Rotiri gratuite versus runde bonus: care dintre oferte este mai valoroasă pentru jucătorii de casino online?

Publicat la: 10 Jul 2024

Rotirile gratuite reprezintă una dintre caracteristicile implementate de producătorii de software pentru cazinouri în unele dintre titlurile lansate de-a lungul timpului. În ultimii ani, operatorii de cazinou din mediul online au început să acorde bonusuri cu rotiri gratuite atât noilor membri, cât și jucătorilor care deja activau pe platformele de cazino.

Așadar, jucătorii beneficiază de free spins în două moduri: ca urmare a dorinței lor de a activa o ofertă care conține runde gratuite sau dacă obțin speciala în timpul jocului, fie în mod natural, fie prin cumpărarea acesteia, în cazul în care există o astfel de opțiune. Având la dispoziție aceste variante de a obține free spins, oare care este cea mai valoroasă opțiune pentru jucătorii din cazinourile online?

Bonusurile cu free spins de la operatorii de cazinou versus runde bonus disponibile în jocurile de păcănele

Bonificațiile cu runde gratuite sunt acordate pentru jocurile de sloturi, indiferent dacă aceste dispun sau nu de o opțiune similară deja integrată de producător. În mediul online există numeroase cazinouri cu rotiri gratuite, astfel că jucătorul își poate selecta bonusul care îi oferă condițiile cele mai avantajoase. Acesta este unul dintre beneficiile esențiale ale bonusurilor cu free spins, dat fiind faptul că jucătorul este cel mai activează bonusul, având posibilitatea de a-și selecta opțiunile cele mai bune.

Există o asemănare între bonusul cu runde gratuite și rundele bonus integrate în sloturi, atunci când jucătorul poate cumpăra free spins. Numai că, opțiunea Cumpără Speciala este disponibilă contra cost, valoarea de achiziție variind între 20x și 2000x miza totală plasată de jucător. Spre deosebire de bonificația cu rotiri gratuite, în cazul opțiunii de cumpărare a specialei, jucătorul este cel care stabilește miza, nu operatorul.

Oferta de rotiri gratuite a operatorilor de cazinou mai prezintă alte două avantaje: valoarea ridicată a rotirii în cazul opțiunilor Super Spins și Mega Spins (se ajunge la valoari de 1 sau 2 Ron pe rotire) și posibilitatea de a obține free spins și la sloturile care nu dispun de această caracteristică specială.

Între aceste două variante de rotiri gratuite există și o diferență importantă. Rundele bonus permit redeclanșarea specialei atunci când în timpul desfășurării acestora se declanșează o anumită combinație de simboluri speciale (de obicei, la 3 sau mai multe simboluri Scatter). De asemenea, în cazul unor jocuri de pacanele în timpul rundelor bonus, în mod aleatoriu, se poate câștiga un jackpot fix sau progresiv.

În cele mai multe cazuri, bonusurile cu free spins ce sunt acordate de operatorul de cazinou nu permit utilizarea acestora la sloturile cu jackpot. Printre deosebirile dintre aceste runde gratuite se mai numără și disponibilitatea. De exemplu, unele bonificații din această categorie permit folosirea rundelor gratuite la mai multe jocuri de păcănele, ceea ce reprezintă un avantaj pentru jucător.

Cum îi avantajează pe jucători fiecare dintre aceste tipuri de bonus cu rotiri gratuite?

Acesta poate să-și selecteze slotul cu cel mai mare RTP sau cu o volatilitate care să-i ofere oportunități teoretice de maximizare a șanselor de câștig pe termen scurt. Desigur, nu trebuie uitat faptul că, spre deosebire de rundele bonus, rotirile gratuite din bonusuri sunt condiționate de o serie de cerințe de rulaj.

Printre acestea se numără câștigul maxim care poate fi câștigat, setarea unui rulaj pentru ceea ce se câștigă din aceste runde gratuite înainte de a fi transformat într-o sumă convertibilă în bani reali, stabilirea unui interval limitat de timp pentru rulaj și altele. În plus, există o limită clară de pariere pe rotire sau pe linia de plată, ceea ce îi restricționează jucătorului opțiunile de pariere.

Prin urmare, jucătorii trebuie să cântărească avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni și să decidă care este varianta cea mai valoroasă pentru ei. În timp ce unii vor merge pe opțiunea de bonus cu rotiri gratuite de la operatorul de cazinou, alții vor prefera rundele bonus disponibile direct în joc. Indiferent de opțiunea selectată, distracția trebuie să fie întotdeauna pe primul loc!