Cand este timpul pentru o afacere sa treaca la gazduire VPS si de ce?

Majoritatea afacerilor mici incep cu gazduirea de tip shared (partajata) fiind varianta cea mai rentabila de gazduire a website-lui si / sau a aplicatiilor. Cand afacerea dvs. va creste va apare nevoia unui control mai bun al website-ului sau a aplicatiilor gazduite; va fi momentul potrivit pentru a trece la gazduire VPS deoarece ofera resurse mai mari / un control mai bun asupra lor si in unele cazuri acces root si multe alte avantaje care nu sunt disponibile in cazul gazduirii partajate.

Gazduirea VPS este considerata o optiune premium in comparatie cu gazduirea partajata. In cazul gazduirii VPS resursele sunt puse la dispozitia utilizatorului final care are un control mai mare asupra specificatiilor sistemului, sistemului de operare, detine acces root, etc.

​Cand este timpul pentru o afacere sa treaca la gazduire VPS?

​Cresterea traficului pe website

Odata cu dezvoltarea afacerii dvs. va incepe sa creasca si numarul de vizitatori pe website-ul dvs.si este posibil ca planul dvs. actual de gazduire shared sa nu fie capabil sa sustina un trafic ridicat. Este momentul optim pentru  a obtine performante mai bune prin trecerea la un serviciu de gazduire VPS cu acces root pentru control complet si flexibilitate in configurare sau la un server dedicat .

​Website-ul are nevoie de mai multe resurse

In cazul gazduirii shared  toate resursele disponibile - spatiul pe disc, latimea de banda, procesorul, memoria etc. - sunt folosite in comun cu alti utilizatori de pe acelasi server. Variatiile de trafic  si utilizarea latimii de banda impreuna cu alte site-uri web care ruleaza pe acelasi server va pot afecta performantele websiturilor.

Gazduirea VPS va permite sa aveti o alocare dedicata de resurse pe serverul dvs. virtual. In plus, cu un VPS obtineti mai multa latime de banda, spatiu pe disc si scalabilitate - puteti creste sau reduce procesorul, memoria si latimea de banda in functie de cerintele dvs.

​Aveti nevoie de control total asupra mediului dvs. de gazduire

Daca aveti nevoie de un control complet asupra infrastructutii de gazduire pentru a efectua actiuni mai avansate, cum ar fi:

  • instalarea software
  • crearea/stergerea/suspendarea de conturi pentru clientii dvs. prin intermediul unui control panel precum DirectAdmin
  • setarea permisiunilor, ori de cate ori doriti,

atunci puteti alege un abonament de gazduire VPS sau  un server dedicat pentru a obtine acces root.

​Website-ul dvs. are nevoie de mai multa securitate

Conturile care beneficiaza de gazduire partajata au garantat un nivel mediu de securitate. Dar pentru afacerile mici si mijlocii aflate in dezvoltare este posibil sa nu fie nivelul de securitate de care acestea au nevoie in special in cazul acelor companii care gestioneaza date sensibile / private cum ar fi informatii privind sanatatea, date financiare, informatii personale despre clientii lor etc.

Furnizorul de gazduire VPS va oferi beneficiarului un nivel mult mai ridicat de securitate. Cu un VPS veti obtine un mediu securizat ca urmare a izolarii fata de celelalte masini virtuale.

Beneficiind de gazduire VPS veti obtine propria adresa IP utila in mod special pentru izolarea corespondentei dvs.

​Pachetul dvs. de gazduire shared nu va permite flexibilitatea de care aveti nevoie

Daca altcineva de pe serverul shared va utiliza excesiv resursele serverului website-ul dvs. poate avea performante reduse. Nu doar utilizatorii ci si Google vor "observa" timpul de incarcare redus al site-ului dvs. Intrucat scopul Google este de a optimiza rezultatele cautatorilor va depuncta  pagina dvs. in motoarele de cautare si va returna in schimb paginile concurentilor care au un timp de incarcare mai rapid.

Odata cu gazduirea VPS veti avea mai mult spatiu pentru extindere cu un mai bun control a resurselor. Nu va trebui sa va faceti griji ca noile functionalitati pe website, precum cosul de cumparaturi, continutul dinamic sau streamurile video va vor consuma toate resursele si in plus veti alege o solutie scalabila, care poate usor adaptata nevoilor siturilor dvs.

Nu trebuie sa va ingrijorati de schimbarile aduse de update-uri software deoarece aveti acum flexibilitatea si resursele de gazduire de care aveti nevoie pentru a va dezvolta si customiza setup-ul dvs. - oricat de repede este necesar.

​Aveti mai multe domenii web de gestionat

De multe ori cand afacerile se extind isi vor dezvolta websituri diferite pe mai multe domenii sau subdomenii. Aceasta este o practica obisnuita si din punctul de vedere al marketingului, adesea o miscare excelenta, deoarece permite afacerii dvs. o expunere mai mare. In acest caz gazduirea de tip shared nu va fi potrivita nevoilor dvs.

Un server VPS este capabil insa sa serveasca toate website-urile dvs. la o viteza mult mai buna. Va ofera si spatiul necesar extinderii deoarece scalabilitatea va permite adaugarea mai multor resurse. Veti avea libertarea de a promova fiecare aspect al afacerii dvs. cu toate acele domenii sau subdomenii gazduite pe serverul dvs.

​Afacerea dvs. creste

Dezvoltarea unei afaceri este un lucru pozitiv si necesita adaptarea solutiei de gazduire la nevoile websitului.

Daca afacerea dvs. are o crestere constanta veti avea nevoie de o solutie de gazduire adaptata evolutiei afacerii dvs. Prin actualizarea planului de gazduire veti permite afacerii dvs. aflate in crestere sa se dezvolte mai rapid, mai bine, mai mult si cu un succes mai mare.

In timp ce trecerea la gazduire VPS va poate costa mai mult initial castigurile generate de functionarea mai  rapida a websitului dvs vor fi fara indoiala o crestere rapida a traficului, a clientilor potentiali si a vanzarilor. Veti recupera fiecare banut cheltuit pentru modernizarea infrastructurii de gazduire.