Masuri pentru persoanele fara adapost, in miez de iarna

Masuri pentru persoanele fara adapost, in miez de iarna

Joi, 13 Ianuarie 2022

Masuri pentru persoanele fara adapost, in miez de iarna
Având in vedere temperaturile scazute prognozate pentru perioada actuala si urmatoare, temperaturile urmând sa scada mult sub pragul inghetului, ne ingrijim de persoanele care, din diferite motive, sunt greu incercate de viata, neavând un adapost.

In acest sens, Directia de Asistenta Sociala Oradea roaga comunitatea locala sa anunte despre zonele sau locatiile in care se adapostesc oameni ai strazii, la numarul de telefon al Dispeceratului Politiei Locale: 0259-969, in intervalul orar 10.00 - 22.00, care are disponibila o masina pentru ridicarea acestor persoane, sau la numarul de telefon non-stop 0359/466666 al Adapostului de Noapte.

Adapostul de Noapte este situat pe str. J. Gutenberg nr. 8 si are o capacitate de cazare de 71 de locuri, care la nevoie pot fi suplimentate. 

Directia de Asistenta Sociala Oradea, ofera cazare in cele 2 corpuri de cladire si cele 9 containere din incinta adapostului, dotate cu dusuri cu apa calda si grupuri sanitare, atât pentru femei cât si pentru barbati.

De asemenea, persoanele cazate aici primesc un set de haine curate, un ceai cald si nu in ultimul rând, sprijin pentru depasirea acestei perioade dificile din viata lor.

In Centrul Comunitar Gutenberg, situat la aceeasi adresa, respectiv J. Gutenberg nr. 8, peste zi, oamenii strazii beneficiaza de consiliere psihologica, suport in gasirea unui loc de munca, sprijin pentru obtinerea actelor de identitate si stare civila si, nu in ultimul rând, se pot bucura de vizionarea unui film si de lecturarea unei carti.

Cu sprijinul Politiei Locale numarul beneficiarilor Adapostului de Noapte a crescut in ultima perioada de la 40 la 60 de persoane, cazate in prezent aici.


Sursa: Primaria Oradea

Comentarii: