Știri Oradea: Avansează lucrările la incubatorul de afaceri a??Cresc Oradea Marea??

Joi, 23 Iunie 2022

Știri Oradea: Avansează lucrările la incubatorul de afaceri a??Cresc Oradea Marea??
Lucrarile la incubatorul de afaceri „Cresc Oradea Mare", care va functiona in cladirea fostului Spital de Neurologie din strada Louis Pasteur, sunt in plin proces de executie. Stadiul fizic este de aproximativ 40%.

Pâna in prezent au fost executate lucrari pentru refacerea sarpantei, refacerea tencuielilor interioare si exterioare precum si schimbarea geamurilor. Sunt in curs de executie lucrarile pentru extinderea cladirii in partea din spate. Simultan, se lucreaza la instalatiile sanitare si electrice din intreaga cladire.

Denumit „Cresc Oradea Mare", incubatorul de afaceri va gazdui firme din domeniul creativ, precum dezvoltare de software pentru design, creatie, animatie, dar si alte domenii creative.

Proiectul urmareste dezvoltarea unui incubator de afaceri intr-o cladire neutilizata (cladirea fostului Spital nr. 5), cu o suprafata utila de 2.200 mp, aflata in proprietatea Municipiului Oradea. In urma reabilitarii cladirii, se va amenaja spatiul de desfasurare a activitatii de incubare, cuprinzând in total 15 birouri pentru start-up-uri, 30 spatii de lucru in open space, 6 ateliere - spatii suport pentru firmele incubate, sali de evenimente si training.

Pentru amenajarea incubatorului s-au prevazut dotari necesare pentru buna desfasurare a activitatilor rezidentilor. Astfel, s-a propus achizitionarea de mobilier, echipamente IT, infrastructura pentru monitorizarea cladirii, acces pe baza de cartele si dotarea atelierelor cu echipamente specifice activitatilor din domeniul creativ.

Lucrarile executate de catre SC Conpila SRL (lider de asociere) si Inselma SRL (asociat) au inceput in luna decembrie, durata de executie fiind de 18 luni, iar valoarea contractului este de 11.974.433,27 lei (fara TVA).

Finantarea investitiei este asigurata din fonduri europene, prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 2 Imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii, Prioritatea de investitii 2.1B Incubatoare de afaceri. Proiectul „Promovarea antreprenoriatului creativ prin dezvoltarea incubatorului de afaceri: Cresc Oradea Mare", având cod SMIS 122936, este implementat de Primaria Municipiului Oradea prin Directia de Management Proiecte cu Finantare Internationala.  

Incepând cu 1 septembrie 2022, se vor putea depune solicitarile din partea firmelor de tip start-up din domeniul creativ. Calendarul exact al depunerii solicitarilor precum si criteriile de selectie vor fi anuntate ulterior de administratorul incubatorului, Agentia de Dezvoltare Locala Oradea. Perioada in care start-up-urile isi vor desfasura activitatea in cadrul incubatorului este de aproximativ 1 an, astfel incât acestea sa poata sa se lanseze pe piata si sa beneficieze de sprijinul administratorului incubatorului.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: