Trotuarul dintre Corso si Magazinul Crisul va fi reamenajat dupa inlocuirea retelei de termoficare

Joi, 28 Iulie 2016

Trotuarul dintre Corso si Magazinul Crisul va fi reamenajat dupa inlocuirea retelei de termoficare
In vederea desfasurarii in bune conditii a lucrarilor de inlocuire a retelei de termoficare pe tronsonul trotuarului cuprins intre Magazinul Crisul si Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor, in sedinta Comisiei de Circulatie de saptamâna trecuta s-a aprobat mutarea statiei de taxi situata pe strada Republicii nr. 26 - 28 (din fata bisericii catolice) pe partea opusa a strazii, in dreptul numerelor 33 - 35 (lânga fosta policlinica).

Momentan, Termoficare Oradea S.A este in proces de selectie a firmei care va executa lucrarea, urmând ca lucrarile sa demareze la inceputul lunii august. Astfel, 160 metri liniari de retea tehnica primara, cu diametrul cuprins intre 80 -200 de cm, vor fi inlocuiti. De mentionat ca aceasta retea este mai veche de 25 de ani. Lucrarile vor finalizate pâna pe 10 septembrie 2016. In cadrul lucrarilor, conductele de retea tehnica primara vor fi inlocuite cu retele noi preizolate, fiind refacute totodata si caminele tehnice din zona. Valoarea estimata a lucrarilor este de 86.000 euro.

Dupa incheierea lucrarilor de inlocuire a retelei tehnice primare, Primaria Oradea va trece la amenajarea trotuarului, pe portiunea dintre zona pietonala existenta si piateta Magazinului Crisul.

Pentru a se asigura o continuitate intre cele doua zone pietonale si imbunatatirea aspectului zonei, spatiul pietonal va fi largit, urmând sa fie pavat cu porfir si granit auriu, in mod asemanator cu piateta de la Magazinul Crisul, amenajându-se totodata si trotuarele la intersectiile cu strazile adiacente, respectiv Brasovului si Dunarea. Primaria Oradea doreste reamenajarea tronsonului amintit deoarece pe acest tronson se produce aglomeratie la orele de vârf, iar  vara, când se deschid si terasele, latimea trotuarului s-a dovedit insuficienta.

In cadrul lucrarilor se va realiza si canalizarea pluviala, respectiv rigole din piatra naturala de-a lungul carosabilului, precum si iluminatul public prin stâlpi ornamentali personalizati. Lucrarile vor dura aproximativ 3 luni, valoarea investitiei fiind de 3.180,12 mii lei.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: