Asociatiile de proprietari pot solicita montarea de incinte metalice pentru colectare selectiva a deseurilor

Asociatiile de proprietari pot solicita montarea de incinte metalice pentru colectare selectiva a deseurilor

Vineri, 14 Ianuarie 2022

Asociatiile de proprietari pot solicita montarea de incinte metalice pentru colectare selectiva a deseurilor
Asociatiile de proprietari care doresc amenajarea de noi incinte metalice destinate colectarii selective a deseurilor pot solicita si in acest an montarea lor. In cursul anului trecut, Primaria Oradea prin Directia Tehnica a achizitionat 200 incinte metalice zincate si 200 incinte tip dulap.

Asociatiile care nu detin aceste tipuri de incinte pot sa se adreseze in scris Primariei Municipiului Oradea - Directia Tehnica, la Sala Ghiseelor - parter primarie, pentru executarea gratuita a platformelor betonate prevazute cu incinte  metalice sau incinte metalice tip dulap. Solicitarile vor fi stampilate si semnate de presedinte sau administratorul asociatiei de proprietari. Amplasamentele se vor stabili de catre reprezentantul Primariei Oradea, impreuna cu reprezentantii asociatiilor de proprietari.

Din incintele achizitionate anul trecut au fost amenajate 15 metalice zincate si 40 incinte tip dulap.

Scopul amplasarii acestor incinte metalice sau incinte metalice tip dulap este de a limita accesul persoanelor care cauta prin deseuri si de a mentine curatenia in jurul recipientelor pentru precolectarea deseurilor, asigurând un aspect civilizat zonei.

Fractia umeda (conform inscriptionarii recipientelor) se transporta la depozitul ecologic de deseuri, iar fractia uscata este cea prin care se asigura indeplinirea obligatiilor stabilite cu privire la reciclare.

Campania de verificare a modului de colectare selectiva a deseurilor reciclabile si biodegradabile de catre utilizatorii serviciului public de salubrizare (persoane fizice, persoane juridice) din zona de case si din cadrul asociatiilor de proprietari va continua pe toata durata anului 2022. „Toate categoriile de utilizatori ai serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociatii de locatari, agenti economici, institutii publice) au obligatia legala de precolectare separata a deseurilor pe care le-au generat in propria gospodarie sau ca urmare a activitatilor lucrative pe care le desfasoara, in recipientele distinct inscriptionate asigurate de operatorul serviciului", a precizat Adina Popa, directorul executive al Directiei Tehnice.

Ghidul de colectare distribuit de S.C. RER VEST S.A. poate fi consultat si in format electronic accesând link-ul https://rervest.ro/utile/ghid-de-colectare/ . Pentru informatii suplimentare cu privire la colectarea selectiva si la nerespectarea drepturilor/obligatiilor contractuale, utilizatorii serviciului de salubrizare pot apela serviciul de dispecerat al prestatorului SC RER VEST SA la: nr. 0374885693 - Program telefonic (luni - vineri) 07:00 - 19:00, 0259433195 - Program telefonic (luni - duminica) 19:00 - 07:00, 0259433195 - Program telefonic (sâmbata - duminica) 07:00 - 19:00. 

 

 

 


Sursa: Primaria Oradea

Comentarii: