Cei de la Apple ar putea reintroduce functia Touch ID

Miercuri, 16 Mai 2018

Vesti bune pentru cei care nu sunt fanii optiunii de Face ID de pe noile iPhone X. Cu toate ca functia de autentificare pe baza amprentei, denumita Touch ID a fost inlocuita cu cea mai noua varinata, Face ID, sistemul Touch ID nu si-a pierdut adeptii, ramanand pentru utilizatorii de iPhone cea mai comoda si […]
Post-ul Cei de la Apple ar putea reintroduce functia Touch ID apare prima data in Stiri Oradea.
 Vesti bune pentru cei care nu sunt fanii optiunii de Face ID de pe noile iPhone X.
Cu toate ca functia de autentificare pe baza amprentei, denumita Touch ID a fost inlocuita cu cea mai noua varinata, Face ID, sistemul Touch ID nu si-a pierdut adeptii, ramanand pentru utilizatorii de iPhone cea mai comoda si rapida metoda pentru deblocarea telefoanelor.
Cu totii stim ca butonul de Home, cel care avea integrat senzorul de amprenta, a fost eliminat pentru a face loc unui ecran mai mare. Pe cat de apreciata a fost ideea de unii utilizatori, nu putini au fost si cei care au criticat aceasta decizie, fiind astfel nevoiti sa abandoneze gestul devenit reflex prin care isi deblocau telefonul.
Sursa foto: YouTube.com
Este oarecum evident faptul ca Touch ID-ul nu va fi reintrodus in varianta ce l-a consacrat, insa se preconizeaza o varianta in care acesta va fi integrat sub ecran.
Optiunile sunt multe, fiind in discutie un senzor dezvoltat de Synaptics, ce foloseste lumina din spectrul infrarosu pentru a analiza amprenta utilizatorului, pana la o versiune evoluata a senzorului capacitiv integrat cu tasta Home, capabil sa functioneze sub scutul din stila al ecranului.
Insa in ciuda presupunerilor de ordin tehnologic, surse din interiorul companiei Apple au precizat ca se ia in considerare o tehnologie cu totul noua, bazata pe ultrasunete, care va fi capabil sa functioneze inclusiv cu degetele umede sau cu substante uleioase.
Cu toate ca este  tehnologie extrem de scumpa, nu credem ca ar fi o problema pentru cei de la Apple, care au pozitionat oricum pretul de vanzare pentru iPhone X cu mult peste costul lor de fabricatie, asigurandu-le un profit considerabil, dar si suficient loc pentru a aduce imbunatatiri noilor smartphone-uri.
Post-ul Cei de la Apple ar putea reintroduce functia Touch ID apare prima data in Stiri Oradea.



Sursa:     Citeste mai departe »

Comentarii: