PREVENTIE LA CENTRELE SOCIALE DIN SUBORDINEA DAS ORADEA

Vineri, 19 Iulie 2019

PREVENTIE LA CENTRELE SOCIALE DIN SUBORDINEA DAS ORADEA
In cadrul bunei colaborari interinstitutionale, Inspectoratul de Politie Judetean Bihor a desfasurat in aceste zile  o activitate informativ - preventiva la Centrul Social Multifunctional Nufarul si Centrul Social Multifunctional Rogerius II.

Beneficiarii centrelor, persoane vârstnice in mare parte, au fost informati de catre dna Ioana Indries - comisar sef in cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, cu privire la diferite tipuri de furturi.

Au fost evidentiate tipurile de furt la care sunt expuse persoanele fizice in general dar si specificul furturilor care au loc in perioada sezonului estival.

S-a subliniat vulnerabilitatea persoanelor vârstnice, care reprezinta o categorie foarte expusa hotilor si au fost prezentate recomandarile Politiei pentru evitarea unor incidente neplacute cum ar fi furturile din buzunare, din locuinte si din autoturisme, precum si  metodele de „operare" ale hotilor.

Dna comisar sef Ioana Indries a raspuns intrebarilor participantilor la discutii si a distribuit materiale informative (pliante) celor prezenti cu recomandarea de a transmite si altora informatiile primite.

La Centrul Social Multifunctional „Rogerius II" au fost prezenti si câtiva elevi (nepoti ai beneficiarilor centrului) care au fost antrenati si ei in discutii, dându-li-se exemple de situatii problematice in care s-ar putea gasi si solutiile la acestea.

La Centrul Social Multifunctional „Nufarul", pe lânga tematica furturilor a mai fost abordata si tematica traficului de persoane concretizata prin exploatarea omului prin munca, cersetorie,  si prelevare/trafic de organe.

Actiunea are ca scop asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica, descurajarea faptelor de natura penala, precum si identificarea si tragerea la raspundere a celor care, prin conduita lor, incalca prevederile legale.

Exemplele concrete prezentate precum si experientele personale ale participantilor la discutii, dar si modul de expunere a informatiei, au contribuit la reusita celor doua activitati.

Abuzul fata de vârstnici este o problema sociala a intregii comunitati internationale, care afecteaza sanatatea si drepturile a milioane de persoane din lume si este un subiect tabu, ignorat de societate.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: