INTALNIRE DE LUCRU LA DASO CU ONG-URILE DIN ORADEA

Marti, 08 Octombrie 2019

INTALNIRE DE LUCRU LA DASO CU ONG-URILE DIN ORADEA
La sediul Directiei de Asistenta Sociala Oradea a avut loc luni, 7 octombrie,  intâlnirea anuala cu furnizorii privati de servicii sociale, in vederea elaborarii Planului anual de actiune privind serviciile sociale administrate si finantate de la bugetul local pentru anul 2020.

Urmare a invitatiei Serviciului Programe Sociale, reprezentanti ai 22 de asociatii si fundatii, prezenti la intâlnire, au stabilit obiective comune, mobilizând toate resursele necesare pentru asigurarea unor conditii de viata decente si demne pentru persoanele vulnerabile.

Prin aceste intâlniri, Directia de Asistenta Sociala Oradea vizeaza eficientizarea colaborarii dintre institutiile publice si private pentru furnizarea de servicii sociale de calitate celor in nevoie si nu in ultimul rând, pentru a dezbate impreuna noile reglementari legislative aparute in domeniul asistentei sociale si problemele cu care ne confruntam in aplicarea lor.

A fost evidentiata, de asemenea, nevoia de servicii integrate si adecvate pentru comunitatea noastra, evenimentul prilejuind o analiza a colaborarii dintre institutiile publice si private din perspectiva luarii in comun a deciziilor, a finantarii serviciilor sociale si a colaborarii in furnizarea acestora, astfel impunându-se o implicare mai semnificativa a ONG-urilor in procesele de decizie, finantare si furnizare a serviciilor sociale.

Arina Mos, directorul DAS Oradea, a punctat: „ Ma bucur ca ati dat curs invitatiei noastre si va multumesc pentru ca sunteti in comunitate, pentru  implicarea si sprijinul acordat, fara dumneavoastra, noi, administratia publica locala, nereusind sa oferim celor in nevoie servicii pentru a depasi starea de vulnerabilitate in care se gasesc. Va asigur de intregul meu sprijin si pe viitor."

Sectorul ONG si-a exprimat interesul si a multumit pentru oportunitatea de a putea stabili impreuna cu DAS Oradea o viziune comuna vizavi de ceea ce inseamna servicii sociale de calitate in comunitate noastra.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: