Secrete ale jocului de Keno pe care nu ţi le spune nimeni

Dacă ai jucat măcar o singură dată la un sistem loteristic din ţară, atunci jocul de Keno nu ar trebui să îţi pună nici o problemă. Ceea ce nu ştii cu siguranţă despre acest joc este faptul că a fost inventat cu multă vreme înainte de apariţia jocurilor de cazino, deci merită să cunoşti cât mai mult din secretele lui.

A fost inventat în China

În orice casino online ai alege să joci, jocul de Keno este nelipsit din ofertă. Astfel, pe lângă jocurile de cazino, îţi poţi testa norocul şi la acest joc de loto unde vă trebuie să ghiceşti cât mai multe dintre numerele extrase. Exact acelaşi principiu, dar raportat la realităţii vremii, se petrecea în China, acum mai bine de 2200 de ani. La acea vreme, pentru strângere de fonduri, se folosea un sistem de joc pe care se bazează şi actualul sistem de Keno.

Pentru a-şi putea spori efectivul militar, împăraţii vremii organizau pentru populaţia oraşelor pe care le stăpâneau jocuri de noroc. Cel mai uzitat astfel de joc presupunea existenţa a 80 de cărţi de joc din care extrăgeau ulterior 20.

Această sarcină îi revenea împăratului, care desemna în acest fel câştigătorii jocului. Nu îţi imagina că primeau bani în schimbul biletelor cumpărate la acest tip de loterie, ci erau recompensaţi într-un mod inedit. Toţi câştigătorii primeau, în funcţie de numărul de cărţi ghicite, premii care constau în hrană, mărfuri de necesitate urgentă, sau oricare altă resursă necesară existenţei. Extragerea se făcea zilnic astfel încât să se desemneze cât mai repede un câştigător.

Adevăratul câştigător era însă împăratul, care reuşea să strângă în acest fel o adevărată avere, care să-i permită să-și mărească efectivul trupelor. Popularitatea jocului face ca acesta să apară în secolul 19 în America şi se răspândeşte apoi în întreaga lume sub denumirea de Loterie Chinezească.

Poţi ajunge milionar prin jackpot-urile progresive ale jocului

Pentru multă vreme, jocul de Keno avea ca jackpot un premiu fix, de circa 25000 de dolari, premiu care se adjudeca de un norocos jucător care reuşea să ghicească 8,9 sau 10 numere din cele 20 extrase. În timp, jucătorii au realizat că mizau pe o şansă de 1 la 8,5 milioane pentru posibilitatea de a nimeri cele 10 numere. Acest lucru a dus în mod inevitabil la scăderea în popularitate a jocului, astfel că organizatorii s-a aflat în postura de a lua imediat o decizie.

Şi această decizie a venit, astfel că toate cazinourile offline cât şi cel online oferă jackpoturi progresive. Nu mai este vorba despre un premiu fix de 25000 de dolari, ai la dispoziţie mai multe jackpoturi, în funcţie de numerele nimerite.

Poţi câştiga în acest fel chiar milioane de dolari într-un jackpot, fapt care a readus jocul de Keno pe un trend de popularitate crescut. Cât priveşte cazinourile din ţară, cu un singur leu ai posibilitatea de a câştiga un jackpot impresionant, care poate depăşi lejer sute de mii de lei.

Keno-ul îl poţi găsi online în toate modurile

Din fericire pentru pasionaţi, jocul de Keno este accesibil într-o mulţime de forme, ceea ce îţi dă posibilitatea să alegi varianta optimă pentru tine. Principiul de joc este acelaşi, se extrag 20 de numere din totalul celor existente, determinând în acest fel un eventual câştig.

Dacă principiul este acelaşi, nu acelaşi lucru se poate spune despre totalul numerelor din care se realizează o extragere de Keno. Cele mai folosite variante de către toate cazinourile online sunt jocurile de Keno de tip 20/70, 20/80 şi 20/90.

Cele mai cunoscute sunt Polonia Keno 20/70, Slovacia Keno 20/80 şi Italia Keno 10e Loto 20/90. Depinde ce sistem de joc îţi place mai mult, dar nu uita să arunci un ochi şi la câştigurile pe care aceste tipuri de Keno le oferă.

Dacă în cazul Polonia Keno 20/70 pentru 8 numere ghicite iei premiul de 10000 de EURO, pentru Slovacia Keno 20/80 vei putea câştiga cu aceleaşi numere jackpot-ul de 30000 de EURO. Cu cât totalul numerelor este mai mare, cu atât jackpotul este mai mare, iar în cazul Keno Italia 20/90 este disponibil un jackpot care atinge sume cuprinse între 70000-100000 de EURO.

Şansele de a pune mâna pe un asemenea premiu ţin doar de noroc, tocmai de aceea trebuie să le măreşti constant. Poţi apela la variante combinate sau diverse sisteme, care chiar dacă nu aduc premii atât de valoroase, oferă la rândul lor câştiguri deosebit de consistente.

Concluzie

Un joc care a rezistat timpului precum cel de Keno, nu putea trece neobservat platformelor online din toată lumea. Aşa se face că întâlneşti acest joc într-o mulţime de variante şi în cazinourile din ţară, astfel încât nimic nu te poate împiedica să îl joci. Este nevoie să cunoşti regulile jocului, să înţelegi gameplay-ul acestuia şi mai ales să studiezi care sunt cotele de câştig pe care jocul le oferă. Cu toate aceste informaţii nu uita că norocul este cel care determină câştiguri, deci joacă responsabil şi bucură-te de magia jocului de Keno!