Primaria Oradea gazduieste marti, 26 martie, conferinta privind mobilitatea pietonala din cadrul proiectului CityWalk

Joi, 21 Martie 2019

Primaria Oradea gazduieste marti, 26 martie, conferinta privind mobilitatea pietonala din cadrul proiectului CityWalk
Primaria Oradea prin Directia Management Proiecte cu Finantare Internationala va invita marti, 26 martie, in sala mare a Primariei Oradea, la conferinta privind mobilitatea pietonala, intitulata "Conference on walkability - Steps towards liveable cities", eveniment care are loc in cadrul Proiectului CityWalk finantat prin Programul Transnational Dunarea, in care Primaria Oradea este partener de proiect.Tema centrala o reprezinta problemele si solutiile in dezvoltarea de orase pietonale - "walkable cities", precum si aspectele legate de identificarea de metode de imbunatatire si promovare a mobilitatii pietonale in contextul proiectului "CityWalk".Prin intermediul a doua etape de dialog cu expertii tematici din domeniul planificarii urbane si nu numai, se vor cauta raspunsurile si propunerile legate de aspectele de planificare urbana durabila si de proiectare a oraselor, dar si de impactul traficului asupra mediului, de infrastructura pietonala, cresterea gradului de constientizare si politicile/ reglementarile in vigoare.Se vor prezenta, de asemenea, rezultatele proiectului, care pot fi utilizate de catre orice oras.Conferinta se va desfasura in doua etape, dupa cum urmeaza:I.   Intervalul orar 11:00 - 13:00 - PANOUL 1: ORASE PRIETENOASE CU PIETONUL - "CITIES MADE FOR WALKING"Moderatorul acestei prime parti a conferintei va fi dl. Kézy Béla, reprezentant MEGAKOM Development Consultants (HU).

Prezentatori: - dl. Mihai Pascalau - arhitect, Expert Departament Sprijin Dezvoltare Urbana - Agentia pentru Dezvolare Regionala Nord-Vest Romania - dl. Dacian Palladi - City Manager Municipiul Oradea - dl. Antal Gertheis - reprezentantul firmei Mobilissimus Kft, UngariaSubiectele care vor fi prezentate in aceasta etapa sunt: design stradal si infrastructura pietonala; constientizare si educatie; politici si reglementariII. Intervalul orar 14:00-15:30 - PANOUL 2: MOBILITATE DURABILA - "SUSTAINABLE MOBILITY"Moderatorul celei de a doua parti a conferintei va fi dl. Danilo ?eh, Centrul de Cercetare Stiintifica Bistra Ptuj (SVN),Prezentatori:-   prof. Aleksandar Slaev -  din partea Universitatii din Varna  (Bulgaria)

-   dl. Ciprian Barna - expert mobilitate - Zona Metropolitana Oradea

-   dl. Dr. Matej Ogrin - reprezentant Cipra Slovenia

Subiectele prezentate in a doua parte a conferintei vor fi: ce face un oras durabil si prietenos cu clima; planificare spatiala pentru durabilitate; arhitectura si designul urban pentru mobilitate durabilaConferinta se va desfasura in intervalul orar 9:00-16:00, iar intervalul dedicat intrebarilor venite din partea presei va fi 13:00 - 14:00.Reprezentantii presei sunt rugati sa se inregistreze la urmatorul link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdqpizRCbUzlH9WVPnRUZhVRlzLobCHOnFwfODEKy8B-NblpQ/viewform?vc=0&c=0&w=1  pâna vineri, 22 martie 2019.


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: