Știri Oradea: 20 de persoane cu deficiențe de vedere au făcut un tur ghidat multisenzorial al obiectivelor turistice

Miercuri, 23 Noiembrie 2022

Știri Oradea: 20 de persoane cu deficiențe de vedere au făcut un tur ghidat multisenzorial al obiectivelor turistice
Oradea Heritage, in colaborare cu Asociatia pentru Dezvoltare Urbana, a organizat astazi un tur ghidat din cadrul proiectului „Oradea pentru toti" - proiect de accesibilizare turistica pentru nevazatori. Astfel, 20 de persoane cu deficiente de vedere au parcurs un traseu al principalelor 8 cladiri monumente de patrimoniu si ecleziastice din Oradea, respectiv Casa Darvas - Teatrul Regina Maria - Palatul Primariei Oradea - Sinagoga Neologa Sion - Palatul Vulturul Negru - Biserica cu Luna - Palatul Moskovits Adolf cu fiii - Palatul Episcopal Greco Catolic.

Acestia au fost insotiti de ghizii voluntari Alex Trandafir, Daria Voichescu, Damaris Maier, Sebastian Sava si Maria Costea, care le-au prezentat obiectivele mentionate.

„Avem obligatia de a depune efortul pentru a oferi tuturor persoanelor posibilitatea sa se bucure de frumusetea patrimoniului cultural. Cu atât mai mult celor nevazatoare, pentru ca sunt privati de imaginea oferita de frumusetea palatelor si a Casei Darvas. Informatiile despre obiectivele turistice vor fi disponibile in toate locatiile Oradea Heritage”, a precizat Angela Lupsea, directorul Oradea Heritage.

Proiectul numit „Accesibilizarea turistica a centrului istoric din Oradea pentru persoanele cu deficiente de vedere”, cunoscut si ca „Oradea pentru toti”, si-a propus sa accesibilizeze principalele obiective istorice ale centrului istoric al municipiului Oradea pentru persoanele cu deficiente de vedere.

Acest proiect a fost finantat in cadrul programului „Corpul European de Solidaritate” si este implementat de o echipa de tineri voluntari cu experienta in ghidajul turistic la nivel local, sustinuti de Oradea Heritage si Asociatia pentru Dezvoltare Urbana - ADU.


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: