5 dintre cele mai frumoase și interesante obiective turistice din Constanța

Publicat la: 19 Nov 2021

obiective turistice Constanta
obiective turistice Constanta (pixabay.com)

România a fost binecuvântată cu o zonă de litoral foarte frumoasă și bogată în plaje generoase cu nisip fin. Epicentrul litoralului românesc este orașul Constanța, unul dintre cele mai mari și, totodată, cele mai vechi orașe atestate din România.

Constanța este un oraș plin de viață, dinamic și punctul de plecare spre stațiunile de pe litoralul României. Vara, orașul este plin de turiști din țară și de peste hotare. Pe lângă plaje, nisip și viața de noapte, municipiul Constanța merită să fie descoperit și prin prisma obiectivelor turistice interesante și frumoase.

Cazinoul din Constanța

Când spunem Constanța, gândul ne fuge la vestitul cazinou situat la malul mării. Clădirea cazinoului este o perlă arhitecturală construită în stilul Art Nouveau. Considerat un simbol al orașului, casino Constanța este una dintre cele mai emblematice clădiri din România. În acest moment, cazinoul din Constanța se află sub un amplu proces de reabilitare.

Delfinariul

Complexul Muzeal de Științele ale Naturii este un muzeu aflat în municipiul Constanța. Îl găsiți la adresa Bulevardul Mamaia nr. 255. Bogata colecție de animale acvatice provenite din oceanul planetar este prezentată sub formă de microdiorame și vitrine transparente. În acest moment, Delfinariu are activitatea suspendată temporar, însă puteți vizita Microrezervația și zona de păsări exotice. În acest complex veți putea vizita acavariu și planetariu.

De menționat că Planetariu este primul oviectiv public din România, fiind înființat în anul ăn care omul a reușit să pășească pe Lună, în 1969.

Legat de acvariu, putem spune că a reușit să adune peste 100 de specii de pești și viețuitoare marine. Ținând cont de criterii ecologice, biogeografice și taxonomice, Acvariul, este structurat în trei secții: Marină, Dulcicolă și Pești Exotici.

Edificiul roman cu mozaic din Constanța

Datat din secolul al IV-lea, acest edificiu din mozaic roman aparținea vechii cetăți Tomis, parte a unui complex care lega vechiul port de oraș. Împodobit anterior cu 2000 de metri pătrați de mozaicuri, din care mai puțin de jumătate au mai rămas în prezent, edificiul este cu adevărat o minune străveche. Acest edificiu este amplasat în Piața Ovidiu și a fost descoperit în timpul lucrărilor de reabilitare regională întreprinse în anul 1959.

Marea Moschee din Constanța

Construită la începutul secolului al XX-lea, Marea Moschee a fost ridicată sub domnia Regelui Carol I pentru comunitățile musulmane din oraș. Monumentul mauresc se mândrește cu o pictură murală rafinată și găzduiește un covor oriental vechi de 200 de ani, care a aparținut cândva sultanului turc Abdul Hamid. Covorul impresionează prin mărimea sa (9 m x 16 m, în total 144 m2) și prin greutatea sa de peste 490 kg. Acest masiv covor a fost lucrat de mână în renumitul centru de artizanat Hereke, din Turcia.

Farul Genovez din Constanța

Simbol al vremurilor medievale când Constanța era una dintre principalele piețe pentru negustorii genovezi, Farul Genovez obișnuia să îndrume navele străine spre portul Constanța. Farul a fost construit în secolul al XIX-lea, peste fundația monumentului din secolul al XIV-lea. Farul genovez a fost readus la viață după 107 ani. În februarie 2020, becul a fost aprins pentru prima dată după un secol.

Din Constanța nu lipsesc mall-urile, cluburile și parcurile de distracție. După un tur prin oraș, puteți să vă refugiați în magazinele din mall-urile Constanței (Ccity Park Mall, Tomis Mall și Vivo). Când mai ajungeți în Constanța, amintiți-vă de aceste obiective turistice interesante.