Sportivi care și-au ruinat cariera prin deciziile luate

Sportivii își pot încheia cariera în multe moduri diferite, iar uneori acest lucru se întâmplă din motive care nu au nicio legătură cu sportul. Găsim astfel de exemple în toate sporturile și în toate țările. Vom vedea în continuare poveștile unor sportivi de succes care datorită unor decizii nu tocmai fericite, au pus punct carierei sportive. Dacă sportul nu este pasiunea ta, atunci te poți distra cu casino online Romania.

1. Aaron Hernandez – NFL

Cea mai groaznică poveste de pe această listă este cea a lui Aaron Hernandez. Tight end pentru New England Patriots a fost selectat în runda a patra în 2010 și a continuat să joace trei sezoane pentru ei. Cu toate acestea, totul s-a prăbușit în 2013, când a fost arestat și acuzat de crimă.

Hernandez a fost condamnat pentru uciderea lui Odin Lloyd și închis pe viață, fără posibilitatea eliberării condiționate. El a fost, de asemenea, acuzat pentru o dublă crimă. Cu toate acestea, el a fost achitat de acestea în 2017.

Povestea lui Hernandez avea să se încheie pe 19 aprilie 2017, când s-a sinucis în celula sa.

2. Tonya Harding – Patinaj artistic

Tonya Harding a avut cu siguranță o viață plină de evenimente. Drept urmare, viața ei a fost chiar subiect de film la Hollywood, numit chiar Tonya.

Tonya Harding a fost campioana Skate America în 1989, precum și campioana SUA în 1991 și 1994 (deși i s-a retras titlul din 1994). În plus, ea a concurat la Jocurile Olimpice de două ori.

Controversa a izbucnit în 1994, când Jeff Gillooly, fostul soț al lui Harding, a atacat-o principala rivală, Nancy Kerrigan. După un proces, ea a fost condamnată pentru conspirație pentru că a împiedicat urmărirea penală. Ca o consecință, Asociația de patinaj artistic din Statele Unite i-a interzis patinatoarei să mai concureze vreodată la concursuri profesioniste de patinaj.

3. Ray Rice - NFL

Nu există nicio îndoială asupra faptului că Ray Rice este o legendă printre fanii NFL, jucând pentru Ravens timp de cinci sezoane și câștigând Super Bowl în 2013. În 2014, Rice a fost arestat după ce au apărut imagini cu el agresându-și logodnica într-un lift de cazinou. A fost suspendat de NFL și eliberat de contract de Ravens, și condamnat ulterior.

După ce a contestat cu succes condamnarea sa, suspendarea a fost anulată, dar nu s-a întors niciodată în NFL.

4. Paul Gascoigne - Fotbal

Paul Gascoigne – sau „Gazza”, așa cum era cunoscut – a fost o adevărată senzație atunci când a intrat pentru prima dată pe scena fotbalului.

Sportivul era văzut ca una dintre cele mai mari vedete ale lumii și avea abilitățile necesare pentru a se păstra în vârf. După Cupa Mondială din 1990, el și-a asigurat o mutare pe mulți bani în Italia și totul părea să fie bine.

Din păcate, până în 1998, Gazza era, în propriile sale cuvinte, la fund, după ce a fost internat pentru un tratament de dezintoxicare din cauza abuzului de alcool.

De atunci, sănătatea mintală a lui Gazza a fost o sursă constantă de speculații în tabloide, lăsându-i pe mulți să se întrebe ce ar fi putut realiza dacă nu ar fi fost avut acele probleme.

5. Oscar Pistorius – Atletism

Oscar Pistorius a fost considerat de întreaga lume o inspirație, devenind un nume important în atletism.

După ce a câștigat medalii de aur la Jocurile Paralimpice din 2004 și 2008, el va deveni primul sportiv amputat care a alergat la Jocurile Olimpice. Căderea lui este una șocantă.

În 2013, Pistorius a fost arestat în Africa de Sud pentru că și-a împușcat iubita. El a susținut că a împușcat-o crezând că era un hoț, dar judecătorul nu a fost de aceeași părere.

Inițial, a primit o sentință ușoară, dar aceasta a fost ulterior schimbată la 13 ani de închisoare, ceea ce înseamnă că va fi eligibil pentru eliberare condiționată în 2023.

6. Ryan Lochte – Înot

Ryan Lochte a câștigat mai multe medalii de aur la Jocurile Olimpice din 2004, 2008, 2012 și 2016, devenind una dintre cele mai mari vedete ale înotului..

Cu toate acestea, totul s-a prăbușit în timpul Jocurilor Olimpice de la Rio, când el a susținut că a fost jefuit – ceva care era neadevărat, minciuna ducând la suspendarea sa.

Incidentul din Brazilia nu a fost singurul care a afectat cariera lui Lochte, deoarece acesta a primit și o suspendare de 14 luni în 2018 pentru că a primit o „perfuzie intravenoasă interzisă”.

Deși Lochte a avut o carieră de succes, ar fi putut face mai mult dacă comportamentul său deplasat nu l-ar fi ajuns din urmă.

7. Adrian Mutu - Fotbalist

Atacantul român a avut lumea la picioare, dar totul s-a năruit tocmai când părea pregătit să strălucească pe cele mai înalte culmi.

Puține transferuri din istoria Premier League s-au dovedit a fi mai dramatice decât mutarea lui Adrian Mutu la Chelsea în 2003.

Atacantul de atunci, în vârstă de 24 de ani, a fost adus la Stamford Bridge de la Parma pentru puțin peste 19 milioane de lire sterline (22 de milioane de euro/26 de milioane de dolari), după ce a marcat 22 de goluri impresionante în 36 de meciuri pentru echipa italiană.

Mutu a dat lovitura în Anglia când a marcat un gol împotriva Leicester City la debutul său și a continuat să înregistreze patru goluri în primele trei apariții pentru Blues.

Internaționalul român a prosperat inițial sub conducerea lui Claudio Ranieri, dar golurile s-au împuținat în cele din urmă, pe măsură ce Mutu s-a străduit să se adapteze la viața de star din Premier League.

Sosirea lui Jose Mourinho în sezonul următor a complicat și mai mult lucrurile, cei doi s-au confruntat rapid din cauza îndatoririlor internaționale și a lipsei de timp de joc a atacantului la nivel de club

Clubul Chelsea era din ce în ce mai suspicios față de jucător, al cărui comportament în afara terenului a întors capetele, clubul făcând pasul neobișnuit și controversat de a-i ordona lui Mutu să facă un test antidoping.

În timp ce acel test avea să fie negativ, un altul efectuat de autoritățile antidoping doar două luni mai târziu a arătat cocaină în sistemul său. De acolo, cariera lui Mutu a luat o inevitabil picătură.

Concluzie

Așa cum putem vedea, chiar și sportivii de cel mai înalt nivel pot avea căderi uneori. Dincolo de toate aceste povești, este important să privim separat parcursul sportiv de cel personal al fiecărei persoane în parte.