Primaria Oradea amenajeaza locuri de parcare si un nou parc in cartierul Nufarul

Joi, 11 Iulie 2019

Primaria Oradea amenajeaza locuri de parcare si un nou parc in cartierul Nufarul
Primaria Oradea a inceput la finalul lunii mai lucrarile de amenajare de locuri de parcare si accese auto in zona strazii Morii, lânga blocurile X13-X14-AN11, din cartierul Nufarul. Tot in aceasta zona administratia locala pregateste si realizarea unui nou parc, pe o suprafata totala de 1.853 mp.

In ceea ce priveste lucrarile de amenajare parcari pe o suprafata de 1083 mp, aici sunt in curs de realizare un numar de 23 de locuri de parcare cu dimensiunea de 5x2.5 m.

De la inceperea lucrarilor pâna in prezent au fost executate sapaturile si stratul de balast atât la accesul auto cât si la parcari, in proportie de 100%, au fost montate bordurile, a fost reabilitat un podet in proportie de 60% si sunt executate lucrarile de canalizare pluviala. Urmeaza realizarea stratului de piatra sparta, asternerea mixturilor asfaltice si marcajele rutiere.

Lucrarile sunt executate de asocierea:  S.C. Drumuri Bihor S.A. + SC Proexco SRL+SC Drum Asfalt SRL + SC Electofor SRL, valoarea contractului fiind de 211.801,41 lei fara TVA .

Totodata, cu scopul de a creste numarul suprafetelelor de spatii verzi din Oradea, precum si pentru a realiza un punct de atractie si de petrecere a timpului liber pentru locuitorii din zona, administratia locala pregateste amenajarea unui parc de cartier, prin modernizarea unui spatiu verde degradat in zona strazii Morii, in spatele centrului comercial Selgros.

In data de 2 iulie a avut loc deschiderea ofertelor depuse pentru eleborarea proiectului pentru autorizarea lucrarilor, a proiectului tehnic de executie a lucrarilor, asistenta tehnica din partea proiectantului si executie lucrari pentru amenajarea parcului din zona strazii Morii. La licitatia organizata s-a prezentat un singur ofertant, momentan proiectul se afla in stadiul de evaluare a ofertelor.

Valoarea estimata este de 605.759,39 fara TVA, iar in cazul in care oferta depusa se va declara câstigatoare si va avea loc semnarea contractului, lucrarile de amenajare a parcului ar putea incepe in cursul lunii august.

,,Scopul investitiei este modernizarea unui spatiu verde degradat, in vederea crearii unui parc contemporan, atractiv pentru locuitorii din zona. Ne dorim ca parcul sa fie un spatiu util pentru toate vârstele, un spatiu de odihna care este destinat in acelasi timp atât sportului cât si plimbarilor in aer liber", a declarat Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.

Lucrarile propuse in cadrul investitiei sunt: amenajarea unui spatiu de joaca pentru copii, amplasarea unui teren de baschet, realizarea a doua alei transversale care sa lege diferite zone ale parcului, platforme asfaltate delimitate de borduri din beton, amplasare banci clasice cu spatar, montare masa si banci, montare cosuri de gunoi, amenajare spatii verzi, amplasare rastere pentru biciclete, realizarea unui sistem de irigare automatizat, realizarea unui gard metalic la terenul de baschet, imprejmuirea parcului, realizarea iluminatului public.

 

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: