Recomandări pentru construirea unui solar de legume

Publicat la: 23 Aug 2022

Fie că te muți la țară sau că locuiești deja la curte și ai la dispoziție o grădină, cel mai probabil că îți dorești să ai propria sursă de fructe și legume. Ei bine, nimic nu se compară cu satisfacția pe care o simți atunci când consumi legumele cultivate de tine, doar că obținerea acestora nu este chiar atât de simplă precum poate părea.

Construirea unui solar de legume poate facilita mult îndeplinirea acestui vis, iar în acest sens am pregătit mai multe recomandări.

Iată care sunt sfaturile pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când dorești să îți construiești un solar pentru cultivarea legumelor:

Care sunt materialele de care ai nevoie

Așa cum spuneam, construirea unui solar de legume nu este atât de simplă precum poate părea. De aceea ai putea avea în vedere achiziționarea unui kit solarii din oferta magazinului online solarii-izosun.ro. În acest mod, vei primi toate materialele necesare, iar astfel îți va fi mai ușor să ridici solarul cu ajutorul căruia îți vei garanta propria sursă de legume proaspete.

Dacă nu vrei să optezi pentru un kit solarii, atunci ar trebui să pregătești materiale precum: țevi zincate, folie de o bună calitate dar și accesoriile necesare pentru montaj.

Folie solar triplustratificata - 3 ani garantie

Ce tip de solar să construiești

Apoi, mai trebuie să ai în vedere și faptul că solariile pot fi de diferite tipuri, în funcție de modul în care sunt construite.

Solariile pot avea două pante, rotunde dar și cu pereți drepți. Cu toate acestea, majoritatea specialiștilor recomandă solariile care sunt construite pe structură metalică și au un acoperiș rotund, deoarece prezintă o rezistență mult mai înaltă atât la vânt cât mai ales la precipitații.

Cum alegi terenul și mai ales poziția solarului

Un secret foarte important pe care trebuie să îl ai în vedere atunci construiești solarul are în vedere atât poziția solarului cât și terenul pe care este construit. Înainte de toate, ar trebui să îl amplasezi pe un sol cât mai fertil, pe care să îl sapi abia după construirea solarului.

Apoi, în general solariile se construiesc cu capul spre răsărit, astfel încât legumele să aibă parte de cât mai mult soare. De asemenea, este important să situezi partea mai mică a solarului în bătaia vântului, pentru a pune cât mai puțină presiune asupra structurii solarului.

Pașii de urmat în procesul de construire a solarului

Dacă până acum pașii au fost destul de ușor de urmat, partea grea abia acum începe.

Pentru a construi structura solarului vei avea nevoie, bineînțeles, de un aparat de sudură, de o scară și mai ales de multă forță fizică, îndemânare dar și răbdare.

Stâlpii se prind în pământ folosindu-se ciment, nu înainte de a fi aliniați la ață și boloboc. Apoi, urmează partea mai grea, anume sudarea stâlpilor din partea superioară, pentru a obține o structură cât mai solidă și mai rezistentă.

Pasul final implică montarea foliei, care se îngroapă în pământ la o adâncime de 20 centimetri. Pentru prinderea mai eficientă a foliei se recomandă folosirea unor cleme metalice. Totuși, există și opțiunea folosirii unei șine, cu ajutorul căreia aerisirea solarului se poate face, de asemenea, mai ușor.

Toată operațiunea este mult mai ușor de realizat folosind un kit de solarii, deoarece acestea includ toate componentele necesare ce se prind mai apoi cu șuruburi și piulițe, iar astfel ai scăpat de sudură și de efortul generos pe care îl necesită construirea unui solar.

Pune în practică recomandările noastre și sigur vei reuși să construiești un solar durabil.