De ce este bine sa folosesti solutii lentile de contact de calitate

Pentru a evita iritatiile ochilor, lentilele se vor curata dupa fiecare purtare cu o solutie speciala pentru hidratarea, curatarea, clatirea, dezinfectarea si pastrarea acestora!

In afara de lentilele de contact de unica folosinta (care sunt aruncate dupa prima utilizare si nu mai necesita curatare) si de lentilele de contact cu purtare indelungata (care pot fi purtate 2-3 zile continuu), celelalte tipuri de lentile trebuie curatate zilnic. Procesul este unul simplu, insa trebuie efectuat dupa fiecare purtare.

In primul rand, dupa utilizare, lentilele trebuie depozitate intr-un recipient special, numit lenscase si care este compartimentat diferit pentru lentila de la ochiul stang si cea de la ochiul drept.

Locul fiecarei lentile trebuie respectat, mai ales in situatia in care ai dioptrii diferite. In plus, eviti transmiterea anumitor afectiuni de la un ochi la altul. In cazul in care la ochiul stang apare conjunctivita, de exemplu, o poti transmite ochiului drept atunci cand pui lentila dreapta in recipientul stang in care a stat lentila infectata.

Pentru intretinerea corecta a lentilelor de contact, pe langa lenscase, este nevoie si de o solutie de curatare. Pe durata purtarii, lentilele de contact pot capta o serie de impuritati, praf, alergeni. Pentru a evita iritatiile sau alte probleme, lentilele se vor curata dupa fiecare purtare cu o solutie speciala pentru hidratarea, curatarea, clatirea, dezinfectarea si pastrarea acestora.

Marci populare de solutii lentile de contact

Clean Active Premium XXL 600 ML este un tip de produs special gandit pentru intretinerea lentilelor. El contine un ingredient care indeparteaza depunerile de proteine si te ajuta sa cureti si sa dezinfectezi lentilele cat mai eficient.

Este una dintre cele mai populare marci de lentile de contact de pe piata.

SOLO-Care AQUA permite utilizatorilor de lentile de contact de a le purta confortabil pe tot parcursul zilei. Acesta contine sistemul HydroLock (provitamina B5 si sorbitol), care asigura o hidratare excelenta. Solutia vine impreuna cu un recipient pentru lentile de contact, unde se pune in aplicare sistemul antibacterian MicroBlock, apararea impotriva bacteriilor.

SOLO-Care AQUA retine pana la 90 % mai mult umiditate in comparatie cu alte solutii de pe piata.

Se recomanda doua optiuni de ingrijire si anume:

-fara curatare si clatire - dupa scoaterea lor din ochi, este suficient doar a pune lentilele de contact intr-un recipient umplut cu solutie iar dupa 4 ore, acestea sunt curate si pregatite pentru reutilizare

-curatare si mentinere - lentilele sunt mai curate si confortabile dupa o curatarea mecanica si clatire, puse in recipient cu solutie doar 5 minute.

Daca nu se utilizeaza lentilele, ele pot fi depozitate in solutia SOLO-Care AQUA timp de pana la 30 de zile fara a fi nevoie de curatare suplimentara.

Cum sa alegi solutia potrivita?

In functie de ceea ce au nevoie ochii tai, sunt disponibile diferite produse oftalmologice. Sunt nenumarate solutii cu multiple utilizari pe piata care sunt potrivite pentru multi purtatori de lentile de contact. Cu toate acestea: ceea ce este satisfacator pentru o persoana, nu este neapărat potrivit pentru cealalta. Prin urmare, doua cerinte ar trebui sa aiba întotdeauna cea mai mare prioritate:

Umidificare maxima

Stiti despre sindromul de ochi uscat? Acest lucru este favorizat de petrecerea timpului intr-un mediu cu praf, cu lentile de contact aplicate sau cand lucram zilnic la calculator. Membranele mucoase uscate inseamnă ochi uscati. Pentru aceasta problema se recomanda sa folositi solutii care hidratează puternic lentilele de contact. Este important sa va orientate catre marci de solutii ingrijire lentile de contact consecrate, cu popularitate pe piata.

Dezinfectare suficienta

Stiti totul despre solutiile pe baza de peroxid? Acest tip de soluție este deosebit de blanda. Bacteriile si sedimentele sunt eliminate fara compromisuri. Lentilele sunt curatate dupa principiul reactiilor chimice care dureaza cateva ore. La sfarsitul procesului, solutia de peroxid este neutralizata si lentilele pot fi aplicate. Va recomandam soluția pe baza de peroxid AO Sept Plus.

Cu toate acestea, înainte de a cumpara o solutie pe baza de peroxid, va rugam sa va informati cu privire la utilizarea solutiilor pe baza de peroxid si modalitatea lor de aplicare.