Circulatia in dreptul pasajului Magheru se muta pe tronsonul nou asfaltat dinspre Aleea Strandului

Vineri, 22 Mai 2020

Circulatia in dreptul pasajului Magheru se muta pe tronsonul nou asfaltat dinspre Aleea Strandului
In cursul zilei de joi, 21 mai, pe bulevardul Magheru s-a turnat un strat de asfalt pe tronsonul finalizat al pasajului Magheru, cel dinspre Aleea Strandului, precum si pe  podul Dacia.

Ambele sensuri de circulatie din zona vor fi deviate pe tronsonul asfaltat, pentru a se elibera partea dinspre Parcul Traian, unde urmeaza sa fie efectuate sapaturile la cealalta jumatate a pasajului.

"Incepând de azi, 22 mai, cele doua sensuri de circulatie din zona, vor fi deviate pe acest tronson de drum, pentru a elibera partea dinspre Parcul Traian, in vederea sapaturilor la cealalta jumatate a pasajului. Rampa de acces in pasaj dinspre Aleea Strandului a fost finalizata pâna la nivelul asfaltului, iar la ceea din Parcul Traian se lucreaza in continuare", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Pasajul Magheru este una dintre cele mai complexe lucrari care se desfasoara in acest moment in Oradea, in cadrul proiectului „Solutie inovativa pentru a crea unda verde pentru tramvai pe Podul Dacia - B-dul Magheru", care include si reorganizarea Podului Dacia la trei benzi de circulatie si reabilitarea acestuia.

Scopul acestui proiect este fluidizarea circulatiei in zona, prin crearea celei de-a treia benzi, care va facilita accesul spre Aleea Strandului, precum si dinspre Parcul Traian spre pod. O data cu realizarea pasajului subteran, se va rezolva conflictul de trafic de pe bulevardul Magheru si se va crea unda verde pentru tramvai.

Ordinul de incepere a lucrarilor a fost dat in 17 septembrie 2019, termenul estimat pentru finalizarea lor fiind septembrie 2020. Valoarea contractului initial este de 14.511.433, 94 lei (fara TVA).

Lucrarile sunt realizate de asocierea de firme formata din: SC Freyrom SA (lider de asociere), SC Procons Group SRL (asociat), SC Integrated Road Solutions SRL (asociat), SC Electro Excel Green Consulting SRL (asociat) si SC Abed Nego Com SRL (tert sustinator).

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: