Ziua Pompierilor: 173 de ani de la luptele de pe Dealul Spirii

Marti, 14 Septembrie 2021

Ziua Pompierilor: 173 de ani de la luptele de pe Dealul Spirii
Pompierii au sarbatorit astazi, 13 septembrie, 173 de ani de la memorabila Batalie din Dealul Spirii, zi in care se comemoreaza eroii cazuti la datorie si se celebreaza devotamentul, curajul si spiritul de sacrificiu al reprezentantilor acestei arme nobile. Cu aceasta ocazie, primarul Oradiei, Florin Birta, a transmis un mesaj de multumire si apreciere fata de reprezentantii acestei institutii.

Cu prilejul „Zilei Pompierilor din România", echipajele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Crisana" al judetului Bihor au avut mai multe evenimente speciale la care au luat parte si reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene.

„Va multumesc, in numele oradenilor, pentru toata activitatea pe care o depuneti pentru ca noi toti sa fim in siguranta. Sunt sigur ca de la preventie si control pâna la accidente, incendii, situatia pandemica, competitii sportive, inundatii, uniforma Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta inspira incredere si confera siguranta. Sunteti cei care lasati siguranta si sanatatea personala si o puneti mai presus de cea a semenilor. Dorim ca in cel mai scurt timp sa finalizam studiul de fezabilitate pentru dispeceratul unic integrat si sa demaram procedura pentru construirea lui. Cu siguranta va aduce un plus de operativitate tuturor armelor din Oradea si judet", a precizat primarul Florin Birta, la intâlnirea festiva ocazionata de Ziua Pompierilor.

In primele opt luni ale anului 2021, pompierii militari din cadrul unitatii si subunitatilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Crisana" al judetului Bihor si membrii serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta au desfasurat 10.089 de misiuni, in medie 42 de interventii pe zi pentru salvarea si protejarea vietilor oamenilor, a bunurilor acestora, a patrimoniului public si privat in situatii de urgenta. Cele 10.089 de misiuni inregistrate au constat in 2.275 interventii pentru gestionarea situatiilor de urgenta, 5.834 interventii ale echipajelor SMURD, respectiv peste 1.900 recunoasteri in teren si exercitii.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: