Aproape jumatate din lucrarile de amenajare a malului stang al Crisului Repede au fost executate

Miercuri, 11 Septembrie 2019

Aproape jumatate din lucrarile de amenajare a malului stang al Crisului Repede au fost executate
Luni, 9 septembrie, constructorul a inceput decopertarea trotuarului pe zona cuprinsa intre podul Sf Ladislau si rampa de acces in zona de promenada, in cadrul lucrarii de amenajare a malului stâng al Crisului Repede in zona dintre Podul Sfântul Ladislau si Podul Centenarului. Trotuarul urmeaza sa fie pavat cu dale de porfir. Lucrarile pe aceasta portiune vor continua cu amplasarea balustradei metalice, a stâlpilor de iluminat si a jardinierelor, intreg ansamblul fiind recompus pe baza proiectului original din 1910, apartinând arhitectului Vago Laszlo.

Organizarea de santier a inceput in data de 2 aprilie 2019, pâna in prezent fiind realizate urmatoarele lucrari:

-      S-au montat trepte din granit auriu de dimensiunile 40x65x60/80/120 si 30x20x60/80/120 pe toata zona de promenada (zona istorica).

-      S-au montat blocuri din granit auriu de 60x60/80/120 si grosime de 10 cm pe toata zona istorica cuprinsa intre Podul Sf Ladislau si rampa de acces in zona de promenada.

-      S-au executat lucrari de turnare beton la scarile de acces nr. 3, nr. 6 si nr. 7.

-      Pe zona cuprinsa intre podul Centenarului si zona istorica s-au montat borduri din granit având dimensiunea 12x20x60.

-      S-a inceput decopertarea asfaltului pe portiunea zonei istorice, cuprinsa intre podul Sf Ladislau si rampa de acces in zona de promenada.

-      intre Podul Centenarului si zona istorica s-au executat fundatiile pentru stâlpii de iluminat si traseele de alimentare electrica a stâlpilor, iar pe portiunea cuprinsa intre podul Sf Ladislau si rampa de acces in zona de promenada s-au executat traseele de alimentare electrica a stâlpilor de iluminat.

Stadiul fizic al executiei lucrarilor este de aproximativ 45%. Lucrarile sunt efectuate de asocierea de firme SC Gavella COM SRL, Porfido Ed Arte Consorzio Stabile, SC Proconsolutions SRL si SC Iriconstruct SRL.

Durata contractului de executie este de 12 luni, valoarea totala fiind de 9.776.452,71 lei (fara TVA). Contributia Primariei Oradea este de 2%.

Proiectul intitulat „Cresterea mobilitatii urbane pietonale si ciclistice pe malul stâng al Crisului Repede in municipiul Oradea" este finantat in cadrul Programului operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 4 - „Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile", Prioritatea de investitii 4.1, Obiectivul specific 4.1 - Reducerea emisiilor de carbon in municipiile resedinta de judet prin investitii bazate pe planurile de mobilitate urbana durabila.

 

 


Sursa: Primaria Oradea    Citeste mai departe »

Comentarii: