Cum să mobilezi camera de oaspeți pentru o atmosferă cozy?

mobilar camera

Fiecare locuință ar trebui să beneficieze de o cameră specială pentru oaspeți. Acesta este extrem de utilă atunci când vin în vizită părinții, rudele sau prietenii.

Atunci când amenajați o cameră de oaspeți, trebuie în primul rând să vă gândiți la ce nevoi ați avea și cum ați vrea să vă simțiți atunci când mergeți în vizită la cineva și rămâneți peste noapte. Lucrul acesta este de un real ajutor atunci când alegeți să organizați dormitorul pentru oaspeți.

Acordați atenție spațiilor de depozitare

Orice dormitor are nevoie de spațiu pentru depozitare. Chiar și unul pentru oaspeți. În funcție de spațiul de care dispuneți, alegeți șifoniere cu două sau trei uși, polițe și o bară pentru umerașe. Acesta poate fi folosit pentru depozitarea lucrurilor atunci când oaspeți rămân pentru mai multe zile în vizită. De asemenea este util și pentru depozitarea lenjeriilor de pat, păturilor sau prosoapelor pentru oaspeți. În acest fel vor fi mereu la îndemână, nefiind necesar să căutați prin toată casa o lenjerie de pat potrivită.

Cel puțin o noptieră ar trebui să se regăsească în zona patului. Aici oaspeții tăi își vor putea depozita diverse accesorii, telefonul mobil, încărcătorul, iar peste noapte, chiar un pahar cu apă.

Alegeți paturi potrivite

De cele mai multe ori, camera pentru oaspeți nu este una de dimensiuni foarte mari. Însă patul reprezintă piesa centrală și cea mai importantă regăsită într-un dormitor. În acest caz, încercați să alegeți paturi de o persoană care dispun de un sistem extensibil regăsit în locul lăzii de depozitare. Acestea sunt excelente întrucât nu ocupă mult spațiu, sunt practice atunci când aveți unul sau mai mulți musafiri și sunt și confortabile. Optați pentru modele tapițate pentru un plus de căldură, confort și eleganță. Cu siguranță oaspeții se vor simți ca acasă.

Fiți atenți la accesoriile decorative

Pentru a crea o atmosferă cozy, primitoare, elegantă și călduroasă, puteți folosi diverse accesorii. Alegeți perne pentru pat de diferite dimensiuni, colorate și cu imprimeuri, pufoase. O pătură din flecee, călduroasă, va fi bine primită atunci când oaspeții tăi sosesc după un drum lung și obositor. Chiar și un covor shaggy cu fir lung va reuși să ofere un aspect călduros dormitorului. Draperiile în ton cu designul camerei, colorate și opace, le vor oferi intimitatea de care au nevoie. O veioză alături de pat, fie cu picior lung, fie poziționată pe noptieră, este indispensabilă.

Pentru ca oaspeții tăi să se simtă ca acasă și să fie pe deplin fericiți, poți opta să decorezi dormitorul cu flori, obiecte de artă, tablouri sau un bol cu bomboane. Pe lângă obiectele de mobilier care vor reuși să le ofere o atmosferă confortabilă, micii detalii și atenții sunt de neprețuit atunci când vrei să le arăți cât de mult te bucuri de vizita lor.

Sursa de imagine:
Chatham172 / Shutterstock.com