Festivalul "Namaste India" la Oradea


Miercuri, 29 May 2019, ora: 18:30
Oradea, Filarmonica de Stat Oradea, strada Moscovei, nr 5

Festivalul "Namaste India" la Oradea

Publicul este invitat sa admire gratia dansului clasic Mohiniyattam, din regiunea Kerala, interpretat de una din cele mai de seama reprezentante ale acestui stil, Dr. Neena Prasad, dansatoare multi-premiata, cu o formare academica riguroasa, in completarea celei artistice. Programul de dans va fi prezentat cu acompaniament muzical la vioara, mridangam si voce.

Kerala, taramul mirodeniilor, este un stat sud-indian cu deschidere la Marea Arabiei, cunoscut pentru natura tropicala, melanjul de culturi si forme artistice. Mohiniyattam este un stil de dans care a preluat nu doar ritmul lent al stilului de viata din sud, dar si frumusetea specifica acestor locuri. Numele sau provine de la termenul Mohini, un avatar feminin al zeului Vishnu, care isi foloseste calitatile de seductie pentru a aservi binele. Astfel, Mohiniyattam se remarca prin feminitate si gingasie, fiind caracterizat prin muzica melodioasa si unduirea ritmica a corpului, asemeni valurilor oceanului.

In deschiderea spectacolului, muzica va fi cea care va captiva inimile ascultatorilor, prin intermediul unui recital prezentat de artistii Bhaskar Das la bansuri (flaut din bambus) si Amit Mishra la tabla. In mitologia indiana, flautul este un instrument cu proprietati magice, a carui muzica fermecatoare incanta fiintele vii. Astfel, puterea muzicii si a dansului de a inalta sufletul si de a captiva simturile va constitui tema centrala a spectacolului, promitand o experienta artistica deosebita pentru public.

Biletele au fost puse in vanzare prin reteaua EVENTBOOK si EVENTIM.
Programul complet al festivalului poate fi consultat pe www.namasteindia.ro

Organizatori: Centrul Cultural "Rabindranath Tagore", cu sprijinul Ambasadei Indiei la Bucuresti, ICCR (Consiliul Indian pentru Relatii Culturale, Ministerul Culturii din India) si Incredible India - India Tourism ParisPentru informatii suplimentare:
http://www.namasteindia.ro