Știri Oradea: Noaptea Muzeelor la obiectivele administrate de Oradea Heritage

Sambata, 14 Mai 2022

Știri Oradea: Noaptea Muzeelor la obiectivele administrate de Oradea Heritage
Obiectivele turistice administrate de Oradea Heritage (Fundatia de Protejare a Monumentelor Istorice) si comunitatea evreilor din Oradea ofera vizitatorilor, sâmbata 14 mai, in cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor, in intervalul orar 19.00-24.00, urmatorul program:

Proiectii laser de mari dimensiuni pe fatadele Turnului Primariei si a Sinagogii Neologe Sion, in tandem cu raze laser vizibile de la mare distanta, ce vor lumina si completa atmosfera nocturna oradeana intre orele 21.00 si 02.00. Proiectiile pe fiecare cladire vor contine titlul evenimentului - NOAPTEA MUZEELOR si logo-ul organizatorului - ORADEA HERITAGE.

l  In Casa Darvas - La Roche, str. Iosif Vulcan nr. 11,  vizitatorii vor fi surprinsi de prezenta in camere a personajelor din epoca - doamna casei va cânta la pian, domnul ii va astepta cu stiri din presa in salon, in dormitor vor zari o domnita, iar servitoarea si valetul vor intretine atmosfera de epoca. In gradina casei masinuta decorata va fi luminata pentru a se putea face fotografii nocturne.

l  La Sinagoga Sion, str. Independentei nr. 22, sunt expuse imagini cu evolutia orasului din arhiva Agerpres.  

Muzeul Istoriei Evreilor, str. Primariei nr. 25, prezinta colectii noi in vitrine.

l  In Templul Francmasoneriei, Calea Armatei Române nr. 4, fiind cel mai nou obiectiv turistic deschis, vizitatorii vor avea parte de tururi ghidate de câte 30 minute din ora in ora, cu incepere la ora fixa (20, 21, 22, 23). 

l  In Sinagoga Ortodoxa, str. Mihai Viteazul, nr. 4, vizitatorii vor putea admira pictura murala, decoratiuni si obiective specifice cultului.

Intrarea in obiective se face organizat, in grupuri de maximum 20-25 de persoane.

Rugam vizitatorii sa dea dovada de rabdare si respect fata de toate persoanele care vor dori sa viziteze obiectivele turistice si sa tina cont ca timpul de vizitare este limitat.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: