Reputatul artist Cornel Durgheu internat de urgență la chirurgie

Publicat la: 05 Dec 2022

Cornel Durgheu este un renumit pictor și sculptor orădean, el rămânând în memoria locală ca fost decan al Facultății de Arte Vizuale. Continuă să creeze și să se războiască în justiție cu Primăria pentru atelierul său.

Cornel Durgheu în iunie, la terasă

După o operație mai dificilă, de acum câteva luni, iată că a ajuns din nou la spital, la secția colegului său pesedist cel ultraplătit, Florian Bodog.

Cornel Durgheu în salonul Spitalului Județean, de la etajul VII

Sâmbătă, 4 decembrie, la atelierul său din Oradea, Durgheu, frământat de gândurile procesului pricinuit de Bolojan, a avut o clipă de neatenție, mâna lui stângă fiind sfârtecată de fierăstrăul circular cu care își tăia un lemn de cireș pentru o viitoare sculptură. După cum ne spune, dinții fierăstrăului i-au trecut prin mănușa dură, de protecție, ca prin brânză și nu s-a oprit până nu i-a retezat și un tendon. Sângele a țâșnit cu putere, împroșcând picături mari prin tot atelierul. Și-a dat rapid primul ajutor, dezinfectându-și rana și punându-și garou pentru oprirea hemoragiei. Rana era însă prea mare pentru a nu ajunge și la spital. Aici a fost supus unei intervenții chirurgicale care i-a refăcut tendonul degetului arătător, care va rămâne însă imobilizat vreme de trei săptămâni.

Degetul arătător după operație

Cornel Durgheu rămâne în spital până joi, când senatorul Florian Bodog revine de la București că să-și vadă importantul pacient.

Artistul se află în al optulea deceniu de viață, fiind în continuare un om activ, implicat permanent în actul creației artistice. Bicicleta îi este mijlocul favorit de deplasare, mulți prieteni întâlnindu-l prin oraș pedalând. Condiția fizică bună îi va permite desigur o grabnică recuperare și o întărire a elanului combativ contra instituțiilor asmuțite de Ilie Bolojan contra sa.

Articol scris de Doru Sicoe