O mare parte a lucrarilor la pasajele subterane din Centrul Civic sunt deja realizate

Vineri, 25 August 2023

O mare parte a lucrarilor la pasajele subterane din Centrul Civic sunt deja realizate
Lucrarile la unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructura derulate vreodata in Oradea - reteaua de pasaje subterane din Piata Emanuil Gojdu si Piata Independentei - sunt in grafic, aproximativ 70% din lucrarile aferente constructiei fiind gata.

In momentul de fata, la pasajele 2,3 si 4 sunt finalizate radierele, peretii si inclusiv placile. Totodata, se lucreaza la armarea placii de la pasajul 5, aici radierele si o parte din pereti fiind finalizate.

De asemenea, se lucreaza la radierele de la pasajul 1 si la sudura liniei de tramvai, tronsonul de la podul Dacia spre strada Independentei. Muncitorii lucreaza si la drumurile de suprafata, aici fiind montata bordura, urmând ca pâna la inceputul scolii sa se finalizeze si straturile de asfalt.

In paralel, constructorul lucreaza la realizarea liniei de tramvai intre Oradea Plaza si strada Independentei, fiind in executie inclusiv stâlpii pentru sustinerea firului de contact al tramvaiului.

Executantii lucrarii sunt asocierea de firme Freyrom, Leko Construct, Metabet CF si Procons Group, iar valoarea contractului este de 85.317.030,33 lei fara TVA (aproximativ 17,1 mil. euro fara TVA). Lucrarile vor fi finalizate pâna la sfârsitul acestui an.

Proiectul este implementat de catre Primaria Oradea si face parte din obiectivul de investitii de infrastructura „Coridor de mobilitate urbana durabila in Piata Emanuil Gojdu din Oradea - Etapa I", proiect finantat prin Programul Operational Regional 2014 - 2020, finantarea nerambursabila fiind de 98% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Prin realizarea acestor pasaje se doreste fluidizarea traficului rutier in vederea reducerii poluarii si cresterii sigurantei. Totodata, se are in vedere sprijinirea transportului public de persoane prin reducerea timpilor de parcurs a autobuzelor si tramvaielor si cresterea atractivitatii transportului public din Oradea.

 

  Lucrarile la unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructura derulate vreodata in Oradea - reteaua de pasaje subterane din Piata Emanuil Gojdu si Piata Independentei -sunt in grafic, aproximativ 70% din lucrarile aferente…


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: