Știri Oradea: a??ABC PENTRU MĂMICI ȘI TĂTICIa??, LA PRIMA ÎNTÂLNIRE DIN ACEST AN ȘCOLAR

Joi, 24 Noiembrie 2022

Știri Oradea: a??ABC PENTRU MĂMICI ȘI TĂTICIa??, LA PRIMA ÎNTÂLNIRE DIN ACEST AN ȘCOLAR
In continuarea programului „Scoala parintilor", initiat in urma cu opt ani de catre Directia de Asistenta Sociala dar care a fost suspendat pe perioada pandemiei, DASO a initiat un nou program pentru parintii copiilor care frecventeaza cele 15 crese din Oradea, respectiv „ABC pentru mamici si tatici". Prin acest program institutia noastra va organiza periodic intâlniri tematice cu parintii, la care va invita medici, nutritionisti, psihologi, asistenti medicali, educatori si alti specialisti din domeniul educatiei parentale si anteprescolare, pentru a dezbate probleme de actualitate cu care se confrunta parintii si copiii. 

Astfel, la sediul Directiei de Asistenta Sociala Oradea a avut loc, ieri, 17 noiembrie 2022, prima intâlnire din cadrul programului, intâlnire la care invitata a fost medicul specialist pediatru Paula Marian, As. Univ. Dr si doctor in stiinte medicale, care le-a vorbit celor aproximativ 50 de parinti despre racelile specifice sezonului rece, modul in care acestea pot fi tratate si limitate o data cu intrarea copiilor in colectivitate, despre alimentatia sanatoasa la copii si modul in care putem creste imunitatea lor. 

„Intr-o perioada in care multi parinti se confrunta cu episoade de imbolnaviri ale copiilor, specifice sezonului rece, ne-am gândit sa venim in sprijinul parintilor cu informatii si solutii din partea specialistilor, menite sa ne ajute sa depasim cu bine virozele din sezonul rece. Parintii isi lasa in grija noastra cele mai de pret comori, copiii lor, de aceea am gândit acest program menit sa vina in sprijinul mamicilor si taticilor care se confrunta cu o serie de provocari, iar rolul nostru sa fie unul proactiv in sensul de a-i sprijini sa sustina dezvoltarea propriilor copii, indiferent ca vorbim despre educatie, sanatate, alimentatie sanatoasa, relatia parinte-copil. Ma bucur ca foarte multi parinti au raspuns invitatiei noastre si inca multi s-au aratat doritori sa participe si la urmatoarele intâlniri. Ne dorim sa avem o comunicare buna in permanenta cu acestia, sa tinem aproape de parinti si sa gasim cele mai bune metode pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor. Va asteptam sa veniti inspre noi cu sugestii privind temele pe care doriti sa le abordam impreuna cu specialistii din diferite domenii, astfel incât cooperarea dintre parinti si cresa sa asigure copiilor un mediu echilibrat si securizant!", a precizat Anca Grama, directorul executiv al Directiei de Asistenta Sociala Oradea.

In cadrul programului, care a fost de tip interactiv, parintii au aflat informatii despre „Infectiile in colectivitate. Cauze si masuri de preventie", particularitatile sistemului imunitar, simptomatologia infectiilor respiratorii, constientizarea de catre parinti a importantei izolarii copilului la domiciliu la primele semne de boala, de ce se imbolnavesc copiii când intra in colectivitate si cât de des este normal sa raceasca, alte afectiuni frecvente in colectivitatile de copii, cum putem evita imbolnavirile in colectivitate, tratament la domiciliu, au adresat intrebari si au primit raspunsuri de la medicul specialist, Programul „ABC pentru mamici si tatici" se adreseaza in special parintilor care au copii cu vârste intre 10 luni si 3 ani , care frecventeaza cresa si care vor sa inteleaga mai bine nevoile copiilor mici si rolul fundamental al comunicarii dintre copii si parinti.


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: