Presa ,,libera" ruseasca luata la puricat la Kiev!

Joi, 24 Mai 2018

Ofiterii Serviciului ucrainean de Securitate (SBU) au efectuat, marti, 15 mai 2018, perchezitii la sediul agentiei Ria Novosti si la sediul televiziunii RT din Ucraina, iar un ,,jurnalist" a fost retinut in cadrul operatiunilor, a anuntat, Olena Gitlianska, purtatorul de cuvant al SBU. Directorul Ria Novosti, Kiril Visinski, a fost retinut in cadrul operatiunii. Purtatorul […]
The post Presa ,,libera" ruseasca luata la puricat la Kiev! appeared first on Presa Oradea.
 Ofiterii Serviciului ucrainean de Securitate (SBU) au efectuat, marti, 15 mai 2018, perchezitii la sediul agentiei Ria Novosti si la sediul televiziunii RT din Ucraina, iar un ,,jurnalist" a fost retinut in cadrul operatiunilor, a anuntat, Olena Gitlianska, purtatorul de cuvant al SBU.
Directorul Ria Novosti, Kiril Visinski, a fost retinut in cadrul operatiunii. Purtatorul de cuvant al SBU a confirmat pe pagina sa de Facebook operatiunea si a precizat ca a fost deconspirata o retea de presa supusa Moscovei care este folosita in actiunile hibride ale Rusiei contra Ucrainei.


,,Fortele de ordine au stabilit ca aceste institutii media au fost folosite de un stat agresor in contextul razboiului hibrid impotriva Ucrainei. Ancheta este in plina desfasurare"

a anuntat Gitlianska. Sediile RIA Novosti si RT se afla in aceeasi cladire din centrul Kievului.


,,Avem dovezi solide pe care le vom face publice dupa incheierea investigatiei"

a adaugat Gitlianska. Anterior, autoritatile ucrainene au mai retinut si expulzat mai multi jurnalisti care erau angajati ai institutiilor de presa rusesti din Ucraina.

Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului, a afirmat ca actiunile SBU sunt ,,revoltatoare" si a cerut organizatiilor internationale sa adopte o pozitie severa, avertizand ca Rusia va intreprinde masuri similare.

,,Pana acum stim ca au avut loc actiuni in forta impotriva institutiilor de presa rusesti. Asta este suficient pentru o pozitie ferma. Vom actiona agresiv pentru a proteja interesele institutiilor de presa din Rusia"

a avertizat Peskov.

Relatiile dintre Kiev si Moscova s-au deteriorat constant dupa anexarea ilegala a Crimeei in 2014 de catre Rusia si in contextul sprijinului acordat de Moscova separatistilor din estul Ucrainei. Guvernul de la Kiev sustine ca Rusia duce un razboi hibrid impotriva Ucrainei, prin raspandirea de informatii false si propagandistice si prin lansarea de atacuri cibernetice asupra insitutiilor guvernamentale din Kiev.



Sursa: OradeaPress    Citeste mai departe »

Comentarii: