Eliberarea din Frica


Joi, 21 Jun 2018, ora: 18:00 - Joi, 21 Jun 2018
Oradea, Hotel Maxim, str. Victor Babe?, nr. 5

Eliberarea din Frica
In clipele de frica, apare inghetul. Omul este inghetat si pare ca nimic nu mai functioneaza. Insa, oare, ce este frica? De unde provine? Care este sfarsitul fricii? Intrebari ce dainuiesc de mii de ani, care, dincolo de raspunsurile ce au calatorit prin timp, par ca raman intotdeauna urmate doar de mister.

Frica este un aspect tare generos. Si un subiect deosebit de abordat in cercetarile interioare. Insa, dincolo de formele de frica si de modalitatile ignorante de astupare a fricii, ramane o intrebare transanta: cine este cel care intretine frica? Pentru a exista, frica trebuie intretinuta. De ce oare ne preocupa atat de mult frica, dar nicicand nu vrem sa il observam pe cel care intretine frica?

Pentru ca este periculos. Nimic nu este mai periculos decat aproprierea de radacina fricii. Pentru cine este periculos? Evident, pentru "eu". Acest eu este actorul principal in jocul iluziei. Frica - nu instinctul de supravietuire - apare odata cu formarea eului. De multe ori, se incearca eliminarea fricii, dar, in acelasi timp, se urmareste si pastrarea povestii personale. Insa, chiar povestea intretine frica.

Pana la urma, orice tentativa de a evita sau de a astupa frica, nu face altceva decat sa imputerniceasca frica. Intr-un final, este necesar sa se stea fata in fata cu frica. A privi frica, fara intentia de a evada din ea. Apropierea de frica. In clipa in care este privita in mod complet, fara privitor, fara interferenta timpului, frica isi dezvaluie adevaratul chip. Si, poate ca gratia in calatoria vietii este chiar cufundarea in Necunoscut. Intoarcerea la Unul. Acelasi. Infinit.

DATA SI ORA: Joi, 21 iunie 2018, in intervalul 18:00 - 20:00;
LOCATIA: Hotel Maxim, str. Victor Babes, nr. 5;
CONTRIBUTIE SUGERATA: 35 Lei.Pentru informatii suplimentare:
http://catalin-manea.com/radacina-fricii-bacau-craiova-arad-oradea-deva/