprinsa intre Podul Sf Ladislau si rampa de acces in zona de promenada.
S-au mai executat lucrari de turnare beton la scarile de acces nr. 3, nr. 6 si nr. 7, pe zona cuprinsa intre podul Centenarului si zona istorica s-au montat borduri din granit, s-a inceput decopertarea asfaltului pe portiunea zonei istorice, cuprinsa intre podul Sf Ladislau si rampa de acces in zona de promenada,

intre Podul Centenarului si zona istorica s-au executat fundatiile pentru stalpii de iluminat si traseele de alimentare electrica a stalpilor, iar pe portiunea cuprinsa intre podul Sf Ladislau si rampa de acces in zona de promenada s-au executat traseele de alimentare electrica a stalpilor de iluminat.
Stadiul fizic al executiei lucrarilor este de aproximativ 45%. Lucrarile sunt efectuate de asocierea de firme SC Gavella COM SRL, Porfido Ed Arte Consorzio Stabile, SC Proconsolutions SRL si SC Iriconstruct SRL.

Durata contractului de executie este de 12 luni, valoarea totala fiind de aproape 9,8 milioane lei (fara TVA). Contributia Primariei este de 2%.
Intitulat ,,Cresterea mobilitatii urbane pietonale si ciclistice pe malul stang al Crisului Repede in municipiul Oradea" proiectul este finantat in cadrul Programului operational Regional 2014-2020.
Ichim Vasilica
The post Lucrarile de amenajare a malului stang al Crisului Repede, avanseaza rapid! appeared first on Presa Oradea.



Sursa: OradeaPress    Citeste mai departe »

Comentarii: