Lucrarile de amenajare a strazii Aurel Lazar au ajuns in faza finala

Miercuri, 07 Aprilie 2021

Lucrarile de amenajare a strazii Aurel Lazar au ajuns in faza finala
Incepute in iulie 2019, lucrarile de amenajare a strazii Aurel Lazar sunt aproape de finalizare, in acest moment procentul de realizare fiind de 95%.

Finantate din fonduri europene, lucrarile au ca obiectiv prioritar reducerea emisiilor de carbon in municipiile resedinta de judet prin investitii bazate pe planurile de mobilitate urbana durabila. Pâna in prezent au fost realizate lucrari de infrastructura, suprastructura, iluminat, dotari, mobilier.

In cadrul lucrarilor pregatitoare, s-au efectuat lucrari la retelele de canalizare menajera si pluviala, precum si la retelele de alimentare cu apa si energie termica.

Lucrarile propriu-zise de amenajare a strazii au constat in lucrari de pavare cu piatra a zonelor pietonale si carosabile, asfaltarea zonelor carosabile, amenajarea spatiilor verzi, realizarea mobilierului urban, realizarea instalatiilor de iluminat si semnalizare rutiera. Suprafata desfasurata amenajata este de 3.555 mp. In urma acestor lucrari, strada Aurel Lazar va deveni in cea mai mare parte pietonala, traficul auto urmând sa fie permis doar pentru riverani si pentru masinile de interventie.

In prezent se finalizeaza amenajarea spatiilor verzi, lucrare in cadrul careia au fost plantati arbori din specia artar si a inceput asternerea covorului de gazon.

„Ne dorim ca prin aceasta investitie sa reducem poluarea si sa oferim inca un spatiu pietonal comunitatii oradene si, totodata, sa dam zonei centrale a municipiului un aspect mai atractiv. Locuitorii orasului au nevoie de spatii adecvate de recreere unde sa aiba posibilitatea sa interactioneze si sa se simta confortabil. Centrul de oras trebuie sa fie unul prietenos cu oamenii, nu cu masinile", a transmis primarul Florin Birta.

Lucrarile se fac in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara: 4, PRIORITATEA DE INVESTITII 4e, Apel: POR/406/4/1/Reducerea emisiilor de carbon in municipiile resedinta, titlul contractului de finantare fiind: „Crearea unor trasee pietonale si imbunatatirea transportului public de persoane in zona centrala a Municipiului Orade".

Executantul lucrarii este  asocierea formata din  S.C GAVELLA COM S.R.L - lider de asociere, PORFIDO ED ARTE CONSORZIO STABILE - asociat 1,  S.C PROCONSOLUTIONS S.R.L - asociat 2 si S.C IRICONSTRUCT SRL - asociat 3,  având ca subcontractanti pe S.C COFIDO  S.R.L, S.C GLOBAL PROIECT S.R.L, S.C IGNA CONSTRUCT S.R.L,  S.C MECATRON S.R.L   si pe S.C RITMOTEH S.R.L.

Pretul contractului actualizat conform OUG nr. 114 este de 8.803.283,41lei + TVA.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: