Solutii de descongestionare a traficului in zona pasajului peste DN 79 Oradea-Arad: drum colector si bretea de legatura

Joi, 11 Iulie 2019

Solutii de descongestionare a traficului in zona pasajului peste DN 79 Oradea-Arad: drum colector si bretea de legatura
Odata cu realizarea pasajului suprateran peste drumul national DN79, giratia aflata la intersectia drumului de centura al municipiului Oradea cu drumul national DN79 a fost degrevata de traficul greu pe relatia centurii. Cu toate acestea, avându-se in vedere dezvoltarea zonei adiacente Caii Sântandrei, atât in ceea ce priveste prestarile de servicii, productie, cât si sedii de societati comerciale, constructii de locuinte, se constata la orele de vârf, precum si in cea mai mare parte a zilei un blocaj in giratia amintita.

Pentru a  descongestiona traficul in zona DN79 Oradea - Arad, intersectia cu drumul de centura, respectiv Calea Aradului - Calea Sântandrei, Primaria Oradea initiaza o serie de lucrari.

Drum colector spre directia Arad

Astfel, a fost publicat in sistemul electronic de achizitii publice (SEAP) anuntul de participare privind atribuirea contractului de ”Elaborare proiect pentru autorizarea executarii lucrarilor (PAC/DTAC) proiect tehnic de executia lucrarilor  (PT), asistenta tehnica din partea proiectantului pe perioada lucrarilor si executie lucrari pentru obiectivele de investitii: Drum colector Calea Sântandrei - Calea Aradului”. Data limita de depunere a ofertelor in SICAP este 16.08.2019, ora 15:00. 

Valoarea totala estimata fara TVA este de 2.262.894,74 lei, iar durata contractului este 6 luni, din care executia propriu-zisa este de 4 luni.

In cadrul acestei lucrari se va realiza un drum colector intre drumul de centura al municipiului Oradea, respectiv strada Calea Sântandrei si drumul national DN79 Arad, Calea Aradului, care va dirija circulatia spre complexele comerciale existente.

Lungimea drumului este de 360 m si va incepe din Calea Sântandrei printr-un drum colector diagonal in zona viitorului magazin Hornbach, racordare cu acces la magazin si Calea Aradului prin giratie, tronson de-a lungul Caii Aradului pâna la zona asfaltata.

Lucrarile vor consta in urmatoarele:

- amenajare carosabil cu doua benzi de circulatie;

- amenajare giratie;

- amenajare alee cu o banda din Calea Aradului in giratie;

- amenajare trotuare;

- rezolvarea scurgerii apelor pluviale si iluminatul public.

Bretea de legatura spre Calea Sântandrei

O a doua lucrare având drept scop descongestionarea traficului in zona se refera la realizarea unei bretele de legatura intre Calea Aradului si Calea Sântandrei. In acest sens, in data de 2 iulie a fost semnat contractul de lucrari intre municipiul Oradea si SC Drumuri Bihor SA, in calitate de lider de asociere, si Aquacons SRL, in calitate de asociat, prin care Aquacons SRL va presta serviciile de proiectare, iar  lucrarile la breteaua de legatura intre Calea Aradului si Calea Sântandrei va fi realizata de catre SC Drumuri Bihor SA.  Durata contractului este de 5 luni, din care proiectarea este 2 luni, iar lucrarile de executie 3 luni.

Valoarea acestei lucrari este de 1.192.771,58 lei fara TVA.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: