7 idei de activități în Oradea

Oradea, Romania with Union Square (Unirii Square) western Transylvania twilight sightseeing.

Oradea este unul dintre cele mai importante orașe din nord-vestul țării și municipiul de reședință al județului Bihor, regiunea Crișana, România. Pentru cea mai mare parte a locuitorilor României, Oradea este o destinație destul de îndepărtată, dar chiar și așa, în ultimii ani, acest oraș numit în maghiară Nagyvárad atrage o mulțime de turiști. Popularitatea în creștere a Oradei se datorează farmecului său aparte și stațiunilor balneare Băile Felix și Băile 1 Mai, aflate la mică distanță. Iată ce activități poți încerca în orașul de pe Crișul Repede:

Plimbare în centru

Centrul istoric al Oradei este unic în țară datorită stilului arhitectural Art Nouveau. Numeroasele clădiri din centru au fost renovate și readuse la viață, atrăgând un număr tot mai mare de turiști: Palatul Ullmann, Sinagoga Ortodoxă Hevra Sas, Facultatea de Medicină şi Farmacie, fostul Magazin de sticlărie, Palatul Vulturul Negru și multe altele.

Să mergi la Teatrul de Stat Oradea

Teatrul de Stat din Oradea găzduiește două instituții teatrale: Teatrul Regina Maria și Teatrul Szigligeti. Dacă șederea ta în Oradea este mai lungă, te sfătuim să consulți site-ul Teatrului Regina Maria pentru a vedeanoutățile – de ce să nu mergi la o piesă de teatru în concediu?

Vizitarea lăcașelor de cult

Pentru cei care caută latura spirituală a fiecărei călătorii, Oradea este destinația potrivită deoarece se pot vizita numeroase biserici: Biserica Romano-Catolică Sfântul Ladislau, Sinagoga Neologă Zion, Sinagoga Ortodoxă din Oradea, Biserica Romano-Catolică Sf. Duh, Bazilica Romano Catolică din Oradea, Biserica din Cartierul Iosia Nord, Catedrala Episcopală, Biserica reformată din Olosig, Biserica evanghelică din Oradea și Biserica mizericordienilor.

Să mergi la pas prin fortăreața Oradea

Cetatea Oradea este una dintre puținele cetăți istorice utilizate și în prezent, renumită pentru rețelele subterane de legături cu exteriorul și șanțul exterior care putea fi umplut în caz de asediu cu apă termală din râul Pețea. Începuturile cetății din Oradea datează din secolul al XI-lea, când regele Ladislau I a zidit aici o mănăstire fortificată. În prezent, în cetate funcționează Facultatea de Arte Vizuale a Universității din Oradea.

O vizită la Grădina Zoologică

Grădina Zoologică Oradea atrage mai ales familiile, cei mici putând vedea de aproape diverse animale autohtone sau din mai multe zone ale globului, cuprinzând mamifere, reptile, pești și păsări.

O zi la Băile Felix

Alege să te relaxezi o zi întreagă la Băile Felix sau planifică o ședere mai lungă pentru a beneficia de tratamente cu apă termală. Cele mai atractive locuri din stațiune sunt Apollo Aquapark, lacul cu nuferi, Felixarium, Lotus Therm Spa & Luxury Resort, Casa Românească, Club Art și altele.

O zi la Nymphaea Aquapark

Dorești să te bucuri de relaxare în apă fără să te mai urci în mașină și să conduci până la băi? Nymphaea Aquapark se află chiar în Oradea și are facilități care să atragă turiștii de toate vârstele. Acest aquapark modern se întinde pe o suprafață de 7 hectare, are 10 tobogane amețitoare și se axează pe distracție și adrenalină.

Oriunde te-ai afla în Oradea, poți oricând să te delectezi cu jocuri de noroc online și să beneficiezi de cel mai nou Unibet bonus - ai nevoie doar de telefonul mobil și o conexiune la Internet.