Pista de biciclete de aproape 1 km pe strada Mihai Eminescu

Vineri, 22 Mai 2020

Pista de biciclete de aproape 1 km pe strada Mihai Eminescu
Dupa ce la finalul anului trecut strada Mihai Eminescu a fost reabilitata, executându-se lucrari de reparatii prin programul de lucrari, intretinere si reparatii strazi, in cursul saptamânii trecute s-a realizat si marcarea pistei de biciclete pe partea dreapta a strazii, lânga trotuar.

Lungimea pistei de biciclete este de 850 metri, iar latimea este de 1,4 metri.

Lucrarile au fost efectuate pe baza Acordului-cadru pentru lucrari de intretinere/reparatii strazi, drumuri si poduri din Oradea, de catre SC Drumuri Orasenesti SRL.

„Dupa reabilitarea strazii Mihai Eminescu, pe partea dreapta a fost marcata pe carosabil o pista de biciclete, intre Calea Republicii si strada Gheorghe Lazar. Anul viitor, dupa finalizarea parcarii de la stadionul Vointa, si pe strada Episcop Roman Ciorogariu va fi marcata o pista de biciclete. Prin realizarea acestor piste Primaria Oradea vrea sa sustina si sa promoveze mersul cu bicicleta in municipiul Oradea", a declarat viceprimarul Florin Birta.

De asemenea, pe strada M. Eminescu recent a fost trasat si un aliniament de locuri de parcare pe banda din stânga, aici fiind realizate 106 locuri de parcare. De la intersectia strazii Republicii cu strada Deltei marcajele sunt galbene, iar de la intersectia strazii Deltei cu strada Menumorut marcajele sunt albe. Marcajele au fost realizate de catre Serviciul Parcari.

Totodata, in cursul lunii aprilie, in cadrul campaniei de plantari de primavara din municipiul Oradea au fost plantate pe intreg aliniamentul strazii 55 de platani si 8 tei.

Lucrarile de plantare au fost executate de firma SC Aquaplant SRL, in baza contractului de furnizare si plantare arbori.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: