Asfaltul de langa sinele de tramvai va fi refacut pe o lungime de 6,3 km, prin aplicarea unui cordon elastic

Luni, 05 Iunie 2023

Asfaltul de langa sinele de tramvai va fi refacut pe o lungime de 6,3 km, prin aplicarea unui cordon elastic
Consilierii locali au aprobat in sedinta de joi, 25 mai, proiectul de hotarâre care prevede refacerea asfaltului distrus din proximitatea caii de rulare a tramvaielor, prin aplicarea unui cordon elastic, rezistent la vibratii si socuri.

Având in vedere faptul ca in Oradea o parte a liniilor de tramvai are acelasi traseu cu circulatia auto, acestea impartind aceeasi platforma de rulare, pentru imbunatatirea suprafetei carosabile este nevoie de o astfel de interventie, cu scopul cresterii confortului participantilor la trafic. De asemenea, efectuarea acestor lucrari va spori siguranta rutiera precum si capacitatea de circulatie prin marirea fluentei traficului.

Imbunatatind conditiile de trafic, se va diminua riscul accidentelor rutiere, totodata se va fluidiza si se va descongestiona traficul rutier din municipiu.

Din lungimea totala de 42,8 km a liniilor de tramvai din Oradea, se are in vedere refacerea a 6.339 metri de cale dubla. Refacerea partii carosabile din proximitatea liniei se va face fara a se interveni asupra profilului si a elementelor sinei sau asupra traseului liniei existente.

Refacerea suprafetei carosabile se va realiza de catre o firma specializata, procedura presupunând aplicarea intre calea de rulare (sina de tramvai) si asfaltul propriu-zis a unui cordon elastic, din mastic, care rezista la vibratii, socuri termice si mecanice.

Valoarea totala a investitiei este de 11.663.172,33 cu TVA, iar durata de realizare a investitiei este de 24 luni.

In anul 2023 investitia va fi de 3.361.340 lei.

 

  Consilierii locali au aprobat in sedinta de joi, 25 mai, proiectul de hotarâre care prevede refacerea asfaltului distrus din proximitatea caii de rulare a tramvaielor, prin aplicarea unui cordon elastic, rezistent la vibratii si…


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: