Continua lucrarile la noile gradinite din Parcul Industrial si cartierul Rogerius

Vineri, 14 Februarie 2020

Continua lucrarile la noile gradinite din Parcul Industrial si cartierul Rogerius
Dupa finalizarea constructiei in rosu la sfârsitul lunii decembrie 2019, executantul extinderii de la Gradinita nr. 53 si cresa Alba ca Zapada de pe strada Calugareni nr. 4A, S.C. Conpila S.R.L., a demarat lucrarile la instalatiile electrice si sanitare, respectiv la finisajele interioare la ambele niveluri ale cladirii. La parter se lucreaza la sala de grupa si dormitorul de la cresa, la grupurile sanitare si vestiarele destinate atât copiilor, cât si personalului, la cabinetul medical, izolator si holul de acces. La etajul intâi se executa lucrari la salile de grupa de gradinita, grupuri sanitare, vestiare si zone de depozitare. Executantul lucrarii este SC Conpila SRL Oradea in asociere cu SC Atamora SRL Oradea, proiectant general.

Lucrarile au termen de finalizare luna august a acestui an si sunt finantate in cadrul apelului de proiecte nr. POR/4/2017/4.4/4.4/1- Axa prioritara 4 - Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile, Prioritatea de investitii 4.4 Investitiile in educatie, in formare, inclusiv in formare profesionala pentru dobândirea de competente si invatare pe tot parcursul vietii prin dezvoltarea infrastructurilor de educatie si formare, Obiectiv Specific 4.4 Cresterea calitatii infrastructurii in vederea asigurarii accesului sporit la educatie timpurie si sprijinirea participarii parintilor pe piata fortei de munca, in cadrul Programului Operational Regional (POR) 2014-2020.

Prin cele 40 de noi locuri la gradinita si 20 locuri la cresa, investitia va contribui la dezvoltarea infrastructurii educationale pentru educatia timpurie anteprescolara si prescolara la nivelul Municipiului Oradea, alaturi de celelalte doua constructii aflate in diverse stadii de executie: extinderea Gradinitei nr. 28 din cartierul Nufarul si gradinita noua din Parcul Industrial nr. 1 Oradea.

In ceea ce priveste construirea cresei si gradinitei din Parcul Industrial 1 Oradea, aici lucrarile sunt executate de catre asocierea formata din DRUM ASFALT SRL - lider de asociere (90%), TRAMECO S.A. - asociat (8,36%) si SC NOVARTIS SRL - asociat (1,64%).

Valoarea contractului este de 6.155.623,14 lei fara TVA, amplasamentul fiind predat constructorului  in iunie 2019.

Lucrarile executate pâna in prezent au constat in: executia sapaturii generale pâna la cota de -3,80 m pentru realizarea fundatiilor, imbunatatirea terenului de fundare cu o perna de balast compactat in straturi succesive, cofrarea, armarea si turnarea betonului in fundatii, turnarea placii de beton de la parter, realizarea stâlpilor si zidariei de la parter, turnarea placii din beton peste parter.

In prezent se afla in curs de executie zidaria si stâlpii de la etaj, urmând ca la finalul lunii februarie, inceputul lunii martie sa se execute turnarea placii din beton peste etaj.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: