Palatul Apollo, de pe Republicii, scapa de o parte din schele!

Marti, 10 Septembrie 2019

O parte din schelele de pe fatada spre strada Republicii a Palatului Apollo au fost demontate. Lucrarile de reabilitare sunt executate de Constructorul Salard, valoarea investitiei este de aproape 2,9 milioane de lei, cladirea urmand sa fie reabilitata in intregime pana la sfarsitul anului. Palatul este situat in zona centrala a municipiului Oradea, pe str. […]
The post Palatul Apollo, de pe Republicii, scapa de o parte din schele! appeared first on Presa Oradea.
 O parte din schelele de pe fatada spre strada Republicii a Palatului Apollo au fost demontate. Lucrarile de reabilitare sunt executate de Constructorul Salard, valoarea investitiei este de aproape 2,9 milioane de lei, cladirea urmand sa fie reabilitata in intregime pana la sfarsitul anului.
Palatul este situat in zona centrala a municipiului Oradea, pe str. Republicii nr.12-12A, avand doua fatade, una spre str. Republicii, cea mai bogat decorata si cealalta spre str. Mihai Eminescu, mai simpla. Fatadele au elemente preluate din stilurile Empire sau Biedermeier, maniera ornamentala intalnita in aceeasi perioada la Viena, Berlin sau Budapesta.

Constructia lui a inceput in anul 1912 fiind ridicat dupa planurile arhitectului Riman


Sursa: OradeaPress    Citeste mai departe »

Comentarii: