Definitia incompetentei: saracii Europei, cu cea mai mare crestere economica din UE!

Miercuri, 06 Decembrie 2017

2017 este anul paradoxului romanesc absolut. Tara noastra are cea mai mare crestere economica din Europa si se bate cu China la acest capitol, dar toate s-au scumpit, Euro a crescut la un maxim istoric iar primarii se plang ca le sunt furati banii din vistierii. Asa cum scria, pe 13 noiembrie, Oxford Analytica nu […]
The post Definitia incompetentei: saracii Europei, cu cea mai mare crestere economica din UE! appeared first on Presa Oradea.
 2017 este anul paradoxului romanesc absolut. Tara noastra are cea mai mare crestere economica din Europa si se bate cu China la acest capitol, dar toate s-au scumpit, Euro a crescut la un maxim istoric iar primarii se plang ca le sunt furati banii din vistierii. Asa cum scria, pe 13 noiembrie, Oxford Analytica nu exista decat o singura explicatie: incompetenta. Nu poti sa nu te intrebi insa cate ar fi putut face Romania cu aceasta crestere economica, daca ar fi fost condusa de un Guvern competent?
Avem o crestere a PIB-ului cu 8%. Economia duduie chiar daca unii spun ca, bazata pe consum, cresterea nu este sustenabila. Cu toate acestea citesc ca, in 2017 nu s-a dat in folosinta niciun kilometru de autostrada, ca am avut cel mai mic buget de investitii din ultimii ani, ca organizatiile patronale sunt nemultumite, ca sinducatele vor continua sa scoata oameni in strada, ca benzina s-a scumpit de 4 ori si inca mai creste, alimentele s-au scumpit si ele, ROBOR-ul a ajuns la cifre istorice, Euro este de nerecunoscut, utilitatile se vor scumpi in continuare, primariilor li se confisca peste noapte banii de investitii.
Cum se poate sa ai o asemenea crestere economica si tara sa se prabuseasca in mod vizibil, lucru confirmat si de statisticile (cresterea inflatiei sau a deficitului bugetar) si ingrijorarile europene? Cu ce il incalzeste pe romanul de rand ca este crestere economica de 8% cand el vede ca plateste mai mult pe alimente, pe benzina, cand vede ca salariul nu i-a crescut cu suma promisa si ca, daca la inceput se promiteau cresteri astronomice, acum se dau asigurari ca salariul nu va scadea sau, in cel mai fericit caz, ca si cei 2-3 lei in plus, ,,se dau la salariu, nu se iau".

Acei 2-3 lei in plus se vor duce la prima benzinarie, atunci cand omul isi va face primul plin de carburant scumpit. Gargara guvernamentala cu ,,cresterea PIB-ului cu 8%" v-a schimba realitatea? Va plati cineva mai multi bani pe benzina, alimente si utilitati, sau va plati cineva o rata mai mare la banca, cu zambetul pe buze pentru ca Romania are cea mai mare crestere economica din Europa?
Solutia? Exact cum au facut comunistii, guvernantii au inventat un inamic imaginar: statul paralel. El este de vina pentru toate. Pentru ca cei care fura sunt anchetati si bagati in puscarii, pentru pretul oului, pentru scumpirea benzinei, pentru oamenii care ies in strada, pentru cresterea Euro, ROBOR si, probabil, si pentru confiscarea peste noapte a banilor din vistieriile primariilor din toata tara.
Trebuie sa ai probleme serioase in a face diferenta intre realitate si povesti ca sa crezi ca toate aceste entitati diferite (nationale si internationale, de stat si private, cu domenii atat de variate) au o singura treaba: sa zadarniceasca ,,raul de lapte cu maluri de mamaliga" al guvernului. Ca tanti din colt, de la ABC, care da mai scump oul ca luna trecuta, este pe o mana cu Isarescu care ,,a marit" Euro si ROBOR si ca benzinarul din cartier se trage de bretele cu liderul sindicatului magistratilor care scoate oamenii la proteste.

Minciuna are picioare scurte si nu va dura mult pana cand si cei mai infocati sustinatori ai guvernului vor intelege ca propaganda si manipularea nu tin de foame.
Pentru ceilalti, banii pe care ii platesc in plus pe alimente, benzina, rate etc sunt dovada vie ca neimplicarea in viata politica sau sociala a lumii in care traiesc, costa. Ca daca iti bagi capul in nisip si spui ca mizeriile din politica nu te intereseaza, ca nimeni nu merita sa te reprezinte, ca toti sunt la fel, ca te-ai saturat sa alegi raul mai mic, o guvernare dezastruasa te va ocoli.
Ichim Vasilica
The post Definitia incompetentei: saracii Europei, cu cea mai mare crestere economica din UE! appeared first on Presa Oradea.



Sursa: OradeaPress    Citeste mai departe »

Comentarii: