Expozitie de arta naiva in Turnul Primariei Oradea

Joi, 11 Iulie 2019

Expozitie de arta naiva in Turnul Primariei Oradea
Parte a marii familii fondatoare a scolii de arta naiva de la Brusturi, Rodica Nicodin expune in luna iulie in spatiul neconventional din Turnul Primariei. Expozitia „Poezia culorilor", in organizarea Asociatiei Artistilor Naivi din România, cu sprijinul Oradea Heritage, va avea vernisajul joi, 11 iulie, ora 16:00, in Turnul Primariei Oradea.

Cu un arsenal tematic si tehnic uluitor, insusit inca de la 20 de ani, Rodica Nicodin adauga armonii mai calde, mai feminine, la orizontul tematic al maestrului de la care a invatat totul in arta naiva.  

Rodica Nicodin este o adevarata poeta a culorilor: ierni de un alb imaculat, atmosfera livezilor in vremea culesului, peisaje linistite si case neaos taranesti, satul intreg intr-o aglomerare bucolica de detalii, toate valorifica, intr-un stil autentic, vechile mestesuguri ale culorii in aceste locuri.

Expozitia este cu vânzare si va sta pe simeze pâna in 30 iulie.

In august va mai fi organizata o expozitie de arta naiva la Sinagoga Neologa din Piata Independentei, toate aceste manifestari culminând cu editia a VI-a a Festivalului National de Arta Naiva, care va avea loc in octombrie la Oradea, in parteneriat cu Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Bihor, Muzeul Tarii Crisurilor, Consiliul Judetean Bihor, Revista „Familia", Fundatia Comunitara Oradea, Cinema Palace, TVR Iasi, Liceul de Arte Oradea, Colegiul National Iosif Vulcan, Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu, Liceul Teoretic Onisifor Ghibu si Inspectoratul Scolar Judetean Bihor.

 

 

 

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: