Alina Toie părăsește conducerea APTOR „din motive personale"...

Publicat la: 06 Sep 2022

Ultima zi a lunii septembrie este și ultima zi a Alinei Toie în fruntea APTOR - Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (Visit Oradea), organizație cu misiunea de a promova turismul la Oradea. Principalul acționar al acesteia este Primăria Municipiului Oradea, iar Alina Toie a fost numită director general din 1 septembrie 2021. „Dna Toie a ales să plece din motive personale. Dl Alexandru Chira preia conducerea!" precizează pentru oradea-online.ro viceprimarul Arina Moș.

Alina Toie
Alina Toie a lucrat anterior pentru Hilton și Ramada, exact ca cel pe care-l lasă în locul ei!
Alexandru Chira
Alexandru Chira, director executiv al APTOR, va prelua funcția de director general

Ce a făcut-o pe Alina Toie să renunțe la funcția importantă în care a ajuns – cea mai importantă din CV-ul ei – nu a vrut să ne spună, noi bănuind că e vorba de o înlocuire cu cineva mai agreat politic decât ea. „Motivul plecării mele nu are legătură cu nicio înlocuire, este decizia mea personală în acest sens" – precizează ea. Absolventă de Muzică, Alina Toie provine din echipa hotelului Hilton (unde a lucrat peste un deceniu), la fel ca și colegul pe care-l lasă în urmă. S-a speculat pe seama calificării ei, fiind considerată o persoană nepotrivită pentru o funcție de asemenea importanță pentru oraș. Și, cum se întâmplă în astfel de avansări a unor femei blonde drăguțe, lumea s-a întrebat și a cui protejată ar putea fi... Cert este că ea a fost numită ca director al APTOR în plină pandemie, când nu avea prea multe de făcut. Anul acesta s-a remarcat mai ales prin Festivalul Medieval din luna iulie, o manifestare cu participare internațională, cu multă culoare, personaje pitorești și mulți cai, dar fără evidențierea medievalului românesc! Pentru asta era nevoie și de un istoric în echipa APTOR...

Anul trecut, sub articolul care o anunța ca noua șefă a APTOR, din eBihoreanul, cineva îi scria: „Păcat. Alina dragă, te-ai băgat într-o cloacă a ticăloșilor, parveniților, țărănoilor, hoților și criminalilor în care s-ar putea să te complaci sau să ieși cât mai repede din ea. Depinde de caracterul tău, de educația pe care ai primit-o de la părinți, sistemul de valori dobândit și credința pe care ar trebui să o porți în suflet. Te cunosc de mult timp și crede-mă că asta era singura cale să-ți transmit aceste vorbe fără să te superi în vreun fel pe mine". Și iată că o funcție în care Alina putea rămâne câțiva ani, este părăsită doar după unul singur. Să fi avut acel om dreptate, iar Alina să se fi gândit că s-a complăcut destul?...

Un afacerist local, care se consideră „mega onest", observa însă, recent, îmbogățirea peste noapte a Alinei Toie, în stare să ofere 150.000 de euro pentru un apartament în centrul Oradiei, unui proprietar... Alina nu a vrut să comenteze acest lucru.

Principalele obiective pe care Alina Toie le avea de realizat în fruntea APTOR stau pe pagina de internet a instituției.

„Asociația are ca principal scop realizarea și implementarea politicii de dezvoltare turistică a destinației, cercetare, dezvoltarea strategiei de marketing a destinației și crearea de produse turistice locale pentru a fi puse în vânzare; dezvoltarea de servicii pentru vizitatori; dezvoltarea agendei de evenimente în scopul de a crește notorietatea destinație, dar și dezvoltarea de evenimente care să revitalizeze zonele cu potențial turistic din Oradea; stabilirea de parteneriate strategice la nivel local, național și internațional. O altă responsabilitate importantă este crearea unui brand de oraș, aplicarea și respectarea atributelor sale în toate materialele de promovare create, în agenda de evenimente dezvoltată și în parteneriatele cheie planificate".

Dacă a realizat ceva din toate acestea, nu știm...

Articol scris de Doru Sicoe