Fostul presedinte francez, Nicolas Sarkozy a fost inculpat in dosarul de coruptie si finantare ilegala a campaniei electorale

Joi, 22 Martie 2018

Fostul sef de stat francez intre 2007 – 2012, a fost inculpat miercuri, pentru fapte de coruptie si finantare ilegala a campaniei sale electorale din 2007 Dupa investigatii care au durat cinci ani si alte doua zile de audieri la sectia de politie, un judecator francez a decis ca dovezile din dosar sunt suficiente pentru […]
Post-ul Fostul presedinte francez, Nicolas Sarkozy a fost inculpat in dosarul de coruptie si finantare ilegala a campaniei electorale apare prima data in Stiri Oradea.
 Fostul sef de stat francez intre 2007 – 2012, a fost inculpat miercuri, pentru fapte de coruptie si finantare ilegala a campaniei sale electorale din 2007
Dupa investigatii care au durat cinci ani si alte doua zile de audieri la sectia de politie, un judecator francez a decis ca dovezile din dosar sunt suficiente pentru a-l putea pune sub acuzare pe fostul presedinte Sarkozy, de 63 de ani.
Sursa foto: thestar.com
Nicolas Sarkozy este acuzat de coruptie pasiva, finantare ilegala a campaniei electorale si ascunderea unor fonduri publice din Libia, venite din partea fostului dictator Muammar Gaddafi, care a fost ulterior ucis in octombrie 2011.
La finalizarea audierilor, Sarkozy s-a intors acasa, insa se afla sub supraveghere prin ordinul instantei, dupa ce a fost retinut marti la un sediu al politiei judiciare din Nanterre.
Fostul presedinte a respins toate acuzatiile si sustine ca mai multi libieni incearca sa se razbune pentru decizia sa de a trimite avioane de lupta franceze in Libia in timpul revoltei care s-a incheiat cu rasturnarea de la putere a lui Gaddafi in 2011.
Nicolas Sarkozy are la dispozitie conform procedurilor, sase luni pentru a contesta acuzatiile ce i se aduc, urmand ca apoi judecatorii sa ia o noua decizie privind initierea procesului.
Post-ul Fostul presedinte francez, Nicolas Sarkozy a fost inculpat in dosarul de coruptie si finantare ilegala a campaniei electorale apare prima data in Stiri Oradea.



Sursa:     Citeste mai departe »

Comentarii: