Stiri Oradea: Investitiile din spitale dezvolta sistemul de sanatate oradean

Luni, 03 Martie 2014

Stiri Oradea: Investitiile din spitale dezvolta sistemul de sanatate oradean
Domnul Gheorghe Carp, managerul Spitalului Judetean, a sustinut azi, la Primaria Oradea, o conferinta de presa privind investitiile realizate in spitalele oradene in ultimele luni si situatia actuala de la Spitalul Municipal „Dr Gavril Curteanu".

Prezent la conferinta, Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea a tinut sa faca câteva aprecieri: „Vreau sa-i multumesc domnului Carp pentru ca intr-o perioada scurta cât a ocupat functia de manager la Spitalul Municipal a restabilit situatia financiara si pierderile de pe sectii si a adus arieratele la zero, sau chiar pe plus, cum este cazul Spitalului de Psihiatrie. Totodata ii multumesc doamnei dr. Lucia Daina, managerul interimar de la Spitalul Judetean, pentru modul in care a gestionat spitalul in toata aceasta perioada si doamnei dr.Claudia Cladovan pentru ca a acceptat ca, incepând de azi, sa ocupe functia de manager interimar la Spitalul Municipal".

Managerul Gheorghe Carp a reamintit ca in noiembrie, când a preluat conducerea Spitalului Municipal, rezultatele economice nu erau la inaltimea asteptarilor, sectiile aveau pierderi mari, dar in prezent situatia a fost restabilita.

„Scopul nostru este de a dezvolta spitalele din Oradea, acestea fiind in subordinea Primariei, este important sa functioneze bine, iar investitiile din ultimele 3-4 luni reprezinta un salt important in dezvoltarea spitalelor. Ne dorim sa functioneze principiul de eficienta, sa uniformizam procedurile intre spitale, sa urmarim cheltuielile si veniturile si sa administram in asa fel incât sa dezvoltam spitalele si sa tinem pasul cu achizitionarea dotarilor si aparatelor noi care apar pentru tratarea bolnavilor", sustine domnul Carp, care incepând de azi a redevenit managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Oradea.

Astfel, in ultima perioada s-au realizat investitii majore la Pavilionul I, Neurologie si psihologie, in valoare de 4.942.918 lei, la Blocul Alimentar lucrari in valoare de 1.002.255 lei, sectia de Boli Infectioase a fost mutata in Stationar II si functioneaza in conditii mult mai bune cu investitii de 192.856 lei, investitii de 15.760.681 lei pentru extinderea Centrului Oncologic si 614.308 lei investiti pentru spitalizarea de zi a Centrului Oncologic. Toate aceste investitii s-au derulat din venituri proprii, buget local si sprijin de la Ministerul Sanatatii.

In ceea ce priveste reabilitarea sectiilor de Obstetrica Neonatologie de la Maternitate, aici s-au efectuat lucrari la etajele I si II ale corpurilor B1 si B2, la subsolul corpurilor B1 si B2 unde s-au amenajat vestiare si sala de curs pentru studenti si la blocul de nasteri de la etajul IV corp B2. Totodata a fost montat un ascensor de persoane si a fost realizata izolarea termica a fatadelor corpurilor B1 si B2. Lucrarile sunt finalizate in totalitate, valoarea lor fiind de 7.462.032 lei cu TVA.

Totodata, având in vedere cresterea continua a afectiunilor oncologice in Oradea, conducerea spitalului intentioneaza achizitionarea unui al doilea accelerator liniar de particule si infiintarea unei sectii de chirurgie oncologica, precum si instituirea de noi tratamente cu sprijinul specialistilor oncologici si hematologi pentru tratarea bolnavilor, infiintarea laboratorului de medicina nucleara, dezvoltarea hematologiei la etajul III al cladirii, infiintarea unui centru de transplant de celule stem la etajul IV al cladirii Centrului Oncologic si dotarea imagistica.

In ceea ce priveste sectia de cardiologie interventionala, doamna dr Lucia Daina a precizat ca, de când a fost pus in functiune noul angiograf, pacientii nu au mai fost trimisi la Cluj iar din decembrie pâna in prezent au fost tratati 96 de pacienti cu infarct miocardic acut si 193 de pacienti cu stenturi. Pe viitor, conducerea Spitalului Judetean doreste infiintarea unei sectii de chirurgie vasculara, cu atât mai mult cu cât doi medici din Târgu Mures, specializati pe chirurgie vasculara si doi chirurgi si-au manifestat dorinta de a se muta la Oradea pentru a practica aici medicina.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: