Știri Oradea: 250 de trotinete electrice, la dispoziția orădenilor

Sambata, 14 Mai 2022

Știri Oradea: 250 de trotinete electrice, la dispoziția orădenilor
Din aceasta saptamâna, oradenii au la dispozitie 250 de trotinete electrice cu care se pot deplasa prin oras. Un lucru important, de care utilizatorii trebuie sa tina cont, este ca aceste mijloace de transport trebuie lasate in apropierea pistelor de biciclete si nu in zone indepartate de acestea.

Bolt Operation Ou a primit avizul comisiei de circulatie din cadrul Primariei Oradea pentru 25 de amplasamente destinate trotinetelor electrice. Avizul este valabil pâna la sfârsitul lunii mai, fiind depusa si o cerere pentru prelungirea acestuia.

Trotinetele sunt in regim dockless, nu necesita constructii aditionale sau o infrastructura speciala.

Potrivit regulamentului privind utilizarea trotinetelor electrice pe domeniul public al municipiului Oradea, utilizatorii acestora trebuie sa aiba cel putin 14 ani si sa circule pe sosea, pe banda intâi, cu exceptia zonelor unde sunt amenajate piste pentru biciclisti, situatie in care trebuie sa le foloseasca pe acestea. Totodata, casca de protectie este obligatorie pentru cei care au vârsta sub 16 ani.

Se poate circula cu trotineta pe trotuare doar daca este desenata o pista pentru biciclete, sau pe aleile din parcuri daca nu incurca pietonii.

Viteza maxima cu care pot circula trotinetele electrice in Oradea este de 25 km/h, sau de 10km/h in pietele Unirii si Ferdinand, precum si zona podului Sf. Ladislau.

Potrivit regulamentului, trotinetele nu pot stationa si nici nu pot fi parcate: pe carosabil, in statiile de transport public, in statiile pentru taxi, pe locurile de parcare ale masinilor, pe trecerile de pietoni, pe pistele pentru biciclisti, pe spatiile verzi sau in zone de acces auto.

Incalcarea regulilor de circulatie sau de stationare poate fi sanctionata cu amenzi intre 200 si 400 lei, care pot fi aplicate atât de politistii rutieri, cât si de cei locali.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: