Vizitezi pentru prima dată Oradea? Iată ce locuri și lucruri nu ar trebui să ratezi

Îmi amintesc cu drag de prima mea vizită la Oradea, acum foarte mulți ani! Din perspectiva locuitorului din capitală, Oradea pare un oraș extrem de îndepărtat și orice planuri de călătorie cumva nu o incluseseră până pe la începutul anilor 2000. Dar, cum toate lucrurile se întâmplă cu un scop, în vara aceea am insistat ca măcar două zile să le dedicăm vizitării unui oraș care părea prea departe de noi mereu.

Cum planurile de acasă nu se potrivesc mereu cu cele de la fața locului, cele două zile au devenit patru după ce am ajuns la Oradea.

Știam că trebuie să vizităm câteva repere importante, cum ar fi Cetatea Oradiei,Piața Unirii, care este un minunat centru istoric și cultural al acestui frumos oraș, sau Dealul Ciuperca care oferă o panoramă spectaculoasă asupra orașului!

Pixabay

Oradea oferă distracție, jocuri de noroc și nu numai!

Pentru noi fiecare loc vizitat era o descoperire nouă și atractivă. Am făcut plimbări lungi pe străzile Oradei, am surprins în imagini viața civilizată a unui oraș foarte curat și îngrijit, am servit masa la restaurantele cochete și nu ne mai dădeam duși spre alte destinații.

Pixabay

Profitând de faptul că ne aflăm acolo, un foarte bun prieten din facultate ne-a invitat să îl vizităm la noua lui sală de jocuri deschisă recent și să ne distrăm preț de câteva ore într-o atmosferă demnă de marile cazinouri din lume.

Dacă dorești în turul tău turistic să incluzi și o seară de cazinou, cu adrenalină și posibile senzații tari la masa de joc, ai de unde alege aici! În acord cu reglementările legale, civilizat, organizat și atractiv, domeniul sălilor de jocuri este bine reprezentat chiar și într-un oraș de dimensiuni mai mici cum este Oradea.

Dacă preferați să rămâneți în casă, de ce nu încercați un cazinou online, cum ar fi cazino Netbet, sau un film bun sau un documentar pe Netflix sau pe posturile de televiziune locale?

Așa cum spuneam, frumosul oraș din vestul țării este o bijuterie care se dezvăluie vizitatorilor care au timp și răbdare să o descopere!

Dacă în prima excursie acolo din două zile planificate am stat de fapt patru, la următoarele vizite nu ne-am mai grăbit să plecăm spre alte destinații. Am savurat pe îndelete bijuteriile arhitectonice, palate cum ar fi Miksa Moskovits, Fuchsl, Ullmann sau Hotel Parc.

Seara, la un bar sau restaurant din zonă, depănăm impresiile și părerile de peste zi. Prietenul meu orădean, patronul sălii de jocuri de noroc, ne este mereu ghid de nădejde prin colțurile cele mai frumoase ale orașului și sfătuitor destoinic în ceea ce privește cele mai interesante opțiuni de distracție și bună voie în oraș!

Muzee, teatre sau concerte sunt tot atâtea opțiuni de bunăvoie pentru vizitatorii sau locuitorii orașului deopotrivă. Și nu plecați din Oradea până nu ați gustat celebra leveșe, sau, cum mulți dintre voi o știți, supa de găină, vedeta restaurantelor din zonă!

Cu siguranță recomand iubitorilor de frumos să viziteze Oradea cât mai curând, să se bucure de locurile și arhitectura minunate și să se distreze alături de prieteni într-unul dintre cele mai încântătoare orașe din România! Nu veți regreta nicio secundă timpul alocat unei vacanțe, mai scurte sau mai lungi, petrecută în minunatul oraș!