5 motive să vizitezi Oradea într-un city break

Publicat la: 06 Apr 2022

Descopera Oradea / foto: airlinestravel.ro

Se spune că devenim tot mai bogați cu fiecare călătorie pe care o facem. Poate fi un sejur de 7-10 zile într-o destinație însorită, poate fi un city break într-un renumit oraș sau într-o localitate mai puțin turistică, poate fi un circuit într-o țară exotică sau în mai multe țări, pot fi călătorii dedicate sporturilor și multe altele.

Până la urmă, călătoria nu ține doar de bani, ci și de curaj. Luați-vă rucsacul în spate și mergeți să vizitați locuri noi.

Orice oraș, orice cătun, orice loc poate fi o destinație de vacanță atâta timp cât te simți bine pentru că-l poți vizita. Oradea, municipiul reşedinţă de judeţ al Bihorului, poate fi o destinație de city break. Istoria sa datează de pe la 1113, an în care ar fi fost menționat pentru prima dată în înscrisuri oficiale. Însă, cu siguranță, rădăcinile sale sunt mult mai vechi.

Orașul a prosperat și a evoluat, a ajuns un puternic și important centru economic din vestul României. Grație arhitecturii ce stă la baza multor clădiri, Oradea este recunoscută ca fiind capitala Art-nouveau a României. Mai jos aveți câteva motive pentru care metropola Oradea merită vizitată.

Așa cum ziceam mai sus, grație arhitecturii ce stă la baza clădirilor, Oradea este singurul din România ce face parte dintr-o rețea de orașe Art-Nouveau. Din această rețea mai fac parte orașe precum Barcelona, Viena, Budapesta, Riga sau Palermo.

În Oradea, sute de clădiri poartă amprenta Art-Nouveau ce se caracterizează prin linii curbate, motive vegetale și florale, coloristică etc. Multe dintre acestea sunt palate cu tradiție, dar și clădiri moderne. Printre cele mai renumite clădiri în stilul Art-Nouveau sunt: Palatul Vulturul Negru; Palatul Moskovits Miksa; Palatul Stern Oradeav; Casa Adorjan și multe altele.

Aquapark Nymphaea este un alt motiv pentru care merită să călătorești la Oradea. Este unul dintre cele mai mari aquaparkuri din România, construit în zona centrală din Oradea. Prin investiții majore și prin dezvoltarea acestui centru, Oradea a reușit să-și valorifice bogăția subterană – apa termală. Astfel, orașul a fost pus pe harta destinațiilor balneare.

Aquapark Nymphaea este deschis pe toată perioada anului, sub sloganul „Scapă din oraşul îngheţat şi adăposteşte-te în căldura tropicală a Aquapark-ului Nymphaea”. Complexul numără 15 bazine interioare și exterioare, zece tobogane, saună, băi turcești și multe alte elemente dedicate distracției și pentru relaxare.

Pentru pasionații de gambling, menționăm că în Oradea s-a deschis una dintre cele mai moderne și elegante săli de jocuri din România. Dacă nu doriți să vă încercați norocul într-un cazinou clasic, poate aveți plăcerea de a juca online. Accesați Cazinoro și distracția poate să înceapă. Într-un moment de relaxare, puteți să vă încercați norocul la păcănele. Sau poate doriți să jucați la pariuri sportive pe netbet casino.

Un alt motiv stă în dorința de a descoperi bucătăria locală. Pe malul Crișului se regăsesc numeroase cafenele și restaurante, unele mai elegante ca altele. Puteți încerca un gulyas în pâine, un ciolan bavarez la cuptor sau o pulpă de rață cu varză călită.

Iar noaptea vă puteți distra într-unul dintre cluburile și pub-urile din Oradea, un alt motiv pentru care merită această călătorie. În zona centrală, în zona Palatului Vulturul Negru, există cluburi precum Escape, Heat sau Lords, dar și cafe-puburi cu muzică și voie bună.

Putem spune că Oradea arată a oraș european, având și o infrastructură aranjată, elegantă și modernă. Există zone pietonale și piste pentru bicicliști, linii de tramvai reabilitate, străzi aranjate. Oradea merită 2-3 zile din timpul vostru!